Çocuk sahibi olmayı düşünmeyen kadınlarla yapılan bir röportajda kadınlar "sorumluluk, dünya ve ülkenin gidişatı" konusunda endişelerini anlatıyor. Çocuk konusunda çevrelerince yapılan baskılardan bahsediyor ve bunun bilinçli bir seçim olduğunu vurguluyorlar. Gerçekten "herkes" üremeli mi? Herkes genlerinin devamını istemeli mi? Çocuksuz kadın olamaz mı? Çocuk sahibi olmayan her kadın kısır mı, olmak istemiyor olamaz mı? Çocuklu değil, kedili kadınlar çoğalmasın mı? Haberin videosunu da paylaşmak isterim:
Sizin düşünceleriniz neler? Her kadın anne olmayı ister mi?
Kesinlikle deli gibi istiyorum. Annesine her konuda yardımcı olacağımı eşim zaten bilecek. Tek başına sorumluluk altında ezilmeyeceğini ve onun için ailemizin mutluluğu için hiç bir şeyden kaçmadığıma güvenecek.
Asıl problem kadının çalışmasında ve destek bulamamasında. Eğer bir kadın çalışıyor kocası sonuna kadar her yönden destek oluyorsa o kadın niye doğurmak istemesin? Güzeller güzeli bir bebiş kimin hayali değil :)
Tabi bu düşüncede bir erkek ülkemizde çok az olduğu için karında taşımaktan tut, süt emzirme başında bekleme ve onun gelişimini sağlamayı hep tek başına yükleneceğini hayal ettiği için bence en büyük korkuları bu olduğu için çocuk istemiyorlar. Haksızlar mı? Değiller.
Önce biz erkekler çuvaldızı kendimize batırmadıktan sonra huzurlu evlilik yok ! Yok artık öyle analarımız gibi her şeye evet deyip boyun büken kadınlar ! Olmasın da zaten ve eğer bir can yuvada istiyorsanız adam olcaksınız eşinizle ortak büyütecek hiç bir sorumluluktan özellikle aciz gibi "Ben yapamam." Diye kaçmayacaksınız. Yaparsınız çünkü kimseyi kandırmaya çalışmayın. Salak değil kimse.
Herkes yerini yurdunu bilir. Eşini ve çocuklarını tam manasıyla sahiplenirse neden bir kadın çocuk yapmak istemesin?
Yeter ki evde adalet olsun, anlayış olsun, hoşgörü olsun, emek olsun gerisi gelir.
İnsanları tek tip görmeyin. Çocuklardan hazzetmeyen ve imkanı varken de istemeyen kadınlar da var. 'Niye istemesin, niye yapmasın, elbet ister' diye düşünürseniz ancak anlaşmazlığa varır iş.
Herkesin de hayali güzeller güzeli bir bebiş değil, ki şu tabir beni şahsen bebeklerden soğuttu biraz daha. Bunu anlamak bayağı zor heralde.
@Ragnar_Lodbrok Genel manada böyle düşünüyorum. Çoğumuz isteriz. Ha hormonal veya travmatik/psikolojik sebeplerden dolayı istenmez ora ayrı. Ben bunu zaten biliyorum.
Ben herkesin üremesine karşıyım, ya da daha doğrusu herkesin çocuk yetiştirme hakkı olmasına karşıyım. Ehliyet gibi birşeyi olması lazım bunun. Hemi de Dünya çapında.
Onun dışında son yıllarda tüm tabular gibi, çocuk tabusu da kırıldığından kimi kadınlar çocuk yapmayı gereksiz görüyor. Onlardan bir tanesine manyakça tutkunum mesela, öyle kadınlar daha iyi.
Valla gerçekçi olmak gerekirse çocuklar kadını yıpratıyor. Hele çalışan bir kadınsan hayat çekilmez olabiliyor. Evdeysende sıkıcı. Kendine ve eşine ayıracak vakit bile bulamayabilirsin. Onu büyütmesiydi, derdiydi yetiştirmesiydi falan kolay değil. Ayrıca fedakarlık isteyen bir durum biraz da.
