Hafif makyajli, kalem pantolon, tek renkli tunik (toto altinda bitmeyen), desenli esarp, hafif tabanli ayakkabi giyen. Vucut hatlarini belli etmeden şık giyinen tesetturlu hanimlar hakkinda ne düşünüyorsunuz?
Cevabın nedir?
Merhabalar arkadaslar YORUMLARI VE SORUYU OKUDUM MALESEF ZIHNIYET EKSIKLI OLAN bir TOPLUMUZ... MALESEFFF
1 oncelıkle ne için kapandıgı önemli..
suslenmek ıcınmı? Yoksa ALLAH İÇİNMİ?
2 Normalde ALLAHIN EMRİ OLAN KAPANMA
DIKKAT CEKMEYEN RENKLERDE YANI KOYU RENKLERDE KAPANMAK MAKBULDUR..
lakın PEYGAMBER EFENDIMIZIN HERZAMAN DEDIGI GIBI AHİR ZAMANDA ISLAMIYETI YASAMAK ATES GIBIDIR...
o yuzden kım ne kadar yasayabılıyorsa ALLAH ICIN KENDISINE YASIYOR..
RABBIM YARDIM ETSIN
ınsallah00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılTesettur kelimesi , setrden tureyen bir kelimedir , tam anlamiyla Turkcedeki karsiligi kapanmaktir , nasil ki evinizin perdesi , evinizin icini gostermeyecek sekilde evinizi kapatirsa , tesetturde bu demektir , sizin tabir ettiginiz sekildeki giyinmek tesetture uygun degildir
19 Yorumla- +1 yıl
Sitardan tureyen bir kelimedir yanlis yazmisim simdi farkettim
Soran+1 yılBol uzun kalın giyimden bahsediyorum ben. Nasil uygub olmuyor ki acaba?
- +1 yıl
1. hafif makyaj
2. kalem pantolon
3. tunik
4. desenli esarplar
bunlar tesetture uygun degil , pantolon ve tunuk vucudunuzu belli ediyor
Soran+1 yılAaa etekte ediyor efendim o halde. Cunku ben 36 bedenken 40 beden tunik aliyorum. Yine de mi bol olmuyor. Heralde renklerle alakali ayetide kacirmisim. Makyaja hak veriyorum
- +1 yıl
Bakin , tesetturun amacini soyledim , renkli desenli esarplar dikkatleri uzerinize cekmez mi? Ben haramdir demedim , tesetturun ruhuna uygun mu? Vicdaninizla siz soyleyin , kadinin pantolon giymesinde diyanetin fetvasi nedir?
Soran+1 yılPeki ben sizin vicdaniniza sorayim. Tüm kadinlar Carsaf-ı serif giyse erkekler yinede gözleri yüzü güzele bakmayacaklar mi yüzü güzel olan dikkat cekmeyecek mi. Kadinlar bol oldugu muddetce pantolon giyebilirler. Sadece skinny dedigimiz dar veyahit ici belli eden cok ince kumaşli pantolon giyemezler. Allah kadinlara cirkinlesin demedi yoksa sokaga cikmadan yuzunuze camur sürün derdi. Bize emredilen yüz el ve ayaklar dişinda kalan yerlerin bol uzun ve kalın kiyafetlerle örtülmesi emredildi. Renk kistasi verilmedi ki pantolon etekten daha saglam bir tesettur sağlıyor. Etek ruzgarda merdiven inip cikarken otobuse binerken nerdeyse dize kadar siyrilir altina tayt giysen yine olmuyor. Sardigi icin. İslam mantik dinidir. Lutfen biraz mantikli dusunun
- +1 yıl
İslam mantik dinidir diyerek size daha fazla yardimci olmama izin vermediniz , o zaman bu kadar ayeti hadisi kenara birakalim sizi mantiginizlada basbasa birakalim , velev ki oncelikle mucizelerin akilla aciklamasinin izahatini yapabilesiniz
