Sanki devir değişti geçim sıkıntısından dolayı kendine çalışan meslek sahibi olan bayan erkeklerde var hatta kendisinin iyi bir maaşı olduğu halde çift maaş girsin eve diye yine çalışan bayan arayanda var ama gerekirse taşı sıkar suyunu çıkarırım yine eşimi çalıştırmam beni evde bekleyecek diyen erkekler sanki azaldı var mı hala?
Cevabın nedir?
+1 yılHer erkek ailesinin bekâsını düşünür. Bir erkeğin maaşı yeterliyse ve adam gibi adamsa eşinin çift taraflı yorulmasını istemez. Eğer karşı cins yaşayacağı yorgunluğu göze alıyorsa ve eşi de ona eksik kalabileceği yerlerde yardımcı olacaksa o da çalışır. Evine, geleceğine ve yoluna güç verir. Bir erkeği de bu mutlu eder.
Sadece bugünümüz yok. Yarınımızda çocuklarımıza ne bırakacağımız da önemli. Bunu da genelde tek kişi kaldıramıyor. Anca karın tokluğuna yaşam sürdürmek ve evlatlarının da geleceğine katkı sağlamamak şu devirde çok zor. Yine de eşin çalışıp çalışmaması kadının insiyatifinde kocanın izninde olmalı. Çalışması gerekiyorsa da çalışmalı.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Irgat mıyız biz tek başımıza çalışıp, karıya bakalım.. Gayet tabii o da çalışacak.. Böylesi hem ev ekonomisi için, hem kendi özgürlüğü için doğru olandır.. Bizim gölgemizde kalmasın, söz sahibi olsun..
01 Yorumla
Soran+1 yılahahahaha koptum bu iyiydi :D
Aile & Toplum konusunda 822 cevap paylaştı. Soru mükemmelmiş ama yorumlar oldukça cinsiyetçi 😄
Öyle erkekler varsa ki var görünüyor bence hemen bu düşüncesinden vazgeçsin. Sadece bir kişinin maaşı yetiyor olabilir ama iki tarafında mesleği varsa neden biri evde durup diğeri çalışsın ki? Fazla paranız olursa fakire yardım edersiniz, daha çok gezme imkanınız olur, baskı yapmazsınız, baskıya uğramazsınız. Bence iki tarafta çalışmalı. Bu arada yuvayı dişi kuş yapar gibi ezberlenmiş cümleler kurmayın KScanlar 😊 yuvayı iki taraf birlikte kurar, devam ettirir.00 Yorumla
Herkes çalışıp kendi ayakları üzerinde durmayı bilmeli. Üç kuruş para versin diye koca eline bakmak ne zor. Hele ki okumuş meslek sahibi olmuş kadına çalışma demeye kimsenin hakkı yok bence. Yıl oluyor 2017 hala kadının tek vasfı koca bakmak, çocuk bakmak olsun isteniyor, yazık.
29 Yorumla- +1 yıl
Beraber kazanıp izinde Interrail yapmak varken, beraber her hafta sonu eşinle gezmeye gitmek varken tek maaşla temel ihtiyaçlar karşılanıyor. Adam da yetirebilmek için ne izin kullanıyor ne hafta sonu var. Bunalıyor dolayısıyla. Kadın da çalışarak iş üreteceğine evde negativite üretiyor. Sonra neden kadınlar dayak yiyor? Neden adam yerine koyulmuyor? Bu şartlar altında nasıl koyulsun arkadaşlar? Sonuç: geliri düşük de olsa çalışın.
- +1 yıl
@düzerkek Bu zihniyetteki insanların Interrail 'den haberleri olduğunu sanmıyorum :) Çalıştırmam diyen erkeklerinde kaç para aldığını merak ediyorum zaten. Ev kiralarının bin lira olduğu devirde tek maaşla nasıl gül gibi geçinmek mümkün değil. Kıt kanaat geçinilir anca. Bunu tek maaşla geçinen bir ailenin kızı olarak söylüyorum.
