Çocuk bezi olarak önceden muşamba bağlanırmış hala muşamba bez kullanan ya da satıldığını gören var mı? Muşamba bez kullananlar memnun musunuz?muşamba bezi kullanıcı yorumları neler?
Çocuk bezi olarak önceden muşamba bağlanırmış, hala muşamba bez kullanan ya da satıldığını gören var mı?
Ebeveynlerin muşamba bez kullanmasının en önemli nedeni fiyat olarak daha uyguna gelmesi ve tek kullanımlık olmamasıdır. Kaynar suda yıkanan bu bezler bizim bildiğimiz normal bebek bezleri kadar hijyenik mi diye sorarsanız kesinlikle değil. Çünkü muşamba bezler açıkta ve kaynar suda yıkamak onu tamamen mikroplardan arındırmıyor. Ayrıca sağlık açısından da iyi değil. Nedeni de bebeklerin cildi çok hassas olduğu için pişik, kızarıklık ve tahriş gibi ciddi problemler yarabiliyor.
muşamba bez
Bebek muşambası bir diğer problemi ise bizim bildiğimiz normal bezler gibi sızıntıyı maksimum engelleme özelliğinin olmaması. Muşamba bezlerden muhakkak sızıntı oluyor. Bebeklerin gelişimi açısından da çok iyi değil. Çünkü bunlar plastik olduğu için bebekler bu bezleyken istediği gibi hareket edemiyor. Bu da kas gelişimi konusunda sıkıntı yaratıyor. Hem bir anne hem de bir sağlıkçı olarak muşamba bez kullanımını kesinlikle desteklemiyorum. Çocuğuna muşamba bez kullanan bir hastam vardı. Bebeğini muayene ettiğimde birçok yerinde tahriş problemi başladığını ve pişiğin başladığını gördük. Ayrıca dışkı kokusunu da engelleyemediği için kötü bir koku yayıyor. Hastam fiyatları uyguna geliyor diye muşamba bez kullanıyordu ama kendisi de bundan memnun değildi. Zaten muşamba bez temizliği de çok zahmetli. Üçgen naylon bebek bezi muşamba konusunda en çok tercih edilen modeldir. Muşamba bezlerin tek yararı ekonomik açısından sizi zorlamaz. Gelir konusunda probleminiz varsa tercih edebilirsiniz.
Muşamba bez kullanıcı yorumları
Muşamba Bez Nerede Satılır?
Muşamba bezleri Letgo, Gittigidiyor. com, alibaba gibi internet sitelerinden alabilirsiniz. Konum olarak Eminönü, Fatih gibi yerlerden temin edebilirsiniz. Büyük sitelerde bulunmuyor. Çünkü hijyenik ve sağlıklı bir bez türü değil. Ayrıca tercih de edilmiyor pek. Eski muşamba bebek bezi bulacağınız yerler genel olarak buralar. Yani Eminönü gibi yerlerden alabilirsiniz. Muşamba bez kullanacağınıza daha uygun fiyatlı normal bir bez kullanmanız çok daha hijyenik ve sağlıklı.
Peki nerede satılıyor yani İstanbul'da olsun nerelerde satılır eczanelerde satılır mı bu konuda bilginiz var mı tam olarak yardımcı olursanız sevinirim. Markaları ambalajlarında olurdu birde içinden 3 tane muşamba çıkardı.
Ben bezleniyorum lisedeyken falanda naylon serilirdi altima daha sonra yataga yattigimda sesler geliyordu daha cok belli oluyordu aslinda ben bezlenmek istiyordum ama annem bezlemezdi baskasi olsa bezlerdi hep onun ozlemi vardi bebde bigun dayanamadim artik anneme dedim utanarak beni bezle diye cocukluk yaomak istiyordum birazda :)) sonra bigun posetlerin icinde birde ne goreyim 4-5 paket muşamba bez büyuk boy mavi pembe tatlı tatlı :)) heyecanlandım. Belli etmedim . Evde misafurde vardi kuzen kiz aksam uyumus numarasibyaptim bilerek neyse annem bezimi getirdi falan bezledi altımı çok hoşuma gitti bezli bezli kalktım dolastim evde kuzende bakiyordu cok heyecanliydi
Bezlenmeyi seviyorum bunu itiraf etmek istedim bende oohh
sen baya baya bezlenmek istiyormuşsun ilginç nerdeyse can atıyorsun.
