• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (33) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • YKS2026YKS2026
  • GündemGündem
  • Dünya KupasıDünya Kupası
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(33)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • YKS2026 YKS2026
  • Gündem Gündem
  • Dünya Kupası Dünya Kupası
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +27
Aile & Toplum

Bizim toplumumuzda kadın erkek eşit midir?

yasemin6243
yasemin6243 Takip Et
Xper 5 Yaş: 33
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
01
Yapay Zekaya Sor
Herkese sorarsak evet eşit derler. Ama bu ağızda dolanan sözlerden ibaret bana göre. Siz neler düşünüyorsunuz toplumsal açıdan kadın ve erkek eşit midir?

Bizim toplumumuzda kadın erkek eşit midir?
Erkek Soruları Kadın Soruları En İyi Sözler
Beğen
Paylaş
Takip Et
1 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?

En İyi Cevaplar

• ibt1990
    ibt1990 Takip Et
    Xper 4 Yaş: 31 , eic 72%
    +1 yıl

Yasalara göre eşitiz ama süre gelen bilinçsiz toplum kültüründe erkek üstündür
    bunun nedeni ise eğitimsiz yetişen aileler nesilden nesiile kadın aşşalandıgı için günümüzde de Türk toplumunun yapısına bu şekilde işledi ve buna müdahale edilmedi günümüzde hala devam ediyor toplumun biliçlenmesi gerekiyor bunun içinde eğitim kaynakları sunulmalı kadının erkekten farkının olmadığı iyi bir üslupla anlatılmalı ki gelecek olan ve şu an yetişen nesil bunun farkına varmalı geçmiş de kalan kadına karşıt örf adetler ve töreler yeni nesile işlenmeden ortadan kaldırılmalı her şey, in başı eğitim , eğitim ve eğitim nasıl konuşulması gerektiğini davranış saygı ve iletşim kurmayı daha çocuk yaşta işlenmeli bilinçlere her gün daha kötüye gidiyoruz ve toplum bunun farkında değil çocuğuna harşlık ver telefon al eve girsin çıksınla çocuk büyütülmez sorumluluk yok artık aileler de kadın kutsaldır ve kıymetlidir

2
    1 Yorumla
    • ibt1990
      ibt1990
      +1 yıl

Kadın her şeyden önce anadır doğanın sevginin yaşamın ailenin temelidir ve kimsenin hiçbir erkeğin ona bağırmaya şiddet göstermeye hakaret etmeye taciz etmeye hakkı yoktur ve bu savunulamaz istediği gibi giyinir istediği saate dışarı çıkar kadınlarında eğlenmeye gezmeye ve diğer her şeye erkek kadar hakkı vardır erkek yapınca elinin kiri kadın yapınca namussuz diyen zaten insan dahi değil yobaz yaratığın tekidir bir kadına sen düzgün gözle bakarsan hiç bir şey de olmaz

Yorumla

En İyi Cevaplar

• hiperocktif
    hiperocktif Takip Et
    Yoda Yaş: 34 , eic 50%
    +1 yıl

Kadın erkek tabiki eşit değil. Biz erkekler kadınları ezeriz taciz ederiz aşağılarız hor görürüz. Çünkü kadın zayıftır güçsüzdür bizim kölemiz olmasını isteriz her zaman. Bu topluma göre eğer kadının sözü geçiyorsa evde erkek erkek değildir gibi anlam taşır

2
    2 Yorumla
    • yasemin6243
      yasemin6243
      +1 yıl

Sağol sonunda biri gerçekleri döktü ortaya bunu bekliyordum. En çok kendini geliştirebilen insanlar nasıl biliyor musun? Bana göre etrafını gözlemleyip dil , din, ırk, cinsiyet ayrımı yapmaksızın eleştiri yapabilen insanlar. Eğer bir kişi etrafındaki olayları iyi gözlemleyip eleştirisini yapabiliyorsa bitmiştir. Yorumun için teşekkür ederim

Yorumla
    • hiperocktif
      hiperocktif
      +1 yıl

Sen de çok yerinde bir yorum yapmışsın teşekkür ederim

Yorumla
  • emeklivampir
    emeklivampir Takip Et
    Yoda Yaş: 30 , eic 48%
    +1 yıl

