devlet dairesinde çalışmadığı sürece çalışmasın ben yuvama bakarım diyebilen o zihniyet ve maddi güce sahip olan eşler var mı
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılÖncelikle “karı” kelimesini hoş bulmadığımı ifade etmek isterim, eşim veya hanımım demek varken bu laf bana kabaca geliyor. Eşimi çalıştırmak istemem demek onun çalışma ortamını kısıtlamak demektir hiç bir kadın bir erkeğe hayatını ekonomik özgürlüğünü bağlamamalı, kendi ayakları üzerinde sapasağlam durabilmeli. Yarın öbür gün ayrılık olursa ekonomik açıdan eşine bağlı olan biri sudan çıkmış balığa döner birden iş bulma telaşı içine girer ve zaman kaybeder. Ne kadar erken iş hayatına atılır hayatını idame ettirecek kadar maaş alırsa o kadar da rahata erer.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılGünümüz Türkiyesi de kaç para alırsan al 2 kişi çalışmak lazım. Bunun en temel sebebi kadınin kendini bı asalakmis gibi hissetmemesi kendine yetebilmesi. Yanlış kadın psikolojik oalrak iyi olacak erkek eline bakmayacak , ilerde ayrılacak olursa kendine yetebilecek. Günümüz de çoğu kadın sırf kendine yetmeyeceğini düşündüğü asalak gibi gördüğü için kocasından ayrılmıyor. 👌 Bunun önüne geçilmeli. kadınlar ezilmemeli. Ve sonrası da. Çocuklara daha iyi bir gelecek
10 Yorumla
Ben bu güne kadar hiç çalışmadım çalışmak da istemiyorum kimse de demiyor çalış veya çalışma ben işe gidecem de eve gelecem de yemek yapicam bulaşık yapicam temizlik bilmem ne o saten sonra o olmaya değil işte insan işten gelince yatıp uyumak ister ne yemek yapmak ne de başka bir şey yapmak ister yok ben işlemem işe bile girsem eşimin dediği gibi beni daha o gün kovarlar işten
013 Yorumla
Soran+1 yılevli misin
Soran+1 yılgenede emin olmak istedim sordum peki hiç hissetmedin mi eşin çalışmamandan rahatsız değil mi
- +1 yıl
Seni neden işten kovsunlar ki?
- +1 yıl
Umarım evliliğinde öyle değilsin. Şanslısın eşin bakıyor sana.
- +1 yıl
Çalışmıyorum dedin ya o konuda sanırım sadece esin çalışıyor
- +1 yıl
Buna pek inandım sağlık olsun canım (:
+1 yılYok öyle bir yiğit diyorsun. Bende yok sanmam diyorum 😂😂 pasta yapmaya sarmışım bu ara. Çalışırsam pasta yapamam diye korkuyorum. Hobi den çok hırs yaptım. En güzel pastayı yapmalıyım 😂😂😂... şaka biyana ben çalışmam. G^tü yiyen alsın, yemeyene selamet dileriz 😒😋😎
114 Yorumla
Soran+1 yılkaç yaşındasın kız🤭
- +1 yıl
58
- +1 yıl
😂😂😂😂 Kız burada almazlarsa ahret te bulucam bak 😂😂
Soran+1 yılşimdiki erkekler eşleri çalışsın istiyor abla bu yüzden kavga çıkaran boşanan vr
- +1 yıl
Biliyorum balım. Allahtan hayırlısını istemek lazım. Kuzenimin başına geldi dediğin. Zor işler
Soran+1 yılboşandılar mı çok gurur kırıcı ama düşünsene o kız ne yapsın herkese rezil oldu
- +1 yıl
Boşanmadı. Anlaştılar yine ama tabi aile içinde ne çekti bilmiyorum. şu an dışardan 4 oğlan çocuğuyla mutlu görünüyor
Soran+1 yılvay be peki sen hiç evlendin mi
- +1 yıl
Hayır
Soran+1 yılmaddi imkanın var mı
- +1 yıl
Orta halli diyelim
Soran+1 yılhiç evlenme bence pişman olursun
- +1 yıl
O işler yukarıdan ayarlı. Ben karışmıyorum. Hayırlısı için dua eder, gerisini boşveririm
Soran+1 yılhaklısın
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
12
Cevap
53Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 507 cevap paylaştı.
