Senin ederin benim verdiğim değer kadar. Az üzülmek için çok değer vermemek mi doğru olan acaba?

Verdiğin değer değil ki seni mutsuz kılan. Ederi değer ile sınırlandırmak ne denli yanlışsa, verdiğin değere karşılık beklemek o denli hayal kırıklığı yaşatır. Hak edeceği ya da etmeyeceğine kim karar veriyor. Birine değer veriyorsun, değer bulmayı bekliyorsun. Oysa onu özel kılan şey, sana hissettirebildikleri değil mi?
Sen değer vereceksin, birileri kıymet bilecek, birileri bilmeyecek. Ama sen hep vereceksin. Yoksa seni sen yapan özelliklerden birini değiştirmek zorunda kalacaksın.
Elbette burada "sen" den kastım siz değilsiniz. Genel olarak konuşuyorum. :)
Onu anladım ben😊. teşekkür yorum için
İnsanda sonsuz sevme kabiliyeti var..
Bu kabiliyet, anca sonsuz olan bir Zât'a verilirse kıymetli olur..
Fakat, insanlar fanilere veriyor.. Ederinden fazlasını yani..
Normal olarak insan, fıtratı gereği fıtri olmayan şeyi reddediyor, atıyor..
Çok severseniz çok çabuk reddolunursunuz..
#Vesselam
Çok doğru bu cvp eig
Eyvallah ✋😌
Öyle düşünüyordum ama hakkettiği değeri vermediğim ya da haketmediği değeri verdiğim insanlarda sanırım var ama bu isteyerek yaptığım birsey değil 😞
Seni çok iyi anlıyorum
Çoğu zaman imajlara kanar insanlar, hak edene ederinden az, etmeyenede ederinden fazla değer veririz
Cevap
22Cevap
hak edene deger verirsen..
hak eden bu degeri görürse
sanada deger verir
aksi durumlarda boşa zaman kaybı
Unutma, hakettiği kadardır bir insana verilen değer. Ve aslında herkes, kendi değerini kendisi belirler. 😉
Herkes hakettigi degeri alsa inan daha guzel olurdu burada ben dahil kimse kimseye hakettigi degeri vermiyor hep daha fazla daha fazla
Ben herkese değer veririm istemeyenden de uzak dururum
Evet hakettiğini veririm ama bazen yanıla biliyoruz.
İnsan zaten değer verilecek bir yaratık değildir.. Mümkün mertebe uzak durmak dost dahi edinmemek gerekir böyle daha iyi.
Sen şeytanın kankasımısın
Allah insanı meleklerden daha üstün varklık olarak yaratmışken senin yorumun bana bunu dedirtti. İnsanın elindedir melekten daha üstün hayvandan daha aşşa olmak.
AYET " biz insanı en güzel kıvamda yarattık sonrada onu aşağılıkların aşağılısı yaptık "ancak iman edip salih amel edenler müstesna" diyor.. bak bakayım etrafına meleklerden üstün insan görebilecek misin.. kaç tanesi iman edip salih amel işliyor.. ve başka bir ayette insan çok nankördür diyor.. Allah bile insanın ne mal olduğunu biliyor ki cehennemle tehdit ediyor korkutuyor..
Cehendemle uyarıyor. Ayeti kendine göre yorumlama bakalım. Kimşn salih kul olup olmadığını sen bilemezsin elbetteki bu özelliklerde insanlar var. Sen sadece kendinle alakalı konuşabilirsin kimsenin Allah katındaki değeri bilemezsin.
Bilir kişi gibi konuşma yazdıklarını okumuyorum ayetleri senden öğrenecek değilim.
çok dostum yok benim kim bana ne veriyorsa onu geri veriyorum onlara
Kimseye değer vermeyerek hak ettiği değeri veriyorum.
Fazlasını veririm, insanoğlu değerlidir. Bunu hissettirmek gerekk
ben sana verdiğim değer de kefey koymuş olduğum gram kadar dır
Kefede kaç gr var?
Asla artık değer vermiyorum :) İt gibi davranınca iyi oluyorsun bizzat denedim gördüm :)
@amaroks öyle vallahi değer verince gotleri kalkıyor şımarıyorlar. Tersine it yerine koyup skip yollayınca aynı it gibi oluyor peşinden koşuyorlar. Seveni değil skeni seviyorlar.
Herkese hakettigi değeri vereceksin fazlası zarar
Adamına göre muamele var bende.
Kimileri çok değersiz oluyor.
Oyle herkes hak ettigini gorur.
Evet, hak ettikleri değeri veriyorum
Sen çok kıymetlisin 🙈😎
Saol ama herkese bukadar mavi boncuk dağıtma derim ben.
Boncuklar bedava, gırgır şamatada bedava 😎😂
Kimseye değer felan yok
Olurmu hiç öyle😊
Herkesin nir değeri vardır hak etmeyene verme tabi
Gözünü aç ozaman😄
Kimseye değer vermiyom
Sadece hakedenlere
evet olması gereken o
Kimseye vermiorum o seyden
oyle.
Evet
evet