- +1 yıl
Katılıyorum. https://i.hizliresim.com/2nZApv.png
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
20
Cevap
70Cevap
Bu zamanın kadınlarına ve kadına pozitif ayrımcılık getiren Türk Medeni Kanunu'na güvenmemeli erkekler.
Ev kadını aldığınız an ölene dek nafaka ödemek zorunda kalırsınız. Sakın özel sektör veyahut ev hanımı evlenmeyin.
Hanımlar diyecekler ki, ne alaka? 2015 yılında açılan boşanma davalarının %88'i kadınlar tarafından açılmış. Yani kadın artık gelinlikle girdim kefenle çıkacağım demiyor. Ayrıca bu sitede nice evli kadının kocasından soğudunu ve boşanmak istediğini okuduk hep beraber.
Eğer erkek kamu personeli olmayan bir kadınla evleniyorsa, ya cahil, ya kör ya da aklı yoktur.
Erkeklere bu sözüm, kendinizi sağılacak inek, yolunacak kaz yerine koydurmayın. Gerekirse evlenmeyin. Ben dindar ve kadının yerinin evi olduğuna inanan biriydim ama bu zamanda kadının İslâm dini ile alay edercesine yaptıklarına bakınca yok öyle 3 köfteye 5 ekmek.10 Yorumla
+1 yılSanirim tevellutun biraz eski olmasindan kaynakli ama dusuncem tam olarak dediginiz gibi.. yuvayi disi kus yapar soylemini bizimkiler kredi kartini o oder posetleri o doldurur getirir gibi anliyor galiba.. kadin evine cocuguna esine ve kendisine zaman ayirmali.. calisan hicbir kadin bunu basaramaz.. nereye yetissin
... ben sicak bir yuva istiyorum ve bu calisan kadinla olmaz.. gerekirse kasar yememde cokelek yerim ama istemem.. belki cocuk olana dek oda cok kalifiye bir is ise! Benim cocuguma anneanne teyze ya da ana okulundaki ne idugu belli olmayan insan bakamaz.05 Yorumla- +1 yıl
Onu bide annenize sorun.. siz yururken gormusmu! Ya ilk konusmaniz! Mesela dustugunuzde yaninizdamiymis..
- +1 yıl
Evet ilk zaten hastanede konuşmuşum, yanımdaymış. İlk adımımı da onun ellerini tutarak atmışım fotoğrafımız var. Ne zaman düşsem kendimi annemin kolları arasında buldum. Ama babam hiçbirinde yoktu hemde işten daha erken gelip bomboş oturuyor olmasına rağmen. Demek ki bu gibi şeyler çalışmaya veya çalışmamaya değil içinden neyin ne kadar geldiğine bağlı :)
- +1 yıl
@CansuKn tamam tamam siz calisin
+1 yılAzalmasına bitsinler bence cok sacma çünkü maddiyata önce kadının özgürlüğünü kısıtlayan bir zihniyet ben yıllarcaa okuyacam o kadar emek sarfedicem babam o kadar para dökecek elin hanzosu gelip evde otur diyecek boşarim o kocayi
20 Yorumla
+1 yılkapitalist sistem herkesi köle olmaya, çalışmaya mecbur ediyor. çok kişi aldığı telefonun taksitlerini ödemek için çalışıyor. Aldığı evin taksitlerini ödemek için çalışıyor. Aldığı arabanın borcunu ödemek için çalışıyor. Düzen önce ihtiyaçlarımızı belirliyor, sonra da ihtiyacımız sandığımız şeylere köle ediyor.
