10 aylık bebek çok hiperaktif ve şımarık! Ne yapmalıyız?

Yegenim 10 aylik ve asiri derece hiperaktif ! Tek bir saniye bile rahat durmuyor ! Sürekli hareket halinde ! Eli, ayagi rahat durmaz asla ! Coook yoruyor bizi. Ordan oraya sürünerek gidip, her seyi eline alir. Cekmeceyi felan acmaya calisir mesela ama elini SIKISTIRIR diye korktugumuz icin, onu ordan cekeriz, bu seferde bir aglamalar ! Elleme diye kiziyorum, cocuk resmen tip tip siritip inadina gidip dokunuyor -.- Istedigini eline vermeyince cok agliyor, rahat durmuyor resmen kendisini yirtiyor ! Anneannesi, babasi ve dedesi cok simartiyorlar onu. Anneme kiziyorum "yaptirma öyle, bilincli yetistir cocugu" diye ama gelmis bana "o daha bebek, anlamaz ki" diyor. Bu cocuk halbulki her seyi anliyor ! ilerizekali oldugunu düsünüyorum, her seyi hemen kavriyor. Bir kere gördügü seyi hemen ögreniyor ve acayip uyanik ve kurnaz (evet 10 aylik bebekten bahsediyorum - canavar gibi bir sey bu !) Ayrica acayip SIKILGAN bir yapiya sahip, her seyden cok cabuk bikiyor. Ablam da benimle ayni fikirde, cok simartildigini düsünüyor ve artik bebegi bilincli ve kurallara göre yetistirmek istiyoruz.

Ne yapmaliyiz?

Özellikle cocuk sahibi olup, tecrübeler kazanmis olanlar cevaplarsa cok sevinirim. Cocuk büyütmek öyle göründügü gibi kolay olmuyor cünkü !

Yegenimi cok seviyorum ama o kadar yoruldum ki cocuk sahibi olmak istemiyorum resmen. Gözümü korkutuyor, sanirim ben iyi bir anne olamazdim.
10 aylık bebek çok hiperaktif ve şımarık! Ne yapmalıyız?