Maalesef eşit değil. Yasa olarak eşit olabilir ama toplum olarak değil kadına değer vermeyen çok var, nakliye firmaları sadece kadın olduğunu görünce işini baştan salma yapıyor. Ya da en basitinden bir kadın seksi sevince s*rtuk deniliyor erkek sevince göze batmıyor. Sonra da diyorlar " türk kadını patates çuvalı gibi hicbir aktifliği yok :’-(" bu hale getiren sizsiniz zaten. Ukraynalı kız diye ötüyorlar ama ukraynalı kız gibi mini etek giyince de otobüste dövüyorlar. Birbirleri ile celişiyorlar işte. Burdaki sorulara bakıyorum erkek cinsellik ile ilgili sorunca kötü cevap yok ama kadın tarafından sorular sorular da bir ahlak polisliği, bir dolaylı yoldan laf gönderme bilmemne dengenizler

0
    0 Yorumla
  • Mrvsdea
    Mrvsdea Takip Et
    Xper 6 Yaş: 31 , eic 51%
    +1 yıl

toplumsal açıdan kadın erkek tabiki eşittir. Tabi bu durumu kabul etmeyen, etmenin kendisine faydasının olmadığı ülkeler ideolojiler sistemler elbet var. Türkiye de ataerkil ve erkek egemen tavrıyla toplumsal açıdan bile kadına kadınsal değerini bırakın insanî değerini veremeyen, vermek istemeyen, sistem tapıcı insanlar bolluca..

0
    0 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Tümü
Rehber İpek
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

17

Cevap

30

Cevap

• Dhdhd
    Dhdhd Takip Et
    Xper 4 Yaş: 28 , eic 37%
    +1 yıl

Hayir erkeklerle esit degiliz. Kanunen oyle ama gercek hayatta yine erkekler hakimiyeti yurutuyor. Herkes cinsini bilsin ama esitlikten cok adaleti isterim. Bir sekilde erkek ve kadin zaten esit olamazlar. Ama adalet konusunda kadinlarda erkeklerde esit olmasini isterim

1
    0 Yorumla
  • Hayat_Ölüm
    Hayat_Ölüm Takip Et
    Guru Yaş: 33 , eic 44%
    +1 yıl

Özelikle bazı yöreler de kadın köle gibi.. öyle zihniyetlerden nefret ediyorum. Kadın, annedir. İslâm ise annenin ayaklarına tasvir ediyor. Ama anlayana!!!

1
    2 Yorumla
    • yasemin6243
      yasemin6243
      +1 yıl

Aynen keşke tüm erkekler böyle düşünebilse

Yorumla
    • Hayat_Ölüm
      Hayat_Ölüm
      +1 yıl

İslâmiyet kadına değer vermiyor, iddiasında bulunanlara cevaben şunu demek istiyorum: "Peygamber Efendimiz'in soyu kızı Hz. Fatima anamızdan gelmiştir!"

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (45 üstü)
    +1 yıl

bazı konularda birbirinden üstünler
    iş konusunda daima kadınlar ön planda
    cogu işyeri kadın arar
    agır işlerde erkekler daha ön planda zaten kadınların talebi yok fazla
    bankalar kadın arar
    muhasbeci kadın
    satış temsilcisi kadın
    callc enter kadın
    magaza kadın

onun dışında otobüste kadınlara yer verilir. 1 kişi bile verse yeterli
    kapıdan gecerken kadına öncelik tanırsın
    kadın erkegi secen kişidir
    sadece dogru erkegi secemezler o baska
    kadın hep üstün ama cinsellikte kadın üstün olmuyor
    sadece konu cinsellik
    erkek 10 kişile birlikte olsun fişekler patlar dugun vs
    kadın olur baska bir damga yer
    cinsellik dısında kadın her türlü üstün
    bu mu eşitlik simdi?

