Erkekler amcalara pipini göster, zorunlu askerlik muayenesi, aile ve ev ortamında yıkanma, erkek adamın malı meydanda olur, sünnet ve benzeri neden ve bahanelerle çıplaklığa maruz kalıp aşağılanıyorlar. Benzer durum kadınların başına geldiğinde taciz olarak algılanırken toplum erkek mahremiyetine aynı saygı ve hassasiyeti göstermiyor.
Zorunlu askerlik muayenesi hakkında ne düşünüyorsunuz (resimli)?
Askerlik muayenesine gittim boxer çorap kaldı bir tek. Dalgaya bakan olmadı. Arkadaşa bakmışlar. Başka bir arkadaşım hiç soyunmamış bile. Ortada bir cinsel istismar görmüyorum. Zira adı üstünde muayene. Kaldı ki doktor nezaretinde yapılıyor. Cinsel hastalık sebebiyle doktora gittiğinde de durum farklı değil. Belki mahremiyet konusunda daha hassas olabilirler ama zaten askerlik de başlı başına özel hayatın minimumda tutulduğu bir yer. Özetle ben bunda bir ayıp, kabahat ya da istismar görmüyorum.
0
10 Yorumla
Soran
+1 yıl
Erkekler amcalara pipini göster, zorunlu askerlik muayenesi, aile ve ev ortamında yıkanma, erkek adamın malı meydanda olur, sünnet ve benzeri neden ve bahanelerle çıplaklığa maruz kalıp aşağılanıyorlar. Benzer durum kadınların başına geldiğinde taciz olarak algılanırken toplum erkek mahremiyetine aynı saygı ve hassasiyeti göstermiyor.
Ayrıca uluslararası insan hakları konvasyionlarına göre kimse cinzisyetinden dolayı karşılık almadan bir göreve angarya işe zorlanamaz ve alternatif hizmet, vicdani ret ve benzeri haklar da verilmelidir
Herkese aynı yorumu kopyalayıp yapıştırma. Yukarıda yazdıklarımı anlamaya çalış. Sünnet, askerlik muayenesi veya göster oğlum amcalara olayı cinsel istismar değil. Eminim aile büyüklerin sana göster oğlum amcalara pipini demeyi yıllar önce bırakmıştır. Çocuğun hatırlayacağı zaman diliminde yapılan şakalardan değildir çünkü.
İnsan haklarına konu ile ilgili açılmış davalar mevcut. Askerlik hizmeti karşılığında ödeme zaten yapılıyor. Amaç senin bedenini teşir etmek değil askerliğe elverişli olup olmadığını anlamak. Askerde de toplu yaşam kuralları geçerli olduğu için böyle bir mahremiyet mümkün değil. Bu toplu yaşamanın olduğu çoğu yerde böyle. Askerliğin zorunlu hizmet olması ayrı bir tartışma konusu fakat bu saydıklarının hiçbiri cinsel istismar, teşir ya da aşağılama amacıyla yapılan işler değil.
İnsanlar okumadıkları için yapıştırdım. Çünkü mesele sadece zorunlu angarya askerlik hizmeti değil. Ben bu alanda doktorasını yapmış bir hukukçuyum ve gerçekten vakalardan, insan haklarından, mevzuattan, dünyadaki ve ülkemizdeki yönetmeliklerden haberinin olmadığını düşünüyorum. Bu sebeple devam etmeyeceğim konuşmaya. Ama görüşünü paylaştığın için çok teşekkür ederim.
Cidden böyle mi yapılıyor. Ne kadar ayıp. Böyle olmamalı
2
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
bir şey bildiğiniz yok. bir de askere gideceklerin gözünü korkutuyonuz valla.. askerlik öncesi muayene oluyorsunuz. basit bir şey. bir bakıyorlar, neyin var soruyor ediyorlar. bu kadr.. bu don paça kalmak acemilikte bir kere var. vücudu kontrol ediliyor. psikopat mı, jilet falan mı atmış, bir hastalık taşıyor mu falan gibisinden bakıyorlar işte.
0
9 Yorumla
Soran
+1 yıl
Peki teşekkürler. Gelişmiş dünyada bu böyle değil. Kimse cinsiyetinden dolayı bir göreve karşılıksız zorlanamaz ve hasta hakları yönetmeliği ve insan hakları diye bir hukuk normları bütünü bar eğer uygulanırsa
bu dediğin ayrı konu ama. askerliğin içeriğini ayrı sorgulamak lazım. fikrimi sorarsan haklısın, (dünyada belki 3-5 ülke hariç), bu rezalet silsilesi dünyanın her yerinde var maalesef. gelişmiş dünyada değişime mutlaka uğramalı. bu insanlar vatan sevgisiyle, yani vicdanıyla orada, paralı işçi değiller. daha güzel muamele olmalı.