00 YorumlaOkumuş emek vermiş ise mesleği varsa öğretmenlik gibi , hemşirelik gibi.. Bu mesleğini yapabilir devlet memuru olabilir fakat esnaf olarak ve özel bir yerde calismasini istemezdim erkek olsaydim tabi ki evimi gecindirebilecek maasa sahipsem
00 Yorumla
+1 yılKararı kendisine bırakırım ama çalışmamasından yanayım. Çünkü anne veya babadan birisinin çocukların yanında olması gerekir. Diğer türlü çocuklar psikolojik açıdan eksik büyürler
10 Yorumla
+1 yılAzalsın zaten mümkünse. Kadının bu hayattaki tek görevi evlendikten sonra çocuk yapıp, ev işi yapıp kocasını memnun etmek olmamalı. Yıl 2017 olucak yani.
10 Yorumla
+1 yılKim ne derse desin ben eşimi çalıştırmak istemem eğer evin geçimine benim aldığım yetiyorsa aç gözlülüğün lüzumu yok eşim çocukların manevi geleceğine hazırlık yapar bende maddi anlamda geleceklerini hazılarım..
20 Yorumla
+1 yılKadinin da iş hayatında olmasında bir sıkıntı yok kendi ayaklarının üzerinde durabilir de. Şu kadında çalışmalı diyen erkek çok itici geliyor. Evini gecindiremeyen pasif biri gibi hissediyorum öyle erkeklerde sıkıntı...
00 Yorumlaevde eşini hapis eden koca dışarda her boku yer gün gelir ayrılınca garibim kadın hiç bir geliri olamz ben derim tüm kadınlar çalışsın sigortasını aksatmasın ilerde o adam kesinlikle bakmaz olduda boşandınız ne olacak bu kadın yazık bence eşinizle kavga edin çalışmak için sizin hayat garantinizdir sigorta hazıra dağ dayanmaz ama sigortalı emekli olduğunuzda siz anlayacaksınız ben eşim çalışsın isterim bir erkek olarak bunu burdan tüm kadınlara kızlara duyururum çalışın
00 YorumlaTabiki azaldı artık geçinmek zor birikim yapmamışsa özellikle ama ben Çalışırım ama kendim ve çoçuğum yer.
Geçim sıkıntısı yaşayacağım biriyle evlenmem zaten.00 Yorumla
+1 yılsen erkegi ne dedigine bakma. evlilikler omur boyu degil farzet ki ayrildin senin hayatin devam edicek cocugunda varsa sen nasil gevinicen. erkek kadin demeden herkes ilk once yarinlari icin calismali
00 YorumlaÖyle erkek kaldıysa burun deliklerine peçete soksun ağzına da bir çorap.
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılTabi ki azaldı artık devir eşitlik devridir. Kadın erkek her zaman eşit olmalıdır. Mesela ben evde ev işlerinle uğraşırken eşimde eve para getirir. Bende alışveriş parası filan alır gezer tozarım :) :D
00 YorumlaKarıma kalmış o ne isterse onu yapsın ister evde otursun ister çalışsın ben onu para kazansın diye hayatıma almıyorum ben bakarım ona
00 Yorumla
+1 yılValla hatunun işi mesleği varsa çalışsın ama benim işim iyi olursa imkanlarım olursa da sadece bir yerde sigortalı olmas yeterli çalışması çokta önemli değil sigortasını öderim
10 Yorumla
+1 yılAsgari ücretle çalışan biri için qöt isteyen bir durum 2016 Türkiye sinde memleketi ne hale getirdiler oda ayrı bir konu
01 Yorumla
Soran+1 yılasgari ücretle çalışan bir erkek çalışan bayan istemekte haklı ozaman :D
+1 yılKendisine bırakırım. Ne illa çalış diyecek kadar açgözlüyüm nede kendisinin ve ailesinin o kadar emek verip sahip olmasını sağladığı mesleği elinden alıp çalışma diyecek kadar bencilim
22 Yorumla- +1 yıl
Özet bu kadar işte. Açık ve net 😊
- +1 yıl
@Sadeceayse aynen. Herkes kendi kararını versin ben neden müdahale edeyim ki :)
Aile & Toplum konusunda 3,1b cevap paylaştı. Çalışmasına gerek yok..
