çocuğun eğitimde ailemi yoksa çevremi daha etkilidir ?
Aile
Çevre
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Kim ne derse desin, toplum ve çevre daha etkilidir
Bknz burada ince bir nokta vardır, toplum ve çevre her zaman baskın gelendir... Düşünün en dindar kıza bile okul zamanları ne kaşarlıklar yaptıran bir toplum var... Burada ailenin çocugu nasıl zapdedeceği nasıl eğitim vereceği nasıl sahipleneceği her yaptıgı eğitim ve davranış çok etkilidir...
Ailenin çocugunu toplumdan uzaklaştırması çözüm değildir, toplumun içine salması da çözüm değildir, Aile sürekli çocuk ile iletişim halinde olmalı, ona arkadaş gibi, sırdaş gibi olmalıdır, iyi veya kötü olayları karşısında tepkisi sınırlı bir ölçütte olmalı kendilerinden uzaklaştırmamalıdırlar..
Koyun sürüsü örneği açık örnektir, Bir koyun atlarsa, diğerleride atlar, toplum nereye giderse çocukda oraya yönelir...
Aile eğitimin temelini oluşturduğundan dolayı aile daha etkilidir. Fakat ilerleyen yaşlarda, ergenlik dönemi başladıktan sonra asıl etken çevre olarak yer değiştirir.
Temeli aile veriyor, ne kadar sarsilirsa sarsilsin temel eğtim iyise sarsılır ama yıkılmaz. Yani yanlış yapar ama dönüşünü bulur. Ama temel aile egtimi sevgisi eksik ise insan yanlışa cok kolay gider. Ilk aile sonra diğer yaşlarda tabiki çevre.
Aile insanın ruhuna işler; atsan atamazsın satsan satamazsın. Daha etkilidir.
Cevap
10Cevap
Ağaç yaşken eğilir bir çocuk ailede ne kadar iyi eğitilirse ilerde o kadar sağlam bir birey olur... Suç işleyen kişilere madde bağımlısı olan kişilerin çoğunun ailevi sorunları var mesela... Anne-baba ayrı gibisinde.
İkiside etkilidir.Biri birinden eksik değil bu konuda.Aile edep adap öğretir çevre bunu şekillendirir.
Aile başta gelir onu çevreye hazırlar çevredende sonradan bişiler alır başına gele gele ama kesinlikle ilk aile eğitimi
aile daha çok etkilidir çevre sadece yorum yapıp eleştirirr...
Çocuğa göre değişir ama aile temel eğitimi verdiği için önemlidir tabiki.
Aile, ilgi gören ve tavizsiz doğru yönlendirilen çocuk her zaman farklıdır. Çevre de etki edemez.
İkiside. Sonucta artik aileler calisiyor cocuklar 2-3yasindan itibaren okulda aksama kadar.
Çocuk, kendini nereye ait hissederse, orası onda etkili olır.
Ailenin verdiği terbiyedir önemli olan. Her şey ilk ailede başlar. Eğitim bile.
Tabiiki aile etkili çevreyin ne dediği beni baglamaz.
önce aile gelir (bence)
aile... aile aileee cevabım kısaymış daa
çevrenin etkisinde kalan aile etkilidir.
önce aile sonra cevre
Tabiki Öncelik Olarak İlk Aile Sonra Çevresidir
Her şey ailede başlar.
Aile diyorum çevrede öyle.
Aile etkin diye düşünenlerdenim..
A: Aile
aile elbetteki.
aile tabi ki
öncelikli aile...
tabiki aile
aile tabii ki
Aile daha etkilidir