Yani doğrusu şu an bekarım ama ilerisi için de hiç anne olma isteğim yok. Evlenince yaparım ama ya bir ya iki. Fazla değil.
Genelde çevrem yadırgıyor bu durumu. Genç kızlardan anne olmak isteyenler de çok var. Bazılarının öyle bir bakış açısı var ki çocuk yapmayanlara, ilerisi için resmen mecburmuşum gibi bir hisse kapılıyorum. Herkes emin bir şekilde "Birini sevince, ondan çocuğun olsun istiyorsun işte evlenince fikirler de değişebiliyor" diyorlar ama bakalım.
E herşeyi toplumda nasıl görüyorsa, ne norm kabul ediliyorsa ona göre yaşamak isteyen ve az birşey aykırılığa bile katlanamayan bir sürü insanla yaşıyoruz.
O çocuk yapmak isteyenlerin ciddi bir kısmı çocuğu bir çeşit milestone, bir başarı, bir kiremit olarak görmeleri zaten. Hayatta tek derdi evlenmek, ortalamanın biraz üzerinde varlıklı bir hayat sürebilmek, bir çocuk yapmak ve o çocuğu oyuncak bebek gibi giydirip gezdirmek olan milyonlarca kadın var.
Çocuk sahibi olabilmek için evlenmeyi düşünenler bile var. Bahsettiğin milyonlarca kadının çoğu da çocuk yetiştirebilme yeterliliğine sahip değil, bu ada ayrı bir sorun oluşturuyor. Kimi de evliliğini kurtarmak niyetiyle, eşi evine daha bağlı olsun isteğiyle çocuk yapıyor. Hangi akla hizmet insan çocuğu kullanmak ister, çocuğun evliliği kurtarabileceğini nasıl düşünüyorlar gerçekten inanılır gibi değil. Yani neden istediklerinin mantığını çözmek mesele. Ki sonra da bazı konularda doğum bir bahane olarak kullanılır. En basit örneği ise kilo alıp kendine bakmayan kadınların, eşine "Çocuk doğurdum" ifadesi. Bunlar her kadın için geçerli değil tabii.
bir de burnundan kıl aldırmaz öyleleri. Hata ettiğini, yanlış yaptığını anlatamazsın, çünkü bu tiplerin en büyük özelliklerinden biri annelik, sevgi, evlilik, yuva gibi kavramları tabulaştırmak, norm olarak arkasına saklanmaktır.
'Çocuk bir hobi değildir' dediğinde 'Evet sonuçta ondan sorumlusun yani' der, ama çocuk konusunda tek fikri 'Ay kızım olsa, giydirsem, süslesem, köpek gezdirir gibi yanımda gezdirsem' modunda saçmalıklardan başka da fikri olmaz, bunu da sorgulamaz.
Hah evet, fikir öyle olunca sonra sıkıntı yaşanıyor. Yetiştirebilme yeterliliğine sahip, bilinçli insanlar çocuk yapmaya o şekil bakmıyor.
Bir de Allah aşkına ekonomik durumu kötü olanlar çocuk yapıp durmasın. Konu da saptı ama. Aslında beni de ilglendirmez tabii sadece fikrimi söylüyorum. Eksiklik çektireceğine, "Geçinemiyoruz" diye ağlayacağına fazla çocuk yapmasalar daha iyi olur heralde. Kusura bakmasınlar da çocuklarının çektiği sıkıntıların en başta sorumlusu anne ve babalar.
Kısacası çocuk yapmak, yetiştirmek öyle basit değil. İyi düşünülmeli ve doğru kararlar alınmalı ki toplumda huzurlu olsun.
Önceki sene haberlere çıkmıştı, herifin teki karısını ilk hamile bıraktığında üçüz bebekleri olmuş, 1 sene sonra gene hamile kalmış gene üçüz olmuş 'Devletten yardım bekliyoruz' diyor.
