Karşımızdaki kişileri olduğu gibi kabul etmek yerine, kafamızdaki kalıplara sokmaya çalışıyoruz. Bu yüzden de aşkta ya da ikili ilişkilerde mutsuzuz. Biri sizi kalıba sokmaya çalışırsa kendinizi nasıl hissedersiniz? İnanları değiştirmeye çalışır mısınız?
İkili ilişkilerde ya da sosyal ilişkilerde karşınızdaki kişinin sizi kalıba sokmaya çalışması, size nasıl hissettirir?
İnsanlar iyi bir ilişki ve karşısındaki için ufak değişimlerde bulunmalıdır. Örneğin; Sevgilim yanımdayken, karşı cinsten dostlarımla toplandığımda mesafemi korurum. Ta ki sevgilim de onları dostu gibi görüp kabullenene kadar. Senin için dostlarımla aramdaki samimiyeti bozamam demek yanlış olur, bu anlayıştır, kendini bilmektir. Kız arkadaşım yanımdayken kaç yıllık dostum olursa olsun şapur şupur öpüşüp sarılmak yanlıştır. Bunu yapacağım zaman, sevgilimin çevremdekileri gerçekten tanıdığı ve samimiyetimizi anladığı andır.
Veya kız arkadaşım benden önce dostlarıyla gece dışarı çıkıyorsa, bu huyundan vazgeçmeli. Çıkacaksa da ben yanında olmalıyım. O da senin için bu alışkanlığımdan vazgeçemem diyemez.
İlişkide insanlar " senin için değişemem " diyerek bu ufak fedakarlıkları yapmıyorsa, o sevgili olduğunuz değil aksine flört ettiğiniz veya takıldığınız anlamına gelir. Sevgili olmanın temelinde kişilerin birbirlerine anlayış göstermesi gerçeği yatar. Kişilerin birbirlerine karşı çıktığı hususlarda da olması gereken baskı kurma çabası veya söz geçirme çabası değildir. Bu gerçekten rahatsızlık duyduğu bir sorunu ortadan kaldırma çabası olmalıdır...
Tüm bunlar kalıba sokmaya çalışmanın dışındadır. Kalıba sokma çabasının temelinde " kişinin karakterini değiştirme, hayatının büyük bölümüne müdahale etme, zoraki yaşanan ilişkiyi kendi zevkleri doğrultusunda daha yaşanabilir bir ilişkiye çevirme " düşüncesi vardır.
Karşısındakini kalıba sokmaya çalışan biriyle de ilişki kurmak zaten mantıksız.
Bir söz vardır; Cihanda eski usuldür, faydayı arayan zarara da katlanmalı. Sevgili arayan eziyete hazırlanmalı, define arayan yılana katlanmalı.
Şimdikiler ise yağmur duasına çıkıyor, çamurdan şikayet ediyor. Çelişkileri, ergen düşünceleri, dizilerden gördüğünüz saçma ilişkileri unutun. Bir birey olduğunuzun farkına varın ve ona göre davranın.
Beni kalıba sokmaya çalışan bir insanı dakikasında silerim, sevgim önemsiz...
Çalışmam'da çalışanları hiç sevmem, yok saçını kestir yok sakalını uzat. Sanane ya.. Yani tamam görüş bildirirsinde öyle yap şöyle yap diyenleri sevmem zaten o şekilde yaşayanlar ezik insanlardır. Güvenimi kırar bir kere. Ergen görüntüsü oluştutur bende. Arkadaşça öneriyi anlarsın bahsettiğim istediği adamı oluşturmak.
Bu yanlış...
Özetle birilerini değiştirmeye çalışanı hayatımda pek tutmam.
İnsanları değiştirmeye çalışmam onu olduğu gibi kabul ederim, aynı şeyleri sevmek aynı düşünmek çok sıkıcı olurdu herhalde. Fakat üçüncü kişilerle olan ilişkilerinde onun göremediği şeyleri görüyorsam o konuda ikaz ederim. Tamamen koruma içgüdüsü. Yani ona o kadar samimi davranma vs şeklinde karışırım. Onun dışında karışmam nasıl istiyorsa öyle yaşasın. Çünkü bana karışılmasını sevmem.
değiştirmeye çalışmak mı yoksa ondan küçük fedakarlılar istemek mi bu olay acaba, ikisinin farkını iyi yapmak lazım. tabikide kimse ilişkisi varken eskiden yaşadığı gibi rahat yaşayamaz ama sınırlamaların derecesi onnu değiiştirmeye dogru gidiyor mu onun farkını iyi görmek lazım
Ilişki ortak yürütülen yürütülmesi gereken bir b irlikteliktir... sayet erkek kadını kalıba sokmaya çalışıyorsa resmen dikta yöntemiyle ilişkiyi yürütmeye çalışıyor ki kısa süreliğine başarılı gibi gozuksede ilerde patlak verir... onun için karşılıklı ortak zevklerden ve bakış açılarından yola çıkarak bir ilişki devam ettirilmelidir. ...