+1 yılO tipler babayiğit olmuyor yalnız... Kadınlar asla bir erkeğe bağlı olmamalı ekonomik özgürlükleri olmalı
34 Yorumla
Soran+1 yılerkekler evlenince evin ve çocukların sorumluluğunu almıyor ama kadın kaç parçaya bölünüyor
- +1 yıl
Neden almıyor? Almayan erkekle neden evleniyorsun? Evde tek yaşamıyorsun o da yaşıyorsa sorumluluk alması şart. Ayrıca çocuklarına karşı da sorumlulukları ve bakma yükümlülüğü var. Hiç bir kadın bütün yükü yüklenmek zorunda değil. Yüklenenleri normalleştirmeyin onları eğitin.
Soran+1 yılahh bacım ahh bizde diyoruz da anlayan beri gelsin
- +1 yıl
Anlamayanlarla işin olmasın sorun çözülür
- Aşk İlişkileri konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılvar sacma sapan işte calısıyorsa calısmasın ben bakarım 2 iş yapıyorum evde var arabamda tutarlı oldugu surece sıkıntı yasamam.
11 Yorumla
Soran+1 yılezme ama geçimi ben sağlıyorum diye
“Ben karımı çalıştırmam” diyen birine babayiğit demem ben. “Maddi durumumuz gayet iyi, istiyorsan sen çalışma ve ev işleriyle ilgilen” diyorsa Eyvallah.
Evde yatmak için bahane arayan hemcinslerime de hiç anlam veremiyorum.25 Yorumla- +1 yıl
evlendikten sonra max 2 yil icinde bosanacak kadin tipi
Soran+1 yıl@вσrdσklαvчєlí yorumu yapan kişi mi
- +1 yıl
aynen feminist kafasi
Soran+1 yıl@вσrdσklαvчєlí anladım biz kadınlarda yaranamıyoruz ki zaten 😭
- +1 yıl
eskidendi bu dediklerin artik hicbir erkek el kizini alip beslemez onu hakedecek kadin yok kusura bakma calisacaklar
- Aşk İlişkileri konusunda 3,2b cevap paylaştı.
+1 yılBen varım çalıştırmıyorum ve sigorta pirimini ödüyorum kendi iş yerim var ordan sigortalı
16 Yorumla
Soran+1 yılhelal be
- +1 yıl
Bi tek eşim memnun değil sanırım hem mız mız
Soran+1 yılneden çalışmak mı istiyor
- +1 yıl
Yok çalışmak istemiyor bekarlığında sigortası vardı 700 gün ben 3700 güne tamamladım ama bizimki memnuniyetsiz hiçbişiden memnun olmuyor
Soran+1 yılacaba onu mutsuz eden birşeyler mi var
- +1 yıl
Bilmiyorum ki özelden bişi anlatmak istiyorum seninde fikrini almak istiyorum müsaitmisin
- Aşk İlişkileri konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yılVar ama genelde karışınca da kadınlar öfkeleniyor biz özgüruz çalışabiliriz diye
13 Yorumla
Soran+1 yılyok br hepsi değil yeterki maddi gücün olsun
- +1 yıl
Maddi gücüm çok şükür var. ilerde esim olacak kişi illaki çalışırım derse karışamam ama çalışmam derse yine farketmez evinde oturur eviyle ilgilenir
Soran+1 yılama eli bana mahkum diyede ezme sakın
+1 yılBen varım, hatta eve gelince ayaklarımı yıkasın, stresimi ve yorgunluğumu atmak için hazır ol vaziyette dayağıma hazır ve nazır olsun. Hatta sayko modda sırf ben mutlu olayım yine yüzüne sigara basıp beni her şeye rağmen sevebileceğini ifade etsin 🥰
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 12,1b cevap paylaştı.
+1 yılBabayiğitlik ne alaka onu anlamadım.
Çalışmamasını isterim.
Ama ille de çalışacağım derse benimde kafama yatan bir yerde çalışmasına müsaade ederim.
cut.04 Yorumla
Soran+1 yılbunun için boşananlar var kadın ben çalışmam diyor adam yok çalışacan diyor sonra kadın baskılara dayanamıyor hır gür adam sendrn soğudum diyor tak diye evlilik bitiyor
- +1 yıl
Var, bende biliyorum.
Ama bunun babayiğitlik ile alakası olmadığını düşünüyorum.
Evliliklerin bile bir denklemi var.
Ekonomi bu topraklarda zaten birinci problem. Tek maaş bir çok kişiye yetmiyor.
Kimileri iki, üç iş birden yapıyor.
Soran+1 yılçalışmasını istiyorsan eşinin ona göre bir eş adayı bulmalısın bence
- +1 yıl
E bende bundan bahsediyorum. :)
Herkes kendi kriterine ve beklentilerine göre eşini seçmeli. Zaten buna göre seçim yapıp, o yola girmiyorsan o evlilik zorakidir ve zorla güzel şeyler olmuyor.
Aylık 15 civari kazaniyorum , ama böyle para kazanmak için değilde kafa utulemesin diye çalışmalı
14 Yorumla
Soran+1 yılçlışan kdında kafa ütüler eyvallahımı olur sanıyorsun
Soran+1 yılaynen öyle
+1 yılÇalışsın deyince babayiğit olmuyor mu😄 Hayvan sahiplenmekle karıştırıyorsunuz sanırım evliliği 🧘
32 Yorumla
Soran+1 yılne alaka
- +1 yıl
Ben de senin sorunu okuyunca aynen böyle dedim😄"ne alaka"
Aşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı. aynen memur olmadigi surece esnaf olmadigi surece calissin istemem
10 YorumlaÇok fazla var koşullar uygunsa çalışmaz çünkü ev ile biri ilgilenmeli
10 Yorumla
+1 yılÇalışmazsan olmuyor milyonerin karısı olman lazımki çalışmayasın
10 Yorumla
+1 yılNiye öyle diyelim? Kendini geliştirsin memuriyet olur özel sektör olur düzenli ortamı olursa çalışır hangi devirde yaşıyoruz. Herşeyin en lüksünü istemeyi bilirsiniz ya
20 Yorumla
+1 yılbence hiç çalışmasın prensesler gibi evde aylaklık yapsın ben gelince kapıda karşılasın boynuma atlasın, ayaklarımı yıkasın, lezzetli yemekler yapsın, çocuklarıma analık yapsın
00 YorumlaYarın öbür gün seni evden atarsa ya da boşarsa o babayiğit (!) çaresizlikten keşke calissaydim demezsin umarım.
04 Yorumla
Soran+1 yıldedik be ablacım gelmedi mi sanıyorsun başımıza
Soran+1 yılpeki hastaysan ne yapacaksın
- Aşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılEvde ücretsiz hizmetçi arayan tipler mi yani
310 Yorumla
Soran+1 yılevinin işini yapmak hizmetçilik mi ablacım
- +1 yıl
Çalışmayıp sadece evde durup evde sadece ev işi ve ona hizmet etmek işten geldikçe buna ne denir
Soran+1 yılçalışan kadınlarda hep rezil ama hem dışarıda hem evde mahvoluyor sanki çalışınca eşin yardım mı ediyor kadına
- +1 yıl
Yardım etmiyorsa verecek parasını hafta 1 ya da 2 Eve biri gelip temizlik ütü yapacak
Soran+1 yılyapmıyorlar anacım biz kadınlardan o kadar çok şey istiyorlar ki evlen görürsün
- +1 yıl
Yapmazsa bende yapmam bu kadar
Soran+1 yılhergün evde kavga çıkar hep görüyorum kadın çalışıyor eşşek gibi dışarıda eve girer girm3z üstünü değişmeden yemeğe başlıyor kocası nasıl kadınsın bir yemeği pişiremedin diyor
- +1 yıl
Çıksın o yemeği yapar başından aşağa dökerim
Soran+1 yılhelal kız sana 🤣
- +1 yıl
🥳🥳🥳🥳🥳🥳teşekkür ederim
+1 yılVar ben ama maddi gücüm olmasada öyle düşünüyorum çift iş yaparım
11 Yorumla
Soran+1 yıltebrikler
- Aşk İlişkileri konusunda 6,9b cevap paylaştı.