Avrupa ve yeni dünyada sadece bu angarya hizmet yok ve tıp etiği ile hukuk var. Diğerlerinde erkeklerin tamamı bu rezilliğe maruz kalıyor. O yüzden de bu az sıyada AB ülkesi ve yeni dünya ülkesi gelişmiş oluyor diğerleri kapısında kuyruğa giriyor
Ben soran arkadasa demistim ama suda var askerlik ciddi kurum jiletli facali ya da vucudunda ciddi iz olanlari ayirmak lazim rusyada bile ne skandallar cikti ya da abdnin bakmadigi ne malum gizliden
yanlışın var bence. sende benim gibi mantık yürütüyon tahminim soran arkadaş.. bir araştırmak, içinde olmak lazım. asla güllük gülistanlık bir durum yoktur.
böyle birşey mi kaldı kardeşim ben askerdeyim ben böyle soyunmadım bile çok saçma su yaptiklari adamın pipisinden sanane bide bakıyor ya utanma hic yok erkek kadında
1
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Benim muaynemde öyle bişey olmadı ama o dediklerin çok eskidenmiş sünnette hala aynı ama videolarım bile duruyor 😂
1
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Hala alternatif hizmet ve vicdani ret hakkı olmadan zorunlu askerlik var sünnet de farz gibi uluorta yarısı hatalı ehil olmayan kişilerce yapılıyor daha çok ortamda bahanelerle erkeklik sömürülüyot maalesef kardeşim
Malesef bizim toplumumuzda erkeklerin mahremiyeti olmaz düşüncesi var Salak, bunamış ve gerizekalıların düşünceleri ve bu görüşü destekleyen salaklarda ne yazıkki çok fazla
Hadi be sende daha cuma günü gittim 97/1 gidicem bende muayene oldum böyle bisey yok ama askerdeki muayene bilemem daha böyle birşey duymadım ya sende psikolojimizi bozma gider ayakkk...
Allahtan Türkiye de böyle bir durum yok askerlik kontrolünde..
0
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Uluorta hekim olmayanlarin yaptigi sunnet var, alternatif hizmet ve vicdani ret olmadan zorunlu askerlik var, amacalara pipini goster var, erkek adam aglamaz var, erkek adamin mali meydandadir var, dayak var iskence var küfür ve hakaret var, okulda dayak var, evde siddet var yetmez mi?
Askerde pipi gosterme diye bisey yok resimler yabanci ben soyunmadim bile Subay astsubaylarda herkes kafasini kaldirip sadecen donu indir kaldir yapilir kiz cikmasin diye
Bence de. Gelişmiş ülkelerde insanlar eğitime, bilime, sanata vakit harcarken geri kalmış, fakit ve demokratik olmayan ülkerlerin erkekleri bunlara maruz kalsın. Bence hava hoş.
Hahah :) İsrail ve Rusya'ya gelişmiş ülke dedin çok güldüm. WTO ve OECD raporlarına tekrar bakar mısın? Gelişmiş ve aynı zamanda demokratik ülkelerde yok + mıayene hasta hakları yönetmeliğine göre özel odada yapılıyor + vicdani ret hakkı ve sivil hizmet hakkı da var + mahkemeler kötü muamameleye karşı ağır cezalar veriyorlar + amcalara pipini göster toplu sünnet ve benzerleri de yok
Zaten benim için hava hoş ben çok uzaklardayım ama üzülüyorum bizim ülkemiz de keşke gelişmiş demokratik insan haklarına saygılı ve entelektüel bir ülke olsa. Arada 3-5 aklı selimle düşünen Türk'e yazık oluyor.
Bunlar Türk değil askerlik kutsal bir görevdir anne kuzusuysan kaldıramazsın. Beğenmiyosan kapı orda zorla tutan Yok.
0
5 Yorumla
Soran
+1 yıl
Sagol canim :) Maddi durumum, kariyerim her seyim yerinde cok sukur. Dunyanin en guzel ulkelerinden birinde yasiyorum kapisinda milyonlarca Turk'un her yil kuyruga girdigi. Sizin gibiler yuzunden o insanlar buralara gelmek icin cile cekiyorlar. Keske biraksaniz da ilim, erdem, basiret, feraset, bilgi ve ahlak sahibi insanlar hakim olsalar Turkiye'de.
Hayır değilim. Konu bu değil. Peygamberimiz 7. günde sünnet yapardı ayrıca sünnet sünnettir, farz değil. Farz olan yalan söylememek, hakaret etmemek, selamı almak, dedikodu yapmamak, cahil kalmamak, namaz kılmak, alim olmak, güzel söz söylemek, insanları kırmamak ve benzerleridir.
Doğru. Ataerkil yapı en çok erkeklere zarar veriyor zaten. Ama bu süreçlerden geçmiş, para ve iş sahibi olmuş ve bir kadını kafesine alabilmiş erkekler bu ritüelleri gençler üzerinde devam ettiriyor
Böyle birşey yok. Bizde askere gittik. Resimlerdeki gibi hiç birşeye maruz kalmadık. Türkiye de yok.
0
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
eskiden bu yana yapılan bişey gayet normal orda okumasını yazmasını bilmeyip o yaşa hala gelen gençler var sağlık kontrolleri yapılıyor bu kadar sorun edilecek bişey yok adam 20 yaşına gelmiş sünnet olmamış askerde ediyolar adamı
Bir kişinin başına gelmemesi kimsenin başına gelmediği anlamına gelmiyor. Hapishaneleri, sünnet videolarını, diğer tacizleri izleyin ve araştırın lütfen erkeğe karşı yapılan
En İyi Cevaplar