bu yüzden sordum yoksa nerede ben ayda 3000 tl kazanayım zaten öğrenciyim mk.
mal mal kanılara kapılıp triplere girmeyin.
İnsanların yaşantısı gelirlerine göredir. Ne kadar geliyorsa o kadar harcama yapabilirsin ya da heves edersin. Örnek gelirin ayda 3.000 lira olsa her haftasonu Nusr-et'te yemek yemek diye bir durum söz konusu olamazken, bu kazanç 30.000 olursa umursamazsın.
Bahsettiğin para iki aylık asgari ücretten fazla. Demek ki o rakamdan daha azına iki aile bir ay boyunca geçinebiliyorsa elbette ki geçinilebilir.
Çok rahat yaşarsın ev var diyorsun hayata 2-0 öndesin arabayı kredisiz bir şekilde alırsın ancak ödemelere dikkat etmek lazım evin gideri önemli mizanı iyi tutmak lazım 3000 degilde 1000 gibi gör o parayı ona göre hareket et o zaman daha iyi olacak tutumlu olun mutlu olursunuz para var diye sağa sola yardımda bulunmayın yardım ettiğiniz insanların çoğu size yardım etmeyecek önceliginiz aileniz olsun.
al işte eic gelde seçme adam %29 luk adam beli ediyor kendini. bu arada benim gelirim yok öğrenciyim :) ama olursa dediğini yapacağım :)
Yakın çevremde bir aile var 2 kişi birde çocuk eve 4,500 giriyor araç var kira çok düşük 300 lira kadar ödeniyor. yine başk abi aile var 1.500 civarı giriyor ancak ikisinde de ay sonu zor geliyor. Bu durum kişiye göre değil gelire göre değişir yani hep denir ya gelen kadar gider olur diye, yaşanır bence şehir de bir etken olsa da gayet güzel bir standartta geçinilinir.
haklısın kardeşim ama tutumlu olmayı bilmeyen insana 10.000 tl de versn 1 ayda yer bitirir.
kısacası, ailenin tutumunun da önemi yadsınamaz.
teşekkürler
Erkek savurgan olabiliyor evin yonetimi kadında olmalı
yeni evliysen parayı kadının eline (paranın hepsini) getirip vermeyeceksin yoksa ay sonunu getirtemezsin. ortaklaşa idare etmek en mantıklısı.
Evliliğe kadar gittiğim adam bana güveniyor olmalı?
kusura bakma ama güvenle alakası yok, eğer bayan para istiyorsa çalışıp kendi parasnı kazanmalı aksi taktirde eşinden para istemeli veya eşi ona bir miktar para vermeli.
ve alışverişe gittimi de istediği birşey olduğunda bayan almalı.
yoksa ben kazandığım parayı tamamen eşimin eline veremem :)
hayat müşterek...
ha ilerleyen zamanlarda 10 yıl sonra felan verilebilir, yoksa ilk zamanlardan fazla taviz vermemek gerekir:)
babamızdan bunu gördük. paranın tamamını annemin eline vermezdi ama annemle alışverişe gidip istediğini alırdı. :)
yani en azından bunlar benim düşüncelerim, umarım istediğin eşi bulursun. :)
Bak yaramı deştin... para konusu erkek için güç göstergesi. Babasından böyle görmüş bir erkekle evlenmeyecegim. Benim kazandigim para ayrı esimin kazandigi para ayrıdır. Yönetimi bana vermeli ben de ay sonunda ona hesap veririm. Onun ugrasacak onemli işleri vardır, evin yonetimi bende kalır. Kâr ettirecegimden eminim çünkü eşlik böyle bir şey
Bulacağımı sanmiyorum ozellikle de Türkiye'de. Kime desem deli gozuyle bakıyor djkskwkwow
kazandığı para ayrıysa istediği gibi değerlendirebilir kendi parasını elbette tasarruflu şekilde
yok bulabilirsin aramaya devam et :D
Cevap
13Cevap
Millet asgari ücretle geçiniyo sen neyden bahsediyon soru sormak için şöle aptalca şeyleri yazmayın ya
kardeş sen mal gibi önyargılı olacağına niçin sordun diye sorman gerekir.
geçen gün bir başlık vardı ve insanların çoğu yaşanmaz felan yazmıştı benimde dikkatimi çektiği için sordum.
aslanım senin sıkıntın ne hayırdır? yaşın 33 tribin yaşından mı geliyor bilemem ama mına korum senin artistlenme bana, ya*şak.
lan gibtiğim malı sen beni görsen trene binip kaçarsın, ya da raylara atarsın kendini.
b*k kafalı seni.
dişini fırçala sabah sabah ağzından b*k kokuyor, dişini yıkamadın mı ağzının kokusu buraya geldi. bin kurusu
olum 33 yaşına gelmişsin burada çoluk çocukla yazışıyorsun kalıbını gibeyim senin, gibtirgit işine gücüne bak, işin gücün yok mu?
arrağımın antrifirizi senden mi korkup r yapacağım mına koduğum evladı, geçmişinin dıbına korum
mın feryadına bak ya kes babanın mına korum senin.
33 yaşındasın yalan yapma 33 yaşındasın ve bir boka sahip olamamışsın gelip burada atarlanıyorsun.
Asgari ücret ne kadar haberin var mı?
ya knk bende geçinilir sen açıklmayı oku mk ne atarlanıyosunuz hemen
Atar mı yapmşım 🤔 Hangi ara oldu acaba 😂
millet 1500 ile yaşıyor:(
1300 tl ile yasayan insanlar nasil yasiyor🤔
değil mi dün bir başlıkta birisi imkansız felan yazmıştı, benim kız arkadaşım haftada 1000 tl harcıyor diye sallamıştı.
Ya harcayan vardr onunda ona gire geliri vardr yani
ya öyledir ama haftada da 1000 tl yazık yani olsada insan harcamaz, fazla aşırı israf ta iyi değil elindekinin kıymetini bilmek gerekir.
Bn uni ogrencisiyim ayda 200 harciyorum sigaram yok sevgilim yok mis gbi😊😊
Baya rahat yaşanır moruk
Yaşanır
rahat rahat
Tabiki yaşanır
fazla bile
Krallar gibi
aynen kanka bencede soruyu sorma amacımda zaten dün bir başlıkta insanların imkansız gibisinde yorumlar yapmasıydı.
Çok rahat yaşanır
yaşanır
çok rahat yaşanır
Rahat yasanir
Yaşanır tabi
Yaşanır
Çok rahat yaşanır
Rahat yaşanır...
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar