Evrende ki en büyük güç bilmenin gücüdür. Bu güce giden kapı ise zahiri ve batini olarak ikiye ayrılır. Zahiri kapıyı görünür kılan batıni kapının varlığıdır. güneş-ışık ilişkisi gibi. Batıni kapıların anahtarları ise kavramların boynuna asılmış ve yüksekçe zirvelerin başına bırakılmıştır. Bu zirvelere gitmek için ise araç olarak düşünce varedilmiştir. benzini ise tefekkürdür. Derin düşünen insanlar zahir kapılarının anhatarlarını batın tepelerinden alanlardır. ama nefs karışırsa işin içine o zaman başka.
tam tersi herşeyi özüne indirgemeye, sadeleştirmeye çalışırım, en karışık makineleri parçalarsan aslında basit birçok mekanizmadan oluştuğunu görürsün. karışık ve zor görünen herşeyin temeli aslında sade, yalın ve çözülebilir basitlikte. Belki de derin düşünmek budur...
Ben o kadar derin düşünüyorum ki inanılmaz mutsuzum. Heralde beni mutlu edecek tek şey para. Oda sahibi olamadığımız için, ne sevgili, ne aşk, ne dostluk, ne insanlar beni mutlu edebilecek hiçbir kimse kalmadı. Seks bile mutlu etmiyor
Var sürekli araştırıyor bilgi için acımasız eleştirileri var ama bozabiliyor yani seni ama harika anlatımlar kıssadan hisseler güzel oluyor Bilge'ler ile konuşmak
En İyi Cevaplar