Soran+1 yılAyet degismedi. Ayni seyi hadis icin soylemeyezsin bu bir. İkincisi o mucizeler peygamber mucizesi ne alaka ya. İslam mantik diniydi her zaman öyleydi. Çagimizda yasanan bir olayda eger birseyin aciklamasini apacik bir sekilde kuranda bulamazsak napiyoruz akla mantiga en cok siganin uygun oldugunu kabuk ediyoruz. Yoksa ayetlerle net bir sekilde saptanan seyleri yorumlayamayiz maazallah
- +1 yıl
size bu platformda daha fazla yardimci olamiycam , mesajla anlasmak oldukca zor , sorulariniza guvendiginiz birine danisarak cevap alabilirsiniz
Aile & Toplum konusunda 362 cevap paylaştı. yorumlara baktım. millet gayet düzgün yorum yapmış, işine gelmeyene çarşafmı giyiyosun diye sormuşsun. ne alaka? Bunu tesettürlü ve çarşaf giymeyen biri olarak söylüyorum. Tesettür değil o söylediğinin adı. bende dikkat noktasında zayıfım. ama nefsimizi öne sürerek meşrulaştıramayız. ya tam kapancaz ya da tesettür demicez onun adına. şimdi bide moda oldu tesettür. işin doğasını bozdular.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılTesettür de makyaj ve cazibe olmamalı varsa tesettür olmuyor maalesef.
010 Yorumla
Soran+1 yılŞıklık, esterik zarafet kadının doğasında var. Cazibe seksepalite demiyorum kesinlikle. Ancak bir manzarada nasil bir renk uyumu ahenk var ise bu kadin giyiminde de olamaz mi? (Makyaj nefis isi tabi ki, savunulacak bir yani yok)
Cevap sahibi+1 yılRenk uyumuna bir şey diyemem kardeşim, belli renkler ölçütünde olabilir diye düşünüyorum. Dikkat çekmeyecek fosforlu renkler. Sade olmalı diye biliyorum..
Soran+1 yılEvet. Şöyle ki kuranda renkle alakali ayet dahi yoktur. Tabi ki siyah giymek takvanin üstünlüğüdür ama pis nefis pis biz 😞
Cevap sahibi+1 yılTesettürlü müsün, kardeşim?
Soran+1 yılEvet 😀 elimden geldiğince yapiyorum. bir kere ferace giydim patronum agzima etti cok afedersin. Calismakta zorundayim maalesef napalim
Cevap sahibi+1 yılHımm, anladım ne iş yapıyorsun ki? ben de kapalıyım Feraceli hem de makyaj da yapmıyorum 😊
Soran+1 yılMaşallah sana canim benim. Teknik personelim, özel sigortaciyim ben. Acentede calisiyorum.
Cevap sahibi+1 yılAnladım, hayırlısı olsun. İnşallah sen de bir gün Feraceli kapanırsın. Rabbim gönlüne göre versin
Soran+1 yılİnsallah canim benim banada dua et
Cevap sahibi+1 yılOlur ederim :)
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
6
Cevap
13Cevap
- Aile & Toplum konusunda 471 cevap paylaştı.
+1 yılSüslüman. Tesettürde pantolon yoktur canım yere kadar pardesü giysen bile
16 Yorumla
Soran+1 yılKadının pantolon giyinmesi Peygamberimiz (asm) döneminde de vuku bulmuştur. Nitekim Efendimiz aleyhisselam İmam-ı Ali ile (Baki) mezarlığında iken yan yoldan bir kadının, bindiği eşek üzerinde giderken yağışlı hava sebebiyle ayağı kayan eşekten düştüğü görülür. Derhal yüzünü başka tarafa dönen Efendimize:
"Kadın sirval giymiş, bir yeri açılmadı!" derler.
Bunun üzerine Efendimizin (asm), bindiği eşekten düştüğü hâlde bir yerinin açılmasını önleyen sirvali giyen hanımlara dua ettiği duyulur.
Sen ne diyon? 😀- +1 yıl
Sirval ne demek onu araştır diyebilirim mesela. Olayları farklı yorumlayıp kendinize yalandan kanıt uydurmayın. Okuyun sadece baya faydası oluyor yani.
