Eğer liseye başlıyorsanız samimi bir havası olan liseleri tercih edin. Öyle milletin ot gibi gelip gittiklerinden ziyade aile atmosferi olan liseler hem çok daha eğlencelidir, hemde her sorununa çözüm bulabilen insanlarla doludur. Ama lise 1 benim için rezaletti. Lise 2'de iyi denemezdi. Fakat zaman hızlı korkma. Sana en büyük tavsiyemse yaşaman gerekenleri zamanında yaşa. Yaşamaktan, hocalarınla diyalog kurmaktan, serbestçe takılmaktan asla korkma. Derslerine biraz çalışıp hocaların gözünde iyi bir imaj yaratırsan (Bu sadece ders çalışmakla olmaz, insanlara hitap edebilmeyi bilmelisin) gayet rahat sınıfınıda geçebilirsin. Aşırı marjinal, müptezellerden falanda uzak dur. Sigara, alkol ve heleki uyuşturucuya hiç yanaşma. Biz içtikte ne oldu sanki bir halt kazandırmıyor. Sportif faaliyetlere yönelmenide tavsiye ederim. Erkeklere Vücut Geliştirme & Fitness özellikle tavsiyemdir. İyi bir vücut yapabilirseniz (ki bu zordur, 10 kişiden 1'i ancak başarır) gayet göz önünde bulunursunuz, insanların size saygısı artar. Dolu dolu yaşa, bu senelerin kıymetini bilin.
Kendine güven, hemen herkesle kanka moduna girme, tanımak için zaman tanı ama soğuk da durma. Rahat ol, herkes sen gibi ilk günü lisede :) 9 10 evlatlık gibi geçer. 11 de varsa arkadas cevresinden zararli aliskanliklara baslanir. Boy uzamasi tamamlanmis ses catallasmis ve ozguven gelmistir. Genelde bu sene icinde aşık olunur. 12 de artık iyice raydan çıkılır. Yıllık yazilari çekimleri universite sinavi gidiyoz laaaaa söylentileri esliginde mezun olunur.
Arkadaslari iyi secmek lazim, hemen biriyle kanka olmamali. Herkesi gozlemleyip secim yapmali, yalniz olana kesinlikle yanasmayin berbatlar. Genellikle eglenceli ve insan icinde sevilip ortamda olan tiplerden olun. Yoksa lise hayati yasayamazsiniz zaten,11e gelene kadar sinif gececek kadar calisip benim gibi kalacak bir ogrenci iken takdiri getirin😂
Ne boş yapıyorsun önerdiğin kişiler genellikle 2 yüzlü oluyor yalnız olanlar en azından kaybetmekten korkar sen yalnız olan kişilerin ayakkabısının altındaki pislik bile olamazsın derhal intih et derhal!
1. Özgüvenli ol. Dik dur, asla boyun eğme. Unutma ilk izlenim önemli. 2. Tarzını bul ve yansıt. 3. Sana nasıl yaklaşıyorlarsa öyle yaklaş, arkadaşlar yap çevre yap. Ama en önemlisi, hicbiseyi fazla kafaya takma. 4 yıllık bir eğitim gibi dusun, uzulmeyi, kirilmayi, güçlenmeyi öğren, sonra yoluna devam
Hiç unutur muyum :) burası ilkokuldaki gibi hatalarla dolu olmayacak diyerekten geldim okula. Girdim sınıfa, gözüme kestirdim birisini. ön sıralardan yer istiyordum zaten. oturdum çocuğun yanına. dedim ki ben kadir. senin adın nedir dedim. ince bir sesle sifaa dedi yüzüme bile bakamadı :) çocuk şimdi popi ama inanmazsın belki ama onun 300 beğenisi var :D :D neyse allah hakkında hayırlısını eylesin. sonra üst sınıflar vardı bide. e malum meslek lisesi :) çömezlere aganın kim olduğu gösterilmeli :) geldiler işte, sınıfın en bücürünü seçtiler. önce sevdiler bir , sonra götürdüler, kullandılar eskittiler geri getirdiler :D çocuğun gıkını çıkartamadığı her halinden belliydi :) sonra göz gezdiriyorlar tabi, yeni kurbanı arıyorlar. benimle göz göze geldiler :D tabi bende okula geç başlamışım ,10 yıllık tekvandocuyum :D 180 de boyum vardı o sıralar :D 4 kişi filandılar hepsine dik dik baktım sonra çıktılar :D ama ne bakıyon deseler sıçmıştım onu biliyorum :D falan filan işte ya öyle :)
bir gittim herkes inek. Hoca tanışma faslına geçti ad soyad dan sonraki ilk soru not ortalamanız kaç? kaç ortalama ile geldiniz? Bir baktım sınıfın alayı 4.50 üstü benimde 3.95 . Bana gelene kadar 3 ortalamalar ve 3.20.30 .3.40 falan var diyordum bir baktım en düşük benmişim.1. sınıf bitti 21 kişi kaldı :D:d:D
valla sınıftan kalanlar sallana sallana yürüyordu ben en arkadaydım otururken birisi geldi omuzuma vurdu filan bişey demedim baktım sonra üstüme geliyorlar ikisini birbirine vurdum o günden sonra hiç karışmadılar abi dediler ve tabiki lise 4 ler vardı polat alemdar çakmaları
bahçe tıklım tıklım dolu hep keko tipler bizim lise sorunlu liseydi düzgün insanlar yoktu hiç. dedim ben burada okuyamam ben dönüyom :D ilk sene her okul çıkışı polis gelirdi olaylar olurdu bir kişi oda bizim sınıftaydı bıçaklanarak öldü 2 kişi trafik kazasında öldü sınıfta hep kavga olurdu neyseki 10. sınıftan sonra düzeldi okul
