Meslegin ne cok merak ettim ve hangi sehirde yasiyorsun ki, insanlar asgari ile geciniyorlar 🙄 ben asgarili is bulamiyorum diye sinirleniyorum bu insanlara cunku herkes az ucretle cok is yaptirmaya cok calistirmaya calisiyor, ah keske 8bin alsam cok rahat gecinirdim ustune para da kalirdi 😔
34 Yorumla
Soran+1 yılBen 4 yıllık üni mezunuyum elektrik elektronik 2 tanede sertifikam var mesleki yeterlilik yani bu maaş için çabaladım sende çabala yoksa durduk yere kimse kazanamaz
Soran+1 yılGerek yok
En İyi Cevaplar
Yani turkiye genelinde gelir oranini baz alirsak asgari ucretle nefes almaya calisan en az 3 kisilik aileler oldukca fazlayken bu soru da haddinden fazla sacma geldi acikcasi tam olarak senin bu soruna hangi kategoridekiler cvp vermeli mesela senden 2 kat az parayla gecinmeye calisanlar mi yoksa senden 2 kat fazla alanlar mi?
12 Yorumla
Soran+1 yılSorun şu ekonominin berbatlığı ve okadar okuyup bi yerlere gelerek sürünmek sence yeterlimi kampa gidiyorum arada çadır aldım yırtıldı eskisi çadır olmuş 2000 tl kullanışlısı yani bu nasıl anlatılır bilmiyorum bence net uyan sözcük okuyarak sürünmek
Gizli Üye(25-29)+1 yılEvet yaşanır tabiki. Ama refah bir şekilde mi yoksa daha kötü şekilde mi yaşanır bunu sen belirlersin oturduğun ev elektrik su vs senin bu durumlarından sonra sana kalan para seni rahat yaşatıyorsa iyidir.
10 Yorumla
Haklisin kardeşim hayat zor sana katılıyorum. İnan sizin gibi asgari ucretli 8000 bin alanları görünce içim acıyor. Pazara bile son dakikalarda gidip kalıntıları yari fiatina almak zor naparsin. Bende zorlaniyorum bazen 10 bin dolarla naparsin.
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
24Cevap
Çok kazanmak çok harcamak demek. Standard bir gelir aslında ama alıştırıldığımızdan fakirliğe çok geliyor
22 Yorumla
Soran+1 yılAynen öyle
+1 yılYarısından azıyla kızımı ve kendimi geçindiriyorum. Hobilerine ve harcamalarına bir kere daha göz at derim Yoksa bu rakamla çok rahat geçinmen gerke
11 Yorumla
Soran+1 yılEvet gereksiz kalemlerden başlamak. lazım hobilere dokunamam hayattan zevk almam
+1 yılKeşke bende 8 bin kazansam da senin bu derdinden anlasam😒
13 Yorumla
Soran+1 yıl😂😂 olaya bak ya
- +1 yıl
E tabi
Aylik 3 bin geliri olan ben 8 bin gelir olam seni anlayamaz ki
Ben napim
Kaderrrr
Soran+1 yılNasip de nasip daha doğru bi söz
Abi biz iki bin lirayla yaşıyoruz ev geciniyor ama gezme tozma olayı yok malesef
16 Yorumla
Soran+1 yılGezme tozma vs olmasa bende psikoloji kalmaz
Soran+1 yılÜzüldüm insanlarda ziyadesi ile var yerde görüyorum
+1 yılPara sana yetmez istersen ayda 1 milyon al sen parayı yönetebileceksin
11 Yorumla
Soran+1 yılYönetmekmi 1+1 cevizlibağda en ucuz dairede oturuyorum oda 1700 tl oda en ucuz daire ne yönetiyosun anladım hadi yönet bakalım
- Para & Ekonomi konusunda 514 cevap paylaştı.
+1 yılValla ben 12bin alıyorum ortalama ve ona rağmen zorlandığım anlar oluyor. Allah yardımcımız olsun
16 Yorumla- +1 yıl
@MachineS_ Bayan ayakkabı imalatçısıyım. Gelirin olduğu kadar giderim de oluyor.
Soran+1 yılAynen öyle Allah yardımcımız olsun fiyatlar uçuk hayat pahalı
- +1 yıl
@MachineS_ Fabrika...
