Neden o dindensiniz? Ateist ve deism din değildir. ya da agnostizim
Hristiyan
Musevi
Zerdüşt
Müslüman
Hindu
Diğer
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
din bir görüş ve inanç biçimidir herkes kendine göre en uygun dini seçer diyer bir değişle herkesin dini (inancı) kendinedir şunu da unutmamak gerekir ki dinde zorlama da yoktur :)
Paganız biz. Herkes bize kafir der ama bir valkyrie görseler odine taparlar hemen.
Odin'in bir ziyafet hazırladığını bilmek beni mutlu ediyor! Yakında kavisli boynuzlardan bira içeceğim ! Valhalla'ya gelen bu kahraman ölümüne hayıflanmıyor! Odin'in sarayına korku içinde girmeyeceğim! Orada oğullarımın bana katılmasını bekleyeceğim. Geldikleri zaman da zafer hikayelerini zevk içinde dinleyeceğim. Aesir bana kucak açacak. Bakire savaşçıların beni yuvama götürmesini iple çekiyorum!
Çok iyi
😊😊
Ben artıladım sizi
Rica ederim
Dinin ne önemi var önemli olan insan olmak. Bu arada tebrikler ateistlik şıklarda yok herkes ateistligi din olarak görür ancak din inançtan oluşur inanmamaktan değil.
Hristiyanim
Cevap
36Cevap
bu dine
İbrani dinlerin dışında din sıralıyorsan ateistliği de almalısın şıklar mantıklı sıralanmamış söylediğin cümleye bakılırsa
Ateistler inanmazlar
O da bir inanç
İnanç mı? Ateistliği araştırınız lütfen
Ateistliği çok araştırdım. Bence siz iyi bir araştırınız yazdığınız cümleyle koyduğunuz şıkları. Ateistlerin dini bilimdir çoğunlukla
Size bunu anlatmak çok zor ama basit olarak şöyle ele alın, olduğunun kesin olmadığı şeylere inanmamak yani olmadığına İNANMAK bir inançtır. Dinin temel esasları inanç olduğuna göre bu bir inanış biçimi olduğu için din sayılır. Herkes din demeyebilir fakat bu tartışılabilir bir konudur gerçekliğinin kişiye göre değiştiği. Zaten gerçekliği açacak olursak buradan da bir sürü şey gelir neyse uzamasın konu bana göre her inanış dini temsil eder bu yüzden Hindistanda 10000den fazla din mevcuttur.
Agnostisizm, bilinmezcilik ya da bilinemezcilik; teolojik anlamda Tanrı'nın varlığının ya da yokluğunun, bilimsel olarak da evrenin nereden türediğinin bilinmediğini veya bilinemeyeceğini ileri süren felsefi bir akımdır. Bu akımın takipçilerine agnostik veya bilinemezci denir.
Bu kategorileri belirleyenlerin kesin bilgiyi oluşturduğunu düşünen birine bunu açıklamak çok zor. Deizmde bir akımdır ona bakılırsa. Neyse sizin doğrularınız onlar benim doğrularım bunlardır. Gerçekçiliği ikisininde tartışılır.
Şöyle söyleyeyim. Tanrıyı görenler mi varmış? Hepsi bir akımdır gören yoksa hepsinin gerçekliği tartışılır. İnançsız değilim ama tarafsız bakmak lazım böyle konulara
Akıl yoluyla diyosunuz ama aklın tamamını bile kavrayabilmiş değilken böyle düşünmek garip. Ayrıca bilimsel dediğiniz şeyler yani gerçek olduğunu düşündüğümüz şeyler bile değişkenlik gösterebiliyor. Einstein newtonun kanununu değiştirdiğinde o biraz yaklaşmıştı ben bir tık daha öteye gittim benden daha öteye giden olacaktır sözüyle bilimsel gerçekliğin olmadığını görüyoruz neyse daha fazla bişey söylemiycem umarım anlaşılmıştır dediklerim.
Ben nesneleri baz alarak konuşmadım
İnsanın tesadüfen oluştuğunu düşünmek biraz komik hücrenin yapısını ele aldığımızda.
Emin olun zamanla değişecek. Çünkü bilim adamlarının hepsi daha evren hakkında hiçbir şeyin bilinmediğini söylerler zaten.
O hücrenin nasıl oluştuğu bilinmiyor diyorum rastlantısal orana bakıldığında trilyonda bir bile değil dediğiniz olay
Evrim teorisini çürüten bir sürü fosil vardır iyi araştırın.
Dinozor başka bir canlı grubu. Maalesef fosille çürümüyor teori. Daha yeni bulundu hatta
Emin olun çok uzun bir süre araştırdım bunu eski fosillerle şimdiki canlılar aynıdır. Sadece mutasyon olmuş bazı organlarında.
kozmopolitaydinlar.wordpress.com/.../ siz bunu okuyun yalancilarin yazdiklarina bakmayin curuseydi buyuk ödülu alirlardu
Elhamdülillah müslümanım olmayanlarida davet ediyorum
Dünyada 1 milyardan fazla insan budizme inanırken listede olmaması ilginç.
Agnostiğim, sonuçları görmek adına diğer'e oy verdim.
bir enerjiye yaratıcıya inanıyorum gerisi umrumda değil alın sizin olsun
hadislere inanmiyan sadece kuran daki ayetlere inanan musluman
Müslüman diye bir din yoktur. İslam dini vardır. İslam dini mensuplarına Müslüman denilir.
Müslümanım..
doğam gereği birşeylere inanmak istiyorum..
ve içlerinden en mantıklısı da o geliyor..
Sana ne seçeneği de koy seçenekler arasına ve sorunu öyle sor bence.!
Ateist, deist, agnostik olabilmek için zeka ve bilgi birikimi gerekir. Ateistim
Elhamdülillah Müslüman'ım.
Elhamdülillah Müslüman'ım.
Gök Tanrıcıyım diğer bir deyişle Şamanizm yani 💖
Nedeni de Atalarım o inanca mensup olduğu için
Elhamdülilah Müslümanım Sünni Hanefiyim
@yesim1975 Banamı Diyorsun?
herhangi bir dine mensup degilim.
Elhamdulillah Muslumanim
Ateistim, dinim falan yok.
en güzel din insanın kendi vicdanıdır.
Dinim Islam
makarna canavarı tanrısı :P
Hindu diye bir din mi var?
Hinduizm Hindistan yerel dinlerinden. Budizm metinlerinde yer alan mitolojik karakterler hep Hinduizmden gelme.
Onların da epey renkli tanrıları var, kendilerine mitolojileri var falan. Ben de çok bilmiyorum ama var yani :D
@yesim1975 Teşekkürler bilgi için.
Öyle inancım yok valla ilgilenmiyorum
Soruna cevap vermek gereksiz olcak diye vermiyorum
Elhamdurillah muslumanim 😃😉
Özgürüm.
putperestim kendin yap kendin tap
İslamdan başka din mi var TEK DİN İSLAM'DIR..
Hindu
Hristiyan
Sonradan mı seçtiniz?
İslam
Zerdüşt
Gerçekten mi sonradan mı seçtiniz?
O zaman ne mutlu size
İslam
satanızm
Ilımlılık islam
İslam
Müslüman