Akşama kadar saçma sapan kitaplar okuyor. Otur bir Kuran oku faydalı şeyler yap diyorum yok. Bir de saçma sapan kurt adam filmlerine sarmış daha 15 yaşında akşama kadar yerinden kalktığı yok
Cevabın nedir?
+1 yılÇoğu kişi ingilizce gibi dilleri öğrenmek için çok para verir herkesin ilgi alanları farklıdır çoğu kişi çocuğu kitap okusun diye uğraşır kitap okumanın neresi kötü sana izlediği filmler vb. saçma gelebilir ama belki ona mantıklı geliyor bence zorla kapatma vb. yapmamalısın herkesin kendi hayatı kendi karar vermeli diye düşünüyorum bide 2-3 kişi seni destekliyo aynı fikirde diye senin haklı olduğunu ben düşünmüyorum empati yapmalısın bence akşama kadar Kuran okusaydı veya senin mantıklı bulduğun kitapları okusaydı hala şikayetçi olur muydun?
20 Yorumla
En İyi Cevaplar
Aile & Toplum konusunda 541 cevap paylaştı. Kızını zorlama ne yapmak istiyorsa onu yapsın senin saçma dediğin şeyler onun hayal dünyasını geliştiriyor dinde ise zorlama yoktur dini açıdan zorlama kızını bana göre dini açıdan kendi çocuğunu dahi zorlamak günahtır din inanç ve gönül işidir 15 yaşında ergin bir çocuk neye inanması ve ne yapması gerektiğine aklı erebiliyor ileride sana şükretmek yerine nefrette edebilir
28 Yorumla
Soran+1 yılBen işimi sağlama alıyorum cehennemde yanmasını istemem
Soran+1 yılBen öğretmezsem hiç ısınamaz. İleride bakıcak diyecek ki iyiki annem kapattırmış sayesinde imamhatibe gidip kuran öğrendim ilim öğrendim
Soran+1 yılben söylemessem hiçbirrşey yapmaz akşama kadar oturup kitap okuyup yabancı diziler seyreder bir de yabancı diziler izliyorum yabancı dil öğreniyorum diyip duruyor
Soran+1 yıltamam biraz da hayata karışsın bütün ev işlerini ben yapıyorum
Bende oyleydim ablacim bırakamaz sabahtan akşama kadar kitap okurdum böyle fantastik kitaplar. Karışma bırak okusun hatta teşfik etmen lazım anne olarak. Sana saçma gelebilir ama emin ol bu kitaplar ona çok faydalı. Hayal gücüne yatırım bunlar. Mesela ben şu an film senaryoları yapıyorum. İnsallah ilerde dünya çapında filmler yapicam. Neyse işte karışma sıkma kızı zaten zamanla kendi vakit bulamaz okumaya daha yaşı küçük ben şimdi okumaya vakit bulamıyorum mecburen okul derdine düştük. O da ayarlar kendini
00 Yorumla
Kitap okuması ne kadar güzel, kızından öğrenecek çok şeyin var.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
17
Cevap
42Cevap
Benim kizim yeterki kitap okumak istesin. destek olurdum... yanlis dusunuyorsun... kitapla pek aram yok... ama kitap okuyan kisinin kafasi okumayana gore farkli calisir... zihni daha acik olur... Olaylara sig yaklasmaz... sen okumadigin icin kizinda ole olsun istiyorsun... bunu ona yapma... birqk gelistirssin kendini
02 Yorumla
Soran+1 yılkurguyla nasıl gelişecek dersleri de zayıf
- +1 yıl
Imam hatip lisesine uyum saglayamamistir... sen. Ebeveyni olarak tercihini sordunmu liseye kayit ederken... belkide saglik meslek lisesi vb. Istiyordu kiziniz... muhafazakar olmaniz onu illaki imam hatip lisesine gondermenizi icap ettirmez... kizinizla anne degil bir arkadas gibi konusun... bence onun bilmediginiz hayalleri var ... tam egitim caginda ona destek verin..
Din baskısı kurmak için Kur-an oku deme herkesin yapabileceği ve ya istiyeceği bir şey değil. Demek ki kızın fantastik filmler ve kitapları seviyor karışmak yerine o kitapları bitince yeni kitaplar için destekle kitap okumanın çok faydası var çünkü..