biri beni kendi kafasındaki düşünceye oturtmaya calissa ben bunu kabul etmem bu yüzdende özellikle eş seçerken düşünce lerin uygun olup olmadığına dikkat edilmeli böylece kimsenin düşüncesinin değişmesi gerekmez kimseyide bir kalıba sokmaya calismam
Kukla gibi hissederim. Tabi ki ilişkinin sağlıklı yürümesi için iki tarafında fedakarlıkta bulunması gerek ama beni ben olarak kabul etmeyip kendi kafasına göre kalıplara uydurmaya çalışıyosa zaten o insanla olamam
Buna daha çok kalıba sokma değilde anlaşmak için orta yol bulmak denilebilir. Yoksa bir taraf "bende böyleyim beni böyle kabul et" deyip abuk sabuk hareketler yaparsa ozaman onu kalıba sokmak farz olur 😑
'Beğendiğiniz bedenlere hayalinizdeki ruhları koyup aşk sanıyorsunuz' demiş Othello. Lakin pek bir oluru yoktur bu durumun. Bir şey hissetmem haliyle karşımdaki de boşa pedal çevirip durur. Gereksiz bir süreç yaşanır.
Ben başkalarını değiştirmem. Ailem/seveceğim kız/öğretmenler ve arkadaşlarım da beni değiştiremez. Beni değiştirse değiştirse Tanrı değiştirir. :) Beni olduğum gibi kabul etmeyeni ben napiyim? hadi eyvallah başka kapıya derim :D
doğdu değil ki tabiki ama aklıma gelen şey kısıtlamak tamam o insandır kıskandır etek metek giymezsin ama fazla kısıtlanırsınız sen onu kabul ediyorsan kıskanç diye o da seni kabul etmeli orta yol bulunmalı
Karşımdaki kişinin istediği kalıba falan giremem. O kişi değişir yine de kimsenin kalıbına girmem ben. İşine gelirse ilişki sürer işine gelmediği anda voltasını alır...
Hiç uğraşma m benimle De uğraşılsn istemem ben neden Ahmet olayım , ki? ya da Ayşe ben benim.. beni başka birine benzetme ye çalışrsn ben ben olamam ki.
genelde karsimdakinin suyuna giderim uyumluyumdur yani o yuzden beni bir kaliba sokmasindan sikayetci olmam ama kısıtlamasi tabiki can sıkıcı olabilir.
ben insanlari oldugu gibi hep kabul ettim gel gorki hayatimda beni kaliba sokmaya calisanlar oldu amma ve lakin basaramadilar ve basaramayacaklarder ve noktayi koyarim.
En nefret ettiğim insan tipi. Öyle sevmişsin neden değiştirmeye çalışıyosun açık kız sever kapan diye baskı yapar kapalı sever açıl der çok karşılaştım arkadaşlarımda sinir bozucu cidden.
Ulan doğal davran derler sonra kalıba sokmaya çalışırlar yorumlarda arkadaşın dediği gibi biri sizi olduğunuz gibi kabul etmiyorsa siz onu olduğu gibi hadi ordan edin :)
Bence karsimizdaki insani oldugu gibi kabl etmeliyiz sonucta her insan farkli karaktere sahip.. Karsimizdakini degistirmeye calismak gercektn iliskiyi yipratiyo..
kesinlikle yolları ayırırım bu çaba içerisinde olan biriyle beşeri güzelliği de ne kadar yukarıda olursa olsun bu geri dönüşü olmayan yanlıştır
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Velli bir kalıba sokmaya çalışırsa kendimi anlatırım. Eger o da değişmeye hazırsa ben de değişirim. Hayat bizi değiştiriyor bazı huyları sabır, öfke, kin, sevgi, kıskançlık. Kimin artıyor kimin azalıyor
Eğer karşımdaki kişinin beni sokmaya çalıştığı kalıp bana mantıklı geliyorsa denerim. Ama baskıcı olmaya başlıyorsa bende onu kendi kalıplarıma sokmaya çalışır, çıkmaza gireriz. İlişki biter.
Çalışmam onu olduğu gibi kabul ederim ve birinin de beni değiştirmesine izin vermem
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
bana gelen bana oldugum gibi gelsin diyorsam benim gittigimede oldugu gibi giderim sonucta bilerek taniyarak birliktelik dusunuyorsak +siyla - sisiyle kabullenmek gerek yargilamak deyil.
Bu aralar çevrem beni farklı kalıplara koymaya başladı. Ne gıcık durum la bu :/
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Kimsenin kabına şekil olmayın çizginizi bozmayın eğer öyle bir muamele gördüğünüzü hissederseniz o at kafasından ışık hızıyla uzaklaşın emin olun daha da kuvvetlenerek büyürsünüz
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > İkili ilişkilerde ya da sosyal ilişkilerde karşınızdaki kişinin sizi kalıba sokmaya çalışması, size nasıl hissettirir?
En İyi Cevaplar