Çocukların bir suçu yok ama, 'Su veren itfaiyenin hortumunu mikiyim' dedim okuduğumda.
Bari aile planlamaları işe yarasaydı. İnsanlar korunmayı bile beceremiyor. İnanılır gibi değil ama gerçek bu. İstemediği halde hamile kalan hatta üzüntüden ağlayan çok hasta gördüm. Bunlar da ayrı bir olay.
Valla ben lafımı esirgemem, geçen bir tanıdığın dört çocuğu var. Biri anlatıyordu, geçim sıkıntısı yaşıyorlarmış durumdan şikayetçiymişler. Bende "Madem öyle hangi akla hizmet çocuk yapmışlar, yapmasaymış. Şimdi laf etmeye hakkı yok." dedim de. Yanımdakiler bana sanki kötüymüşüm gibi bakış atıyorlar. Neyse çok umrumda değiller de çocuklara yazık oluyor. Bence de zor.
Günümüzde çocuk yetiştirmek kadar doğru insan olmakta zor koca koca adamlar kadınlar kendi çizgilerini koruyamazken biz çocuğun belirli bir çizgide ilerlemesini yaşı küçükken bekliyoruz. Doğru olan bir bakıma bu çünkü çocuğa ne verirsen alır doğruyu da yanlışı da burada güç ebeveynlerin elinde tabi birde çevre faktörü var ne kadar çabalasan da öyle bir devirdeyiz ki herkes bilinçli anne baba olsaydı böyle bir nesil olmazdı üzücü. sonuç olarak ben anne kelimesinin taşıdığı anlamı hak edecek insanların anne olması gerektiğini düşünüyorum
Hem bu kirli dunyaya cocuk getirmek istemiyorum tribi var hem de evlilige yanaşmayan kadinlar çoğaldı (erkekler de) Çünkü beklentiler yüksek, güvenmek zor. Üstüne bide kadin parasini kazaninca ben kendime yeterim düşüncesine giriyo. Evlenmiyo, haliyle cocuk da doğurmuyo.
İstemez. Bende istemiyorum ve yapmayacağım. Herkes aynı şeyi istemek zorunda değil, herkesin seçimleri aynı olacak değil, bu ülkede bişeyler yanlış anlaşılıyor. Ben kendimden bitane daha olsun, onun da sorumluluğunu ben taşıyayım istemiyorum, sırf bencilliğimden, yemişim dünyanın/ülkenin gidişatını.
Kadın her şeyden önce annedir. Cennet ayağı altındadır. Bunu istemeyecek olan bir hanımefendi düşünemiyorum. Hem kedili hem bebişli olmaktan yanayım ☺☺
Her kadin anne olmayi istrmez, ama anne oluncaya kadar. O bebegi kucaklarina aldiklarindaki hissi hicbiseye degismek istemezler aglamasi, uyutmamasi, huysuzlugu, yemek yememesi ortaligi kirletmesi vs. bir guluşune silinip gider sarilirsin kokusunu çekersin. Hayatta herseyi bosverebilirsin ama tek tutanacağin, evladin olabilir. Yani bence dunya icin degil kendin icin iste bebegi. Ona guzel bir gelecek vermek senin elinde.
Adam mı kaldı ki bu ülkede doğru düzgün kadınlar ne yapsın. Kendi canlarını o sözüne ettiğim p... ç ler yüzünden endişe etmeden duramiyorlar da birde doğacak evladı için ne yapacak. Kadınlar artık hep bıçak altında yaşıyor nerdeyse. Şaşırmam Bu kararlarına. Daha birkaç gün önce bir kadın yine koca tarafından hayatını kaybetti.
istemek zorunda değil. çoğu kadın kendim dahil ister içgüdüsel olarak o ayrı. bazı kadınların ise farklı sebepleri olabilir çocuksuz olmak istemek için. bu onların tercihleridir. kendi işleriyle değil başkalarının tercihleriyle uğraşan nesil yok olsa keşke.