+1 yılBen kararı eşim olsaydı ona bırakırım
O versin kendi kararını10 Yorumla
+1 yılKadınında özgür olması lazım yani destek olması lazım çalıştırmayan erkek kendini babagit mi sanıyor yani?
64 Yorumla- +1 yıl
kadın özgürdür calısmak calısmamak onun ısteıdıgı gbı olmasını ısterım. calıssada calısmasada bastacıdır benım ıcın.
- +1 yıl
Ben çalışmasını istemem o yüzden benim bütün geliri o kullanırdı zamanında😊
- +1 yıl
Ben demezdim bu nede şu neden diye para konusunda sevmem ben parayı
- +1 yıl
vallahi ben asla ustune gıtmek ıstemem calıstıgı yere bır sefer kendımı gösterırım bırdaha rahatsız etmem. ayrıca kadın çalıssın parasını alırım demedım. o kazandı kendıne cocuguna harcasın...
Var benim eşim ama o kadar ileri gitti ki atanmak üzereyim hala izn vermiyor ama dinlemicem
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılMaddi olanakları varsa erkeğin kadın çalışmasına karsiyim
00 Yorumla
+1 yılŞeriat kanununda erkek ev geçindirme , mehir gibi maddi etkenlerden sorumludur , erkek kadinin yoneticisi ve koruyucusu konumundadir bundan dolayi.
Gerçeklere gelirsekte bir özelliğin yoksa seni kim niye alsın :)02 Yorumla
Soran+1 yılparan yoksa kim seni ne yapsın diyorsun yani 🤣
- +1 yıl
Güzel değilsen falanda modern zihniyet dünyaya fazla bağlı ya da ölümsüzlerde benim haberim yok 🤨
+1 yılHiçbir yerde çalışmasın. Evimin kadını çocuklarımın anası olsun.
00 Yorumla
+1 yılBahsettiğin tipler pek babayiğit olmuyor yalnız, haberin olsun.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 23,1b cevap paylaştı.
+1 yılBiri şu arkadaşa İsviçre’de yaşamadığını hatırlatsın
00 Yorumla
+1 yılBen eşimin çalışmasını isterim. Ekonomik özgürlü olsun. Böyle basit düşünemem.
00 Yorumla
+1 yılBen evli değilim ama evli olsaydım böyle düşünürdüm ama kendisini zorlamazdım çünkü eşim değerli olacaktı
10 Yorumlaonu diyenlerin hepsinin eşleri çalıyor ve sonradan çalışmaya başlıyor , örnek var bnim akrabamda
03 Yorumla
Soran+1 yılparasız kadında istenmiyor
Soran+1 yılyani şunu diyorum önce eşim çalışmasın diyorlar evlenincede çalış böyle olmuyır diyorlar hem dışarı işi hemde ev işi istiyorlar
+1 yıldevlet dairesi olsa da çalışmasın..
