kesinlikle kadın erkek eşit değil maalesef erkekler her açıdan çok şanslı:(
Cevabın nedir?
hayat, yasalar, cinsellik aklına ne gelirse kadınlar daha şanslı noktadırlar. hayatta ilgi alaka ve kayırma her zaman kadından yanadır, cinselliğin olması için erkek tavlamak zorundadır, tavladığı kadını da her defasında cinselliğe ikna etmek zorundadır, nazının sefasını süren kadınsa cinsellikte erkekten katlarla daha fazla zevk alır, üstelik erkek için harcanması gereken efor ve motivasyon ihtiyacı kadında yoktur. aldatan erkek hemen yakalanır, kadınlar yıllarca kocalarını aldatır hatta kocasının yatağına adam atar kimsenin ruhu duymaz(çünkü erkekler benim eşim yapmaz diye düşünür. öyle bir yapıyorlarki!), erkeği öldüresiye dövsün bir kadın (veya bir erkek) alacağı ceza en fazla birkaç gündür o da para cezasına çevrilir. bir kadına bir tokat atmanın cezası en az 3 yıldır. bir kadın seni rahatsız eder de gidip şikayet edersen savcı aman beni uğraştırma deyip gönderir(yaşanmıştır). bir kadın aynı şikayeti yaparsa erkeğin evine operasyon düzenlenmezse iyidir. iş yaşamında da kadınlar karşılayamayacakları pozisyonlara da alınır. eksikliklerini de erkek mesai arkadaşları kapatmak zorundadır. daha sayayım mı?
334 Yorumla- +1 yıl
kadın kufur edemez
ıstedıgıyle sevısemez ayıp karsılanız
kadın aldtınca O...pu erkek ıse elının kırı
kadın hem evde calısır hem ıste
kadın 9 ay bebek tasır erkek bı gunde baba olur cocuk babaın soyadını alır
erkke aldatınca kadında sorun vardır
erke k dısarda sabahlayablır kadın 10 dan sonra tek basına cıkamaz
erkek ıstedıgıne cıkma teklıf eder kadınsa edemez
daha sayıyımmı? - +1 yıl
bu söylediklerinin hiçbiri gerçek hayatta geçerli değil. kadınlar özellikle de sevişme konusunda erkeklerden daha rahat. zaten bir erkek her istediği kızla sevişemez. şanslıysa birini ayarlar. ama kadınlar her canının istediğini ayartır ve sevişir. kimse de bir diğerine o..pu deme şansına sahip değil çünkü her kadın payar bunu. kadın evde de işte de torpilli çalışır. yeteneğinin yetmediği işlere de alınır. farkı erkek olan mesai arkadaşları kapatır (!)
- +1 yıl
9 ay karnında bebek taşımak kadınların sevdiği birşeydir. üstüne de işe gitmedikleri halde patronları yasal zorunluluktan doğum izni verir. işe gitmedikleri halde aylarca maaş alırlar. erkek de aldatınca kadın da aldatınca karşı tarafta suç aranır. kadınlar gecenin geç saatlerine kadar dışardalar zaten. benim tanıdığım pek çok kadın gece 3ten önce bardan çıkmaz. bu şekilde tanıdığım tek bir erkek yok. erkekler istediğine çıkma teklif edemez. kadın beğenmezse sapık diye de bağırabilir abazan diye
- +1 yıl
bütün saydıklarının aslından senin saydığın gibi olmadığı ortaya çıktı. sonra da işi tecavüze indirgedin. ayrıca fiziksel şiddet mesela döversin acısı en fazla bir iki saate kadar gecer. psikolojik şiddetin acısı ömür boyu geçmez. bunları neden görmezden geliyorsun? saydığım bütün ayrıcalıkları neden görmezden geliyorsun? bütün bunlara rahmen hala erkeklerin şanslı olduğunu düşünüyorsan normal derim. çünkü sen kadınsın. her zamanki gibi mağdur edebiyatı yapıp daha fazlasını isteyeceksin.