Soran+1 yılSilvar dedigin bol pantolondur. Allah askina kim peygamber efendimizin zamaninda ki gibi giyiniyo. 70 milyonun icinde bir milyon zor. Eminim sende Carsaf- i serif giyiyosundur?
- +1 yıl
Yok ben don kilot geziyorum. Ben soruyu genel cevaplamıştım ama böyle kişiselleştirip cevapladığınıza göre soruda bahsi geçen sizsiniz. Ayrıca kimse peygamberin zamanında ki gibi gezin demiyor sadece olan şeyi farklı yorumluyorsunuz diyorum.
Soran+1 yılYahu neye yorumliyim silvar mi gördüm ben. Bu arada ben degil alimler yorumluyor. Ben size aktaran tarafim sadece. Tesettur bol. kalin uzundur. Ne bekliyosunuz ki yorganla mi cikacak kadinlar
- +1 yıl
Bu kadar savunmaya geçmeye gerek yok
Soru sordunuz bizde cevaplıyoruz. Sirval uzun bol içlik gibi bir şeydir. Pantolon olarak düşünülemez. Yorum farklılığı işte herkes farklı farklı yorumlamış her neyse nasıl seviyorsanız rahat hissediyorsanız öyle giyin dine uygunluğu ya da uygun olmaması sizin ne kadar inançlı olduğunuzla alakalı giydiğinizde evet ben tesettürümü doğru yapıyorum vicdanım rahat diyorsanız sorun olmaması gerek ama giyinme tarzınızın başkaları tarafından yorumlanmasını istemeniz farklı bir şey. Güzellik açısından farklı dini açıdan da farklı yorumlar çıkar çünkü.
- Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılsüslüman diyorlarda bana göre değil ya ne bilim açıkcası umrumda değil benim kafandan kız yok bu dünyada sanırım
00 Yorumla Ne tesettürü bere niyetine mi takıyorlar onlar türbanı?
Tesettür adı altında bere.08 Yorumla
Soran+1 yılKesin Çarşaf-ı Şerif giyiyorsunuzdur?
- +1 yıl
Uygun olan çarşaf diyolar. Onu giyemezsen bile, bu soruda yazdığın şekilde değilde daha sade ve daha ilgi çekici olmayan şeyler giyebilirsin.
Pantalon yerine etek giyebilirsin. Topuklu tabanlı yerine normal giy. Desenli yerine düzde takabilirsin. Makyaj saten hiç yapma dikkat çekici ve günah. Dar giyinme. Saçınıda topuz yapma deve horgücü.
Soran+1 yılEtek kullannak en zoru tesetturu tam sagladigi dusunulur ama esasen öyle degil. En ufak bir ruzgarda acilir merdiven cikarken otobuse binerken sikinti acilir. Altina tayt giysen tüm baldir sekli darpacadan farksiz meydanda. Pantolon tesetturu daha rahat sagliyor. Kuranda renkli giyinmeyin zaten yazmaz. ya da cirkin giyinin. Asil olan vucut hatlarini belli etmeyecek kadar bol, mahrem yerlerin gorunmeycegi kadar uzun ve tenin belli olmayacak sekilde kalın olmalidir. Tabanli dedigim oxford timberland tarzi ayakkabilar topuklu degil
Soran+1 yılPantolon giyen değil efendim erkeklere benzeyen kadinlar hakkindadir o. Çünkü peygamber efendimiz dahi gaybı bilmezdi. Artik erkeklerinde fistan tarzi seyler giymesi de moda ortalik karismis durumda. Pantolon haran diyemezsin nokta net
- +1 yıl
Ben senin uyarayımda vebali benden çıksın
www.muminem.net/.../...on-giymesi-haram-midir.html
Soran+1 yılsorularlaislamiyet. com/islam-dininde-kadinlarin-pantolon-giymesi-gunah-midir
Bende sana atayim her kafadan sadece bir sesi
+1 yıltesettür artık modadır benim için bazı kadınlarda güzel duruyor
00 Yorumla
+1 yılNe kadar suslenirse suslensin tessedurlu bir kadin bana gore hic guzel degildir
00 Yorumla
+1 yılgüzel buluyorum hatta öyle birini bulursam evlenmeyi düşünüyorum
00 Yorumla
+1 yılhanim hanimcik fazla abartmayan giyen birilerine saygimiz sonsuz
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılMakyaj yapmissa, tesettürü bosuna taktigini düsünüyorum..