İsterse çalışsın, istemezse ev hanımı olsun, kendi bilir.00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBencede erkek adam evine bakmalı kadını çalıştırmamalı tabiki zor durumda olunca farklı çalışırm o zaman ama okumuş bayanlar buna kızabiliyo haklılarda o kdr okumuşlar çalışmak için ama kocan izin vermiyosa calismicak tabki bazi erkeklerin gucune gider kadinin eve para getrmesi sanki adam bakamiyomus gbi o yuzden benm dusuncem erkek calistrmamali ama zor durumlarda kadinda ona yardim etmeli yani
01 Yorumla
+1 yılCalistirmam diyen erkekle evlenmem zaten o benim ekonomik ozgurlugumu istemiyordur bunca zaman boşa mi okudum evde sıkılır insan
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 565 cevap paylaştı. he erkek ölsün gebersin zaten
biz de evde oturup taşı sıksın da suyunu çıkarsın diye bekleyelim.
vazgeçin artık şu saçma düşüncelerden10 YorumlaAile & Toplum konusunda 445 cevap paylaştı. ya tamam da geçimi sağlayabiliyorsa desin çalıştırmam. yoksa nasıl olacak? üstelik kadın da bir şey yapmak isteyebilir.
00 YorumlaO benim ama eşime çalışmayacaksın diye zorla baskı uygulayamam ama onu çalışmaması için ikna etmeye çalışırım
00 Yorumla
+1 yılOlur mu çalışacak kendi istedierimize kavusana kadar kendni rahat hissetmek için çalışmalı... Hamile halnca zaten son bir kaç ay bide doğum dan sonra cslismicak
00 YorumlaCalismak istiyorsa calisir istemiyorsa parami yer icer karar onun ama calismasini tercih. ederim kendi ayaklari ustunde durmasini bilsin ilerde bana bisi olursa ama zorlamam
00 YorumlaÇalışabilir. Ev gecindirmede onunda emegine ihtiyacimiz var.
00 Yorumla
+1 yılevet ben varım eşimi hiç çalıştırmadım 7 yıl oldu sıkıntı olursa o başka hayat bu ne olacağı belli olmaz
00 YorumlaKendi kararlarını kendisi verir. Çalıştırmam şöyle diyebilirim beğenmediğim bir iş yeri ve iş ise çalıştırmam onun dışında kendisi bilir.
00 Yorumla
+1 yılBen esime calış diyeceksem erkek diye neden ortada gezeyim ! Karar onun dr öğretmen gbi saygın işte ise calışmk isterse calısur istemezse calısmaz ancak işci filansa calıştrtmam.
00 YorumlaO kadr sene okuzun birinin calismayacaksin demesi icin mj okuyo bu kizlar o kadar dirsek çürütüyo
00 Yorumla
+1 yılisterse çalışır isterse çalışmaz ona ileride eşim karar verir..
00 Yorumla
+1 yıleşim para için çalışamaz..
kariyer hedefi varsa, oturur konuşuruz..10 YorumlaOnu deme lüksü yok çoğu erkeğin. Millet iş bulamıyor
00 Yorumla
+1 yılÇalıştırmak istemem ama eğer madden yeterli değil isek çalışabilir. Unutmayın ki aile içi kavgalar hep maddi sıkıntılardan doğar.