- +1 yıl
yok öyle birşey. uydurmayalım. yukarı da yazmışsın kaç erkeğe laf atılıyor diye. bunun nesi kötü? laf atıldığı için gidip arkadaşlarına hava atan kadınları da biliyoruz. bir de yakınıyormuş gibi yapıp da alında hava atanlar var. ayrıca o kaadr şey anlattım hala da kadınlar şanssız erkekler özgür diyorsun. bence artık gerçeklere uyanmalısın.
- +1 yıl
ha bir de bu var. beğendiğin adam laf atınca dör köşe beğenmediği laf atınca istediği yakıştırmayı yapmakta özgür. kro tipsiz bilmem ne. o kro tipsizin altında mercedes olunca da görürüm ben seni. gözümün önünde gerçekleşti kıza mercedesli adam laf atınca kadın bir eteğini kaldırıp oracıkta vermediği kaldı. iki adım sonra başka bir genç laf bile atmadı sadece baktı. ağzına geleni söyledi kız. kılık desen aynı tip desen aynı.
- +1 yıl
tabi tabi! geçeceksin sen bunları. hiç kız görmedik hiç kız tanımadık! ne olduğunuzu bilmiyoruz dimi? neyse güzelim sen benim ve diğerlerinin yazdıklarını tekrar bir oku. bak bakalım hayat kimin lehine ayrımcı? askerlik olayına da daha girmedim! daha nice konulara girmedik. hadi otur düşün ve biraz gerçekçi ol. hoşçakal.
- +1 yıl
En İyi Cevaplar
Malesef eşit değil. Kimi zaman hemcinslerimden tiksiniyorum.
66 Yorumla
Eşit değiliz.En basit örnekleri vereyim kadın biriyle yatarsa o----u oluyor ama erkek yatarsa ihtiyaçları var ıvır zıvır falan.Hatta erkek ne kadar çok yaparsa o kadar yüceltiliyor kadın ne kadar çok yaparsa o kadar aşağılanıyor.Ee hani eşitlik? Sonra her ay regl olmuyorlar o sancıyı çekmiyorlar.Şimdi kalkıp da bizde sünnet olduk falan demeyin,sanki her ay sünnet oluyorsunuz.Yıllar önce olmuş bitmiş bir şey.Dışar çıktığınızda size laf atan kimse olmuyor apaçilerin pis bakışlarına maruz kalmıyorsunuz.Kimse bana kalkıp eşitlikten söz etmesin.
61 Yorumla
Kadinlarla erkekler esit degildir, kadinlar daha üstündür :)
Güç,kuvvet yönünden ve diger baska yönleri de göz önünde bulundurursak erkekler daha sansli evet. Ama erkekler kadinlara bir emanet olarak yaratilmistir. Bu durumda erkekler kadinlari koruyup kollamakla yükümlüyken bazi denyolar bu üstünlügü degisik algilayip, degisik yönde kullaniyorlar. Allah onlari islah etsin.49 Yorumla- +1 yıl
Koruyup kolladığımız kadınlar da bir özel çıktı ki sorma.
- 1 yıl
Bunu söyleme gereksiniminde bulunman bile nasıl biri olduğunu fazlasıyla belli ediyor erkekler üzerinde her türlü algıyı yaratıp (yok eşit değildir kadın üstündür yok erkekler geç olgunlaşır, erkek çalışır kadın yer her şeyi erkek yapmalı vs,) cinsiyet düşmanı seni yazık ciddi çok yazık
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
21
Cevap
43Cevap
evet haklısın ne eşitsiz bir denklem bu kadinlar hep eziliyor ya erkek olduğumdan utanıyorum bazen. kadınlar evde oturur 2 süpür sag sol temizle yemek yap bulasık yıka.Tabi şimd kadınlar der : ayy hafife aliyorlar ev temizliğini camasiri bulasigi diyen cok olur ben hergun yapıyorum üstüne de işe gidiyorum. eve para getirmezsin laf eden olmaz kadınsın ya erkek eve para getirmesin tüü senin erkekliğine diyen cok olur. Sabahtan aksama kadar köpek gibi çalışırsın, hanım sabahtan aksama kadar keyiften keyife vururken acaba su alışveriş merkezi yok su kıyafet mi yok pembe dizilerin arasinda secim yapmakda zorlanirken akşam eve gelince sevgi sefkat ilgi alaka ne isterse yapmak zorunda olan kim erkekler tabi. hadi yapma ağzına sıcarlar. evet cok eşitsizlik var bu denklemde bu sadece bir kısmı daha yazagım ama Yazı Başlıgının altına girmesinden korkuyorum :=)
16 Yorumla
+1 yılkim diyorr bende kizlari sansli görüyorumm
ERKEGIN desavantaji: kizda senden hoslandigi halde kiza gidip sen diyorsun ben sana asik oldum diyee, sonra baskalarin namusuna sahip cikiyon ister istemez sokakta falan, sonra kavga edip kiz icin 3 disin kirilan sensin, sonra babasindan laf duyan sensin, sonra birsey ister onu almaya calisirsin oraya buraya kosturursun ama en sonundaa sen terk edilirsin vee boku yinyen yinee sen olursun
ERKEGIN avantaji: ben sahsen fazla bulamiyorum bi saadece askere gitmek varr15 Yorumla- +1 yıl
Ben sahsen kiz olmayi secerdim c
- +1 yıl
Dogrudurr Siz daha iyi bilitsiniz bu Benin görmeyle düsündügüm
Kadın erkek neden eşit olsun. Eşit olsa o zaman kadın erkek ayrımı diye bir şey olmaz. Kadın erkekten daha değerlidir tabi yerini bilen kadın için geçerli bu. Kendini vitrinde süs eşyası yapmış, erkekleri peşinden koşturmuş, yerini bilmeyen, yerinde ağır olmayan bir bayan elbette erkekle eşit olamaz. Neticede bir bayanın yerini muhafaza edebilmesi çok önemlidir. Ağzında sakızla erkeklerin bulunduğu ortamda duran kadın da kusura bakmasın ama erkeklere meze olmaktan kendini alıkoyamaz. Bundan sonra da değil eşitliği, çeyrekliği bile bulamaz.
20 Yorumlaeşitlik?! tabiki eşit değil, eşit yaratılmadık ki...
ha bir de eşitlik her zaman adil olan değildir.
bakınız: fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/542070_462252243835678_843057973_n.jpg
kadınların üstün olduğu konular vardır erkeğin üstün olduğu konular vardır,
nasıl bir erkeğin kadın gibi doğurabilmesini beklemek saçma ise bir kadının da 120 kilo yükü hammal olup kaldırmasını beklemek de bir o kadar saçmadır.
kanun önünde eşitlik kavramına kesinlikle karşı değilim ama sosyal hayatta kadının ve erkeğin rolleri farklıyken aynı haklara sahip olmaları pek mümkün değildir.
bir memur kadının bebeğini emzirme iznini erkeğede vermek sizce mantıklı mı?
kadınlar biz erkeklerin koruması ve kollaması gereken narin canlılardır, o yüzden eşit olanı değil ADİL OLANI seçmeliyiz diye düşünüyorum...00 Yorumla
+1 yılKadın ve erkek yaratılış sebebi ile de zaten farklıdır.Bu açıyla bakarsak yaratılış fıtratı farklı olan iki varlığın hayat şekli de farklı olur zaten .Burda erkekler veya kadınlar şanslı diyemeyiz.Bu konuya göre değişir Mesela erkeğin yükümlülükleri ve kadınların yükümlülükleri de farklıdır .
20 Yorumla
+1 yılhaha erkekler mi şanslı. kadın olduğum halde bir erkeğe şanslı diyemem zavallım acınacak haldeler. bizim için ohh bir el yağda bir el balda yaşayan çok kadın var aklını kullan onlardan ol. tek sorun çocuk doğurmak o anki acı. o kadar istemiyosan onunda çaresi var taşıyıcı annelik. daha ne herşey bizim için :)
06 Yorumla- +1 yıl
doğudan bahsediyorsun. yani bu demek oluyorki türkiyenin 10 da 1'i. genelleme yapmaya değmeyecek bir oran bu
- +1 yıl
saat 2 de aranmayan kadının taksimde zaten işi yok
- +1 yıl
sonuç olarak kadınlara şanssız denmesi bu devirde olanaksız. kendi mesleğini eline alan hakkını savunan kadın kendini korur. bu tv gördüğümmüz öldürülen kadınların hangi biri acaba meslek sahibi okumuş insanlar hiçbiri. tabiki okumadı diye ölmesi gerekmez ama devir atlıyoruz artık
- Diğer konusunda 8,1b cevap paylaştı.
+1 yılaleyna sırf bu yazdığın bile beni fazlasıyla sinirlendirmeye yeter. iş ilanlarına cv ,im dolu dolu olmasına rağmen sırf faydalanmak için bayan alıyorlar. bir şey yapamıyor işin içinden çıkamıyorlar. çalıştığım yerde de aynı şekilde en yükseği 2 yıllık dandik bir bölüm bitirip bana iş yapmış gibi triplere giriyor ya ayar oluyorum. o yüzden sus hiç açma bu konuyu.
11 Yorumla Diğer konusunda 640 cevap paylaştı. Kadın erkek eşit değildir ve hiç bir zaman eşit olmayacaktır çünkü bir kısım kadınların işine geliyor bu mesela erkek çalışır kazanır getirir kadın evde çocuğa bakar ve bu onun için bi rahatlıktır..Her sorunla erkeğin uğraşması,her tehlikeli olayın karşısında erkeğin durması kadını ikinci plana iter.
02 Yorumlasaçını süpürge eden kadın emek veren kadın yuvayı yapan kadın çocuk doğuran kadın oh ne ala erkek olmk vrmş ya
17 Yorumla- +1 yıl
Saçını kime süpürge ettin parasını vereyim git elektrik süpürgesi al. Neye emek verdin ?
Yaradılış teorisindede bu işlenir kadın erkekten sonra yaratılmıştır . Erkekleri bi taslak gibi düşünün . Kadın erkeğin bi üst modelidir , yaratan erkekte sorun çıkartan parçaları kadında kullanmamıştır . Düşünsenize vücudunuzda bir deli ile yaşıyorsunuz fikri var aklı yok uzantının :) Bana kalırsa kadınlar bu konuda daha şanslı ;)
01 Yorumla
+1 yılhukuki olarak öyle yazıyor ama ne yazik ki değil...ben kadın genelkurmay başkanı olsun isterim yok...kadın cumhurbaşkanı yok...vs...türkiye gibi ataerkil bir toplumda zor...anayasamızda...medeni kanunda eşit hakları versede pratikte sosyal hayatta hatta töre adı verilen sözlü zırvalıklarda ne yazik ki kadınlar ikinci planda...
00 YorumlaDiğer konusunda 10b cevap paylaştı. Bence tek eşitlik noktası; hak ve adalette. yoksa erkek üstündür:)
88 Yorumla
+1 yılyasal olarak güye eşitiz ama iş icraata gelince öyle değil maalesef. Çocuk yaştaki kızlara 20 - 30 kişi tecavüz ediyo ve kız da mahkemeye hepsinin ismini veriyor ama nasıl bir işse hepsi teker teker salıveriliyor bu nasıl adalet bu nasıl eşitlik ?
10 Yorumla
+1 yılkendin yazmışsın kendin cevaplamışsın bana birşey kalmamış
21 Yorumla
+1 yılEşitlikten bahsetmen için önce kanunlar önünde eşitliği sağlaman lazım ki Türkiye'de kadınların hakkı daha çok kanunlar vahabında, özellikle de evlenmeyen kızların 25 yaşını geçmesine rağmen babasının haklarından yararlanabilmesi kadar komik bir şey yok. Kadın erkek eşitliğine karşı değilim, kadın erkek ayrımım da yok hiçbir noktada ama her alanda eşitlik olması lazım sonuçta.
