Bana gore evlilik ; ayağa takılan pranga gibidir. Sevdigim adamla herseyi yaparim, nikah hariç. Eger sevildiginizide biliyorsanız , boşverin soyadını filan. Nedenmi? Evlendiginizde başta hersey cok guzel gider, heranınız balayinda gibi gecicek sanirsınız, herşey balayından sonra yavaş yavaş baslar. Belkide bir yıl iki yıl sonra. Benimsin duygusu yavaş yavaş onemini yitirir. Cunku ait oldugunu bilme hissi hata yaptirmaya baslar. Bu zamanda evliligi dogru bulmuyorm. Herkesin belli dusünce tarzı vardir. Buda benim dusuncem.😉Evet sizler ne dusunuyorsunuz? Fikirlerimize saygı duya duya yorum yapalım. kirıcı olmadan. Herkese mutlu haftasonları...😘😍
Bir çok hemcinsimin aksine evlenme fikrine uzağım. Evlilik mecburi midir?
Evliliğin tek cazip tarafı çocuk. Ve zaten çocuk olmasa bir çok evlilik bitmiş durumda.
Biz erkekler 30 yaşınada gelsek annemizin oğluyuz çocuğuz hep evde arkamızı toplayan yemeğimizi önümüz getiren biri var. Zaman mekan kısıtımız yok istediğimiz zaman evden çıkar gecenin bir yarısı gelir istediğimiz zaman tatile gideriz
Kadınlarda ilişkide hep el üstünde tutulan nazlan peşinden koşulan uğruna çaba sarf dilen taraf. Ama anne baba evinde kısıtlanan, kurallara uyması gereken taraf.
İşte sorun burda çıkıyor. Kadın sevgilisi tarafından nazlanmaya alışmışken evlendiğinde bir anda karşısında koca bir çocuk buluyor ve naz çeken taraf oluyor. Erkekse bunca zaman hiç kısıtlanmamışken bir anda belli kurallara uyması gereken saatinde eve gelip giden taraf olmak zorunda oluyor. Haliyle böyle olunca da iki tarafta mutsuz oluyor.
Bu nedenle bence fazlasıyla haklısın evlilik konusunda 😊
Harbi niye böyle gaza geldim 😄 Bundan bir kaç önce iş yerinden bir çift sırf ütü yüzünden boşanma noktasına geldi kız ben ütü yapmayı sevmiyorum kendi ütünü kendin yap deyip annesinin evine gitmiş 😄 hayaller gerçekler 😊
Ben erkek arkadaşımla zaman zaman aynı evde de kalan ve cinsel hayatı da olan biri olarak söylüyorum ki bence mecburi. Yaşadığımız toplumun kültürü belli çünkü. Aynı evde yaşamamıza müsade etmeleri için yapmamız gereken şey mecburen evlenmek olucak. Öbür türlü bir tane fitne çıkıp polise haber verse bu şartlar altında fuhuştan içeri atılırız. Abi ama sevgilim o benim demek geçerli bir neden sayılmaz. Evliliği prangalaştırmazsın, sevgili gibi takılmaya devam edersin o zaman sorun kalmaz ortada.
Yasadigimiz topluma gore evlenmek zorundamiyim ben. Kime gore neye gore. Baskici bir topluma sahip oldugumuzu sende hemcinsim olarak cok iyi biliyorsun. Peki benim hür dusuncelerim yokmu? Bana sormak yokmu? Neden bu 18 yasina gelince hadi evlilik yasin geldi geri kafaliligi. Zorunda hissetme duygusu bana gore degl. Sevdigim bir adam var ve istesem Şu an nikahida basar. Herkes gibi dusunmek zorunda degilim. Mutluysam bitmistir.
Tatkım bakma sen burdakilere evli olup butlu olabilen 1 elin 5 parmağını geçmez bence evlilik saçma bir yapı çünkü bir süre sonra kendini kölelik gibi mecburiyet hissi gibi tuhaf şeylere bırakıyor evlenme zaten anlayacağın ve mutluyum diyenleri de çok takma 100 kişi de belki 5 kişi çıkar
Tatlım çocuk istiyorsan git doğur ama sakın o prangayı ayağına geçirme sen özgürlüğü seven bir kızsın yapamazsın bunlarada bakma erkek aldatır kadın ölür onlara göre ayrıca o beyfendi de okusun ben evliyim ve sorunlarımla başa çıkabiliyorum ama erkeklerin sorunları kadınların kaldırabileceği bir olay değil
Katılıyorum neden dersen seven vr sadık olana imza ne gerek karaktersizse imza değil prangalarla bağlasan yapacağını yine yapar eski zamanlarda flört veya birliktelik olmadığı için topluma bu kadın bana ait bende o kadına aitim kimse rahatsız etmesin ne beni nede onu dşye birlikteliği topluma duyurmak amaçlı bir müesese imiş gğnümüzde ise zaten ben bir kızı seviyorsam onla birlşkteysem onla yaşıyorsam kağıda atılan imza değil kalbe atılan mühür önmlidir zaten toplumda beraber yaşadımı bikdiğşne göre
Bence evlilik yani nikah erğe vurulan bir prangadır. Ben de evlenmeyi düşünmüyorum ama bu da nikahsız ilişki yaşayacağım anlamına gelmez. Ha sizin şahsi değerlerimiz ve inançlarınız vardır ben de bu duruma saygı duyarım. Sonuçta herkes birbirlerinin hakkınj gaspetmeden özgürce yaşayabilme hakkına sahiptir. Evliliğin amacıda neslin korunmasıdır yani çocuğun kimden olduğuna dair bir bilgi veyahut belge. Herşey gönlünüzce olsun.