Evet hiç unutmadı gim bişey olmuştu. yolda giderken gözlerimi alamadığı ilk aşkımi görmüştüm ve kocaman sehirde birdaha goremicek olmanın ateşiyle yanıp kule döndügum bir haftanin sonunda aklım hala ondayken lisenin ilk günü okulun bahçe kapısından ilk girdiğimde o kalabalığın içinden çıkıp bana doğru geldiğini gördüm... hayatımın en güzel en mutlu olduğum gündür
nemi yaşadım düşünüyom ha evet ailemin 3 yıl giyinecegim dye bana buyuk aldıkları okul kıyafetlerim üstümde ve benim herkesn üstüne cuk diye oturmuş kıyafetleri gördüğüm an yıkıldığım andı :/
Kizlar ablalarına dikat etsinler bide kravati 1 karış aşağıya indirmeyin 11 de iner kendisi erkeklere bakmayın daha kimler gelcek geccek 5 senede oy liseli liseli burdada mi yaa 😁😎🐥
İlk hafta okula gitmedim , 2. hafta sınıfa girdim pazartesi ilk saat , millet beden dersine çıkmış :D. Sınıfta 2 saat tek başıma oturdum , millet 3. saat derse geldi anca öyle tanışabildim. :D Çok zor alışmıştım şahsen ama sonradan adam gibi adam dediğim arkadaşlarım oldu , keşke hiç bitmeseydi :(
Hayatımda ilk kez devlet okuluna gitmiştim Sınıfa bir girdim ilk gün bir sürü apaçi tipli kekolar. Sonra tuvalete gittim bana bıçak çektiler. somra dedim ben nasıl bir mekana geldim mk. Somra annem beni tekrar özel okula yazdırdı. o gün bügündür devlet okulların karşı bir önyargım var. Çocuğum olursa onu asla devlet okuluna yollamam
Yıl 2006 okula 3 arkadaş gitmiştik gömleğin bütün düğmeleri kapalı kravatı sonuna kadar çekmiştim pantolonda göbeğime kadar geliyordu. Çok degil ama 2 ay sonra düğmeler açılmaya başladı pantolonda düşük bel oldu anlayacağın saçlar da jöleli :) anlayacagin bozuldum sonradan
Kızlar hemen değişiyor 2 . Günden evet :) zaman çok hızlı geçmiş ama simdi üniversite 4. Sınıf oldum ama özledim o günleri ilk aşkımı da :) onun yeri ayrı her zaman..
Hatırlarım, *Sırama oturur , insanları izlerdim, sonra yavaşça arka ön sırayl tanışmya başladım. Birde sınıfta güzel bir kız var dı"bana baksa keşke" dediğim :D
Devamınıda söyleyesim geldi hikayenin, okul birincisi oldum kız çıkma teklifi etti, reddettim :D ego işte :D
Sınıflar okunmuştu sınıfa çıkıp orta sıranın 4. sırasıydı galiba oraya oturmuştum kimse konuşmuyordu hiç bir hoca gelmemişti sonra eve gitmiştim komik hiç bir şey olmamıştı
ilk başta yanımda ve önümde oturan kişilier birbirlerinin tc kimlik numarasını sorucaklardı nerdeyse benim adımı bile sormamışlardı. şu an en yakın arkadaşlarım :D
Hoca arka sırada konuştuğum için ayağa kaldırıp ismimi sormuştu sadece bizim sınıfa ilk formalar geldiği için tüm 9 lar sivil iken biz mor ve oldukça bol formalar ile etrafta milkanin inekleri gibi dolasiyoduk :D
herkes aşağıdaydı tabii ben torpilliydim. öğretmenler odasında hocalarla oturuyodum. açılış konuşmasını falan ben yapmıştım. sınıfa da geç girmiştim. tek oturuyodum :d bir kız gelip oturmuştu falan filan sıkıcıydı yav :d
Kimseyı tanımıyordum.. cok ilginç dimi... Cok Tuhaf duygular içindeydım.. sanki Üniversıteye Gelmiş gibi hıssedıyordum... Sonra anladım ki boktan bır okul
Yıl 2007 okulun kapısından içeri girdigimde mudur serbest kıyafetleri gelenleri tek ayak üstünde duvara dizmis Tokatliyordu. . bayagi zaman geçmiş vay be
Yok ben gömleği pantolonun içine sokmuş kravati boğazına yapistirmis saçlarını toplamış gözlükleri ve dış telleri olan bir kızdım ne serbest kıyafeti allasen😃
ilk gun gittim zil caldi sanip sabahci grubun sinifina girmistim ozur dilerim gec kaldim falan demistim sora hoca sormustu sen 12. sınıfmisin diye dedim ben 9. sinifim herkes gulmustu :/
Güzeldi çünkü sınıfımda anaokulundan beri kankam olan bir kişi onun dışında bir yakin arkadaş daha ve 2 tanıdık vardı hic yabancılık çekmedim çok kolay kaynaştım
herkesi sınıf sınıf alıyorlardı ancak ben hangi sınıfta olduğumu öğrenince beklemeyip girmiştim gidip boş sınıfta istediğim yere yerleşip diğerlerini beklemiştim
Abim eski mezunlardan olduğu için çoğu tanıdıktı güzel geçti. İlk dönem arkadaş ortamina kapilip baya zayif getirmiştim. Allahtan ikinci dönem asıldım teşekkürle kurtardik :)
unutmak mümkün mü :D sınıflardaki eksik sıraları tamamlattılar bir güzel taşıdık sıraları sonra spor ayakkabı giyiyorum diye okula almadı ilk günden :D
En İyi Cevaplar