Korkuyorum. .. videoları izledikçe normal doğum sezeryan falan bak yazınca bile tansiyonum düşüyor. . sonra dedimki ilk regl olduğumda da çok korkmuştum sonra ilk kadın olduğumda sonra düşününce dedimki bundan da korkuyorum daha hasıl olmadı ama doğurmak nasıl bir duygu tatmak isterim
Çoğu kadın güzelliğim gider aman kilo alırım endişesiyle çocuk sahibi olmak istememektedir fakat ben bu görüşü desteklemiyorum nesil kötü diye çocuk yapmamak daha da saçma bikere sen bu nesli üretmiyorsun çocuğunu nasıl yetiştirirsen nesil o kadar iyi veya kötü olur böyle kadınlar da akılları başlarına geldiğinde herşey için çok geç olacak saygılarımla...
Her kadın çocuğunun babası olacak kişiyi kendi seçer diye bir söz varç Yani herşey kadının ağzına bakıyor. Seçer de seçmez de erkek istediği kadar istesin kadının ağzından çıkan tek kelimeye bakar herşey. Ama genç nüfusa duyulan ihtiyaçtan ötürü Türkiyemizde bence çocuksuz kadın olmamalı.
Anne olmayı her kadın ister ama bu zamanı da düşünecek olursak çocuk yapmanın sorumlulukları o annenin üzerinde bir baskı ve sorumluluk getirecektir. Yani bir güvensiklik olabilir evli olanlarda veya evlenecek olanlarda. Birde yaşanılan ortam ve yaşam koşulları bu konuda en etkili faktörler..
yani bir bakıma haklılık payı var. Dünya'nın gidişatı belli, kendi öz çocuğuna bile tecavüz eden zihniyetin barındığı bir ortamda çocuk büyütmek çok zor. ekonomik sıkıntı desen almış başını yürümüş. bilemiyorum düşününce mantıklı ama yine de herkes çocuğu olsun ister gibi.
Bence her kadın annelik içgüdüleriyle falan doğmuyor. Bu yüzden hepsi anne olmak zorunda değil. Aynı şey erkekler için de geçerli tabi herkes çocuk istemeyebilir. Son yıllarda özellikle ülkemizde olaylar o kadar arttı ki herkes hayatın ne kadar kısa olduğunun farkında ve kendi sağ salim yaşayıp ölebilme derdinde. Bir çocuğa bakamama, koruyamama korkusu çok arttı.
Anne olmayı istemek başka, "Ben çocuk sahibi olmalıyım" demek başka. Herkes ister tabi ki, kendinden eşinden bir parça ama gerçekten bu dünyaya bir çocuk getirmeli miyim? sorusunun cevabını vermek çokta kolay değil. Çocuk doğurmak kolay, önemli olan onu düzgün yetiştirebilmek. Bu da ancak güzel bir aile ortamı, yeterli bir maddi durumla oluyor. Eğer bunları sağlayabiliyorsa, her kadın anne olmak ister.
İstek değil de daha çok hormonlar ve içgüdülerle alakalı bence.. olay genlerin devam etmesi değil, çocuk sahibi olduğunda o belli bir süre de olsa sana ait oluyor.. ve bir insanın büyüdüğünü görmek.. mantık olarak istemeyebilir tabii, vakti olmayabilir, evlenecek birini bulamamış olabilir.. o yaşta istemem diyebilir de, belli bir yaşın üstüne gelip de sonra fikri değişip de keşke diyebilir o üzücü olur.. çünkü insan yaptıklarından değil yapmadıklarından pişmanlık duyar hayatta genelde..
Ben çocuk sahibi olmayı düşünmüyorum. Kendimi bir çocuğa iyi bir hayat sağlayacak yeterlilikte görmüyorum. O sorumluluğu almak da istemiyorum açıkçası. Bakamayacağım bir çocuğu doğurmanın bir mantığı yok neticede...