15 Yorumla
Soran+1 yılvay be neden böyle düşünüyorsun
- +1 yıl
iş ortamı ister istemez stresli bir ortam..
erkek olarak zaten çalışıyoruz ve baktığında yuvamızı geçindirmek zorundayız bu çok basit ve net..
haddimi aşmadan açıklamak gerekirse, kadınlar narin ve kırılgan canlılar.. çoğu zaman stresi kaldıramıyorlar, birde amaç sadece para için olduğunda.. bunun yanında iş ortamında yapılan dedikodular mobbingler ve maalesef ki ülke gerçeği (!) tacizler eklenince..
eve gelindiğinde iki tarafta yorgun mutsuz ve stresli..
sonuç en ufak bir konuda bile tahammülsüzlük ve kavga..
ben eşim olacak hanımın para için çalışmasındansa, çevresini güzelleştiren, huzurevlerinde veya çocuk esirgeme kurumunda gönüllü çalışan bir kadın olmasını tercih ederim.. emin olsun şimdiden, çok daha huzurlu olacak..
Soran+1 yılhelal olsun sana ben bu uüzden boşandım işte
- +1 yıl
ne diyim ki..
geçmiş olsun :)
Soran+1 yılsağ ol
Gizli Üye(25-29)+1 yılHayır ben çalışıyorsam o da çalışmalı ev işlerini beraber yaparız
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılEvt aynen Ben öyle düşünüyorum
11 Yorumla
Soran+1 yılvar yani o maddi gücün
- Aşk İlişkileri konusunda 64,5b cevap paylaştı.
+1 yılBabayiğit mi? Başka zaman eşitlikten dem vuruyorsunuz
00 Yorumla
+1 yılMaddi gücün yoksa babayiğit değilsin yani
10 YorumlaBu sevdiğim kıza kalmış. Ben karışmam.
10 Yorumla
+1 yılkırsın dizini otursun cay demesin cocuga baksın ne calısması
00 YorumlaBen çalıştırmam karımı diyenlerin çoğunun karısı mesayilerde be kanka
00 Yorumla
+1 yılSiz erkeklerden daha fazla çalışmalısınız bence zaten o noktaya gidiyoruz sjjsjsjs
00 Yorumla
+1 yılEvet var, ben. Peki ben maddiyatçı değilim, sevgiye önem veririm diyen kadınlar var mı?
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 32,8b cevap paylaştı. bu zinhineyin övünülecek tarafı yok ki
10 Yorumla
+1 yılit gibi calisip kazanacaklar eskidendi o atalarimiz fazla deger vermis sizlere kalkti bir yeriniz
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıldevlet dairesi de olsa çalıştırmam çalıştırmıyorum da
00 Yorumla
+1 yılbu babayiğitlik değil yalnız
00 YorumlaBen varım tatlım
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılTa kendisiyim
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 10,6b cevap paylaştı.
+1 yılben karımı çalıştırırım evde canı sıkılır
00 Yorumla
+1 yılAblamiza bir 🧠 bırakıyorum
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılÇok nadir var
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılHe aynen
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılnapcan eşşekk gibi yatcan mı evde
10 Yorumla
+1 yılAha burada
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 3,5b cevap paylaştı. Elbette 👍😎
00 Yorumla
+1 yılben de istiyorum
00 Yorumla
+1 yılVar tabi
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 8,1b cevap paylaştı. Ben varım
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılEşim çalışmıyor
04 Yorumla
Soran+1 yılistermiydin çalışmasını
Cevap sahibi+1 yılGerek duymuyorum ki çalışmasına keyfine baksın o
Soran+1 yıltebrik ediyorum umarım ezmezsin eşini eli mahkum bana diye
Cevap sahibi+1 yılEzmem neden ezeyim ki istersen bizimle tanış
+1 yılBen varım
10 Yorumla
+1 yılEşim çalışıyor
10 Yorumla
+1 yılEvwt var
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 3,4b cevap paylaştı.
+1 yılÇalıştırım
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılNeden çalışmayasın? Çalışabişir tabiki
00 Yorumla- Devamını Gör (5)
Devamını Gör(50)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?