Son zamanlarda sosyal medya da cok fazla görüyorum bu resmi, yurt dışından gelen muzlara AIDS hastalarının kanlarinı enjekte ediyorlarmış. Biz öleceğiz, başkalarına da bulaştıralım diyorlarmış.” sizce doğruluk payı var mıdır?
Yurt dışından gelen muzlara AIDS hastalarının kanlarını enjekte ediyorlarmış, sizce doğru mu?
Yok be öyle bir şey olmaz.. Türkiye Muzu bildiğim kadarıyla Ekvatordan getiriyor.. Ekvatorda ki ölümlerin %70 oranı AİDS olduğu için Gıda Bakanlığı gelen Muzları daha Türkiyeye gelmeden detaylı incelemeye tabi tutuyor.. Ona göre de etiketliyor ve Türkiyeye gönderiyor.. Öyle bir şey olsa daha sınıra girmeden imha edilir..
@berceste052 virüsler kanla birlikte dışarı çıktıktan 20 sn sonra etkisini kaybediyor. Ancak canlı bir hücrede yaşayabilir. Yalan haber olduğunu düşünüyorum. Hem bir anda hastanelik olunmaz çünkü Aids virüsü en az 6 ay sonra etkisini gösterir.
Doğru olduğunu düşünüyorum ki ihtal muz yemiyorum da. Akdeniz kıyılarında gayet güzel muz bahçeleri var oralarda çalışan insanları da goruyorum ince kendı halkım kazansın.
Hayır böyle bir şey asla yapamazlar.. kaldı ki yapsalar bile o virüsler muz suyunun içinde ölürler.. Çünkü AİDS virüsü yalnız maymun ve insan sıvıları içinde canlı kalıyor.
Öyle şey olur mu yav, bizim ülkede süper denetim var.!. İnsan sağlığı bizim ülkede en önemli şey.!. Ülke insanı için kendilerini feda eder siyasi partililer.!.
On yillardir tarim ve hayvancilik politikalarimiz tasfiye edip, kendi tarimsal ve hayvansal urunumuzu uretmek yerine her b*ku ithal edip durursak, bunlar olur. Bir zamanlar Turkiye kendine yeten oldukca guclu bir tarim ve hayvancilik ulkesiydi.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Tamamen uydurma , komik ve bir o kadar da saçma iddia laf anlamaz kız. dünya da hiç bir ülke para karşılığı ihraç ettiği bir meyve ya da sebze ye bunu yapmaz. israil, kuzey Kore , Ermenistan ya da Sırbistan da dahil. hem bu işler çocuk oyuncağı değil kontrol ediliyor.
Yerli muz üreticileri rekabeti düşürmek için çıkarmış olabilir bu haberi 😊 Aids yiyecek ile bulaşmaz muzu başka yerinden yiyene bulaşması daha mantıklı onlar duşunsun 😉
evet olabilir çok tehlikeli bir savaş biyoloji savaşları ülkemizi perişan edebilirler Allah korusun.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
şüpeniz varsa hiv testi yaptırın hiv aids kötü sey bir damla kanla insanları hayatları sönü yor şüpeliyorsanız 3 ay ay3 elisa testi yaptırın ya da hiv prc rna dna testi 10 20 gün sonra artık hiv ölümcül hastalık değil kontrol altında tutula bilyor
HIV/AIDS gündelik temaslarla, aynı odada bulunma, aynı okulda okuma, aynı havayı soluma gibi yollarla bulaşmaz sağlıklı deriden geçmez. Bunun dışında HIV/AIDS şu yollarla da 'bulaşmaz':
El sıkışma, deriye dokunma, okşama, kucaklama, sosyal öpüşme, Tükürük, gözyaşı, ter, aksırık, öksürük, idrar, dışkı, Yiyecekler, içecekler, çatal, kaşık, bardak, tabak, telefon vs Tuvalet, duş, musluk, yüzme havuzu, deniz, sauna, hamam vs. Sivrisinek ve diğer böceklerin sokması HIV pozitif bir kimse ile aynı ortamda kedi, köpek ve diğer hayvanlarla birlikte yaşamak.
En İyi Cevaplar