Bel kütletmek ne kadar sağlıklı veya değil bilmiyoruz ama bizim halkımızda kütleme ve kütletirme alışkanlıkları sıkça vardır ben kütletmem kütlemem peki sizde durum nedir nasıl bakıyorsunuz bu olaya :D :D
Kütletirim kanks sporcu dönemlerimde belimden küt sesi gelmez ise antranmana başlamaz bir kaç tur daha koşardım. Kemiklerin kütlemesinde bir sıkıntı yok :)
Yok asıl uzuuun zamandır kütletmiyorsan sakat. Bel kayması vakalarında hep kemiğin gergin olmasından dolayı sıkıntılar yaşanırmış. Kütlettiğin zaman bel daha bir gevşer sonrasında sakatlanma riskin daha azdır o bölgeden :)
Bilerek hayatımda hiç kütletmedim parmaklarımı bile kütletmeyi beceremem ben 😂
1
1 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
Küçükken öğretmedim bir arkadaşıma şimdi parmaklarını kütletirsen yaşlanınca ellerin titrer demişti bende o zamandan beri tırstım istesem de yapmıyom 😄
kütleme esnasında gelen ses eklemleriniz arasında hareket eden sıvıdır.. o ses aslında kemiğinizden falan gelmez ve zaten aşırıya kaçılmadığı durumda kırılmak gibi bir riski de yoktur ayrıca yapılan bir deneye göre adamın biri sağ elini sürekli kütletmiş sol eline hiç dokunamış tam süreyi hatırlamıyorum ancak birkaç yıl sonra sağlık kontrolü yapılmış ve adamın iki elinde de sağlık açısından bir fark yokmuş.. bunu bir bilim sitesinde okumuştum yani rahatlatmak dışında bir zararı olmuyor rahat olun...
En İyi Cevaplar