Belli sebeplerden dolayı bu yıl mezuniyet olmasını istemiyorum. Aşırı içimi kemiren bir durum. Bunun için dua edersem (mezuniyet olmaması için) sizce kabul olur mu?
Ya da mezuniyet olur mu bu yıl?
Ya da mezuniyet olur mu bu yıl?
Sen hiç aç insanlar için edilen duaların kabul olduğunu gördün mü? Ya da zulme uğrayanlar için edilen duaların? Ya da fakir olan bir insanın dua ederek zengin olduğunu gördün mü? Belki kabul olur, bir dene istersen. 🤔
uğraşmak lazım diyorsunuz yani... ama ben nasıl uğraşacağım ki bunun için?
Açıkcası ben hayatımda birçok kez dua ettim. Örneğin her gece eziyet çeken insan ve hayvanlar için dua ederdim. Ama kabul olmadı. Kabul olduklarını sandıklarımın ise tamamen benim çabalarımın sonuçları olduğunu farkına vardım. Bu sizin uğraşabileceğiniz bir şey değil tabi. Akışına bırakmalısınız bu tür şeyleri.
Hakkında hayırlısı ise olur değilse olmaz. İlla namaz kıldıktan sonra ettiğimiz dualar kabul oalcak diye bir şey yok ama sen kabul olacakmış gibi içinden geldiğince dua et. Hayırlısı neyse o olur
Ya özgüvensizsin ya da aynı ortamda bulunmak istemediğin birileri var sadece dua için namaz kılma. Çünkü namazın kendisi bir duadır. Soruna gelince çok çok açılsa dahi gitmezsin olur biter
İkisi de aslında... Özgüvensizliğimden ve lanet aşağılık kompleksimden dolayı inanılmaz çekiniyorum insanlardan.
Peki bunu düzeltmek için bu zamana kadar ne yaptın
çok şey denedim. kitap okuyarak kendimi geliştirip yeterli olgunluğa erişmeyi denedim. toplum içinde söz alıp fikir belirtmeyi öğrendim. insanlarla fikir alış-verişine girdim. empati yapmayı, insanları fikirlerine ve maddi durumlarına göre yargılamamayı öğrendim. aslında özgüvensizliğimi de aştım. ama kendi okulumdaki insanlar yukarıda saydığım olumlu hareketlerin hep tam tersine bakıyorlar. çok kibirliler. maddiyata çok önem veriyorlar, insanları kolay kolay aşağılayabileceklerini düşünüyorlar. kendimi tek rahat hissedemediğim yer sınıfım. açıkçası hepsinden tek tek nefret ediyorum. beni o kadar özgüvensiz bir insan yaptılar ki mezuniyetten sonra görmeyeceğimi bildiğim halde bu insanlardan bu kadar çekiniyorum.
Sevindim çünkü bugün yarın mezun olur onları kolay kolay bidaha görmezsin. Yaşanmışlıklara ne kitap ne de psikolog çoğu zaman çare olmuyor
Cevap
1Cevap
Olup olmayacağını biz belirsek o zaman duanın ne anlamı kaldı ki? Sen tüm içtenliğinle rabbinden iste hatta yalvar
Biz bilmeyiz onu, Allah (c. c) isterse olur
Şaka olsun bu soru lütfen ya
Ya insanların nasıl duygular içerisinde olduğunu bilmeden oturduğunuz yerden her şeye gerekli gereksiz eleştiri yapmanız hoş değil. Sorduğum soru belli, mantıklı bir şekilde cevap verseydiniz emin olun ölmezdiniz. Ha eğer size çok komik geldiyse siz şaka olarak algılayabilirsiniz.
Duayı kötüye alet etme 😂
kötü bir şey mi ki bu?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?