@Tugbu oldu mu şimdi?
6 yaşındaki çocuk evlenebilir mi?
@Tugbu oldu mu şimdi?

bu şey dinde yoktur anlayın bunlar rivayetlerde vardır, hepiniz memleketteki müslümanların neredeyse hepsi paket olarak bir mezhebi kabul eder mezhep başları ise korkularından hiçbir hadise sahte diyememiştir, bir hadiste Hz. Aişenin Hz. Muhammed ile evlendiğinde 6 yaşında olduğunu söyler başka bir hadiste 19 yaşında olduğunu, Kur'anda ise miras ile ilgili ayetlerde evlilik çağına gelmiş ve aklının oturmuş olduğu zaman kişiye vekil olan kişinin mirası verebileceğini söyler aynı şekilde başka bir ayette cennette erkek çocuk ya da kadın çocuk olarak kendisine bir huri verilmeyeceğini bunların genç olduğunu ancak göğüsleri tomurcuklaşacak kadar yaşı olduğunu söyler, tabi arapçada benim bir cümlede söylediğimi bir ya da iki kelimede söyler kavram derinliği vardır. Bir çok kişi de kavram derinliğine girmeden yüzeysel olarak çarpıtabilir, ateist, deist insanların işine gelir böyle şeyler.
Ben bir Mutezileyim bu adamlar benden ve soracağım birkaç sorudan ölümüne korkarlar, bizi itibarsızlaştırmak için dinden aforoz ederler kendi çaplarında, ben mutezile mezhebine 18 yaşında geçtim öğrendikten sonra hiçbir yerde mutezileler hakkında iyi bir şey yazılmasa bile eleştirenlerin kalın kafalı olduğunu anlayınca anlıyorsun.
İlk okuduğum mutezile kurucularının felsefeden etkilendiğini felsefe gâvur icadı olduğu için bu adamların dinden çıktığını söyleyen güya itibar edilen insanların yazdığı saçmalıkları okudum, bu insanlar düşünürken felsefe yaptığının farkında olmayan insanlar :D sorarsan felsefe yoktur da diyebilir o derecede cahildir bunlar, 9. yy 10. yyda paketlenmiş mezhepler daha ne olsunlar
Fıkhın derinliklerine inersek çok zaruri hallerde bu caizdir ama avam kesime bu şekilde aktarılması çok yanlış. hoca yi dinlemedim ne anlattı bilmiyorum ama nikah deyince hemen zifaf anlaşılmasıda çok saçma.
Fakat 6 yaş çocukluktur ve 7 yaşından önce allah namaz ı bile yüklememiştir insana. dolayısı ile sadece başlığa cvp olarak bu yeter sanırım
Bunu açıklayabilmem için epey bir fıkıh bilgin olmalı. ne seviyedesin bilmiyorum yanlış anlama lütfen. namahrem boyutu nu aşmak için gerekli olduğu hallerde nikah kıymak (zifaf şart değil) en temizi dir. kısaca böyle açıklamaya çalışayım
6 yaşında sayılmaz hayır
İleriyi düşünerek yapılabilir. bir kaç yıl sonrasını yani
Tekrar söylüyorum hoca hangi görüş ile dedi bilmiyorum.
Ben sadece caiz olan bir duruma muhalefet olup günaha girmeyin diye belirtmek istedim
Ya bizim birşey yaptığımız yok ki ama. ışte burada çatışma yaşanıyor sürekli.
Sapıklıkla yapılan bir işmiş gibi algılanıyor ve haklısınız
Seni anlıyorum da.
Işte caiz olan bir konuya farklı anlamlar yükleyerek suizanda bulunmak sizleri günaha sokar.
Ooo hemde çok büyük vebal alıyor hoca bu şekilde
Antipatik gösteriyor çünkü olayı. gereksiz ve yersiz bir açıklama bence
Bende biraz yumuşatmaya çalıştım sizleri hepsi bu.
En iyisi allah ıslah etsin demek.