032 Yorumla
Soran+1 yılPeki siz tamamen tesetture uyuyor musunuz. Bir erkek olarak. Bizlerinde nefsi var. Ayni sizin gibi. Biraz daha anlayış lütfen
Cevap sahibi+1 yılVerdigin cevap ne alaka? Ben namazda kilmiyorum, dinden cok uzagim ama islam dini kadina neden kapan diyor senden iyi biliyorum, Eger dinin icin kapaniyorsan, makyaj yok, eger yapiyorsan, kendini temiz kiz, düzügn kiz gibi göstermek icin o tesettürü kullaniyorsun, dini inancin icin degil.
Soran+1 yılBizde nefis vardir. Biz bunu kabul ederiz. İslam mukemmeldir musluman değildir. Hep savasiriz hem kendi nefsimizle hem seytanla. Kimsenin bana iyi demesine ihtiyacim yok. Sayet dunya üzerinde iyi demekten ziyade kusursuz insan yoktur. Herkes gibi benimde hesabim Allahladir. Ne biliyosun ki sen? Erkeklerin dikkatini cekmek falan dersen gülerim. Bütün kadinlar carsafli olsun yine yüzü güzel olana bakarlar. Bu budur maalesef. Erkekler budur
Cevap sahibi+1 yılSen islami kendine uydurmaya calisiyorsun, Islaminda en büyük düsmani , insanlarin Islami kendi dogrulari ile tanitmaya kalkmalari.. Bir hoca camide icki icemez, Islam böyle emrediyor diyen bir kadin makyaj yapip üstüne tesettür takamaz. Bu kafayla bugün makyaj yaparsin, yarin kafanda tesettür, mini etek giyer yine ama ben mükemmel degilim diye nefsini savunursun.
Tesettürü takiyorsan, ne icin takiliyor, ögren ona göre tak, yapamiyorsan, makyaj aparak bari testtürü kirletme, en azinda su andan itbaren arastir..
Millet sizlerin yüzünden TÜRBANLI seks fantasisi yasiyor artik..
Cevap sahibi+1 yıl@Lale2323 tesettürü Islami arastirmadan, sadece dikkat cekmek, ilgi göremk, ayiplarini kapatmak icin takiyorlar, hem islama hem gercekten dini inanci icin kapana kadinlara zarar veriyorlar..
Cevap sahibi+1 yıl@Lale2323 bu tesettür takip, makyaj yapanlar aynen söyle, oruc tutuyorum deyip gizli tek kalinca yemek yemek gibi.
Bana göre normal kapanmamis ve kapanmis kadin arasinda karakter, dürüstlük , namus acisindan hic fark yok, aciksan acik, kapaliysan kapalisin ama kapanipta bir yerinde aciyorsan bunun dinle alakasi yok, hem kendini hem insanlari, hem dinini kandirmaya calisiyorsun..
Soran+1 yılYahu camide icki icilmez toplum baskisindan. Yoksa senin camide ictigin icki camiyi kirletmez. Cami tastan duvardan bir semboldür ev gibi. Eger ki sen o zehri Allahin yarattigi (en guzel yarattigi) vucuda sokuyosan camide icmenin bir anlami yok
Soran+1 yılGizli kullanici bey maalesef ki bu hayatta siyah beyaz olmadi hic bir zaman. Bizim dogamiz bu insanlar olarak. Bunu neden Anlamıyorsun. Tamamen iyi oldugunu ya da tamamen kotu olduğunu dusunemezsin oyle değil mi. Bu herseyde gecerli. Ben kusurumu kabulleniyorum. Lütfen sizde bu kadar mükemmeliyetçi olmayin. Zira sizde öyle degilsiniz
Cevap sahibi+1 yıl@Lale2323 Aynen, biriside yaptigin yanlis diyorsa, acip kitabi dogrumu acaba diye arastiriyorsundur.. Bak icki konusunda soruyu soran, daha önce yazdigimin mantigini anlamamis, iyice dagitmis..
Böyle bir fikri ""Yahu camide icki icilmez toplum baskisindan. Yoksa senin camide ictigin icki camiyi kirletmez" savunan tesettürü takip makyaj yapmasida normal degilmi? ALLAH korkusu degilde, toplum baskisindan icki icilmiyormus, eger toplum baskisi olmasa, camileri meyhanede yaparlar herhalde.- +1 yıl
içki haramdır bunu sağada çevirsek aynı solada çevirsek aynı ama bu kadar sert eleştiride bulunmayın lütfen bilmeyenlere güzelce doğruyu anlatalım karşımızdaki bayan öğrenmeye istekli ona destek olmak yardımcı olmak doğruyu anlatmak varken bu şekilde bir davranış doğru değil ne yazık ki
Cevap sahibi+1 yıl@Lale2323 Bende mükemmel degilim, dedim ya dinden fazla alakam yok, namaz kilmam oruc tutmam ama yapana edene saygim var.. Bana ters gelen tesettürü takip baska yerin acilmasi, Islam dininde kapanmanin tarifi belli, tesettürü takiyorsan, makyaj neyin nesi oluyor? Oazman tesettürü sadece bir aksesuar, moda diye takiyorsun... Bana göre kadini sahtekar gösteriyor, öyle bir kadin normal kapanmamis bir kadini tercih ederim cünkü benim iicn karakteri önemli, kapanip, kapanmamasi degil.
- +1 yıl
senin dini bilgin baya zayıf :) başa takılan eşarptır tesettür denilen şey ise bayanı baştan aşağı örten uzun hicab (örtüdür ) günümüzdeki pardesü ve feraceler gibi ha ama dar olmamalı bu çok önemli eşarp ise sade olmalı makyaj olmamalı ve topuz mnik olmalı kafaya abuk sbuk şeyler sarılmamalı topuz tokası gibi.. ancak bu şartlar sağlandığında tesettür olur
Soran+1 yılYahu bol kalin uzun üstte yazilanlardan nerenin acildigini sandiniz. Mini etek giyip ustune basortu takmaktan bahsetmiyorum. Siz beni yanlis anladiniz. Sizin zaten nasil olursa olsun tesetturlu bir hanimi tercih edeceginizi zannetmiyorum. Ben kimseyi kandirmaya calismiyorum. Allahima hep dua ediyorum. Beni tamamen dogru yola cevirsin diye
Cevap sahibi+1 yılHafif makyaj, tesettürle kapananda islam dinine göre olmuyor, sende tesettürün altina haif makyaj yapan hakkinda fikir soruyorsun, yoksa yazdiklarini hatirlamiyormusun?
Mini etekte konuyu anlaman icin örnek.. Bugün makyaji normal görürsün yarin mini etegi. Eger islami yasiyorsan, yasamak istiyorsan akli basinda bilerek yap, ezbere, gürdüklerinle degil
Ben tesettürlü, tesettürsüz ayirim yapmam, tesettürlü tesettürün hakini veriyorsa, benim icin tertemiz, dürüst, namuslu iyi bir kadindir, kendimin dinle alakasi fazla olmasada, tesettürlüyü tercih ederim.
Cevap sahibi+1 yıl@Lale2323 yeterse , konuya neden atladin, konuda ne isin var? yazdiklarini bir yere kadar okudum, avukatliga, bilmislige , ögretmenlige baslayinca biraktim.. Yazdiklarimin aynisina benzer yazip tekrarlayip, hocaligia baslayip, okumuyonmu diye sormanda simariklik..
Soran+1 yılGizli kullanici bey, maalesef ki en fazla benim gibisini bulursunuz çünkü Allah b*ka kelebek kondurmaz. Sizin bahsettiginiz gercek tesettur yapabilen cok ama cok az kadin var Allah daim etsin onlari. Onlardan biride size düşmez. Kendi yapamadiginiz dini vecibelerinize de bana gosterdiginiz imtina ile yaklasin lütfen esen kalinn 😀👋
Cevap sahibi+1 yıl@Lale2323 yeter be, neyin nesi? yeter senmi karar veriyorsun? Tesettürle Makyajin Islam dininde yeri yok, bunu bilmiyor anlatiyoruz, en azindan sayemde simdi ögrendi, bundan sonrasi kendi tercihi..
Cevap sahibi+1 yılBen kelebegim ama bok kim bilemedim.. Sen hatana yama aramak yerine, tesettür takiyorsan, hakkini vermeye ugras.. Benim dini vecibelerim yok, olmadigi icin yapmamada gerek yok, kaygisiz ol. Ama olursa en dogur sekilde, en azindan tesettür takip, altina makyaj yapmayacagimdan emin olabilirsin.
Soran+1 yılTabi ki neyin ne olduğunu biliyorum. 23 yasindayim. Nefsime zor geldigini kabullenmem bile cok zordu. Birakinda bazi seyler yavas yavas otursun insanlarda dan diye olmaz beyfendi. Bakiniz sizde namaz kilmiyor oruc tutmuyorsunuz ben size sen kendine nasil müslüman diyorsun demiyorum. Allah hidayet versin. Laleye de sicak yaklasimindan dolayi tesekkur ediyorum. Gercek bir musluman böyle iyi niyetli ve anlayisli olur masallahh
Soran+1 yılYahu inandigin bir yaradan bile yok. Ne konusuyosun. İnanmadigin seyin neyinin müzakeresini yapiyorsun. Deli mi dürttü. Git face te ateist paylasimlarin altina yorum yap sen. Görünen b*k a klavuza ne hacet. Sen daha benim ceyregim olamamissin ne konusuyosun. Bence daha cok muslumanlarin aciklariyla kendi hatalarini yamamaya bahane arayip vicdanini rahatlatmaya calisan sensin. Kaybol
Cevap sahibi+1 yılYa sende mantik olmadigi icin kendini yargilamak yerine hatani beni yargilamakla kapatmaya calisiyorsun. Tesettürün altina makyaj yapan ben degilim , sensin, seni tartisiyoruz, beni degil..
Sen daha inandigin dini tanimiyorsun, bana din hakkinda akil vermeye calisiyorsun. Yani sen müslümanim dedigin icin, ben senin ceyreginmi oluyorum? Burdada bir günah isliyorsun, ceyregin olup olmadigima senin inandigin islamda ALLAH karar verir sen degil.. Ben Islami farkindaysan, bu akilla olamazsin, senden iyi savunuyorum.. Tesettür takip, cici kiz gibi görünmeye calismakla ibadet olmuyor..
Soran+1 yılİste orada bir hatan var sen Allaha inanmiyorsun
Buna ben sahsi kanaatimle karar vermedim sen kendi agzinla soyledin. Yani kafirsin. Sen kafirsin ben günahkarim sen benim milimim dahi degilsin su anda. İlerisini Allah bilir. Tüm muslumanlar eger kafir olmakla gunahkar olmak arasında secim yapmak durumunda kalsa. Gunahkar olmayi secer kendini avutma
Cevap sahibi+1 yılBirak VAAAZ vermeyi, kendi yanlisini karsindakinde hata arayarak düzeltemezsin. Mantik olmadigi icin ne demek istedigimi anlamiyorsun.. Tesettürü DINI kullanarak kendine maske yapiyorsun.. Kapali kadin , bir yerini kapatip diger yerinie acmaz, makyaj yapip kendini göstermez. SEN BUNU ANLADIYSAN YETER.. Birak benim kafirligimi, soruyu soran sensin.
Soran+1 yılDinime küfreden müslüman olsa bari. O dedigini basindan beri sen yapiyorsun. Kafirler yorum yapmasin yazsaydim keske soruya 😂😂
Cevap sahibi+1 yılEn BÜYÜK KAFIRLER senin gibi MÜSLÜMAN kiligina bürünüp SEYTANA tapan KAFIRLER... Islama en büyük zarari senin gibi dinini dahi tanimayip, müslüman kesilip KAFIRDEN daha cok KAFIRLIK yapanlar..
Sen beynin kücük oldugu icin, halen TESETTÜRÜ takip makyaji ISLAMA baglamaya caliyor olmasi..
Hattini belli etmese de ustundekilerden o hatlarin farkinda olduklarinin farkindayim
02 Yorumla
Soran+1 yılKafalar karıştı 😀
Tesettürü merak etmişsindir neden tesettüre girersiniz bir açıklaması var mı
06 Yorumla
Soran+1 yılAllahın emri olduğu için. Kuranda apaçık yazar. Başka hiçbir nedeni yok. Zaten eğer Allahin emri olmasa hic birimiz dünya karsimiza ciksa takmazdik
Soran+1 yılNefsimiz var. Dizginleyemiyoruz. Güzel gorunmek istiyoruz. Allah sadece basimiza seytani biraksa belki daha kolay bas ederdik, ancak birde nefis vermis. İnsanin kendiyle savasmasi zevklerinden vazgecmesi cok zor. Erkeklerede değil he. Bir kadinin hayran bakisini on kadina tercih ederim. Çünkü erkekler genelde iyi gozle bakmaz. Kadinlarda belki bakmazda erkekler gibi bakmaz. Amaaan karisti 😀
Soran+1 yılYahu sen anlamak istemiyosun hala üste cikicam diye ugrasiyosun. İslam bunu emrediyor inkar etmiyoruz. Ancak nefsimiz var elimizden geleni yapiyoruz Allah affetsin mükemmel değiliz olamiyoruz keske olsak diyoruz anladin?
Gizli Üye(36-45)+1 yılaraftalar diyorum
vücut hatlarını belli ediyorlar etmeyen yok denecek kadar az.00 Yorumlacanım o tesettür değil :D
09 Yorumla
Soran+1 yılKesin Çarşaf- ı Şerif giyiyorsundur?
Soran+1 yılCanim Allah sana benimkinden daha güzel bir tesettür nasip etsin. Ama bak sen benim kadar dahi yapamiyorsun. Ancak anliyorum nefisle ugrasmak cok zor. Hepimiz icin öyle. Allah bizi affetsin
Soran+1 yılAyyy masallah sana. Allahim sana en guzelleri nasip etsin. Niyetini baki kilsin. Bir ömür serefle örtünmeyi nasip etsin insallah
- +1 yıl
amin kuzucum Allah cümlemize nasip etsin anladğığm kadaarıyla nefsinle başın dertte benim öyle bir derdim yok zaten sade giyiniyorum özellikle renkli kıyafetlerden kaçınıyorum bol giyiniyorum , ama sende adım adım başla olur mu önce topuzunu minicik yap sonra makyajı tamamen bırak sade baörtüler tak bol uzun kıyafetler giy ve feraceye gec rn son ben inanıyorum yaparsın :)
Soran+1 yılKuzu ben calisiyorum. Bir kere giydim ferace patronum mahfetti beni. Calismakta zorundayim maalesef. Hevesimide kirdi feraceden yana. Alevi kendisi.
+1 yılgereksizlik bişey diyemiyorum
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBazıları açıklardan daha çekici
10 YorumlaAtes
00 Yorumla
+1 yılSüslüman diyorum.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 785 cevap paylaştı. Eh işte gormem lazım
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılDüşünmüyorum
02 Yorumla
Soran+1 yılPeki neden? 😀
- +1 yıl
Bu tür kızlar müslüman erkek arıyorlar. Ben de tam bir ateistim. Benim için sıkıntı yok. Sorun bende değil kapalı hatunlarda.
+1 yılSeksiler
00 Yorumla
Devamını Gör(4)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026