Kedi nedir arkadaşım. Başkasının çocuğu bile zor sevilir insan kendi kanından canından bir parça olsun ister. Düşünsene sevdiğin insanla senin bir parçan ve o içinde gün geçtikçe büyüyor onu orada hissediyorsun bunlar güzel duygulardır evlenmek değilde bir bebeğimin olmasını gerçekten çok isterim.
Evlat bir annenin yaşamasına tek sebeptir evlat kokusunu bilmeyen istemeZ tabiki He bide arayanlar var milyarlar dokenler var onlar daha çok anlar evladın ne demek olduğunu çocuk hiç bir zaman basit e alıncak bir şey değildir
Çocuk çekilecek dert değil. Gecenin bir yarısı zır zır ağlaması altını değiştir vs. Hastalığı apayrı dert insanda hayat enerjisi bırakmıyor. Herkeste bakıcı tutacak kadar zenginde değil..
Anne olmak çok farklı bir duygu bence bütün herkesi bilmem ama ben bana benzeyen bir kızım olsun isterim bu dünya şöyle böyle falan diye bahanede üretmem sonuçta doğamızla olan bir şeyi vakti gelince yaşamamız gerekir bence Ayrıca anne olmakla çocuk dünyaya getirmek arasında çok fark var bu da unutulmamalı
İster kim istemez ki diyorum. Ama benim görüşümce evlendikten 2 3 yıl sonra cocuk sahibi olunması. Ve en fazla 2 cocuk. Çünkü erkenden cocuk olunca eşimle yeterince zaman geçiremeyecegimi düşünüyorum
Ben şahsen istiyorum cocuk Allahimda izin verirse. Dedigin gibi cogu kadin bu kötü dünyaya cocuk getirmek istemiyorum diyor veya kariyer yapmak istiyor veya o sorumlulugu almak istemiyordur. Herkesin kendi özgür hayati.
kadınlar bence çocuk sahibi olmayı istiyor ama güvenmiyorlar ve haklılarda. evleniyorlar yolunda gitmiyor çocuk yapıyorlar ilgi bitiyor
5
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
ben cok iatiyordum ve su an hamileyim bir daha asla ama asla cocuk almayi dusunmuyorum hamilelimde esimden aidet kayinvalidemin isleri o kadar zor geciyor ki anlatamam ve kayinvalidemin beni ezmesine eaim izin veriyor boyle bir aileye niye cocuk getiresin ki
Ben isterim. Müslümanlara faydalı olacak bir evlat yetiştirmek. Ama artık ne kadınlar ne erkekler evlenmeden hallediyor bu işi malesef. Bu yüzden de ne gerek var evlenmeye diyorlar çok yazık. Temiz erkekler ve temiz kadınlar az kaldı Allah arttırsın
Avrupada nüfus neden az bu yıllardır var zaten ama çocuk tabiki sorumluluk ister sorunlar şu para zaman gençken eğlenememe sinemaya bile gidememe hayatın çocuk olur malesef hele ikizse hapı yuttun herşeyin iyi yanları var kötü yanları var
Bizim Mahallenin cahil kadını hep hamile...(çocuklarda hep sokaklarda) bu hep böyle gitmiştir Çocuk sahibi olmakda yetiştirme de eğitim seviyesi en önemli etken
Sende sonuna kadar haklısın kafa yapısı, kültür, anne babanın sorumluluk sahibi olabilmesi bunlar çok önemli//aksini düşünürsek bu cahil toplum u örnek verebiliriz..
benim 5 yaşında bir kardeşim var annemiz vefat etti ona ben bakıyorum. çocuk sevgisi tattım bebekkende ben baktım daha çocuk istemiyorum mecbur kalmadıkça :D
Herkesi bilmem ama Allah nasip ederse birgün evlenip benim gibi babasına düşkün bir kızım olsun çok isterim hayırlısından, yaradılışımızda anne olmak zaten var, istememek tuhaf bence.
