bir kere İslamda kadin erkek esit degildir. Aslinda esitlik ilkesi cok rastlanmaz. Her yaratilmis bir olmadigi icin, bes parmagin besi bir olmadigi icin esitlik de zulum.. Kadin ve erkek yerine goredir. Bu konuyla ilgili bir suru İslamda kadin ve erkek kanunlari var. Hepsi yaradilis ozune uygun kanunlar. Bu kanunlari bilip bilmeden, en fazla yuzeysel gorup hepsini bildigini sananlar da sacma sapan goruslere takilir onlari benimser. Feminizm yaradilisa aykiridir. Kadina zorbaliga karsi diye bahanesiyle tume indirgenmis cinsiyetcilik. Hersey tume indirgenmez. Feminizm kotu biseydir. Her feministn bir babasi var. Erkek yani. Kendi kendine bayandan olamayacagini da biliyor.
Bu dedi diye dogrusu bu anlamina gelmez, kadinla erkegin islamiyette esitligi nerde ya. Bir tane ayet yoktur kadinla erkegin esitligine dair, hep erkeklerin siginagi altinda oldugunu dile getirir, hadislerde keza oyle ustunlugun erkeklerde oldugunu soyler. hee soyle bir durum var eslerinize iyi davranin felen filan der ama kadinlari dovmeyide hak sayan ayet ve hadisleride var, yok degil.
okudum , arkadaslar bu arada Feminizm bir din degil, bunu boyle radikallestirip aaa bakin musluman feminist ayarina cekmeyin. Bu arada her feministim diyende ne kadar feministligi yapabiliyor bilmiyorum. Ama gercekten dinde kadin erkek esitligi yok bence sende oku, iyi arastir.
Kadın ve erkek eşittir. Sadece bazı geri kafalılar bunu anlamıyor. Ve çoğunlukla erkeğe daha çok değer veriliyor. Neden soy ondan gidicek çünkü o erkek o çalışacak evine bakacak. Kadın ne yapacak evi toplasın hizmet etsin kadın bir eşya sanki. Yok böyle bişey kardeşim. Kadın Erkek eşittir. Kimse bir gram üstün değildir birbirinden.
Onu da biliyorum. Bak kendi hayatımdan örnek vereyim.. Benim bir halam var ve evli, maddi durumları aynı bizim gibi. Halama miras verirken biz kendi mallarımizdan bölecez. Ve eğer ortadan bölürsek zaten zengin olan halam daha zengin olacak. Ve bizim durumun zorlaşacak. Ama mirasın 3 te birinden verirsek esitlik sağlanacak. İşte İslamiyet. Kapiş? Ama isteyen ortadanda bolebilir. Bu farz değildir. Duruma göre yani.
"Kapiş" ? Ben kadınlar arasındaki miras paylaşımını sormuyorum. Erkek ve kadın arasındaki miras paylaşımını soruyorum. İslam Hukuku dersi gördüm. Feraiz hesaplanmasını soruyorum. Duymuşsundur mutlaka.
Örneğinde erkek yokken nasıl aynı örneği verebilirsin ki? Erkek çalışıp para kazanabiliyor. İslam KÜLTÜRÜNE göre kadın çalıştırılması hoş görülmüyor. Peki hem çalışıp para kazanan erkeklere neden miras oranı daha fazladır?
Yok kadının calismamasiyla ilgili hiç bir bulgu yoktur kuran da. Tam tersi Allah çalış kulum vereyim der. Senin o dediğin Arap ülkelerinde öyle. Hem çalışıp hem para kazanan bir erkek kardeşin var ise bile Kadın isterse Mirasın "yarisin" alır diyorum. Anlamıyor musun yahu. Ayrıca kadın "ben ayaklarımın üzerinde duran birim dese veya fakirse o zamanda miras ortadan bolunur
Kuranda demedim kültürde dedim ki bilerek büyük harfle yazdım atlama diye. Gerçi atladın. Neyse. Kadın mirasın yarısını alır? Çok düşük ihtimalle olur o. Kocasının sadece bir akrabası varsa öyle bir imkan olur.
Erkegin üstün olduğu söylenmiyor. O zamanki Arap coğrafyasında kadınlara iyi davranılsa bile erkeklerin biraz daha fazla olduğu için "erkekler kadınlar üzerinde söz sahibi" denilmiştir. Üstün olarak bahsedilen konu ise bilek gucudur
En İyi Cevaplar