Gizli Üye(18-24)+1 yılLan neyine yetmesin biz 6 kişiyiz babamın aldığı emekli maaşıyla geçiniyoruz biraz gözünüz doysun. Çok şükür halimize. Şükretmesini bilin.
811 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılPeki
Soran+1 yılSükür ede ede yokolucaz haberiniz yok tamam Allaha şükür eyvallah ama ekonomiyi bu hale getirenlerinde Allah belasını versin
Cevap sahibi+1 yılDoğru ama elden Bi şey gelmeyor maalesef
Cevap sahibi+1 yılHaklısın dedim ya hiçbirinden de memnun değilim adalet yok her şey gereksiz pahalı verdikleri maaş yetersiz ve eğitimi de hiç söylemiyorum zaten.
Cevap sahibi+1 yıl😇😇
Soran+1 yıl@Cevobey hiç birinden ama herkes hakettiği gibi yaşar demekki hakediyoruz
Gözün doysun 3 bin zar zor alıyorum ona bile şükrediyorum 8 bin yetmiyor sana
315 Yorumla
Soran+1 yılİki ayakkabı 5 tişort bi gözlük iki tane capri aldım 2500 tl gitti yani basit hesap istediğimi yapamıyorum eskisi gibi
Soran+1 yıl@Shazam6 standart yaz kış alışverişi kıyafet yılda en az 10 bin tl bütçe demek
Soran+1 yılYahu dostum giyinmeliyim firmada bir saygınlığım var çingene gibi gezemem ya
Soran+1 yıl@Edatekn gözlük guess 800 tl ayakkabılar 600 tl tuttu capriler 340 tişortlerde 125 tl
Soran+1 yıl@Edatekn tanesi 125 tl
- +1 yıl
Gecen yillarda aldiklarimi giyinen ben kskcksfkskfkfk herkesin tutkusu baska tabii para varsa harcican tutkunda giysiler ve guzel gorunmek demek ki bazisi oyuna yatirir bazisi giysiye bazisi yemege herkesin farkli farkli 8k ben de de olsa bende istedigimi alirdim ama bana yeter ve artardi cunku asiri harcamiyorum aldigim seyler tek seferlik seyler ztn pc telefon teknolijik seyleri severim ben de hepsini iyi yapafdim ve birikim yatirimda yapardim giysiyi gozlugu parfumu pek onemsemem mesela adaminda zevkleri bunlar demek ki ve parasi da var harciyor ne var bunda kskdkdd her gun sigaraya 15tl veripte cocugunun aldigi 5 tlye cok o demiyor en azindan kskckd oylesine bir orenekti uzerinize alinmayin sadece yasanir mi demesi garip geldi yasamak icin bir seylerden kismak ve tutumlu olmak gerekir onun disinda adamin parasi istedigini yapar istedigi kadarda harcar nie bu kadar garip geldi ki herkes bazi sevdigi seylere fazla para harcamiyor mu ztn paraniz olsa sizde ayni sekil sevdiginiz seylere fazlasiyla harcarsiniz normal yani
Soran+1 yıl@Edatekn boşver herkes herşeyi konuşur ben saygı duymayı öğreneli çok oldu
Yaşanır ama alışveriş tatil v. s şeyleri seven biri para biriktiremez.
11 Yorumla
Soran+1 yılGibi evet
800 euro? Ben bekarım bana da yetmiyor. Asgari ucretle ev gecindirenleri dusunemiyorum. Helal olsun onlara.