0
    0 Yorumla
  • Hamu_
    Hamu_ Takip Et
    Xper 5 Yaş: 30 , eic 69%
    +1 yıl

Degil.
    O erkek yapar.
    O gezer gecelere kadar sen otur evde.
    O kendini korur o erkek.
    Bu cümleleri hatta baska versiyonlarini bir cok kiz/kadin hayatinda en az bir kere duymustur. O yüzden bizim toplumumuzda kadin erkek esitligine inanmiyorum

1
    0 Yorumla
  • kayiplarda
    kayiplarda Takip Et
    Xper 6 Yaş: 28 , eic 37%
    +1 yıl

hayır degil cunku kadin yapar mi kafasi vr herkeste

1
    2 Yorumla
    • yasemin6243
      yasemin6243
      +1 yıl

Yani haklısınız o kafada var. Çağımızın gerisinden geldiğimiz bir gerçek bu konuda. Kadına ne zaman gerçek değeri verilecek bu toplumda merak etmekteyim. Sanırım göremeden ömür bitecek

Yorumla
    • kayiplarda
      kayiplarda
      +1 yıl

aslinda dinimiz plan islam dinine gore yasasak kadinin degeri bilinir

Yorumla
  • Harley_
    Harley_ Takip Et
    Yoda Yaş: 30
    +1 yıl

Eşit değil maalesef en basit örneği bir erkek gece dışarı çıksa kimse bir şey demez, bir kadın çıksa millet demediğini bırakmıyor, erkeğin istediği kadar sevgilisi olabilir kadının olamaz, toplumun gözünde bu böyle..

1
    0 Yorumla
  • Carmen123
    Carmen123 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 29 , eic 85%
    +1 yıl

Egitimli ve maddi olarak zengin kesimlerde buyuk oranda esitlik var ama toplumun geneli fakir ve fakir kesimlerde egitim de yok. Sonuc olarak hayır esit degil.

1
    0 Yorumla
  • ruhhalimguzel
    ruhhalimguzel Takip Et
    Guru Yaş: 36
    +1 yıl

Kanunen esit ama pratikte 10 adim ondeyiz maalesef...

1
    1 Yorumla
    • yasemin6243
      yasemin6243
      +1 yıl

Aynen yorumlarda bende bunu söylediğim için iki dakikada cahil ettiler beni. Oysa bu eşitsizlik konusunda tez yazmışlığım var ve çok fazla araştırma yaparak kitaplarda okudum. Anlam veremedim bu nasıl bir hırstır daha eşit olmadığını bile kabul edemeyen zihniyet?

Yorumla
  • markopasha38
    markopasha38 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 37
    +1 yıl

erkekler eşit görüyor kadınları da, kadınlar kendilerini erkeklerden daha üstün görüyorlar kendileri bozuyor eşitliği

1
    9 Yorumla
    • yasemin6243
      yasemin6243
      +1 yıl

Ben erkeklerin en azından büyük bölümünün eşit olarak gördüğünü düşünmüyorum

Yorumla
    • markopasha38
      markopasha38
      +1 yıl

kadınlar eşit göstertecek harekette bulunmuyolarki ama haksızmıyım

Yorumla
    • yasemin6243
      yasemin6243
      +1 yıl

Kadınlar ne yapabilir ki? Seslerini çıkarttıklarında morarmış gözler patlamış dudaklarla kadın ne yapabilir en fazla? Erkeklerden başlanılmalı bence Erkek çocuğu kız çocuğundan farklı ve üstün olarak yetiştirilmemeli. Kendini öyle görmemeli yani. Ben erkeğim yaparım diye düşünmemeli. Ya ikisine de baskı ya da hiç baskı olmasın anladın mı? Ben buna karşıyım

Yorumla
    • markopasha38
      markopasha38
      +1 yıl

bu dediğin göz morarmaları patlamış dudaklar toplumun çok az kesiminde var. Kadınların en sevilmeyen huyu birşeyin konusu kapandıktan sonra olayı dahada büyütmesidir erkeklerinde bir sabır taşı var değil mi.

Yorumla
    • markopasha38
      markopasha38
      +1 yıl

benim yaşadığım toplumda kız çocugu erkek çocugu diye ayırt etmeyiz ikisinide severiz

Yorumla
    • yasemin6243
      yasemin6243
      +1 yıl

Yalnız sert tepkiler hep erkeklerden geliyor. Bu konuda işinize gelmiyor anlıyorum. Kadın sizinle eşit olduğunda ne olacak? Siz zorlanacaksınız anlıyorum. Oysaki erkekler zorlanmamalı el üstünde tutulmalı. Bu arada toplumun az bir kesimi bu söylediklerime maruz kalıyorsa bu onun kabul edilebilir olduğunu mu gösteriyor. Tamam doğuda bir kaç bölgede oluyor bu olaylar. Aman boşverin dövsünler öldürsünler. Mantık bu mu?

Yorumla
    • markopasha38
      markopasha38
      +1 yıl

kadın dırdırı çok kötü birşey bunu kabullenmeniz lazım erkek susuyorsa sizde susacaksınız olayı büyütmeyeceksiniz benim demek istedigim bu. erkeklere sorun 100 kişiden 95 i kadın dırdırından şikayetcidir. Bunu yeni bir konu açayım soralım :D

Yorumla
    • yasemin6243
      yasemin6243
      +1 yıl

Tamam ilk yorumunuzu da ben yaparım o zaman :)

Yorumla
    • markopasha38
      markopasha38
      +1 yıl

:D konulara bakabilirsin :D

Yorumla
  • Nymphslord1905
    Nymphslord1905 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 39 , eic 34%
    +1 yıl

hayır değil eğitim seviyesi yüksek kimselerde kadınlara pozitif ayrımcılık var. cahil kesimde kadına eziyet.. asla eşit olamayız

1
    0 Yorumla
  • sonpazil
    sonpazil Takip Et
    Yoda Yaş: 37 , eic 63%
    +1 yıl

hangi açıdan olduğuna göre değişir.
    yetkinlikler, yetenekler bakımında kadını erkeği geçtim kimse birbirine eşit değildir.
    hak ve özgürlükler bakımından ise her birey, hatta abartabiliriz, her canlı eşittir.

0
    0 Yorumla
  • sonsuz_ask
    sonsuz_ask Takip Et
    Guru Yaş: 40 , eic 82%
    +1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 815 cevap paylaştı.

Lafta eşittir ama nedense maşallah köprüyü geçene kadar bu söz sonrası ne eşitliği erkek hep öndedir taktiği başlar yani lafta kalıyor ama asıl olan bir cok durumda esitlik vardir

1
    0 Yorumla
  • Mfsto
    Mfsto Takip Et
    Xper 2 Yaş: 37 , eic 38%
    +1 yıl

Eşittir diyeni bulunca seviniyorum ben. En azından dilde eşittir denildi diye.

1
    0 Yorumla
  • HDRengo
    HDRengo Takip Et
    Xper 6 Yaş: 34
    +1 yıl

Evet eşitiz. Tabi ki öyle denecek anayasa da eşitiz aynı haklara sahibiz senceye baksalardi eşit olamazdık. Senin eşitlik kavramını anlamadım ama ülkede kadın ve erkek eşit bil.

0
    6 Yorumla
    • yasemin6243
      yasemin6243
      +1 yıl

Canım tamam anayasaya göre kanunlara göre eşitiz. Ama gerçek hayatta eşit miyiz? Sen bana bunun cevabını ver? Toplumsal hayatta diye belirttim üstte

Yorumla
    • HDRengo
      HDRengo
      +1 yıl

Toplumsal hayat yasalara göre şekillenir bayan. 3 5 barzonun hareketine bakarak kadın erkek eşit değil demek yanlış bir düşünce biçimi. Ama tâbi ki her insan özgürdür, senin gorusune göre olmayabilir ama gerçek hayatta eşitiz hatta ondesiniz. ihtiyar olmamaniza ragmen size toplu taşıma araçlarında bile öncelik veriyoruz ki bu en basiti. Ayrıca kadınların leğen kemikleri erkeklere kıyasla daha iyi erkekleden çok daha fazlası rahatlıkla ayakta durabiliyorlar. Ona rağmen centilmenlik yapıp yer veriyoruz sen dusun yani. Bence siz ondesiniz bile 😊

Yorumla
    • yasemin6243
      yasemin6243
      +1 yıl

Sen galiba başka bir ülkedesin bilemedim. Aynı ülkede yaşıyoruz gibi gelmedi. Otobüste yer veriyorsun diye biz üstün mü olmuşuz? Sen hiç doğuya gittin mi? 8 9 çocuklu kocası kahvede kendi tarlada? Bu bizim ülkemizin gerçeği değil mi? Anayasa yasa tamam bunların önüne geçmeye çalışmıyor değil. Ama ne kadar?

