Şiddetin yalnızca fiziksel olduğunu düşünmüyorum. Psikolojik şiddet fiziksel şiddetten daha tehlikeli. Ve bence erkekler kadınlardan daha fazla şiddete maruz kalıyorlar. Kadınlarını memnun etmeye çalışırken adeta kendilerini paspas ediyorlar. Türlü sözlere trip ve tavırlara maruz kalıyorlar. Üzerlerinde oluşan baskıdan ötürü zavallı adamların psikolojisi bozuluyor.
Kadına şiddeti bir kenara koy da şiddetin her türlüsüne karşı olmamız lazım ama nefsi müdafaa şiddeti gerektirirse (kendimizi korumak için) ayrı bir şey tabi. İlk önce şiddet ortadan kalkarsa zaten insanlığa şiddet de yok olur gider. İkinci olarak tabi bazı erkeklerin duygularının sömürülmesi ve de kullanılması (hem maddi hem manevi anlamda) her istenilen şeyin yaptırılması gibi durumlarda kadının erkeği sadece kullandığını düşünürüm. Parası için kullanır. Menfaatleri için kullanır. Ben insanların kullanılmasından nefret eden biriyim. Bunu yakınımdan biri yapsa arama mesafe koyarım asla affetmem bunu. Trip konusuna gelirsek bana trip atana ben de trip atarım :D Karşımdaki beni süründürmek, peşinden koşturmak amaçlı trip atıyorsa benim de yapacağım şey tribi basıp ordan çekip gitmektir ve mesafe koymaktır. Tabi herkes böyle davranmıyor. Kimisi tribe katlanır. Kimisi ayrılır vs vs.
abla sana bir şey sorucam. Bir kızın erkeği kullanıp kullanmayacağı nasıl anlaşılır? Veya bir kızın bir erkeği gerçekten kalbiyle, gönlüyle sevdiği ve değer verdiği nasıl anlaşılır?
ben açıkçası flörtleşmek gibi bir hataya düştüm. Bir daha böyle bir hataya düşmem. Bir kızı sevdim o da beni sevdi de. Erken yaştaydık hata yaptık. O da bunun farkında ben de. Beni gerçekten kalbiyle sevecek birisi istiyorum. Önceki yaşadığım geçici bir duyguydu.
Tebrik ederim seni. Ne kadar ince duşuncelisin. :) Oysa bu durumdan muzdarip bir sürü erkek var. Ve bende flört döneminde aldatılan biri olarak mağdur hissediyorum kendimi. Duyguların sömürülmesi kötü bir şey. Yanlış insana kapılmak. :/ Cinsiyetçi davranmadigin için teşekkürler. Feministlere örnek teşkil edecek nitelikte.
Bu hadise sonrası geçtim ama kendimden. :) Ben tesekkur ederim. Egoist olmayan, kendini bulunmaz hint kumaşı sanmayan kişilikteki bayanlara adamlar her daim değer verir. Ve sen onlardan birisin. Bu paylaşımın bunu gösteriyor.
Kaldı mı senin gibiler. :) Kadına elbet saygımız sonsuz. Her şeyden önce anadır kadın. Ve erkeklere göre daha hassas olduklari için ilgi, şefkati eksik etmemek gerek. Erkekler berduş gibi kaldı ortalıkta. Kötü örnekler iyilerin de hayatina etki ediyor. Böylelikle hiçbir kadin erkeklere güvenmiyor. Evliliğe de yanaşmaz oldu kadinlar. Bireysellik arttı. Çekirdek aile sistemi çöktü. Bizimde sevgiye, ilgiye ihtiyacımız var. Duygusuz değiliz. Ama acı çeken acı çektirme derdine düşmüş.
Bravo Kadın erkeğin başından yaratılmadı öyle olsaydı üstün olurdu ayaklarındanda yaratılmadı öyle olsaydı ezilirdi sol kaburgasından yaratıldı kolun az aşağısından korunsun diye kalp hizasından sevilsin diye... Elhamdülillah
Sorry ama aklın sıra " kadın sevilmeli" maskeli kelimenin yanı sıra , o din kitabı dediğiniz, insan , erkek kafasından çıkan " kaburga" masalı nı ekleyerek, erkeğin "üstünlüğünü" savunan dindar kesime şunu söylüyorum: Uyanın, aydınlanın. !!! . Sizin erkek olarak ( güya ilk " yaratilmanız) üstünlüğünüzü DEĞiL, tam tersi, ILKEL yani gelismemisliginizi ifade eder... Evrim geçiren yani üstün varlık ise KADIN oluyor burada... Okey !!! Kaburga olayına gelince, kimse kabugadan oluşmamıştır. O sadece METOFRIK yani mecazi anlamda kullanılmış kelimedir. Herşeyi dine karıştırmayın, çünki din, hele İslam dini erkek egemenliğini savunan çöl, Arap sistemidir. Geri dir, ilkeldir...
Saçmalık. Kadınlar gerçekten karaktersiz varlıklar (bazısı) lakin onların, yapabildiklerini yapmaları ancak bizim sayemizde olur. Sen adam değilsen, karı seni kullanır da dolandırır da. Ama bazı erkek müsveddelerinin kadınlara uyguladığı şiddeti sizin bu ergen tripleriyle karşılaştırmanız acınası.
Kadın yol yürüyor adamla bi şekilde tartışma yaşıyorlar Başlıyor bağırmaya Dokundu taciz etti yok bilmem ne yaptı !!! Kadın beyanı esas alındığı için sorgusuz suvalsiz adamcığaz ceza yatıyor …. En büyük şiddet şu an ki dönemde erkeğe uygulanıyor. Kadın oldukları için Kendilerine devletin verdiği yasalardan kaynaklı aşırı güven var ŞİDDETİN ERKEĞİ KADINI YOKTUR. Ama iftiranın hertürlüsü Hem Allah katında hem dünyavi olarak Günahtır.
Tabi lan bizim çoçukluk arkadaşımızla mahalledeki sidikli Fatma'ya vurulmuştuk kızın lakabı sidikli hacı çoçuk sidikli dedi diye kavga etmiştim ahhh sidikli Fatma ahhh