Kuzu yaşından dolayı böyle düşünüyor olabilirsin 30'u devirince duyguların, düşğncelerin değişiyor. hayatın her anında yanında olacak bir ömür arkadaşı istiyor insan, en çokda anne olmak istiyorsun, fıtratımızda var bu duygu. yani 4-5 yıla kadar sende evliliğe sıcak bakarsın gibi geliyor. hakkında hayırlısı olsun bitanem
öyle ki yasi ilerleyen insanlarin evlenme konusunda cok daha ihtimam göstermesi, cogunlukla da evliligi tercih etmiyor oluslari aklin, mantigin insana "hayir" dedigi anlamina geliyor sanki bu hususta.
Aslında haklısın ya baksana ortama evlenilecek bir ortam yok kime güveniceksin bu devirde herkes iyi düZgün birini arıyor ama öyle olamıyorlar en iyisi yalnız kalmak ta ki doğru insanı bulana kadar
minnoş tamam evlilik aynen ilk başta güzel cicim ayları sonra standart hayata geçer ama biz bu dünyaya her an eğlenmek için gelmedik ki, evlenmeden de dediğin şeyleri yaparsın buna engel bir durum yok ama insanların görmesinden ziyade Allah görüyor ona hesap vericez insanlara değil. Zaten evlilik o imza kadınları garanti altına almak içindir yoksa resmiyette olmadan yaparsan erkek sıkılıp gittiği an öylece kalırsın ama maddi olarak kadınları rahatlatan bir durum senin için konuşmuyorum genel anlamda kadınlara yarayan birşey erkek yoksa gider devam eder kadınlar daha duygusal kalırlar öyle. Genelde de aile olmak isteyen en çokta çocuk için yapılan şey evlilik yoksa milletin birbirine tahammülü kalmamış bu zamanda kimseye güvenilip evlenilmez.
bıraz daha buyumen gerekıyor sanırım.. sen yalnız olme korkusu yasamadıgından boylesın.. ve tum sevdıklerın hep yanında galıba.. sırası ıle gıttıklerınde sende sevgı ınsanı olacaksın.. sevmeyı ogrenmelısın.. aıt olmayıda! ait olmak nedır bılmıyorsun zanımca..
Bu zamanın kızları böyle düşünürse bu zamanda evliliği uygun görmezsiniz tabi. Pek çok şeyin evlenmeden yapılmasının günah olması sizleri bağlamıyor gördüğüm kadarıyla. Evlilik demek eşinle her şeyin güllük gülistanlık olması demek değildir ki zaten. Eğer sen hakimiyetli, zeki ve becerikli bir kadinsan ait olduğunu bilme hissi hatta yaptırmaz çocuk yaptırır.
Senin fikrin tabikide simdiki zamana ve evliliklere göre mantikli. Cünkü görüyoruzki evlenmekte bosanmakta cok kolay artik. Ben evlilige olumlu bakiyorum ve evlenmek istiyorum Allahin izniyle cocukda istiyorum😊
Allah'ın kader-i mutlak olarak kulun değiştirmeyeceği nikah meselesine ister hayır deyin, ister evet... Sonuçta siz istemezseniz de evlenebilirsiniz, çok isterseniz de evlenemeyebilirsiniz. Çünkü nikah kader-i mutlaktır ve değişmez...
Evlenmek istiyorum görüştügüm kişi buna olumlu bakmjyorsa gorusmuyorum niyetim bir ailemin olmasi anne olmak 3 günlük dünya mutlu olmayacaksak anne olmayacaksak ne anlamı var ki benim için yok.
Eğer inanç da geliyor senin biri ile evlenmem için anlaşman lazim dini resmini yapmak lazim eğer ki hic evlenmek istemiyorsan buda sana kalmis tabiki lakin en güzel duygu olan annelik tadicaksin... Saygılarımla
eğer Müslüman isen nikah şart. Sünnet nedir bilirsen son nefese kadar nikahlı olmak sünnettir. ben ateistim inanmam diyorsan hayatını yaşa. bizim dinimizde zorlama yok ;)
Ee ozaman kendinle celisiyorsun. "Sana gore ask laftan ibaret"diyerek. Bana gore askin laftan ibaret oldugunu nerden biliyosn. Bunu resmi bir nikahmi belgeliycem illaki.
Aynen ya. Kendi 1 saat evlilikten sorumluluklarindan sikayet ediyo. sonra ee sen ne zaman evlenceksin. ulan sen soguttun senin gibiler soguttu beni evlilikten. Dimi ama
Valla benim kafamda şu an evlilik yok ama bizimkiler beni şu an evlendirmenin peşinde evlilik bana göre değil gibi şu an ama iyi anlaşıyorsam sözüm geçiyorsa evlenirim belki 😄😒
bu tarz konuşmayla insanları dinden soğutmayın lütfen. her konuyu dine çekip müslüman olmayana da 'bizim sorunumuz değil' derseniz gayrimüslümi dışlamış izlenimi yaparsınız
@SimonPaula dışlamadım 26 yaşında eşek kadar insan bu saatten sonra onun düşüncesini fikrini inancını ben değiştirecek değilim benim sorum değil yani ben ona herşeyide söylesem burda dünyanın dilini döksemde onunda kendisine göre bir inancı görüşü olduğundan benim diyebileceğim evlilik mecburi mi müslümansa dinimiz gereği farz demek yeterli diye düşündüm geri kısmıda benim sorunum değil yani
Ben genis biri degilim. Dusuncem bu. Baska zaman kendi sacma fikirlerinizw saygi duyulmasini bekliyorsunuz. Sizde benin fkrimw saygi duyacaksiniz. Ayrica nereden biliyosun benimle evlenilmeyecegini. . Sevdigim adam bunun aksine tam evlenilcek kadin oldugum gorusunde 😉😉eee buna ne diyceksin peki?
En İyi Cevaplar