08 Yorumla- +1 yıl
Evet, sağlık hakkı vs, babası öldüyse, maaşını almaya devam etme vs vs.
- +1 yıl
"Bir o var zaten" ? Anlıyorum ve daha muhattap olmuyorum ;)
- +1 yıl
tecavüzü erkek,kadın eşitlik konusuna girememez bu sapıklıktır. şu an internette araştır ve küçük çoçukları taciz eden ve tecavüze kalkınan kadınların haberlerini göreceksin. sapıklığın erkeğei kadını olmaz kadınlarda erkekler kadar güçlü yaratılsaydı onlarda erkeklere tecavüzze kalkışırlardı dediği gibi bu çirkin olayın eşitlikle ahlakası yok.
+1 yılKADIN ÜSTÜNDÜR. HER AY REGL SANCISI ÇEKİYOR,
DOĞUMDA 57 DEL ACIYI KALDIRABİLİYOR (ERKEKLER 45E BİLE DAYANAMAYIP ÖLÜYOR)
GÜZELLİK KADINDA,
DAHA ZEKİLER,
(GÜÇTEN BAHSEDİLİYOR DÜNYANIN EN BÜYÜK ACISINI KALDIRABİLİYORUM SEN KİM OLUYORSUN. MMA MAÇINDA DEĞİLİZ 1KEZ KAVGA ETMEKLE OLMUYOR)
! ZATEN DOĞURDU ANNELİĞİ BELLİ BABA DA BELLİ OLSUN DİYE SOYADI VERİLİYOR01 Yorumla- +1 yıl
Senin gibi üstün olduğuna inanan bir feminist karım olsa keşke şöyle karşımda artistlik yapsa da bir ton sopayı bastıktan sonra arkalı önlü yraaaa döşesem kanırta kanırta inşallah karım böyle biri olur.
İnsanlık alemi, aile dediğimiz karşılıklı sevgi ve hürmet esasına dayanan bir müesseseye muhtaçtır. Bunun sağlanması, İnsanlığın kurtulması anlamına gelir. İşte Hz. Adem ( a.s ) dan hanımının yaratılması, kudret-i ilahiyenin ayrı bir delilidir. Fakat önemli olan Allah’ın Hz. Ademin noksanlığını tamamlayacak ve sıkıntısını giderecek hanımının yaratılmasını haber vermektir.
10 Yorumladevir değişiyor eşitlik de değişiyor ama fakat erkek olmak emin ol zor millet benim gibi düşünür mü bilmem ama
19 Yorumla
+1 yıl"Kadın, doğası gereği zayıftır;
ama acıya en çok o dayanır.
Kadının direncini kıran tek şey
hayal ettiği erkeğin boş çıkmasıdır."
Paul Auster20 YorumlaDiğer konusunda 1,4b cevap paylaştı. sence hangi açılardan eşit değil örnek vermek gerekirse.. ?
017 Yorumla- +1 yıl
toplum ve yaşadığın il de büyük etken hatta aile yapın bile.hiç ezilmedim hatta dişimi tırnağama takıp herkesin erkek işi dediği bir mesleğim bile var işçilerin karşısında bile bayan mühendis olarak sözümün dinlenmemesinden bile korkmadım ve hep dinlendi.önemli olan ezilmeyi kabul etmemek
- +1 yıl
bence sende biraz femınıstlık var. eşit olmak istiyorsan söyle bakalım,kaç erkekeğe cıkma teklifi ettin,ilk cinsel deneyimini nerde yaşadın,yada yaşadınmı,otobüste kaç erkeğe yer verdin, daha sıralaya bılırım bunları cevapla ve eşit olmaya ilk adımı at. ya daha bir erkeğe sevdiğini söyleyemecek cıkma teklifi edemeyecek kadar egosunu yenememiş bir toplumun bayanı nasıl özgür olabılır.