Yorumla
    • HDRengo
      HDRengo
      +1 yıl

Şu an bu ülkede bulunan yasalardan çokta farklı değil dış ülkelerde ki yasalar. Ben tartışma ortamı yaratmak istemiyorum da bak şu tavırlarını z varya kızların genel değil senin gibi bilinçsiz bireylerin beni benden alıyor. Neyse sert konusucam o yüzden susuyorum cehaletine veriyorum k. bakma hic yazmamaliydim bu bos konuyu görünce sinirleniyorum kendimi tutamıyorum. İyi günler bayan

Yorumla
    • yasemin6243
      yasemin6243
      +1 yıl

Benim cehaletim mi? Neyse sanırım işinize gelmedi söylenenler. Bunun arkasına sığınmak mantıklıca. Evet hayatta öğreneceğimiz çok şey var ve malesef cahilim. en azından her şeyi biliyormuş edalarında gezmiyorum bence asıl cahillik bu :) Neyse dediğiniz gibi tartışma gereksiz siz hayal aleminde kurduğunuz ülkenizde devam edin

Yorumla
    • HDRengo
      HDRengo
      +1 yıl

Benim işime gelmeyecek bir durum yok bayan. Ben zaten bayanlara karşı her zaman kibar bir şekilde davranirim. Kadınlar bir toplumun çekirdeğidir * dediginiz gibi olsun, işime gelmemiş olsun herşeyi bilmiyormuş edalarinda takılıp utopya da yaşayan cahilin tekiyim. Size iyi günler ama şunu bilin eşitlik yasaya baglidir ve yasada eşit olan insanlar zaten eşittir.

Yorumla
  • makyavelistpanda
    makyavelistpanda Takip Et
    Xper 5 Yaş: 110
    +1 yıl

Kadın ve erkek eşit değildir. Olamaz da zaten yasalar ve kanun haricinde.

1
    0 Yorumla
  • Yarımkilokıymaefekti
    Yarımkilokıymaefekti Takip Et
    Master Yaş: 35
    +1 yıl

Değildir. Çünkü müslüman toplumda kadın erkek eşit olamaz. İslamda eşit değildir çünkü

1
    0 Yorumla
  • LanetliveŞanssız
    LanetliveŞanssız Takip Et
    Yoda Yaş: 29 , eic 58%
    +1 yıl

Türklerde kadın erkek eşittir islamda değil.

1
    2 Yorumla
    • yasemin6243
      yasemin6243
      +1 yıl

Ne kadar farklı ve etnik grupları barındırsakta çoğumuz Türk ve müslümanızda. Yani o zaman hangisini kabul edeceğiz? Eğer Türk değilsek kadın erkek eşit değil mi diyeceğiz? Bu ayrım biraz sert gibi geldi bana aslında başka şeylerde var gibi altında bence

Yorumla
    • LanetliveŞanssız
      LanetliveŞanssız
      +1 yıl

ben Türküm müslüman değilim. İslamiyet Türklüğü yok edip araplaştırmaya meyilleştiriyor toplumu. Bunu daha net görmek için orta asya Türklerindeki yapıyla şuanki yapıyı karşılaştırabilirsiniz.

Yorumla
  • mihendiscik
    mihendiscik Takip Et
    Master Yaş: 30
    +1 yıl

hayır. sadece bizde değil bütün dünyada erkek üstündür

0
    0 Yorumla
  • Beronsu
    Beronsu Takip Et
    Guru Yaş: 48
    +1 yıl

Bizim toplumda hala degil

1
    1 Yorumla
    • yasemin6243
      yasemin6243
      +1 yıl

aynen :(

Yorumla
  • Proskines
    Proskines Takip Et
    Guru Yaş: 33
    +1 yıl

Kadın erkek eşit değildir.. Fıtratta yok böyle bir şey..