020 Yorumla
Soran+1 yıltamam biraz okusun ama akşama kadar okunmaz
Soran+1 yılbiraz hayata karışmalısın
Soran+1 yılDersleri zaten çok düşük bir işe yaradığı yok
Soran+1 yılbabası alıcam seni diyor yüzü değişiyor ama hala akıllanmıyor
Soran+1 yılböyle yapmazsak hiçbir işe yaramıycak
Soran+1 yılTamam okusun ama birazcıkta hayata karışsın televizyon izlese yine neyse gözümün önünde olur odasına çekilip birşeyler okuyor bütün ev işlerini ben yapıyorum kalkıp yapması lazım
Soran+1 yılHabire kitapta okunmaz hergün akşama kadar kitap mı okunur gezmeye bile gelmiyor yanımızda arkadaşıma gidiyorum yanımda çağırıyorum kadınların arasında ne işim var diyor
Soran+1 yılne yapmalıyım
Soran+1 yılzaten kitap okumasından şikayetçiyim niye destekliyim
Soran+1 yılasıl siz yanlış düşünüyosunuz akşama kadar kitap okunmaz
Benim annemde öyleydi kitap okusam konuşurdu okumayı bıraktım bu seferde artık kitap okumuyorsun dedi en iyisi kendi halina bırakmak karışmayın dinlemez zaten
01 Yorumla
Soran+1 yılbenimki bıraksa öyle bişey demem kaç senedir bırakamadı gitti
+1 yılBirak okusun kitaptan zarar gelmez benim kizim boyle kitap okusun evin bir odasini kütupaneye cevirmezsem serefsizim
15 Yorumla
Soran+1 yılkocam da bende aynı fikirdeiz demekki haklıyız akşama kadar kitap okunup kendi kendine yabancı dil öğrenmeye çalışılarak hayat geçmez dersleri berbat zaten bir de gelip 3 tane fazladan anlaşabileceğim dil biliyorum diyor arapça öğren diyorum onu da biliyorum geliştir diyorum diğer dillerle saçma sapan dalga geçer gibi bişeyler söylüor
- +1 yıl
15 yasinda tam başkaldirma soylediklerinizin tersini yapma çağı bence fazla sıkbogaz etmeyin
Daha olumlu yaklasin 5 tane o kitaptan okuyosan 1 tanede bu kitaptan oku gibi
birden zaten yonlendiremezsiniz ama yavas yavas sansinizi deneyin
Soran+1 yılSürekli kitap okumamalı bence
- +1 yıl
Kitap okumaya okadar duskunse onu anca baska seylerle oyalayarak sogutabilirsiniz bos zamanlarinda zikin dolasin gezin vs vs
Soran+1 yılgezmeyi sevmiyor evde durmayı seviyor
+1 yıl15 yaşında diyorsun. Sen böyle zorlarsan dine yakınlaşmak yerine daha çok kaçaçak biride çıkıp islamı karalamaya çalıştığında onları haklı görecek.
07 Yorumla
Soran+1 yılöyle bişey yapamaz
- +1 yıl
O halde çözüm üretmek yerine devam et. Üzerinde baskı kur ve ona baskı kurmayan insanlara kaçmasını sağla. Daha sonra ilk fırsatta evden gitmek için plan yapacaktır. O an geldiğindede evinden gidecektir. Yaşadığınız hayat sizin fakat onun hayatını mahvetme yetkisini size kimse vermedi. İnançlı birisisiniz o halde dikkat edin :)
Soran+1 yılÖyle biri değil benim kızım
- +1 yıl
Öyle biri değil. Ama öyle biri yapacaksın devam edersen. Kocan seninle aynı görüşte olabilir. Kapalı olan arkaşlarında ama bu senin doğru yaptığını göstermez. Ya hepiniz yanlış yapıyorsanız? Bunun vebalini nasıl ödersiniz?
Soran+1 yılkuranı öğretmeye çalışmak yanlış değil
- +1 yıl
Zorla öğretiyorsun. Ve anlamadığı bişey niye öğrenmek istesin. Kibarca oturup anlatmalısın. Zorla kapattırmak. Zorla oruç tutturmak. Zorla namaz kıldırmak. Zorla kuran okutmak. Zorla zorla en sonunda boom ya o kendine kıyar ya siz kafayı yersiniz. Oturup konuşun dinin gerekliliklerini anlatın. Ne yapması gerekli neden gerekli. Zorla imamhatipe göndermek. Umarım siz haklı çıkarsınız. Ama dediğim gibi olursa karşınızda dıyguları körelmiş, anne ve babasını sadece dayatmalar yaban iki kişi olarak görecektir. Ve ilk fırsatta gidecektir. Eğer üni kazanırsada size inat yaşayıp ve büyük ihtimal şehir dışında okuyacaktır. Bakın size zıt yaşarsa daha kötü olacak doğru hamleler yapın. Ve en önemlisi sizde kitap okuyun.
Soran+1 yılBaşka şehirde okumak istiyor ama babası başka şehirde okuyamazsın dedi ben zaten öğrettim herşeyi geri kalanını da imamhatipten öğrensin ben ilim alabileceğim faydalı kitaplar okumaya çlışıyorum arada
+1 yılkardesim nasihat et tatli dille iyi yerlere yonlendirmeye calis beraber kuran okuyun oyle halletmeye calis
00 Yorumla
+1 yılKitap okuyan çocuğu garipseyen cahil ebeveynlerle dolu ülke nasıl gelişsin
14 Yorumla
Soran+1 yıldüzgün konuşun bu yaşlarda öğrenmesi gereken çok şey var
- +1 yıl
Kendi ilgi alanlarının ne olduğunu öğrenmesi lazım mesela. Din baskısı yapacağına çocuğu rahat bırak. Anne-baba olmak için ehliyet gerekseydi birkaç jenerasyona ülkede insan kalmazdı heralde.
Soran+1 yılilgi alanı yatmak bütün ev işini ben yapıyorum
- +1 yıl
Iyi ki senin gibi iğrenç bir annem yok ya, umarım ilk fırsatta kurtulur senden. Anne olmayı haketmiyorsunuz.
- Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılMillet okusun diye kendini yırtar bu da okuyor diyor. Millet deliye biz akıllıya hasret.
14 Yorumla
Soran+1 yılakşama kadar kitap okunmaz ben bir anneyim çocuğum için doğru olanları söylüyorum
- +1 yıl
Akşama kadar öyle de güzel kitap okunur ki.
Soran+1 yılOkumamalı başını kitaplardan saçma araştırmalardan kaldırmıyor. Biraz kalkıp ev işi yapsın arkadaş bulsun sürekli internet kitap altyazılı diziler izleyip gavur dilleri öğreniyor arapça öğren kuranı anla diyorum onu da biliyorum diyor geliştir diyorum dinlemiyor dersleri de düşük kıçını kaldırdığı yok çocuk bakmak zor iş
- +1 yıl
Bu kafayla tabii zor. Çocuğun ilgisini senin istediğin değil onun istediği şeylere yöneltmen gerek. Kuran da okumasın bırak, senin söylediklerinden daha saçma sapan bir şey zaten.
Sabahda annem kardeşim için aynını söylüyordu :D bırakın okusunlar :D
05 Yorumla
Soran+1 yılbiraz iş yapsın tüm ev işlerini ben yapıyorum
Soran+1 yılhiçbir işe yaramıyor zaten herkes sorumluluklarını bilsin erkek kardeşi var 13 yaşında o bile çalışıyor kız yan gelip yatıyor
Soran+1 yılben niye şaka yapayım anneniz de mi şaka yapıyor anne olunca anlarsınız kızımda benim gibi annesi olduğu için çok şanslı
+1 yılen iyisi neden kuran okusunki büyüdüğünde kendi isteğine göre okur bırak kızcağız birşeyler öğrensin ablacım
08 Yorumla
Soran+1 yılakşama kadar kitap okunmaz kalksın hayat karışsın iş yapsın biraz
- +1 yıl
haklısın abla çok fazla okuyosa tabi size yardımda etmesi gerekiyor
Soran+1 yılSöylemeden kalkmıyor illa ben söyleyeceğim bir de diyor ki çocukluğumu yaşamayacakmıyım
- +1 yıl
:D bence kendisi nasıl istiyorsa öyle yaşasın her çocuk farklıdır ona göre çocuklugu yaşamakta demekki o büyüdüğünde iş işten geçmiş olucak bence kendi kafasına göre takılsın
Soran+1 yılama bu sefer birşeyle öğrenemez kitap okumak çocukluk yaşamak mı
- +1 yıl
birşeyi gezerek ya da okuyarak öğrenirsin sizin kızınızda birşeyler öğrenmeyi seviyor kitap okumasından şikayetçiyseniz gezdirin sürekli
Soran+1 yılgezmeyi sevmiyor kurgu kitaplarından da birşey öğrenemez
- +1 yıl
bu kadar şikayetçiysen pedagoga git prof. destek al ben bu kadar akıl verebildim
Aile & Toplum konusunda 436 cevap paylaştı. sakın sıkma. Yüce kitabı okumuyorsun cezalısın da yapma. Arada bir ballandırarak hadi bakalım şimdi de kitabın bittiyse birde bunu okuyalım felan yap. Sakın ha sıkma kayışı kopartma
02 Yorumla
Soran+1 yılİmamhatibe gönderdim habire orda okuyorum zaten diyip sıyrılmaya çalışıyor şimdi tatil kuran kursuna göndermek istiyorum söylüyorum ona sakin kızın arkasından aslan çıkıyor zaten herşeyi siz istiyorsunuz diye yapıyorum kuran kursuna da yollarsan hiçbir dersi dinlemem hocaları dinlemem paran boşa gider diyor
+1 yılabla örnek olup küçükken yetiştirmek lazım. söylemekle olmuyo maalesef. yetiştirmezsen kurt gibi kaparlar kızı işte. sanal ortam arkadaş çevresi daha çok kurt adamla dolu
08 Yorumla
Soran+1 yılörnek olmaya çalışıyorum ben onu yönlendirdikçe o salak salak şeyler yapmaya devam ediyo
- +1 yıl
nelerden etkilendiğini öğrenmelisiniz. ona göre önlem alabilirsiniz. duayı da eksik etmemek lazım
Soran+1 yılKitap okuyor araştırmalar yapıyor gavur dilleri öğreniyor imamhatibe yolladım akıllanmadı kuran oku diyorum okumuyor okulda zaten öğreniyorum diyor sayemde namaz kılıp oruç tutuyor dışarı çık diyorum arkadaşı yok akşama kadar yan gelip yatıyor bütün ev işlerini ben yapıyorum
- +1 yıl
küçüklükten beri iş yaptıracaksınız alışacak. dil öğrensin çok güzel. imam hatibe gitmesi de iyi. ama bu zamanda imam hatip de kurtarmıyor maalesef. gerekirse varsa telefonunu alın , teknolojiden uzak tutun biraz. varsa tv yi de sınırlandırın veya kaldırın. gerçekten kötü etkiliyo
Soran+1 yılistese bütün işleri yapar ama işine gelmiyor. Ben söylemeden kıçını kaldırıp yapamıyor. İlla söylicem hiç beni düşünüp kalkıyım annem için yapıyım demiyor. Allahtan söz dinliyor. tv izlemiyor saçma sapan internet araştırmaları yapıyor güya farklı bilgiler öğreniyormuş ama dersleri zayıf telefonla uğraşmıyor zaten bu çocuk ne zaman böyle oldu 8. sınıfa kadar doğru düzgün belgelerle geliyordu liseye geçtiğinden beri belge bile alamıyor
- +1 yıl
lise çok farklı. ilköğretim gibi değil. imkan varsa dersler için destek alın. dersleri iyi olsun. bu yaşlar çok önemli. bir de ergen yaşlar işte
Soran+1 yılçalışmıyor ki dersleri düzgün olsun bir ara dershaneye gönderdik nasıl oluyorsa daha kötü oldu
- +1 yıl
imkan varsa birebir ders alın bir hocadan ya da univ öğrencisinden
sıkıntı yapma çocuk daha o okumaktanda sıkılacak tipik bir insanoğlu modeli :)
03 Yorumla
Soran+1 yılkaç senedir sıkılamadı gitti takmış kitaplara yabancı dizilere filimere
Soran+1 yılolabilir o
+1 yıl29 yaşında olsan 15 yaşında kızın varsa kaç yaşında evlendin sen
01 Yorumla
Soran+1 yıl36 yaşındayım
bence trolsun bilerek böyle yazıyorsun kışkırtma amaçlı
01 Yorumla
Soran+1 yılkimi kışkırtacağım
- Aile & Toplum konusunda 6,1b cevap paylaştı.
+1 yılYapacağı şeyler o.
Çevresi ailesi ne yaparsa onu yapar o da.12 Yorumla
Soran+1 yılSaçma sapan insanların yazdığı kitaplar okumak yerine kuran okusun hiç bize çekmemiş
- +1 yıl
O kitapları da okusun ek olarak kuran d a okusun.
Onu terbiye et ona biyoloji tarih ogret saygiyi ve ayipi ogret ona deki mini etek giyme kisa kol giyme ayip ona ayipi ogretkii buyudunde giymesin bak istiklal cadessine kerhaneden farki yok hepsi ciplak geziyorr resmen
07 Yorumla
Soran+1 yılKapattırdım zaten imamhatipe gidiyor doğruları öğreniyor kuran kursuna yollicam ben gitmem zorla imamhatibe yolluyorsun zaten diyor orada iş yaptırdıklarını duyunca hocalara kötü davranırım kaçarım paran yanar diyor o kadar yaramaz değil ama yaparsa da para yanar biyolojisi çok güzel ama çoğu dersi çok kötü hiçbir işe yaramıyor kendi kendine dil öğrenmeye çalışıyor onun yerine otur arapçanı geliştir.
Soran+1 yılhiçbir arkadaşı yok arkadaş yap diyorum benim kimseye ihtiyacım yok kendi kendime yeterim diyor. evden çıktığı yok ki eve geç saatte gelsin
Soran+1 yıldili papuç gibi ama insanlardan uzak duruyor neden böyle bilmiyorum biraz sevdir kendini insanlarla konuş diyorum istemiyorum diyor
Soran+1 yılsaol elimden geleni yapıyorum benim gibi annesi olduğu için şanslı
+1 yılŞimdilik okusun alışkanlık kazansın. Kişilik oturunca o yönelir zaten. Kendimden biliyorum. Alışkanlık kazansın daha ne istiyorsun
01 Yorumla
Soran+1 yıltembelin teki birşeye yöneldiği yok dersleri de zayıf
+1 yılSen ne halt yiyorsun burda o zman. O kadar sorumluluk sahibi bir annesin madem burda caz yapacağına al karşına konuş.
01 Yorumla
Soran+1 yılanlamıyor girmiyor kafasına
- Aile & Toplum konusunda 402 cevap paylaştı.
+1 yılNormaldir bir dönem herkesin okuduğu abuk sabuk aşk kitapları işte zamanla geçiyor rahat ol.
01 Yorumla
Soran+1 yılaşk değil bilim kurgu filan okuyup izliyor yabancı diziler izliyor aşk meşk işerini Allah tan sevmiyor
baskı yapma diyecem de yaşıda gelmiş ama yinede kendini geliştiriyor yani pc başında oyun oynamasından iyidir bence
04 Yorumla
Soran+1 yılGenç kız oldun kalk biraz hayata karış diyorum yapacak birşey söyle o Zaman diyo yapacak birsürü ev işi var diyorum salak salak suratıma bakıyo
Soran+1 yılKüçükken akıllı uslu çok şirin bir kızdı sürekli iş yapmaya çalışıyordu. Büyüdükçe birşeyler oldu. Bir dönem sonra Ne olduğunu anlamadım salak salak davranmaya başladı giyimi değişti arkadaşı olmamaya başladı soğuk soğuk davranmaya başladı sinirlerimi bozuyor ne oluyor anlamadım
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılufak sorumluluklar ver bütün işleri ben yapıyorum evi süpürme işininde se yap de
04 Yorumla
Soran+1 yılsöyleyince yapıyor ama söylemeden kalkıp yapması lazım
Cevap sahibi+1 yıldaha çocuk sayılır o kadar ince düşünemez
Soran+1 yılkaç defa söyledim ona kalk ben söylemeden yap diye anlamıyo
Cevap sahibi+1 yılseninki yine iyi sonuçta her dediğini yapıyormuş şimdik kızların çoğu o kadarınıda yapmıyor çok yüklenme bunalır
Ne güzel annesi işte okusun ama kuran da okusun oku allahın adıyla oku diye başlıyor
04 Yorumla
Soran+1 yılokusun kuran ama sürekli kitaplarda başını kaldırmıyor bütün ev işini ben yapıyorum söylemesem yardım ediceği yok
Soran+1 yılevet birazcık beni düşünüp kalkıp kendi yapması lazım takmış dizi film kitap diye yok filmlerden dizilerden yabancı dil öğreniyormuşta..
Kuran okutuyorum dedin ya burada bazilari havlar şimdi bazi ilericiler
12 Yorumla
Soran+1 yılsaçma sapan şeyler diyorlar zaten
Gizli Üye(30-35)+1 yılbunu 24 saniye güldükten sonra yazıyorum bence karışmaman daha iyi sürüye ayak uydursun
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 665 cevap paylaştı.
+1 yılokusun işte ne güzel.
231 Yorumla
Soran+1 yılSaçma sapan kitap okuyup duruyor okuyorsa doğru düzgün şeyler okusun. Millet Yazıyor bu DA gelip okuyor. Elinden aldığımda internetten okumaya çalışıyor. En sonunda sinirlenip tabletini kırıp parçaladım yasakladım. Gelmiş bir de ağlıyor
- +1 yıl
ya manyak mıısn troll müsün anlamadım ne zararı var okusun. böyle böyle kitaptan soğutuyonuz sonra da neden bu millet cahil kaldı. senin gibiler yüzünden. kendi sevdiği türleri okusun. ama yeter ki okusun. okumadan yazma da olmaz. yazmasını istiyosan da okuyacak ki örnek alacak. illa kuran mı okuması lazım?
- +1 yıl
@M_Kaya harbi lan
Soran+1 yılDoğru düzgün konuş oluyorsa doğru düzgün kitaplar okusun hadi ona da birşey demiyorum akşama kadar elinden alamıyorum kalksın bir hayata karışsın
- +1 yıl
o da içine kapanık birisi. hayata karışmayıp sadece okuyup pek çok şey başaran insanlar da var. allah kimseye senin gibi anne vermesin.
- +1 yıl
@M_Kaya harbiden lan. zorla hayata karışsın bunu yapsın şunu yapsın.
Soran+1 yılKuran Arapça okunur tabi akşama kadar oturup kitap okumayla internete girmeyle birşey olunmaz çok şükür çok iyi bir anneyim. Sayemde imamhatipte okuyor kapandı Kuran öğrendi beş vakit namaz kılıyor. İleride bana dua edecek. Boş boş oturulmaz zaten derslerini de bozdu yatağını bile söylemesem toplamıyor
- +1 yıl
imam hatipten sonra aydınlandım.
- +1 yıl
@einsteinenisten İstiyor ki çıkıp mahalledeki koca karı teyzelerimizle dedikodu yapsın :D Arkadaşlarıyla ota boka muhabbeti yapsın. Millet diyor çocuğumuz kitap okusun araştırsın kendini geliştirsin ablamızda sıradanlaşsın istiyor :)
- +1 yıl
@M_Kaya imam hatipe yazdırdım diyor cenneti ve hayatı garantiledi çocuk sayesinde. sdsdds :D sonumuz hayrolmayacak bunu anladım :D
Soran+1 yılKafası herşeye basıyor bir derse basmıyor dedikodu yapacak arkadaşı bile yok kalk iş yap diyorum onu DA yaptıramıyorum söylemesem yatağını toplamayacak ama ben bırakır Mıyım işte yaptırıyorum
- +1 yıl
@einsteinenisten cenneti bilmem ama bu ülkede yaşamaya devam edeceklerse geleceklerini garanti altına almışlar :D söylediklerinin hiçbiri bir insanın iyi bir karakter olması için gereken vasıflardan değil. Zaten kendilerini sınırladıkları için iyi olamıyorlar. Kuran oku iyisin namaz kıl iyisin oruç tut iyisin. Bunları yap ama yanında ne bok yersen iyisindir.
Soran+1 yılBirazcıkta hayta karışması gerekiyor. Salak salak evde oturuyor bir işe karışmıyor. Herşeyden az az yapcak arkadaşı bile yok doğru düzgün
Soran+1 yıl@M_Kaya siz görmediğiniz için bilmiyorsunuz yoksa sizde benim fikrimde olurdunuz
Soran+1 yıl@M_Kaya Senin çocuğun olsa sabah uyanıyor sen söylemeden yatağını toplamıyor geçiyor kitap okuyor dizi izliyor söylemeden iş yapmıyor arkadaşın yok mu diyorsun hayır diyor bir yere gitmiyor dışarı çıkıldığında benim karıların arasında NE işim var deyip yalnız bırakıyor pazara götürmeye çalışıyorum gelmiyor eve yapışıp kaldı hayatı saçma sapan boşa gidiyor internette sürekli saçma sapan yazılar okuyor bir de kendi kendine farklı diller öğrenmeye çalışıyor Arapça öğren diyorum konuşabilcek kadar biliyorum diyor diğer saçma dilleri öğreneceğine Arapçanı geliştir salak salak İngilizce kelimelerle sesleniyor konuşmaya çalışıyor bir de
Soran+1 yıl@M_Kaya Gavurların dilini öğrenceğine arapça öğrensin
- +1 yıl
oha lan. kız ne güzel yabancı dil öğrenip kendine vasıf ediniyor sen de bundan yakınıyosun. istemediği dili öğrenmesi için de baskı yapıyosun. ya trollsün ya da gerçekten korkunç bir annesin. umarım trollsündür :D
- +1 yıl
@M_Kaya oha lan çocuk yabancı dil öğrenecek şunun dediğine bak öröpçö öğrönsön :D
umarım trolldür yoksa çocuğun durumuna gerçekten çok üzülecem :D
Soran+1 yılGavur şeylerine merak sarmış arapçasını geliştirip kuranı anlamak varken diğer dilleri de öğrenmeye çalışıyor nerede ihtiyacın olacak bütün arkadaşlarım bana katılıyor onu tanımadığınız için böyle düşünüoyrsunuz bu kız beni öldürcek
- +1 yıl
asıl önemli olan gavurcayı öğrenmesi zaten. ingilizceyi öğren, bütün herkesle konuşabilirsin. arapça da anca kokuşmuş ortadoğu. troll bacı.
Soran+1 yıltroll? ingilizceyi bilceği kadar biliyor hadi o da neyse videolar izleyip almanca kelimeler öğreniyor arapça önemli kokuşmuş filan değil ülkemize de birsürü suriyeli gelmişken işine çok yarıyacak
- +1 yıl
napacak suriyeliyle mi evlenecek. almanca öğrensin ne güzel işte. gelişmiş ülkelerin dilini öğrenmek lazım. ayrıca istediği dili öğrensin. arapçadan oldum olası nefret etmişimdir, kız da öğrenmek istememekle haklı.
Soran+1 yılistemeyerek de olsa öğrendi sayemde yakında kuranı ezberletmeyi planlıyorum zehir gibi kafası var telefon numaralarını tek tekrarlayışta ezberleyebiliyor ama salak salak işlere kullanıyor
- +1 yıl
@einsteinenisten troll uğraşma boş ver değmez ben denedim olmadı. Ben diyorum Ankara o başka birşey anlıyor :D
- +1 yıl
@M_Kaya bıraktım zaten artık sadece izliyorum
+1 yılErgenlik döneminde normlar böyle şeyler
11 Yorumla
Soran+1 yılöğrenmezse hiç öğrenemez
SHE WILL BECOME A TRUE ALPHA
02 Yorumla
Soran+1 yılkızımda böyle salak salak şeyler diyor
- +1 yıl
😂😂😂
- Aile & Toplum konusunda 5,6b cevap paylaştı.
+1 yılneden saçma sapan olsunki hoşuna gidiyor demekki
124 Yorumla
Soran+1 yılHoşuna gidiyorda akşama kadar kitap mı okunur
- +1 yıl
okunur tabiii akşama kadar hatta yatsıya kadar nasıl günün 5 vakti 5 vakit namaz kılınıyorsa kitapta okunur
Soran+1 yılNamaz kıldırıyorum oruç tutturuyorum sayemde kapandı bana ileride çok dua edicek sadece yemeye kalkıp tuvalete gitmekle olmaz kalksın iş yapsın hayata karışsın okuyorsa Kuran okusun Kuran kursuna yollayayım çevren olur diyorum zaten zorla imamhatipte okuyorum bir de Kuran kursuna yollarsanız Oray'ı birbirine katarım biraz hayatımı yaşayayım sıkılıp sıkılıp bana bulaşıyorsun diyor
- +1 yıl
doğru demiş ssn niye çocuğu sıkıyorsunki daha 15 yaşında o özgür bıraksana biraz sen yapmayacaksın bunları söyleyeceksin o kendiisi yapacak sen namazıda orucuda aşılayacaksın ona böyle zorla asla olmaz bu işler sayemde kapandı değil kendi isteği ile kapanacak bunun egosunu yaşama sende isterse dua edecek yanii sana dua etmek mecburiyettinde de değil ayrıca bana dua etsin diye bir insan kapatılmaz kendi isteği ile kapanır hayata nasıl karışacak daha 15 yaşında okulunu bitirsin dersleriyle iglilensin onun ypaacağı bu başka birşey değil zorlama çocuğu kuran kursunda nasıl çevresi olacak ki bir yere kadar yapar ne yapcaksa oradaki çevresi ilede.. dikkat et ama sıkma bu kadar
Soran+1 yılDersleri de çok kötü bir işe yaradığı yok babası evlendircem düzeltmezsen DEDİ hala düzeltmiyor
- +1 yıl
çok sıkıyorsunuz siz çocuğu çokkkk bence ondan oluyor
Soran+1 yılasıl sıkmadığım için böyle oldu
- +1 yıl
yapma ama böyle o çcouğu sıkıuyorsunuz 15 yaşında evlilikmi olur hangi devirde yaşıyoruz ayıptır
Soran+1 yıldüzelsin diye ölye dedi
- +1 yıl
ters teper bunlar daha blu çağında o
Soran+1 yıldaha ne kadar kötü olcak bütün desleri berbat zaten
- +1 yıl
sen böyle zorlarsan dayatma yaparsan herşey berbat olacak konuşmayı bile bilmiyorsunuz çocukla
Soran+1 yılbenim yerimde olmadığın için böyle diyorsun yoksa görsen benimle aynı fikirde olursun
- +1 yıl
asla anlattın zaten fikirlerini senin gibi yapmazdımmm
Soran+1 yılnapardın
- +1 yıl
güzel güzel anlatırdımm senin yaptıklarını ypamazdım
Soran+1 yılbende nalatıyorum
- +1 yıl
böyle anlatma olmaz
Soran+1 yılanlıyor ama işine gelmiyor
- +1 yıl
ben nediyorum arkadaşım sana yanlış olan sensin burada sen
Soran+1 yılArkadaşlarım filan bana hep onay veriyor siz tanımadığınız için böyle konuşuyorsunuz yoksa herkes bana haklısın demezdi
- +1 yıl
"Kitap okumayan insan sokaktaki canlı bombadan daha tehlikelidir " bırakın okusun.
Soran+1 yıl@Satürnlübirberfin akşama kadar okuyor zaten biraz hayata karışsın ev işi yapsın tüm ev işini ben yapıyorum
- +1 yıl
Belki kimseyle konuşup anlaşamıyordur. Bazı insanlar bu şekilde kitaplara sığınıyorlar çünkü konusabilecekleri kimse yok konuşmaya çalış birlikte vakit geçirin zaten ergenlik döneminde zor zamanlar geçiriyor olabilir.
iyidir ablacim hiç karışma
01 Yorumla
Soran+1 yılöyle şey olmaz akşama kadar kitap okunmaz saçma sapan insanlar yazıyor bu da gelip okuyor
+1 yılŞaka değil mi? Trolldür umarim.
07 Yorumla
Soran+1 yılneden şaka yapayım akşama kadar kitap mı okunur
- +1 yıl
Kızı zorla imam hatipe göndermişsin, zorla kapatmışsın, zorla namaz ve o oruç... Tamam güzel şeyler bunlar ama senin robotun mu o?
Soran+1 yılhayır ilk önce dediklerimi yapacak büyüyünce başının çaresine bakacak bende kendi kızımı düşünüyorum ona söylediğimde salak salak bağırıp senin yüzünden çocukluğumu yaşayamayacağım diyor
- +1 yıl
Belki de en doğrusunu yapıyorsun bilemiyorum ama zevkine göre okuduğu kitaplara karışma bari.
Soran+1 yıltamam ama birazcıkta hayata karışıp iş yapsın tüm ev işlerini ben yapıyorum
- +1 yıl
Sen de yapma o zaman. Küçücük kızdan ne işi bekliyorsun ki
Soran+1 yılben ev hanımıyım yapmalıyım ama kızımda beni düşünüp kalkıp yapmak zorunda herkesin sorumlulukları var zaten bir işe yaradığı yok kalksın bana ev işi yapsıjn
Bırak istediği kitabı okusun kız daraltmasana
10 YorumlaKızın ataist olacak bence sevinmelisin
01 Yorumla
Soran+1 yılasla öyle birşey yapamaz
Aile & Toplum konusunda 677 cevap paylaştı. Kuran okumayı da biliyo mu bari
012 Yorumla
Soran+1 yılKuran kursuna yolladım
Soran+1 yılTamam okusun ama akşama kadar okuyor. Okuduğu kitaplar da saçma sapan kurgu kitapları bilgi verici düzgün şeyler oku diyorum. Anne beni rahat bırakır mısın yaşıtlarımın sevdiği şeyleri seviyorum senin istediğin şeyleri niye okuyayım diyor
Soran+1 yılTamam okusun ama akşama kadar okumasın hayata karışsın
Soran+1 yılBilgisayardan da filim izleyip duruyor buharlaşmışsa çoktan buharlaşmıştır
Soran+1 yıl36...
Soran+1 yılBoğmuyorum. Hep rahat bırakmaktan böyle oldu
Ne güzel iste. Fazla da baskı yapmamalisiniz.
01 Yorumla
Soran+1 yılhabire kitap okumayla olmaz o iş
Ergenliği bitince heveside biter teyze
00 Yorumlaokusun birak, Okumasa daha mi iyi
01 Yorumla
Soran+1 yılokumasın kalksın iş yapsın bana yardım etsin çok istiyorsa az okusun akşama kadar kitap okunmaz
+1 yılSenin kız da ne sorunluymuşbee
02 Yorumla
Soran+1 yılsorma
- +1 yıl
Evlât ışte naapçan
Aile & Toplum konusunda 4,7b cevap paylaştı. O yaşta bende öyleydim normal
01 Yorumla
Soran+1 yılderslerin kötü müydü
Senin gibi annem olsa evi terk ederim
20 YorumlaBunu yazan 18 yaşındamı :D
00 Yorumla
+1 yıl15 yasında ki kız neden kuran okusun?
00 Yorumlazamanında eğitememiş sin dostum
023 Yorumla
Soran+1 yılönceden böyle değildi herşeyi öğrettim herşeyi yapabiliyor yetenekli kız ama yardım etmiyor illa ben söylicem söylemeden kalkmıyor
Soran+1 yılBen de üniv okuyorum o yüzden tek kaldığında başının çaresine bakabiliyor ama ben varken hiçbirşey...