üüüfff muşamba bezlerin kokuyodur şimdi senin evde felan. sen kesin bezleniyorsun şimdide hem de o tarif ettiğin mavi ve pembe muşambalarla. pembe muşambayla bezlen bari : ))
neyse bakalım e o zaman her gün mü bezleniyorsun kimse görmedi mi. bezlenmeye devam et o zaman madem öyle. yok mu akraba kızları falan sen onlara anlat en iyisi derdini şimdi kızlar sever öyle şeyleri altını bezler sende mutlu olursun
@Ozlemissin bana mesaj at konuşalım bende çok seviyorum bezliyorum kendimi bezli bezli dolaşıyorum aşırı zevkli bide işiyorum altıma ohh çişli çişli dolaşıyorum bezle aşırı zevk alıyorum bunu yapmaktan 05392564566 Whatsapp'dan yaz.
açık konuşucam 7 yaşıma kadar bezlendim evet aynen,peki sen kaç yaşına kadar bezlendin diye sorsam samimi olarak memnun olurum gerçekten aynen dediğin gibiyim..
Evet anladım muşambalarla bezlenip geceyi geçirmek zordu:) şimdi muşamba hiç görüyormusun evlerde balkonlara asılırdı dimi ben hiç görmüyorum satılıyor mu satan yer var mı onuda bilmiyorum..
kumaş bez işte katlanıp konurdu muşambanın üstüne serilirdi yanii,bir kaç sitede yorumlar okudum duysan şaşarsın o değilde alt ıslatma geceleriyle ilgili 17-18 yaşında kızlar bile yorum yazmış alt ıslattığı için muşamba bez kullandığını yazmış annesi bile bezliyen varmış altını muşambayla neler var ilginç olan benim sorumda gariplik yok yani..
yoo şaşırıcak birşey yok hatırlıyorum kuzenlerim vardı onlarda muşambadan geçti 84 doğumluyum ben bilmem mi? mavi ve pembe muşambaları hala var kullanan azda olsa kırsal yerlerde daha fazla bile olabilir,bezlenmek istemezdim sabaha karşı hep uyanırdım uyandırırdı muşambadan herhalde 84 lüyüm yani.
olmaz mı ne diyorsun,pazarlarda 2006 yılına kadar falan muşambalar asılır satılırdı sonra hızla kesildi semt pazarlarında bile çok zor bulmak satılmıyor istanbulda görmediğim için biliyorum satılmıyor diye yazdım yani,markasını bile biliyorum ne diyorsun "çişli bez" marka yazardı ambalajında işiyen çocuk resmi olurdu hafızam iyidir yani..
aynen öyle dediğin gibi iyi ki alt ıslatma sorunum yok annem 13-14 yaşıma kadar bezleseydi muşambayla ne yapardım kuzenim benden bir yaş küçük 12 yaşına kadar muşambayla annesi bezledi bizde kalırdı annem bile bezlerdi banyoda falan evlerine giderdik o dönem her yer banyo muşambadan geçilmiyor çamaşırlar asılmış paso muşamba yani bizzat yaşadım..
Bezlendiğini düşünsene ya da ben kendim için muşambalarım asılmış balkona mavi pembe vs ne zordur herkes biliyor bezlerinden birde geceyi bezli geçiriceksin muşamba yapış yapış ederdi yumuşaktı zaten yani,yalnız şuan bile 17 -19 arası olsun yaşında kız erkek biz bunu yazarken muşambayla bezli uyuyorlardır bir yerlerde emin ol yani..
valla kendini düşünsene annen alt ıslatıyorsun sana muşamba bez bağlıyor bir düşün dediğin doğru ama aynen bezlenen ya da kendisi muşamba bağlıyanlar var şuan bir yerlerde aynen zor bir durum bezlenmek muşambayla..
yakın arkadaşın hiç var mı senin,benim bu yaşıma kadar bir tane bile olmadı yok,doğru dürüst arkadaşımda yok,önemli olan sık görüştüğün ya da bir yerlere gidebildiğin arkadaşın olması bence.
ya varda çok değil bide yakın arkadaşım yok ben ararsam kır yolda bir evine gidiyorum o aramaz pek liseden arkadaş bende öyleleri ile fazla işim olmaz ben niye arıyim bazen bulunduğun ortam olmuyor ya da tanışıcak şartlar olmuyor öyle oluncada yalnız olmayıda bilmek gerekiyor yani.. kız arkadaşımda yok.
Ben evli 2 çocuk annesi bir bayanım olarak hala baglatiyorum bir yardımcım var ben yatıyorum o temizliyor tekrar bağlıyor dışarıda belli olduğu zaman alay edenler olsada aldırış etmiyorum rahat oluyor tuvalet derdi yok ben dolduruyorum bakıcı temizliyor gece ben uyurken gelip değiştiriyor uykumu bölme derdimde yok
En İyi Cevaplar