0
    0 Yorumla
  • piervanhasan1990
    piervanhasan1990 Takip Et
    Xper 4 Yaş: 36
    +1 yıl

lafta eşitiz derler bişi yapılcak olsa sen erkeksın yapıver

0
    0 Yorumla
  • psa34
    psa34 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 31
    +1 yıl

Hak bakımından eşitler. Ama diğer bakımdan bütün sorumluluk erkeğin üzerindedir.

0
    0 Yorumla
  • ScreamofTheNight
    ScreamofTheNight Takip Et
    Yoda Yaş: 29
    +1 yıl

Eşit yeni yasalarla kadın öne bile geçebiliyor bazen.

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (36-45)
    +1 yıl

Erkeklerin askerlik yaptığı ve kadınların askerlik yapmadığı bir ülkede kimse eşitlikten söz etmesin.

0
    15 Yorumla
    • yasemin6243
      yasemin6243
      +1 yıl

Askere mi gidelim? Valla her konuda eşitlik olacaksa razıyım

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

zaten her konuda eşit var. hatta bayanların fazlası var... erkeklerden önce emekli bile olma hakkınız var...

Yorumla
    • yasemin6243
      yasemin6243
      +1 yıl

Onlar görünen küçük kısımlar olmasın. Kadınları susturmak için pozitif ayrımcılık diyerek yaptıkları ufak tefek şeyler. Ben ondan bahsetmiyorum. Türkiye içindeki bir yerlerde olan eşitsizlik. Buna batı ve doğu da dahil. Çünkü ben bizzat doğu illerden bahsediyorum. Bizzat gidip gördüm buralarda eşitsizliğin dibini. Batıya da gitsen insanları pek rahat. Peki bunlara bakarak kadın erkek eşit diyebilir miyiz? Doğu bizim değil mi?

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

mesela söyler msinin doğudaki kadınlara yapılan eşitsizlikler neler?

Yorumla
    • yasemin6243
      yasemin6243
      +1 yıl

Şöyle anlatayım. Bir il üzerinden başlayım. Önce Vana oradan Hakkariye geçtim. Hakkari de bir tane öğretmen arkadaşla tanıştım bayan ve oda Mardinli. Hakkari merkezdeyim ne de olsa merkez dersiniz çok şey beklersiniz. Ama beklemeyin birincisi terör olayları 20 30 km ötenizde dağların arkasında gerçekleşiyor siz uzaksınız ama oralarda yanan canları biliyorsunuz o ayrı. Konumuza gelirsek dışarı yok. Evde olmak zorundasınız. Dışarıda tek tük bayan gördüğümde şaşırdım ve ben alışveriş için dışarı çıktığımda öküz gibi bakan erkeklerin arasından geçerek (hiç kız görmemiş gibi yani ) alışverişimi tamamladım. Sonra o öğretmen olan arkadaşımı ziyarete gittiğimde yanında evinde bir kadın açtı kapıyı orayı temizliğe falan geliyormuş. Giyimi falan açık ama dışarı çıktığında çarşaflı. Bana bir şeyler anlattı kanım dondu ciddi anlamda. Zorla evlenmiş 15 yaşında şu an benimle yaşıt 25 yaşında iki çocuğu var. Eşi kitap okumasına kızıyormuş. Elimde kitap görürse dövüyor beni dedi.

Yorumla
    • yasemin6243
      yasemin6243
      +1 yıl

Sofrada falan kayınbabası eşi vs. yemeği yedikten sonra gözden kaybolana kadar biz sofraya oturmayız dedi bana. Normalde kürtçe konuşuyorlarmış zaten Türkçesi de bayağı iyi biriydi. Daha başka şeylerde anlattı da çok uzayacak onları anlatmayayım

Yorumla
    • yasemin6243
      yasemin6243
      +1 yıl

Birde şunu anlattı 2. çocuktan sonra rahatsızlık geçirmiş galiba çocuğu olmuyormuş. Korkuyor kadın beni bırakacak falan ya da olmazsa üstüme evlenir falan. Dedim o kuma olayları bitmedi mi? Hayır benim üç tane annem var falan dedi. Bu durumla günümüzde karşılaşıyorum ben düşün