- +1 yıl
fiziksel anlamda eşit olmadığımızın farkındayım bu arada toplu taşıma kullanmıyorum erkeklere yer vermem gerekmiyor,park konusunda da erkekler yer veriyolar sağolsunlar ama hiç bi zaman ezilen bir kadın olmadım olmamda.ve evet sevdiğimi söyledim hiç gocunmadım bu ayıp birşey değil sonuçta.
Diğer konusunda 2,1b cevap paylaştı. Hukukun her alanında ve dinde eşit. Biyolojik olarak değiller.
12 YorumlaDiğer konusunda 2,9b cevap paylaştı. toplum yapımıza göre tabiki biz şanslı gibi görünüyoruz ama önümüzdeki 20-30 yıl içinde durum değişecek bence.yaşarsak göreceez
06 Yorumla
+1 yılEşit değil maalesef kadınlar baskı altında hep toplum baskısı şiddet taciz tecavüz nasıl eşitlik
00 Yorumla
+1 yılkadın ve erkek ikiside 5 harften oluşuyor.
Eşitlik bu kadar.00 YorumlaDiğer konusunda 1,3b cevap paylaştı. Hayır, eşit değil tabiki de. En basitinden fiziki farklılıklar var.
00 Yorumlakadınla erkeğin tek eşit olduğu konu onlara tanınan haklar olmalıdır..
10 YorumlaKadın lar bizden daha yüksek donanıma sahip çok şeytanlar felaket senaryo hazırlıyor hiç bir şekilde yalan soyleyemiyon doğru soylesende inanmuyorlar çok zor bi durum...
10 Yorumla
+1 yılBana 250 gram verin erkekliğim sizin olsun. Bu yazıyı yazan kız şaşırmış ne dediğini bilmiyor ya. Rolleri değişmeye ve sınırsız avantajlardan, bedava yaşamdan, sonsuz ilgiden payımı alayım bu yaştan sonra...
00 YorumlaDiğer konusunda 2,1b cevap paylaştı. Kadın erkeğe Allah ın emaneti olarak gönderildi.gerisini kamuoyuna sunuyorum...
31 YorumlaHangı konuda eşit olmadıgına ınanıyorsun mesela bir örnek verırmısın?
018 Yorumla- +1 yıl
hulukı boyutta bakarsan herkez eşit, iş anlamında kadınlar bır çok yerde var bazı işlerde kadınlar daha başarılı, cınsel ıstısmardıyorsan o konuda birşey dıyemem sizi sevmeyen ınsanlara ınanıp yatmasın kızlarda.. O konuda haklısın fiziksel güç bakımından erkekler ustun bır çok kadına laf atıp onlara hayatı zından edecek şeylerde yapıyor ola bılır ama ben sadece genelleme olmasına karşıyım.. Boyle laf atma bışeler olmasını bende ıstemem tabı yarın oburgun benım karıma, çocuğumada atarlar...
- +1 yıl
eskıden olurdu ama bu aralar hıç oyle şeyler işitmedım yaşadıgın yere bağlı olarak toplumun adet geleneklerı yerleşmış bunların yanlışlıgı doğrulugu tartışılır ama gunumuze gore belkı gerı kafalılardır tabıkıde bayanlara kotu davranılması oldurulmesı kımsenın hoşuna gıden bırşey değil..cahıllık ve barbarlıktan başka bırşey değil
- +1 yıl
sen eşitlik derken birşey belırtmemışsın ama. Her halde bu düşüncelerıne bende katılıyorum, ama bazı yerler kutlurlerı, geleneklerınden dolayı haladaha oyle yetışıyorlar. Onlara daha ıyı bır eğitim vererek genç nesıllerı ıyı yetıştırerek bu cahılce fıkırler gerçek kulturlerını kaybetmeden duzeltıle bılır sanırım
- +1 yıl
arkdaşa ekleye bılır mısın? Evet kotu bişe tabıkıde kadının ne suçu gunahı var. Ama ıllakı dunya bu ıyıde kotude var ıçınde... onar kudurmuş ve yoldan çıkmışlar onlar ıçın elbıse falan bahane... Namuslu olsalar kendılerı zaten boyle bişe yapmazlar.. ama gıyım tarzı bazı yerlerde farklı bu da ayrı bır konu gıbı..
Bence karşındaki erkeğe göre şansın ve eşitliğin değişir düşüncesiz ayının yanında değer görebilir misin hayır tabi
00 Yorumlaeşit olmaması da gerekmiyo mu zaten? bu bi tarafın şansı diğerinin şanssızlığı olarak algılanmamalı..
010 Yorumla
+1 yılerkekler etek giyemiyor ama kızlar pontolon giyebiliyor ve tribimize katlanmak zorundalar :)
12 Yorumla- +1 yıl
Acımazsızsın :)
- +1 yıl
Sqimde değil tribiniz. Katlanmak zorundasın diyen de karşıma gelsin yüzüme söylesin 2 sağlam tokadı yedim mi görür anyayı konyayı. Ben etek giymem çünkü Sqilecek bi 250 gramım ve bacaklarımla ayartıp peşime sürüklemeyi düşündüğüm insanlar yok.
Toplumsal Cinsiyet diye bir kavram duyan var mı? Ya da Judith Butler'ın kim olduğunu bilen?
00 Yorumla
+1 yılAllah yaratırken farklı yaratmış sosyal olarak her ne kadar eşit desek de maalesef eşit olamıyor
00 YorumlaDiğer konusunda 652 cevap paylaştı. Erkek demo versiyonudur:) Kadinsa daha mukemmel ozelliklerle donatilmisdir.
00 Yorumlabazen eşit oluyorlar ama erkeğin üstün olduğu konumda var kadının üstün olduğu konumda var
00 Yorumlabence tek eşitlik noktası; hak ve adalette. yoksa erkek üstündür:)
04 Yorumla
+1 yıldünyaya gelmeden önce şansım olsaydı kesinlikle bayan olmayı isterdim
00 Yorumlayasalara göre eşit ama gerçek hayatta eşit değil çünkü yasalara göre yaşamıyoruz
00 Yorumlaeşit olsak zaten iki tarafada erkek veya kadın denirdi
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılbu yüzden kadınlar daha akıllı olmalı ve evlenmeden önce kimi seçtiklerine dikkat etmeli
00 YorumlaBence eşittir, tabii kime göre neye göre aslında.
00 YorumlaHer konuda eşitiz buna emin ol.Şahsi düşüncem.
02 Yorumla
+1 yılEşit tabiki kimse kimseden üstün değildir.
00 Yorumla- Diğer konusunda 8,1b cevap paylaştı.
+1 yılsen de yaşa seni kim kısıtlıyor ki?
04 Yorumla- +1 yıl
o tabuların çoğu yıkıldı. sokakta öpüşen birisine kimse bir şey demiyor çoğu yerde artık
- +1 yıl
nerde mi tabiki sokakta :)
Eşit diyen yaln söyler ama denk olduğu doğrudur.
00 YorumlaEşit filan değil , kimse kimseyi kandırmasın...
01 Yorumlabence bayanlar herzaman üstte..
01 Yorumlakatılıyorum sana :((
111 Yorumla
+1 yılkesınlıkle eşit ıkısı de ayakta ıseyebılıyor mesela
02 Yorumla- +1 yıl
senden safım galıba
hayır değil türkiye de
00 YorumlaSozde kadinlar ozde erkekler ustundur .d
10 Yorumla
+1 yıleşit değil kadınlar iş bulabilir biz bulamıyoruz
00 Yorumlakadınlar bizden daha önde
00 Yorumlaaynı fikirdeym
10 Yorumlamesela ne konuda ?
01 Yorumla
+1 yılTabikide değil kadınlar eziktir dövülmeliktir.
00 YorumlaMesela..?
01 Yorumla- Diğer konusunda 3,3b cevap paylaştı.
+1 yıltabiki değil
00 Yorumla - Devamını Gör (4)
Devamını Gör(49)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026