Soran+1 yılfazla sıkma kızı diyor ama zaten sıkmıyorum
Soran+1 yılhaklısın dğru düzgün birtek sen anladın anlayamıyorum şu kızı ya artık zorla yapacak birşeyleri
Soran+1 yılteşekkürler deneyeceğim
Soran+1 yılteşekkür ederim siz de güzel yüreklisiniz
Soran+1 yılizzmir
Soran+1 yılbanamı yavşıyon ya evliyim ben
+1 yıl10 yasinda mi evlendin sen
01 Yorumla
Soran+1 yılhayır yaşım yanlış
Kızı rahat bıraksan😅😅
02 Yorumla
Soran+1 yılrahat bırakmaktan böyle oldu zaten
sende nette çaremi arıyorsun :D
02 Yorumla
Soran+1 yılnapıyım bu kızı adam edemiyorum
+1 yılErgenlik işte
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılonun yaşlarındayken okumadım diye işsizim
02 Yorumla
Soran+1 yılokuyor da noluyor dersleri berbat
Cevap sahibi+1 yılolabilir. okuldaki dersleri önemli değil. bir sene üni sınavına hazırlanır güzel bir yer kazanır. bırak okusun. okumazsa ezilir.
+1 yılErgenlik dönemi
00 Yorumla
+1 yılKuran okumasın da.
01 Yorumla
Soran+1 yılkuran önemli
+1 yılzor dimi çocuk yetiştirmek
00 Yorumla
+1 yılOkusun ne güzel işte
01 Yorumla
Soran+1 yılakşama kadar kitap okunmaz
+1 yılzeki kızmış
018 Yorumla
Soran+1 yılne zekisi dersleri bile berbat
- +1 yıl
derslerin berbat olması cogu genc için olası bir sey sistemin suçu genclerin değil ama okumanın saçması kötüsü olmaz önemli olan alışkanlıktır bugun kötü okur yarın güzel seyler ayrıca kuranı türkçe okumadıkca allah lanet eder okunması gerekli eger müslümanım diyorsan
Soran+1 yıltürkçesini de arapçasını da okutturuyorum habire kitap okunmaz akşama kadar yatıp kitap okuyor
- +1 yıl
daha ne istiyorsun okuyor işte napsın boş boş dizi mi izlesin erkek peşinde mi koşsun
Soran+1 yılyabancı diziler izliyor zaten Allah tan erkek peşinde koşmuyor yoksa görürdü o
- +1 yıl
izlesin yaw zeki insanlar fantastik bilim kurgu falan sever hayal gücü içeren seyleri sevmesi aptal oldugunu değil zeki oldugunu gösterir
Soran+1 yılakşama kadar yapılmaz birazcık hayata karışması iş yapması lazım bütün işleri ben yapıyorum
- +1 yıl
işte yapması lazım haklısın ev işlerine alıştır biraz
Soran+1 yılbütün ev işlerini yapabiliyor ama ben söylemeden yapmıyor kalkıp yapması lazım illa kalk şurayı temizle şunu yap demem lazım dilimde tüy bitti
- +1 yıl
:)) ergen o şimdi pek laf dinlemez zamana bırak 20l erinden sonra düzelir
Soran+1 yılo zaman birşeyler öğrenmek için çok geç olacak ve evlenme yaşına gelmiş lacak
- +1 yıl
20 yasında mı evlendireceksin kızı :) ilahi sende tuhafsın ayrıca kimseye kızarak küçümseyerek iş yaptırma onun yanına gidip neden bu işleri yapması gerektigini yumusak dille defalarca sıkılmadan anlat sen sert oldukca ters tepki verir
Soran+1 yılsöylüyorum anlamıyor ileride lazım olacak diyorum zaten yapmam gereken herşeyi biliyorum ileride başımın çaresine bakarım diyor
- +1 yıl
o manita bulunca ileride bir anda öğrenir hepsini şimdikiler sonradan acılıyor :)
Soran+1 yılaşk meşk işleriyle ilgilenmez zaten babası kafasını kırar
- +1 yıl
niye ilgilenmesin herkesin canı var seviyeli oldukça neden zararı olsun insanları tanımak lazım
Soran+1 yılkız lisesinde okuyor kimseyle sevgili olamaz zaten insanlarla tanışmayıda sevmiyor
- +1 yıl
okuyor diye ilgisi olmayacak hali yok herkes insan
Ne güzel işte
01 Yorumla
Soran+1 yılbütün ev işlerini ben yapıyorum
+1 yılsen kaç yaşındasın?
02 Yorumla
Soran+1 yıl36 ...
- +1 yıl
peki neden 25-29 yaş aralağında görünerek bu sitedesin? Erkeklerle mi konuşuyorsun burada?
ne var bunda?
00 YorumlaNe güzel işte.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 5,4b cevap paylaştı.
+1 yılNe guzel iste.
00 Yorumla Sıkma onu canım
06 Yorumla
Soran+1 yılasıl sıkmadığım için böyle
Soran+1 yılne demeliyim
Soran+1 yılÇoğu kıssaları zaten biliyor herşeyi öğrettim ama gün geçtikçe daha da soğuyor gibi geliyor
Devamını Gör(44)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası