Yalnızlığın güzel tarafı... Hmm... Açıkçası ben hiç güzel tarafını görmedim, duymadım ve bilmiyorum. Gerçek yalnızlığı ve hissizliği yaşamayanların uydurduğu bir yalan bu! Kendi kendilerini kandırmaktan öte gidemeyen bir avuntu ve bir palavra! Yalnızlığın güzel bir tarafı yok ve hiçbir zaman da olmadı. Sadece, bir yanılsamadan ibaret bu... Kişinin, "ben hürüm ve özgürüm lay lay lom" zırvasından başka bir şey değil bu! Özgür kız veya özgür erkek modunda takılan ama içten içe yalnızlıklarına söven çok kişiyi gördü bu gözler. Böyle işte...
Olabilir, olabilirsin, olabilirler... Sadece zamanın gelmesini beklemen gerekiyor. Geldiğinde, yalnızlığın sana attığı tokat öyle bir sarsacak ki seni ne demek istediğimi şu özgür kız modundan uyandığında idrak edeceksin. Dediğim gibi bu sadece bir avuntu, bir palavra ve kendi kendini kandırma biçimi...
Uyum denilen şey başarı ile sağlanır ve iki tarafın arasındaki saygı, sevgi anlayış hep dozunda ilerlerse o acılar, kırgınlıklar ya hiç yaşanmaz ya da yaşansa bile gelip geçici olur.
İnsan biraz yanliz kalinca bir zaman sonra yanlizliga alisiyor.. Sonra istesede olmuyo insanlari kaldirmiyo kafalari.. Belki bencillik belki egoistlik... Ama ben yanlizligimda huzur, rahatlik buluyorum.. Artik ne kadar istersem isteyim yanlizliktan kurtaramiyorum kendimi cunku alistim... Hayat alistirdi.. Samimiyetsiz ikiyuzlu bencil egoist insanlardan uzak kendimle basbasayim..
kafam rahattır genelde yalnız olduğumda. canımın istediğini yaparım, karışanım yoktur. kendi bacağımdan asılırım, başkasının hatası beni etkilemez. kendimi dinleme fırsatı bulurum, dalarım, düşünürüm. yalnızlığımın acılı keyfini sürerim bzı zmanlar. yeni yılı yalnız kutlarım, kalabalığın arasına karışıp. bazen de yalnız kutlarım kalabalıktan da uzak. uzaktan seyrederim insanları, hayal ederim, yalnız olmayanları. mutlu olan, mutsuz olanları. kötüyü düşünüp kendimi avuturum. bilirim ki iyiyi düşünürsen yalnızlığımın kaçacak tadı. :))
Yalnizlik sukunettir: insanlarin kuru gurultusunden , bas sisiren sessizliginden uzaklasmaktir Sadiktir, kimsesiz, sadece senindir Aldatmaz yalan soylemez gizlemez hicbirseyi. herseyi o an aciklarsin kendine ve ilerisi icin daha saglam adimlar atarsin. ilk defa kendini dinlersin baskasindan daha cok Boylece ozeldir yalnizlik 😊
yalnız kaldığımda hatalarımla daha iyi yüzleşiyorum iç sesimi duyabiliyorum kimi ne kadar sevdiğimi ve yanımda istediğimi görüyorum yalnız kalmayı seviyorum ama her şeyin fazlası zarar neticede yalnızlık Allah a mahsus...
bu işe şöyle bakmalı... 10 tane kardeşin de olsa dedin varsa o dert yine senindir... hiçkimse senin acını sen kadar yaşamaz, o yüzden aslında herkes tektir... onca teselli vereni olsa dahi takmaya değmez diyorum haksz mıyım?
Yalnızlığın güzel bir yanı yok. İlham perilerim geldikçe yazmama yarıyor o kadar. İlham perilerimi tek bir periye döndürmek istiyorum ama, olmuyo' bi' türlü. 😃
Kafamı dinliyorum. İnsanların ikiyüzlü çıkarcı yalanlarından soyutluyor. Kendinle hesaplaşıyorsun. O edin sadece senin olduğunu bildiğin için doğanda ne varsa öyle yaşıyorsun. Ve insanlar yaşam alanına karışma hakkı bulamıyor.
saçma! yalnızlık bir sevgilinin ya da arkadaşlarının olmaması değildir. yalnızlık cesaret ister. gerçekten düşündüklerini fikirlerini ortaya koy ondan sonra anlarsın demek istenilen özneyi.
En İyi Cevaplar