Kilo alırsın, "Sen kilo mu aldın?" diyip moral bozarlar, zayıflarsın "Bu ne böyle? Bir deri bir kemik kalmışsın. Ye de kilo al!" diye konuşmaya başlarlar. Kilonuz sabitse bile çevrenizdeki bazı insanlardan bu tarz sözler duymanız mümkün. İrem Derici de sosyal medyadaki bu tarz yorumlardan şikayetçiymiş ki bir yorum atan daha olursa ağzını burnunu kırmakla tehdit etmiş. Sizin çevrenizde de var mı böyle psikoloji bozan tipler? Onlara tepkiniz nedir? Ne yaparsanız yapın, sizi eleştirecek birileri çıkacaktır. O yüzden kendinizle barışık olun bence.
Size sürekli "kilo al!" ya da "zayıfla biraz!" gibi telkinde bulunan insanlara söylemek istedikleriniz nedir?
Bana cok zayifsin diyenler vardi, simdi "ideal" kilodaymisim hatta biraz alabilirmisim. Kücükken asiri zayiftim ve kilo alamiyordum. büyükleeim sürekli kilomla ilgili yorum yaptigi icin psikolojim bozulmustu. Biri zayifligima bir sey söyleyince kacasim geliyor, yüzüm kizariyordu. Etrafimdaki cocuklar ise "tahtakurusu", "kurukemik" diye alay ederdi. Bu suursuz insanlar yüzünden yaz mevsiminde pantolonun altina iki tane tayt giderdim, bilekelerimi gizlemeye calisirdim. Ne kadar düsüncesiz, suursuz insanlarmis. Insanlar genelde kilolu insanlara karsi dikkatli olurlar rencide olabilir diye ama kimse zayif insanlara karsi bu denli hassasiyet beslemiyor.
Hep öyle değil midir zaten zayıfsan kilo al kiloluysan zayıfla bekarken evlen evlenince çocuk ne zamn çocuk olunca ikinciyi ne zaman yapıyorsun ne yaparsan yap insanlar memnun kalmıyor hep bişey söleme çabasındalar en iyi cevap şu olurdu heralde kiloyu alanda benim verende sanane
Niye demeyelim ya? Fazla kilolu bir insana zayıfla tabi ki derim. ''canım böyle de çok güzelsin, sen balık etlisin'' falan gibi şeyler söyleyecek halim yok, düşman yapmaz bunu. Kilo vermeye teşvik edeceksin ki versin, daha sağlıklı olsun.
Vücuduyla barışık saçmalığını da hiç anlamıyorum. Değiştiremeyeceğn bir şey ise tamam , ama fazla kilo gibi gayet de değiştirebileceğin bir şey ise kusura bakma, barışık falan olunmaz. Psikolojisi bozulurmuş falan diye de düşünmem. Asıl kiloluyken psikolojisi bozuktur onun, kilo verince oooh mis gibi raat olacak.
bu hayat bizim hayatımız, yönü, ileriyi, geriyi biz belirliyoruz. şahsımız belirliyor, zan altında kalmak yerine kendi tercihlerimiz iyi kötü kendi yönümüzü kendimiz belirlememiz gerek. baskı altında kalmamıza izin vermemeliyiz. başkasının piyonu olacağımıza kendimizin kulu olalım daha iyi.
Bana da çok zayıfsın diyorlar mesela ama ben böyle mutluyum :) Beni eleştirenlerin geneli şişko aslında :) kilolarımla mutluyum yalanını şişmanlar uydurmuştur arkadaşlar kimse fazla kilosu olsun istemez açıkçası beni kıskanıyor o kişiler :) Kim istemez ki 34 beden olmayı :)
4
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Bana her zaman kilo al biraz! çok zayıfsın yaşıtlarına bak bir de sana! diyenlere sizene ya benim kilomdam memnunum almak istesem alırım sizin demenize gerek yok ayrıca yaşıtlarım beni ilgilendirmez diyorum 2. kez aynısını derlerse dövesim geliyor. Yiyorum kilo alamıyorum doktorların verdiği ilaçlar işe yaramıyor napayım yani?
En güzeli nasılsan öyle mutlu ol. Bazen zayıflıyorum bazen kilo alıyorum. Kilo almışsın diyenlerde oh ne güzel yapmışım bir gram et bin ayıp örtermiş diyip geçiştiriyorum :) Önce kendin mutlu olmalısın başkaları ne düşünüyor diye değil :P
Kendi işlerine baksınlar Kiloluydum herkes zayıfla zayıfla diyodu şimdi zayıfladım. Bu sefer de bu ne çok zayıfsın yeter bu kadar diyorlar. Yemek ye, yok şöyle yok böyle.. Görende bir deri bir kemik kaldım sanacak Boş konuşuyolar işte
Doğrudur der geçerim, kilo mu verdine de yo falan derim ne yani insanların bu denli kötü hissettirme çabaları? Kötü düşünceleri, fesatlığı hiç çözemicem..
Sen ilk karakterini doyur sonra gel öyle konuşalım derdim :D Ağlayarak giderkende arkasından bağırırdım :D Noldu ağır mı geldi laflar diye :D Kiloma laf söylerse böyle laflarım altında ezilir :D
Evet geçen hadsizin biri kilo vermemi söyledi ben de kibarca kilomla mutlu olduğumu sağlık problemimde olmadığı için uğraşmaya gerek duymadığımı söyledim hala aklınca ikna etmeye çalışıyordu
Kesinlikle ne yaparsak yapalım mutlaka eleştiren birisi olacak. Zaten hiç bir şeyi toplum için yapmamak gerek, kendin için yapmak gerek sadece. Benim çevremde yok bu tür kişiler. Neyse ki..
bir şarkı var muhakkak dinleyin abi. bütün sinirimi sitresimi alıyor tavsizye ederim youtube'da SBAG yaz yani sen söylemeye utanıyorsan o senin yerine der
valla ben zayıflıyorum bu sıralar ve gören herkes yetmiyormu bu kadar zayıflık sonra hasta olacaksın diyorlar ama yahu kimene daha zayıflamam lazım deyip kestirip atıyorum:)
Kilo al diyene şefkatle sarılırım, zayıfla diyen Allahından bulsun. :) Tabi bu şaka yazık annen filan zayıfla diyodur Allah uzun ömür versin ona da. :)
İnsanların zayıflık ve şişmanlık anlayışları birbirinden farklı olduğu için herkesi görünüşle memnun etmek imkansız ve gereksiz. Önemli olan senin kendini nasıl gördüğün.
Bana sürekli kilo al böyle erkek mi olur diyenlerin kafalarını ezmek istiyorum sana ne ak ben böyle halimden memnunum sana mı düştü derdi. Delirdim yine :D
Sanane ya beden benim kilo falan vermicem. Niye karışıyorsun niye? Zevk mi aliyorsun 4-5 kilo fazlam var bunu bende biliyorum dile getirmenin ne anlamı var? Bir nebzede olsa rahatladim şu an
Ye de kilo al diyenler oluyor. İnsanlar cidden bencil ve doyumsuz kilo alsan olmaz almasan olmaz. O yüzden kimsenin lafına göre hareket etmiyorum ben kendimi nasıl güzel, mutlu hissediyorsam öyle artık 😄
Ben sabit olduğum için pek duymuyorum ama ifrit bir vaziyet 😒
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
bana ailem zayıfla derdi ki haklilar benim sağlığım ama lise 1 de arkadaşlarım hakaret ediyordu hayvan gibi olmussun zayifla diye buna üzülüyordum bunu da diyenler erkekti zaten
En İyi Cevaplar