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

doğu bölgesinin yeterince gelişmemesinin eşitsizlikle alakası yok. Yıllardan beri terörden dolayı o bölgelere kimse yatırım yapamıyor. Ayrıca tanıştığın kadının dışarıya çarşafla çıkması kendi inancından dolayıdır ama 15 yaşında zorla evlenmesine tabiki söylenecek söz yok. Fakat bu tür evliliklerin, özellikle orada bulunan stk'lıların gündeme getirmesi gerekir. yani bu tür sıkıntıla, sadece şu anki hükümetten dolayı doğan sıkıntılar değil, yıllardan beri süregelen sıkıntılardır. O yüzden özellikle doğu bölgemizdeki vatandaşlarımızın el birliğiyle daha çok birlik olup bu tür konuları gündeme taşıması gerekir. Şu an nerde öğretmensinzi?

Yorumla
    • yasemin6243
      yasemin6243
      +1 yıl

Ben hükümeti suçlamıyorum. Kim gelirse gelsin bu sorunlar bugünün sorunları değil. geçmişten gelen bir kanayan yara aslında. Şu konuda katılıyorum terör o bölgelerde gelişim adına bir engel. Çünkü daha insanlar sokağa çıkamıyor ne bekleyeceksin bu insanlardan. Ama ben sonuca bağlamak istiyorum terörden bağımsız düşünürsek ki bu illa ki doğu değil sonuçta batıda kadın tecavüzleri. işkence eziyet yok mu? fazlasıyla var her gün duyuyoruz görüyoruz. Sonuç bence şunu kabul edebilmek eşitsizlik var mı var? Benim ilgilendiğim nokta bu. Hükümete bir tepkim yok benim. Aksine belki de en çok bu konuda bugüne kadar adım attığımız anlara geldik

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Anlıyorum. Ama hükümet, ülkede vuku bulan kadın cinayetleri, tecavüz vs konularda sınıfta kaldı. bunlar için caydrıcı cezaların ivedilikle alınması gerekir.

Yorumla
    • yasemin6243
      yasemin6243
      +1 yıl

Ben sadece şu anlamda dedim bu hükümet döneminde kadınlara verilen haklar arttı bana göre o anlamda söyledim bunu. Mesela bir kadının başörtüsü ile istediği yere girebilmesi de bir hak yani anladın mı? Hem de kadınlara yönelik güzel bir hak. Ama diğer yönden bakarsak özellikle mesela tecavüz konusunda idam gelmeli mi? Şimdi gelmeli desem ona göre de erkekler başlayacak. Neyse sustum yorum yok. sonuçta bir adım atılmadan boş konuşmanında önemi yok.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Aynen, kadınlara yönelik birçok haklar arttı ama güvenlikjlerine yönelik sıfır... bu arada doğuda öğretmen msiniz?

Yorumla
    • yasemin6243
      yasemin6243
      +1 yıl

Hayır öğretmen değilim mesleğim farklı

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Anladım. Doğuda mı, İstanbul'da mı?

Yorumla
    • yasemin6243
      yasemin6243
      +1 yıl

Şu an doğuda değilim araştırma için oraya gitmiştim. Ankarada çalışıyorum

Yorumla
  • kolpacino
    kolpacino Takip Et
    Guru Yaş: 38
    +1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 622 cevap paylaştı.

Eşit falan değildir. Ama olmalıdır.

1
    0 Yorumla
  • gunokangun
    gunokangun Takip Et
    Guru Yaş: 42
    +1 yıl

deve kuşuna uç demişler deveyim demiş yuk tası demişler kuşum demiş :)

0
    0 Yorumla
  • sibeeelll1903
    sibeeelll1903 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 30
    +1 yıl

Hayır hiç de eşit değil

1
    0 Yorumla
  • scorpion026
    scorpion026 Takip Et
    Master Yaş: 40
    +1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 9,5b cevap paylaştı.

Herkes isine gelince esit

1
    0 Yorumla
  • elderus
    elderus Takip Et
    Yoda Yaş: 52
    +1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 365 cevap paylaştı.

ahahhha ne eşiti yawww

1
    0 Yorumla
  • Mevsimsiz-_-kar
    Mevsimsiz-_-kar Takip Et
    Master Yaş: 35
    +1 yıl

Toplumsal açıdan eşitiz.

0
    0 Yorumla
  • secretwe
    secretwe Takip Et
    Yoda Yaş: 38
    +1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 341 cevap paylaştı.

Hiç bir zaman eşit degil

0
    0 Yorumla
  • xihtiyarkurtx
    xihtiyarkurtx Takip Et
    Xper 4 Yaş: 66
    +1 yıl

birey evlenince eşit oluyyor yasallar la?

0
    0 Yorumla
  • SonbaharYağmuruuu
    SonbaharYağmuruuu Takip Et
    Yoda Yaş: 32
    +1 yıl

Değil.

1
    0 Yorumla
  • Etikk
    Etikk Takip Et
    Xper 5 Yaş: 36
    +1 yıl

değil

1
    0 Yorumla
  • x_files
    x_files Takip Et
    Guru Yaş: 42
    +1 yıl

Değil nerde eşit

1
    2 Yorumla
    • yasemin6243
      yasemin6243
      +1 yıl

Bence de değil ama sorulduğunda eşit diyen çok

Yorumla
    • x_files
      x_files
      +1 yıl

Yalancılık paraylamı nerde o eşitlik en basit hangi kadın canının istediği zaman istediği ywre gidebiliyor bu sadece bir tane örnek

Yorumla
  • Thauma
    Thauma Takip Et
    Master Yaş: 31
    +1 yıl

Değil.

1
    0 Yorumla
  • Olasılıksız123456789
    Olasılıksız123456789 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 43
    +1 yıl

hiç bir toplumda kadın-erkek eşit değildir,

0
    0 Yorumla
  • ölümefısıldayanadam
    ölümefısıldayanadam Takip Et
    Xper 7 Yaş: 39
    +1 yıl

Değıl dunyanın hıcbır yerınde deıl

0
    0 Yorumla
  • Problemyok
    Problemyok Takip Et
    Master Yaş: 45
    +1 yıl

Değil

1
    0 Yorumla
  • AkıtGelsin
    AkıtGelsin Takip Et
    Guru Yaş: 31
    +1 yıl

Değildir.

1
    0 Yorumla
  • Gökkkuşağıııı
    Gökkkuşağıııı Takip Et
    Guru Yaş: 31
    +1 yıl

Kadın üstündür

1
    0 Yorumla
  • Mavininyalnızlığı
    Mavininyalnızlığı Takip Et
    Bilge Yaş: 27
    +1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 357 cevap paylaştı.

Hayır

1
    0 Yorumla
  • Berum
    Berum Takip Et
    Xper 4 Yaş: 29
    +1 yıl

Değiliz

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (36-45)
    +1 yıl

eşit değiliz

0
    0 Yorumla
  • _-Öcüü-_
    _-Öcüü-_ Takip Et
    Master Yaş: 39
    +1 yıl

Eşittir

0
    0 Yorumla
Devamını Gör(32)

2 özel cevap
Sadece soran ve cevap paylaşan üye bu paylaşımları görebilir. Daha fazla bilgi için tıkla!

Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Bizim toplumumuzda kadın erkek eşit midir?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

Kadın erkek eşitmidir? 8 cevap verildi
Kadın erkek eşitmidir? 4 cevap verildi
Kadın erkek eşit mi? 6 cevap verildi
Kadın erkek eşit mi? 15 cevap verildi
Kadın erkek eşit mi? 8 cevap verildi
Kadın erkek eşit mi? 68 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • KS de sizi de viral videodaki birine benzeten oldu mu 🤪siz kime benzetiyorsunuz?
  • Abdülmuttalib İle size hangi tatlıyı ısmarlardık söyleyelim mi?
  • En sevdiğiniz Kadir İnanır filmi nedir?
  • Birden fazla kişiyle konuşabilir misin?
  • Renault nasıl marka sizce araba da?
  • Her zaman pozitif misin?
  • Aşk mı, karmaşa mı?
  • Nasıl sağlıklı kalırsın?
  • Megane 4 mu focus 4 mu Hangi araba daha iyi?
  • Parkta közlenmiş mısır sevenler burada mı, siz nasıl yersiniz?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