Amin
Eyvallah
Rica ederim
İyi günler
Teşekkürler.
Bu durumu ne caiz yapar düşündüm düşümdüm bulmadım 6 yaşındaki çocuğun rızası olmadan zifaf olmasada nikah gibi bir durum söz konusu olamazki zaten? Hani sapıklıktan korumak için hz peygambrin yaptığı gibi nikah kıymak olabilir ama oda ergenliğe girdikten sonra yapılacak bir şey olur öncesinde zaten bir mahremiyet yokki nikahlık bir durum yok yani ne olursa olsun 6 yaşındaki bir çocuğa nikah kıyılmaz bu açık açık belirtilmiştir.
@sananeeeeeeeeee bende o yönde açıklamaya çalıştım zaten. aynı fikirdeyim yani seninle ok.
He pardon o zaman :)
Bu adami hic sevmem. hele ki su videosundan sonra
https://youtu.be/MjGttOp7w2wBu adama kalsa kizlar cahil kalsin, evden cikmasin.. ayaklari üzerinde duran birey olmasin. tamam dinimizce okullarda haremlik selamlik olmali, amenna. aksini demem haddim degil ama mevcut sistem böyle diye kendini eve mi kapatmali. bu bireylerin sucu degil ya
Aa evet dayakla ilgili bir videosuda vardi. insana pes dedirten cinsten
Hayır karma eğitim caiz :)
Hayır hadislerle ve kuranla mevcutturki bir kişi ergenliğe girmeden cinsel ilişki yaşaması evlenmesi haramdır ayrıca diyelimki ergenliğe girmiş 12 13 yaşında bir cocuk bu cocugunda rızası olmadan evlenmesi yasaktır kısaca islamda çocugun rızası yoksa evlenmesi caiz değil bırakın bu hoca musvettelerini kurana bakın kurandaki din haktır
Her seyi gecelim bu kişi evlilik çağında bir gencte olsa rızası olmadan evlendirilemez.
Yok ben anladımda yorumda bazı arkadaşlar var genel bir anlatım yani :)
Cevap
13Cevap
böyle adamlar yüzünden bütün müslümanlara gıybet yapılıyor peygamberin bir hadisi var tam kelimesine bilmiyorum ama 3 şeyi vakti gelince yapın 1side kız cocuklarını zamanı gelince uygun biriyle evlendirin böyle şarlatanlar cakma dinciler sırf islama leke sürülsün diyo ugrasıyolar
Adamin ne oldugunu asla bilemezsin biz musluman diye goruyoz iste islami bilen boyle zirvalamaz bikacinin yaptigini hepsine mal etmekte rezillik
Ikimizde iui biliyoz burda gsyrimuslimler hemen dindarlar muslumanlar boyle dicek
Kizini 6 yasinda versin dicem kiziningunahi ne
Sadece nikah akti diye bisey vardiki oda ilerde kiz istemezse zaten olmaz bulug cagina gelmedende olmaz neyse kimse bu sarlatanlara inanmasin
Seytana artik gerek yok boyle din hocalari gibi insanlar olsun seytan benim bile aklima gelmezdi der
Bazuka varsa gönüllüyüm ben... verin bana bazuka ben uçururum
Lanet olsun dini pis islerine alet edenlere. En acili şekilde gebrsin pz vnk
Bu sapıkları insan yerine koyuyolar bir de ben ona şaşıyorum.
Bunlar iyice sapıttı. İslamiyetin adını kirletmekten başka emelleri yok.
delinin biri kuyuya taş atmış kırk akıllı çıkaramamış buda o hesap yav böylelerini dikkatemi alıyorsunuz birde ne kadar komik.
olabilirde yani tartışılacak bişey bile değil Allah ıslah etsin böylelerini ne diyeyim
iyide konuşsanda konuşmasanda bunlar türüyor zaten hiç bişey fark etmiyor
Ahirette göreceğiz kim kimi dikkate alıyor! #BaşbakanBinali
6 çok geç değil mi 4 yaş makbuldur. Bunlar iyice kafayı yemiş ilerleyecegimize geriliyoruz
+18 uyarısı boşuna koyuluyor zaten :)
öyleyiz evet :)
neye dayanarak bu fetvayı vermiş
böyle insanlar insanı dinden soguyur hocam ya..