10 YorumlaHobi boş vakitlerde zaman geçirmek adına yapılan bir etkinliktir senin boş vaktin çoksa 8 bin değil 80 bin gene yetmez kusura bakma
21 Yorumla
Soran+1 yılPazarlarım var bazence cumartesi en kötü tiyatro bileti olmuş 50 tl ee nasıl olcak
Çocuklu aileler askerî maaş ile geçiniyor onunla mi geçinemiceksin
10 YorumlaAllah gözünü doyursun kardeşimm
67 Yorumla
Soran+1 yılRefah seviyesi olarak 8 bin az bi rakam
- +1 yıl
Refahmi neyin refahı
- +1 yıl
(Random)
Soran+1 yıl@Tozluyoll25 dostum aylık sadece benzinim 1000 tl faturalar en az 500 tl kira 1700 tl öğle yemeği yok ticket var ucuz bi yerde yok öğle yemegi en az günlük 50 tl hadi hesapla bakalım
- +1 yıl
Sen bana kalırsa burada kazancının muhasebesini millete yaptırmak istoyosn, 2820 alanlara bak ve şükret
Soran+1 yıl@Tozluyoll25 şükür ayrı hocam ona bil mukabil ama benim derdim ekonominin bu halde olması yüksek maaş diye adlandırılan aslında değil temel konu bu
+1 yılyaşam tarzına bağlı, kimi 80e yaşayamaz, kimi 8e aile geçindirir
11 Yorumla
Soran+1 yılKeyfine düşkün diyelim
ben 8,500 maasa yasiyorum. karavan bile yaptim kendime
02 Yorumla
Soran+1 yılHelal olsun bende düşünüyorum umarım bir gün benimde olur
Para & Ekonomi konusunda 433 cevap paylaştı. iyi bari tek ben değilmişim böyle düşünen :D
sadece krediyle kredi kartı 7-8 yapıyo zaten.10 YorumlaKrallar gibi yaşanır 😊
113 Yorumla
Soran+1 yılParfümüm bitti 670 tl ye aldığım parfüm 1028 tl 8 ayda geldiğimiz hal benim maaşım sene başında 7200 dü oldu 8 bu mantığa göre en az 10 olması lazım gelen zamlarla maaş zamları arasında denge yok
Soran+1 yıl@Shazam6 büyük bir fabrikada makina operatörüyüm
Soran+1 yıl@Shazam6 4 yıllık elektrik elektronik mezunuyum 2 tane sertifikam var 25 ten sonra hayata atıldım okul yüzünden sence hakkım değil mi?
Soran+1 yıl@Shazam6 birikimim yok isteyende yok ihtiyacım oldumu kredi çekiyorum
Benim ilerde ki maaşım 8 bin den basliyacak inşallah
13 YorumlaBilinçli olunursa ev de kendinin olursa fazlasıyla yeter
10 Yorumla8 mi o da para mı be?😂😂
20 Yorumla
+1 yılyaşanır da ortalama işte her şey çok pahalı
10 Yorumla
+1 yılStandartların biraz üzerinde bir maas yaşanır
10 YorumlaO parayla 5 aile geçiniyor git başka yerde trolle
10 Yorumla
+1 yılNe diyo la bu bizi evde çay şeker yok .
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılyarısına yaşayanlar var bro
10 Yorumla Tabii ki yaşanır bence yaşanmalı
10 Yorumla
+1 yılEvet bende 11 bin lecaynı şekilde
10 Yorumla
+1 yılUcu ucuna yetişir.
20 Yorumla
+1 yılEvden helikopterle markete mi gidiyon
20 Yorumla
+1 yılAllah 2820 TL ile yasayanlara sabır versn
20 Yorumla
+1 yılYasanir
10 Yorumla
+1 yılSen dalga mı geçiyorsun 😂
10 Yorumla
+1 yılgayet güzel yaşarsın
10 YorumlaDaha ne olsun
10 Yorumla
+1 yılYaşanılır
10 YorumlaYaşanır
10 Yorumla
+1 yılYaşanır gayet güzel bir maaş
10 Yorumla
+1 yılNe is yapıyon la
12 Yorumla
Soran+1 yılMakine operatörü
- +1 yıl
Evliysen eh işte git ganaat gecinirsin ama bekarsan cok iyi para
+1 yılÖp başına koy
11 Yorumla
Soran+1 yılPiyasa şartlarına göre elbette
Mesleğin ne
17 Yorumla
Soran+1 yılMakina operatörü
Soran+1 yılDaha yükselemiyorsun en fazla makinanın üstüne çıkıp oturabiliyorum bizim mesleğin zirve limiti bu malesef
Soran+1 yılMuhtemelen ve mecburen almanyada çok sevdiğim bir arkadaşım var köhler diye bir kağıt firmasında çalışıyor aylık maaşı 2400 euro gerisini sen düşün ve fabrikada konaklama imkanı var tek derdi yemek
Gizli Üye(18-24)+1 yılAdam olana çok bile
32 Yorumla
Soran+1 yılNeden bu tarz cahilce sözler seçiyorsunuz sebebsiz yere
- +1 yıl
En doğru cevabı vermiş boş yapmayalım
Gizli Üye(18-24)+1 yılBen rahat yaşardım
10 Yorumla
+1 yılyaşamazsın
10 Yorumlarahat
10 Yorumla
+1 yılDenenir
10 YorumlaRahat yaşanır