Ben olsam bende istemezdim. Bana saçma geliyor. Etrafımdaki çocukları gördükçe hayattan soğuyorum. Dünya kötüye gidiyor. Emin olunki bu Dünya'ya çocuk getirmek çocuğunuza yapacağınız en büyük kötülük olur.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
o sorumluğu taşıyacak kapasitesi olmasına rağmen yok gibi davranıyor ve evladının sorumluluğunu taşıyacak güçte güvende hissedemiyor o kişiler kendisine bakmaktan acizken ömrün boyunca sana bağlı bir evladının olmasını şimdi ki neslimiz pek istemiyor haklı mı haklılar kendisi ne olmuş ki evladı ne olacak diye söylemeden geçemeyeceğim çocuk büyüteceğine kedi köpek besleyerek kolaya kaçarlar :)
o düşüncede olanlar zaten doğurmasın. sorumluluk almak yürek ister. ayrıca çocuğu kendi malı gibi gördükleri için, dünyanın gidişatı onları korkutuyor. bence evlat sahibi olmak dünyadaki hiçbir şeyle ölçülemeyecek kadar güzeldir.
Her kadın anne olmasın, olmamalı. Çocuğunu döverek eğiteceğini zanneden, aç bırakan, bakamayacak durumda olanlar bir zahmet uçkurlarına sahip olsunlar.
Yani allaha sukur biraz yabanci dilim var belki ailecek gidebiliriz belli olmaz, ama kalirsak duruma gore. Suriye gibi olmus bir ulkede cocuk dogurmak biraz anlamsız olur
Kendine güveni, insana tahammülî olmayan modern zaman insanının zirvalamasidir bu. İnsanın fıtratinda üremek vardır. Tıpkı yemek içmek uyumak gibi. Fıtrata aykırı düşen her şey, huzurdan da uzaklaştırır insanı...
Bakıcak durumu olmayan veya sorumluluğunu taşıyamam diyen zaten düşünmesin bile. İnsanlar da mal mal yargılamasın bakamayan çocuk yapıyor sonra sokaklarda serseri oluyolar
ben çocuk doğurmaya korkar oldum açıkçası. kızım olmuş okula gitmiş ya taciz edilirse? ya öldürürse? kafayı yerim artık erkek çocuklarına da bir şeyler sokan iğrenç ötesi yurttaşlarımız da var.
Hamileydim 2 ay önce düşük yaptım çocukluğumdan beri en çok istediğimşey herkes bakabilceği kadar yapmalı eğer bakamıcaksanız prezervatif şart ben 1 tane çok iyi yetiştirir bakarım ama olmadı
çok isterim ilk olarak hayırlı bir eş geleceğe hayırlı bir evlat yetiştirmek isterim. Minik öğrencilerimi nasıl bukadar seviyorsam kim bilir evlat nasıl sevilir diye her seferinde düşünürüm.
Tamam çocuk sevmek oynamak için iyide büyüyünce sorun bende bu yüzden istemiyorum çocuk yetiştirilecek zamanda değiliz yeni nesil çok fena ben doğurana kadar daha fena olur
Tabi ki her kadın anne olmalı eğer annelik duygusunu içinde hissediyorsa sonuçta insan biyolojik olarak buna programlanmış ve tabi ki her insan üremeli
Her insan ürediği için Dünya bu kadar kötü bir yer yalnız. 7 milyar insan var, bilimsel olarak Dünya'nın kaldırabileceğinden çok fazla olduğu kesin birşey.
Ay sağol bilmiyordum.. 3 milyar insanın 1 milyar çocuk yapması yeterli zaten. 7 milyar az bir rakam mı bre? Bundan birkaç yüz sene önce 500 milyon falandı koca insan nüfusu.