Şöyle manyaklarida adam yerine koyanlar var hey yarabbim sen akıl ihsan eyle.
Bazen kendimi yok edesim geliyor. Neden bu insanlar hiç kendinden tiksinmiyor? Öüf. Bıktım şu - bu vakıflarından.
Ahirette göreceğiz kim kimden tiskiniyor! #Başbakanbinali
bu adamı var ya en ağır işkencelere maruz bırakacaksın sonra evleniliyor mu evlenilmiyo mu görücek
Evlenemez tabikide böyle bir fetva vermis mi cidden yoksa konuşmanın ortasini mi almışlar sadece
Yani böyle bir şey diyecek biri değil çünkü
Tatlı su müslümanları Dinen 6 yaşındaki bir çocuğun evlenmesinde sorun yoktur. Adam doğru söylemiş, bireysel dincilik yapmayın.
Kiz cocugun olursa 6 yasinda ver 30 yasindaki adama. Senin gibilerden bu beklenir
@ordanburdanşurdan Benle alakası yok bu durumun.
Bunu diyen arkadaşlar bu adamın kaç tane vaazını tamamen dinlediniz, kaç tane kitabını tamamen okudunuz. Biraz bilinçli hareket edelim lütfen.
Carpitmayin yaa ! Açıklamasını yaptı adam
Suudi arabistan doğumluyum, suudililer bile bu açıklamaya gülüyor. Velev ki dediğin gibi, günümüz şartları ile o zamanın şartları aynı değil. Zira çok gereksiz bir açıklama olmuş oluyor bu. Vicdani olan her kimse avam bir kesime bu şekilde açıklama yapması yanlış oğlu yanlış.
Paylasmissiniz kayıtsız kalamadim ama tartışma uslubunuz doğru değil kelimelerini doğru secin lütfen , avam kesime kizlarinizi evlendirin demedi adam zaten diyorum açıkladı ki; bugün hormonal değişiklikler ilkokula kadar indi amma gidalardan amma iletişim araçlarından ergenligi o yaslarda bile yasayanlar var erkekle kiz cocugunun gelisimi farklı kizlar daha cabuk gelişiyor. Kaldi ki bugünün şartları için soylenmemis 😊
Size muhalefet olmak için yorum yazmadım sohbeti bizzat dinledim, dinlediğim için bu iftiraya kayitsiz kalamadim hepsi bu, sohbette diyor ki ; bunlar nasıl anne babadir ki 8 9 yaşındaki çocuklarını zifaf odasına koyarlar 😉☺ bu nasıl bir merhamettir hakeza gunumuzde bunu yapan yok dersende daha bisey yazmam
Bak tekrar anlatayım 😀 ozaman, diyor ki 3saatlik sohbetten isine. gelen kismi alıp kullanmışlar. 8 ya da 9 yaşındaki kızini zifaf odasına koyabilecek kadar merhametsiz vicdansiz bir toplum mu olduk diyor bu nasil ana baba diyor. Sayet sohbetinde evlenebilir gibi bir açıklama gorursen burada senden gerçekten özür dilerim.
Ahahaajshasdsad evlenirmiş işte. :D
boş beyin cübbeli bunun ağzına biberi verir.
Böyle manyaklari sinir dişi etmeliler
Yok artik çivisi çıktı iyce 😡😡
Bluğ çağına ermesi lazım.
