Kötü ebeveynlerin ebeveynsiz olmaktan daha iyi olmadıklarını biliyorum. En azından devlet yetiştirme yurdunda yetişip hem okul okuyabiliyor hem de memur olabiliyorlar. Bazı ebeveynler çocuklarını ne eğitmesini biliyor ne iş hayatına sokabiliyor. Ama genel olarak aile ve akrabası olanlar daha çok destek alıyor. Yanlızlık en zoru.
1
1 Yorumla
Soran
1 yıl
Sanırım bir konuda hemfikir olabiliriz. Bazı kötü ebeveylerden, çok iyi insanlar olabilmekte. Bazı iyi ebeveynlerden, çok kötü insanlar olabilmekte (sınav mı bu bilmiyorum )
Her halükarda ebeveynler kötüyse devlet himayesinde büyümesi daha iyi olur cocukların. Evet şefkat ve sevgi gibi konularda boşluklar olacak ama en azından daha iyi imkanlara sahip olarak büyüyecekler.
Bu soru kişiden kişiye değişebilir. Aile içerisinde büyümüş bir insan dezavantaj diyebilir çünkü baskılardan, zorunluluklardan ve özgür olamamaktan yakınırlar. Ben aile kavramını bilmeyen birisiyim ve kendi adıma konuşmak gerekirse ailenin olmaması çok büyük bir yük. O ortamda iyi veya kötü büyümemek, anneye neden anne babaya neden baba denildiğini öğrenememek, bir kadın için anne içgüdüsü bir baba için ise baba içgüdüsü ne demek bilememek... Bunun gibi birçok neden insanı hayatı boyunca ayağına bağ eden bir durum. Bence ailenin olması bir avantaj nedenini kendime bile açıklayamıyorum.
1
6 Yorumla
Soran
1 yıl
Anlıyorum dediğin gibi kişiden kişiye değişen bir durum. Allah yardımcın olsun. umarim istediğin bir şekilde çok Cok mutlu olarak hayatını devam ettirirsin. Ne denir bilmiyorum bazen kelimeler eksik kalır. Düşüncelerini paylaştığın için teşekkürler
Ailemin olması avantaj; ama otoriter olması psikolojimi biraz etkiliyor. Gezen arkadaşlara özeniyorum kendimi yetersiz buluyorum. Arkadaşım Kıbrıs'a bugün gitti, kendim hiç gitmedim diye geç kaldığımı düşünüyorum.
1
1 Yorumla
Soran
1 yıl
Her insanın eksikliğini çektiği bir şeyler vardır illaki. Kendinizi yetersiz görmemelisiniz. insan olarak diğer insanların yaptıkları herşeyi yapabilecek kapasitede siniz