Şimdi bu insanlar sınırlı sayıda çocuk sahibi olsun mu demek? 7 milyarın az bir rakam olmadığının farkındayım ancak yine 7 milyar insan bu dünyaya üremek için geliyor ve isteyen her canlı üremeli
Öyle birşey yok işte. O kadar kontrolsüz üremek bugün küresel ısınmaya, gezegendeki kaynakların tükenmesine, gezegenin yaşanmaz hale gelmesine direkt sebep oluyor. Bilimsel olarak kanıtlanmış birşey Dünya'nın kaldırabileceğinin çok üstünde insan yaşaması.
Ekolojinin bir kuralı olarak her nerde bir tür aşırı dominasyona sahip olur ve kalan herşeye baskı kurar, o tür zamanla kendisini var eden ortamı da kurutur ve ortamla beraber kendi kendini yok eder.
Yani, hiçbir şekilde kontrolsüz biçimde üremeye müsaade vermenin manası yok. Bunu anca büyük şirketler ister, çalıştıracak iş gücü bol olsun ki ucuzlasın diye.
İnsan bu Dünya'ya üremek için geliyormuş, virüsler de üremek için geliyor, aşı maşı canına okuyoruz, niye? Varlığımız devam etsin diye, işte varlığımızın ve insan gibi yaşamımızın devam etmesi için bazı şeylerin sınırlandırılması lazım.
Yoksa öldürmek de doğamızda var ama cinayet yasak.
Ben demedim ki önüne gelen doğursun 😒 ama anne olmak her canlının hakkı ve yine 10 çocuk yapsınlar demiyorum bakabilecekleri kadar ha 10 tane bakabilecek olan 10 tanede doğurur. Yaşam boyu üreyelim demiyorum. Anneliği içinde hisseden kadın doğurmalı bence. Senin bahsettiğin ekolojik dengeyi sen ben bozmuyoruz bizim yapacağımız çocuk sayısı 2-3 tane olur ama bir Hindistan bir Afrika Arap ülkeleri bu durumda değil aile planmasından günümüzde ülkemizdeki her insan haberdar doğurganlığımız devam ettiği sürece doğuralım olmaz zaten ama anne olmak isteyen her kadın durumu el verdiği çocuk sayısına ulaşabilir
Öyle birşey yok işte. bir kere nüfus bizde de sorun. 'Bana dokunmasın gidip başka yerde yapsınlar' deme o yüzden. 3 çocuk az mı?
Ayrıca maddi imkan dışında şeyler de kıstas olmalı, çocuk yapıp şuursuca okula gönder, ondan sonra yedir içir sokağa salla tarzı yetişen milyonlarca velet var.
Ayrıca şu hak kavramı da enteresan. 'Anne olmak her canlının hakkı' diyorsun, kim dedi onu sana? Kim veriyor bu hakkı? 10 tane bakabilecek olan 10 tane doğuramaz, yok öyle birşey. Ayrıca ekolojik dengeyi insan nüfusu bozuyor, aksini iddia ediyorsan konu hakkında bilgin kısıtlı demektir.
Hak diye birşey teoride varsa da, pratikte yoktur, insan uydurması kavramdır hak.
Ben çocukları seviyorum ama anne olmak konusunda endişelerim var. Çok aydınlık görmüyorum dünyanın ileriki yıllardaki durumunu. Ve iyi düşünmek zorundasın.
Eşine güvenmeyen çocuk yapmasın. Benim ailem geleneksel oldukları halde evliliğim oturmadan çocuk yapmamı istemediler. Sonuç iki yıl oldu ve boşanıyorum. Iyi ki yapmadım.
Her ne kadar Dünyanın gidişatı kötü olsada Anne olmak en büyük hayalim. Hangi bahçivan kötü toprağı var diye tohum ekmekten vazgeçer? Belki o fidan o toprağa şifa olacak ve onu güzelleştirecek?
Kadınlar genel olarak ne isteyip istemediğini bilmiyor. Çocuk sahibi olup olmak istemediklerini bilmemeleri de doğal bu yüzden. Ama nedense hiç düşünmüyorum hiç istemiyorum diyen kadınlar aslında en çok isteyen kadınlardır.
En İyi Cevaplar