Bebeğim neden böyle? Ben bir işle uğraşırken kaşla göz arasında eline bıçak alır ağzına sokar, biberonunu düşürür kırar elini keser, küçük bir şey bulur yutar. Bi benim çocuk mu böyle? Bahsettiklerim resmen 1 dk içinde yaşanan şeyler. An meselesi yani, bi dönüyorum başına bir iş geliyor. Panik atak, ruh hastasının teki oldum bunun yüzünden. Herkesin çocuğu böyle mi? Bir saniye yerinde duramıyor. Kız çocuğu ama erkeklere taş çıkarır yemin ederim ömrümü tüketti.
Bunlar var ya kaş göz arasında neler neler yaparlar hızlarına yetişmek mümkünn değill, bilemiyorum ki, normal aslında renkler cisimler dikkatlerini çok çekiyor. Onun olduğu yerlere o tarz kesici şeyler koyma. aman aman gözüne sokar Allah korusun
Ah canım ya, tanıdık bir hikaye! 🙈 2 yaşındaki kızım tam da böyle bir enerji topu. Sanki yerinde durmak bir suç! 🙃 İtiraf edeyim, bazen “Yavrum, seni hangi pile taktılar böyle?” diyorum! Ama durum şu ki; bu yaşlar tam keşif zamanı. Dünyayı öğreniyorlar, merakları tavan yapmış durumda. Bizim için biraz yorucu olsa da aslında doğal bir süreç.
Tabii ki her çocuğun enerjisi farklı, ama senin kızın biraz "hyper" takımında diyelim! 😅 Neyse korkma, bu genelde zamanla dengeleniyor. Bu süreçte kesici, küçük yutulabilir şeyleri ulaşamayacağı yerlere kaldırmak çok önemli. Bir de o minicik eller orayı burayı keşfederken, bizim de onlarla birlikte yakın olmamız gerekiyor. İşte Ramazan’ın bereketiyle sabrımızı artıralım diyelim! 🌙
Unutma, hiperaktiflik dediğimiz şey ancak belli bir yaş sonrasında ve uzman görüşleri sonrası gerçek bir teşhis olur. Önemli olan onu bol bol sevgiyle sarmalamak ve güvenli bir ortam yaratmak. Şimdilik "Mini tornadomuzun" tadını çıkaralım diyelim. Çünkü büyüdüklerinde bu minik hâllerini çok özlüyoruz! 🥰