00 YorumlaŞahsen çalışmasını istemem , çalışıcaksa da yorucu bir meslek olmamalı
00 Yorumlabir erkek olarak esime bakamayacaksam hic evlenmem valla..
00 Yorumla
+1 yılGerekmedikce çalışmayabikir ama geçim sıkıntısı varsa bende çalısırım kocamla birlikte
00 Yorumla
+1 yılAgzi kokan adamlar esim calismasin diyo. Ula sen once duzgun is bul sonra de esim calismasin
10 Yorumlaben ona bırakırım nasıl içinden geliyorsa öyle yapar
00 Yorumla
+1 yılkadın çalışmalı ve kendini geliştirmelidir. Erkeğe bağlı olmamalıdır. Gelecekte ne olacağı belli olmaz. Aldatılır , ölüm olur v.. b
00 Yorumla
+1 yılBu devirde çalışmak zorunda 2 tarafta. O yüzden çalışmayan eş zaten istemiyorum ^^
00 Yorumla
+1 yılErkegin maaşı 10 bin olursa eşi çalışmasın ama bu zamanda artık zor kadında çalışması lazım
10 Yorumla
+1 yılSpor Salonu işletiyorum gayet de iyi kazanıyorum. ben çalıştırmam
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılOlması mı gerekiyor? Evde göt büyüteceğine bir halta yara.
10 Yorumla
+1 yılKadın nasıl zengin koca istiyorsa kendiside zengin olsun veya çalışsın ama ben çalışmak istemiyorum derse bende seviyorsam hiç problem degil
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılÇalışmasın otursun evde kendi isterse çalışsın çalışması için evlenilmez
00 Yorumla
+1 yılBelirli bir süre kabul ederim. Sonra izin vermem ama o zamanki duruma bağlı
00 YorumlaYok çalışacak tabi. Hayat müşterek. Sende yan gelip yatayım diyosun
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 11,7b cevap paylaştı. Hayırdır, sırtına bineceğin bir eşek mi lazım?
10 YorumlaKarısına köle olan biri onu çalıştırmaz ona tapar misal ben
00 YorumlaMümkünse azalsın zaten o nasıl bir mantık ya
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılAllah bana guc kuvvet verdigi surece o kendi istedigini yapsin. Meslegini alsin ama calismasinn
00 Yorumlaeğer iyi bir gelirim varsa neden çalışsın ki?
00 Yorumla
+1 yılbence olmasında öyle erkekler.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 8b cevap paylaştı.
+1 yılKadın ayakları üzerinde durabilmeli.
00 Yorumla
+1 yılEşşşek gibi çalışacağız beraber 😄
10 YorumlaBenden uzak dursun varsa.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,4b cevap paylaştı.
+1 yılkeyfi bilir ister çalışır ister oturur.
06 Yorumla
Soran+1 yılama 2 tarafta evli olup çalıştığı kurumda başkasıyla aynı odada uygunsuz şekilde basılan çok kişi var ona ne diyeceksin? Bide çalışırken eşi ile hiç bir sorunu olmadığı halde gözü dışarıya kayan nekadar erkek varsa okadar da kadın var.. bir süre sonra olay evlilerde sevebilire dönüşüyor. Akşama kadar bir erkekle aynı ortamda iş arkadaşı olarak da bulunması seni rahatsız etmezmi?
- +1 yıl
mantıklı düşünücelim eğer içinde varsa onu dışarıda da evde de rahat yapar öyle değil mi? ben işteyim ne bileyim karım evde ne yapıyor dimi ama bak işte burda güven brnirine sadakat devreye giriyor dimi asıl sevgide bağlılık da burda başlıyor bana isterse dünyanın en güzel kızı gelsin hayır arkadaş benim karım var diyecek potansiyel olmalı..
Soran+1 yılhaklısın ev hanımları daha çok aldatıyor istatistiklere göre sadece ne diyeceğini merak etmiştim :D
- +1 yıl
Merakın giderildi o zaman ne duymuyı bekliyordun ki
Soran+1 yılmantıklı cevap bekliyordum verdin zaten Rabbim sana senden başkasını gözü görmeyen bir eş nasip etsin inşaAllah :)
- +1 yıl
Amin inşallah nasip kısmet :)
Karım beni calistirmasin
10 Yorumla- Devamını Gör (30)
Devamını Gör(75)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?