Wooowww akp nowww harrammmm 😂
Neden şaşırıyorsunuz? 1400 senedir var bu olay
Bu insanlara hiçbir gerçeği anlatamazsınız. Sorgulamanın ve düşünmenin önüne geçmiş ve bunu engellemiş koşulsuz şartsız bir biat var. o dönemde bu hadiselere birçok tepki gelmiştir toplum tarafından. Bu kadar ayet boşuna inmedi! Vicdanları susturmanın başka yolu yoktu şimdi olduğu gibi
Video linki varsa atabilir misin?
konuşmanın tamamı bu değil
Bu adamın alanı İlahiyat. Dolayısıyla yaptığı açıklamalar kendi kafasına göre olamaz. Dolayısıyla bu adama yüklenmemek gerek. Çünkü bu olanı olduğu gibi anlatmış. İslam'da evlenmenin yaşı yok demiş. Ha bana kalırsa bir çocukla evlenmek akıl işi değil.
ben adama hakı demiyorum ama konuşmaları çok farklı yere çekildi
Adama yüklenmemen gerek. O olanı anlatıyor.
dedik işte
Ona kaldıysa batıkentte bir kilise papazıda ilahiyat mezunu ilahiyat mezunu diye her dediğine doğrumu diyeşim bal gibi sapıtmış islamda evlenmenin yaşı buluğa girmiş olmasıdır buluğa girdiktn sonra evlenmek içinde rızasının olması gerek yani kişi değil 6 7 yaşında evlenmeyi 30 yaşındada olsa rızası olmadan evlendiremezsiniz.
babası evlendirirse evlenebilir
İzin verirse demedim evlendirirse dedim 6 yaşındaki bir kız çocuğunun evlenmesine izin verilmiş olmaz zorla evlendirilmiş olur zorla evlendirilen de zorla evlendirildiği adam değil babasıdır kız çocuklarıyla evlenenlere kızacağına kızını zorla subyancilarin koynuna sokan şerefsizlere kız
Bu anlamayışınız yüzünden bitmiyor işte bunlar bir çocuğun evlenmesine izin vermek diye bir şey yoktur bir çocuk evleniyorsa zorla evlendirilmiş demektir o babayı çocuk ticareti yapmaktan ömür boyu hapse atacaksın ancak o zaman düzelir Baba kızına sahip çıkmazsa tecavüz edecek şerefsiz bitmez
Arkadaşım anlamayan anlaşılmayan ben miyim yoksa bu Nurettin Yıldız ve bunun gibi zihniyete sahip olanlar mı? "Babası evlendirirse evlenebilir" gibi politik bir cümleyi yazan ben değilim dikkatini çekerim. Soru başlığı ve konu 6 yaşında ki bir çocuğun evlenip/evlenemeyeceği. Tabi ki çocuğun kendisinin değilde anna-babasının bunu düşünüp yapmasını kastediyoruz. Bunu anlamak için çok zeki olmaya gerek yok.6 yaşında ki çocuğun böyle birşeyi ciddi şekilde söylemesi zaten mümkün değil. "Baba zorla evlendirirse evlenir" kısmının anlaşılmayacak bir tarafı yok. Sağ el ile sol kulak tutmanın anlamı yok.
Politik bir cümle olarak yazmadım ama nasıl kabahatin kimde olduğunu göstermek için bilerek o şekilde yazdım bu adamın ne dediğinin ne önemi var babalar kızlarını satmazsa bir sürü saçma sapan şeyi söyleyen insanlar onların dediklerini yaptığınız zaman kabahat gerçekten onlar da mı oluyor Yoksa biz de mi kız çocuğunu satan bir baba zaten bu adamın söylediklerini dahi anlayamayacak kadar zekâdan insanlıktan yoksun demektir yanlış hedefe yönelmeyin diyorum hedefi doğru gösterin kabahat bunları söyleyenler de değil yapanlarda ne Kuran'da yazıyor olması ne sünnette geçiyor olması ne hakkında hadisi olması Bir babayı kızını satmaya ikna etmesi mümkün değil
Ya bırakın şu adamları
Bunları öldürüp çöpe atacaksın
Bunlar şerefsiz
Ya yok artık
Hayır
Hayir tabiki
Ne sacmasi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar