bizim evde pek böyle seyler olmaz bilgisizimde
Namaz kılmazsam orucum kabul olmaz mı?
bizim evde pek böyle seyler olmaz bilgisizimde
Oruç tutabilmen için gusul abdestinin olması gerekir bilmiyorsan onu öğren ve orucunu tut.
Namaz kılmazsan oruç olmaz diye birşey yok ama namaz da oruç gibi farzdır sen oruc tut maya basla zaten namaz kılmaya da başlarsın. Ne kadar tutabiliyorsan o kadar fayda.
oruç başka namaz başka ibadet...kabirde ilk namazdan sorguya çekilecekmiş insan ..ramazan bir vesile olsun senin için doğru yolu bulmak kılmalısın bende önceden kılıp birakıyodum ama ramazanda başlıcam bende beraber başlayalım ondan bize fayda varr
Ya nerden çıkarıyosunuz ALLAH aşkına ? oruç u ekmek olarak düşün namazı da çorba gibi ekmek + çorba daha güzel gider demi? kılarsan ne mutlu sana bana ama kılmıyosan kuru ekmek yersin yine karnın doyar ;) onun gibi 1 ay boyunca da oruç tutma zorunluluğun yok
Oruç için gusül abdesti gerekir, namaz abdesti değil. Ayrıca canım kardeşim, namaz kılmayanın diğer iyilikleri faziletli olmaz. Orucun kabul olur, borcun düşer ama namaz kılan adam kadar faziletli olmaz. Eğer namaz kılmak istiyorsan yardım edebilir sana.
Suvarim öyle deme şimdi her oruç tutacağı gün gusul almaya çalışır.
Oruç tutmak için abdest alınır sanıyor, gusul abdesti gerekir diyince öyle anlar bir de hergün gusul abdesti almaya kalkar :))
sesli güldüm :D napayım bilmiyorum :D
saolun :)
Cevap
20Cevap
1 Ayın hergünü tutsan daha güzel tabiki ama tutduğun günün sevabını alırsın.Sadece 30 gün tutunca sevap kazanmıyorsun yani.
Dinini öğrenmeye çalıs.Utanma Kuran öğreten yerler var git orlara.
Dinini daha yakından tanı.
Sure ezberle.Namazı öğren.Namazın güzelliğini tat.
Orucunu tut kardeşim.Allah kolaylık versin seni Nefisinin eline bırakmasın İnşallah.
1- Cenabet olma kesinlikle
2-Saburda ezandan önce yemeğini ye , haşlanmış yumurta tok , Çay da susatmaz iyi olur bunlar.
3- Sahurda yedikten sonra ağzını fırçala yemek tanıciği falan kalmasın
4- Sonrada '' Niyet ettim Allah rızası için bugün ki orucumu tutmaya'' demen yeterli
Oruç tutmak için namaz kılmana falan gerek yok. Ama kılarsanda sevap yani :) Allah kabul eder inşAllah
Namaz tabi ki farz yapılması gerek ama ramazanda ayrı bir yeri var oruçlu iken insana daha bir zor gelir kimisine de gelmez..
neyse kılmanda yarar var.. Niyetten önce de abdest şart değil ama çok güzel bir davranış eminim ki bunun bir karşılığı vardır..
Dua da sana kalmış.. Ama niyet kesinlikle şart ..
illaki bir ay tutacağın diye birşey yok çocuk değilsen hem namaz kılmak hem de oruç tutmak sana farzdır,insanlık hali işte,elinden geldiği kadar tut,ama tuttuğun zamanlarda namazını ihmal etme çünkü namazsız oruç boşboşuna bir aç kalma şeklidir diye bir hadis var,inan oruç tutabiliyorsan namaz da kılabilirsin hiç zor değil..sadece bir adım atman lazım,gerisi gelecek hayatını çok değiştirir.
Ya kirmak istemem sakin ustunede alinma ama yani yasin kac onuda bilmiyorum ama gercekten bu sorulari gormek aci veriyor nereye gidiyoruz bunlar farkli ibadetler ayri ayrı sevaplari var senin mantigina gore hacca gitmeyen adamin namazida kabul olmaz mumkun mu böyle bir şey sen ibadetini yap Allah senin hakkini verir merak etme
namaz kılmamak ayrı bı vebal tabi namassız orucunda pek hayrı olmaz ama namaz kılmayıp oruc tuttugun zaman kabul olmaz dıye bısey yok o Allahu Telanın takdiri kabul eder tabıkı ıns yanı hakkıyla bı ıbadet ıcra ettıkten sonra he gelelım 1 ay olayına her güne ayrı bir sevap vardır tabi 1 ay tutmassan olmaz değil sevabını alırsın tam tutmanın sevabı ayrı yarı tutmanın sevabı ayrı ıns tam tutarsın tutmaya calıs namaz da kılarsa ıyı olur yanı oruc namaz ayrılmaz ıkılıdır
abdest almak ve namaz kılmak o kadar zor değil, öğrenebilirsin. bunun için çok güzel videolar 3d anlatımlar mevcut. biraz araştırırsan çok rahat öğrenebilirsin.
oruç ayrı namaz aynı
namazını kılmayanlar oruç tutmasın mı ne alaka yahu.
sahura kalkmak zaten nıyet etmektır unutursan sorun olmaz korkma ama sunnet olarak nyet ettım Allah rızası ıcın bugunun orucuna da dıyıp nıyet de edilebilir abdest almaya gerek yok o namaz ıcın
Tatlım başta oruçların inşAllah kabul olur diyerek başlıyorum . Oruçluyken namaz abdesti almana gerek yok . Oruç tutarken namaz kılsan daha güzel olur ama bu senin oruçunu kabul olmasını engellemez :)
way be yıllarca bos yere oruc tutmusum =) olur mu oyle sey ya.. o farklı borc bu farklı borc
abdest almana hiç gerek yok. direkt orucunu tutabilirsin. şimdiden tanrı kabul etsin.
Önce bir gusül abdesti al sonra sahurunu yap ezan okunmadan ağzını yıka ve biyet ettim Allah rızası için bugünkü orucumu tutmaya şeklinde niyet et. Orucın başlar..
Benim bildiğim namaz kılma ile oruç tutma ayrıdır...
Her ibadetin sevabı ayrıdır...
Sshurunu yapıp Allah rızası icin niye et..
Çok saçma niye olmasın ? ama hem namaz kılıp hem oruç tutarsan daha çok sevap kazanırsın. ama öyle bir şey yok. annen bilmiyo demekki.
Ne saçma.o zaman yanında namaz da kıl desin. öyle şey olurmu ?
Oruca niyet etmek için abdestli olmana gerek yok.Sahurunu yap.Sonra niyet ettim Allah'ım senin rızan için orucumu tutmaya demen yeterli olur
abdest almıyosun
ezan okunmadan önce niyet etmen gerekir
3 kez ağzımı çalkalar
niyet ettim bugünkü orucu tutmaya ALLAHIM sen kabul et derim
Evet olur. Sahura kalkıyosan zaten niyetlisin ama diline getirmen daha güzel olur.
hıc bı alaksı yok kım deyse sana bunu oruç başka namaz başka ibadet
Abdestli Oruç
Allah'ım aklıma mukayyit ol.
Amin.
sitenin dindarları eğitin şu kızı :/
ne alakası var ikisinin yeri farklı
saçmalama ne alaka kılırsan sevabın artar
Olurr diye biliyorum
Olur
olur
özele gel.
Öyle bir şart yok.