Bence mümkün.
Şahsen balkonda oturup gökyüzünü izlerken, yolda yürürken bile bedavaya mutlu olabiliyorum. :D
Şahsen balkonda oturup gökyüzünü izlerken, yolda yürürken bile bedavaya mutlu olabiliyorum. :D
Bazı insanlar var zengin ama insanlığı, sağlığı yerinde değil.
Bazı insanlar var fakir ama insanlığı sağlığı yerinde.
Sana bir soru ( Sen fakir ya da orta zenginlikte olup mutlu , saadetli, sağlıklı'mı olmak istersin)
Yoksa (Zengin, sağlıksız, ve mutsuz?)
Ve ayriyetten zengin olup mutlu olamayan insan çok insanı para mutlu etmez.
eğlenip mutlu olmak için sizce paraya ihtiyaç var mı? Mürebbiyelerle eğitilen piyanoda resitaller vermeye odaklı bol hocalı çocuklar mı eğleniyor? Dostum para sadece araçtır.
mevcudat.com/.../...kir-%C3%A7ocuklar-mevcudat.png
Ama para hayaller ve hayatlar ekseninde yaşadığımız için bu sadece sözde kalır. Bu duruma istatistik olarak bakarsak para arttıkça insan gösteriş odaklı eğlenceye kaçar. Sonrasında yıpranma artar parayla beraber bu durumda insan durulmaya ama rahatlama amaçlı eğlenceye kaçar. Yıpranma, para ve olgunlaşma arttıkça bu seferde mutluluğu huzurda sadelikte doğallıkta arar. Sonra bu mutlu 3 çocuğa gıptayla bakar. Tabi iş işten geçmiştir. Bu seferde organik doğal hayatçıların eline düşer. 2 domatese 5 lira verir. Yumurtanın tanesini 2 liraya alır. Tahta kurulu az biraz ormanlı yeşilli tahtadan evlerde kalmak için bir sürü para bayılır. Bilmez kokladığı doğal tahta kokusu değil işgüzar doğal hayatçının çamaşır sularının içindede zaten bulunan çam esansını tahtadan eve boca etmesidir.. Esasını özünü köyünü atasını unutmayan için bu sıkıntılar gayet önemsiz şeylerdir. :)
Kişiye göre değişir eğer küçük şeylerle mutlu olabilen bir insansa mutlu olur.
Ama mutlu olmak için beklentileri yüksek olan kişi daha çok bekler. Sadece parayla eğlenir.
Ama en iyisi senin gibiler
Mutluluk ve para birbirine çok fazla endeksli şeyler değil, çocukları izlediğimde bunu farkediyorum ufacık şeylerle bile mutlu olabiliyorlar.
Cevap
33Cevap
Bu bakış açısını seviyorum, nedense yanımdaki kişiden böyle birşey görürsem de ''yapacağımdan ya da beklediğimden değil'' gülümserim sebepsiz. En son 2-3 ay kadar evvel olmuştu bunu duyduğum :)
''cimri'' olarak ne kendimi hissetmek, ne de hissettirmek isterim; çok kötü bir duygu benim için bu. Ama savurgan da değilim. Ayrıca karşımdakinin böyle bir teklifle gelmesi; ''illa para mı harcıcaz, bugün de şunu yapalım'' demesi dünyalara değer valla yalan yok; arada bunu duymak çok güzel :) Katılıyorum size...
O benim sorunum; karşımdakinin düşünmeyeceğini bilsem de öyle düşünürüm işte :) Kanımda var cömertlik :D
:))) bir nasibim eksik, o da geldi mi mutluluklar dileyebilirsiniz :D
Teşekkürler; size de.
Allah razı olsun :)
çocukluğunu hatırla paran yoktu lakin her günün diğerinden daha zevkliydi sevgilinle çocuk olmalısın işte huzurda mutlulukda budur
Mutlu olabilen insan azken. Senin parasız mutlu oluyorum diyebilmen psikolojinle alakalı. Daima psikolojini pozitif tut
Tabi mümkün motorumu alıp gidiyorum sahil kenarına oturuyorum dalga seslerini dinliyorum takıyorum kulaklığımıda ohhh dünya yansa tikimde değil o derece huzurluyum :D
Hayır değil. Para versem güzel yurtta kalır şehir manzarası izler ve odada tek kalırdım. Param olmadığından 4 kişilik iğrenç yurtta kalıyorum ve pencere manzaram da ise sadece donlar var.
Kiyamam ya shshjdjd
Dışarı adım atmak para bacım, burda döner bile 12 lira.
Nerde yaşıyon sen ya 😂
Valla tek zevk aldığım şey sigara. Onu da sararak içiyorum. Yani ona da para gerekiyor.
Paran var ise değerlisin bu hayatta.
Para itibar getirir. Bu okulda da böyledir, gerçek hayatta da böyledir. İlişkilerde de böyle.
Onlar ya masallarda ya eski dizilerde var. Mesela çok iyi bir mimar ya da doktor kızın çöpçüyle aşk yaşaması mümkün mü? Değil. Gerçekçi olmak lazım bazen.
Pozitif biriysen mümkün tabii. Pesimistler de ayağı taşa takılsa mutsuz olur mesela.
yav ablacım senin gibi düşünen kızlar hangi ülkede yaşıyor. karanlıkta filanmı ortaya çıkıyorsunuz ya.
biz dolaşırken hiç senin gibilere rastlamıyoruz. sizin gibileri saklıyorlarımı be
:-)
:-)
Ben sahsen yolda yürürken kendi kendime konuşurum buda mutluluk verir
Mal miyim neyim :D
Dimi cok zeki birisiyim
Ay canım kendim :* bu opcuk banaaa :D
Biliyorum hihih
Hayat ve insanlar bakmasini bilene guzel, nasil bakarsan oyle gorursun.
Bence parasiz da mumkun, ama bir yerde de yoklugunu belli ediyor malesef bu hayat. Ama herseye ragmen, kucuk seylerle ve parasiz da mutlu olmakdan yanayim :)
Para harcamadan mutlu olabilirsin ama ne kadar eglenirsin orasini bilemem😂
sen bir insanın gözlerine ve hal hareketine bakıp düşündünmü :) :)
sen gel bizim dostları gör :) :) ahhahah yanımda bir kardeşim var kız olsam ben alırım hahahhah :)
iyi olalım iyilere denk gelelim
:) :)
Evet parasız yüzlerce mutlu olma şekli var herşey içinde bitiyor
Formülü ne bunun bana da söylesene ya :)
Eğlence anlayışına göre değişir tabi
Mutlu olmak için illa para gerekmez.
tabiki mumkundur.. eglenmesini bilene
Aynennn ya da al bir çekirdek otur ye balkonda ya da parkta süper
hayatını kendin kazan bir işin olsun o zaman anlarsın para değerlimi değilmi
o zamn şart değil kanks küçük şeylerle mutlu olabilir insan
nutella varsa gerisi yalan :)
Mutlulugu parayla aramak gerekmiyor ki
Kahvede oralet ısmarlıyorlar çok mutlu oluyorum
Para harcamadan da mutlu olunabilir
Neden olmasınki
Mümkün tabi hayatın tadını cıkar sadece
Zenginlerin hepsi çok mutlu. Düz mantık:))
Aman nazar degmesin
mumkundur tatlı ye
Polyanacılık oynarsan mümkündür.
Bu senin mutluluk ve eğlence anlayışına bağlı... Sana göre balkonda oturup gökyüzünü izlemek mutlulukken bir başkasına zindan gelebilir.
ne yaptın, müdür
iyi iyi, paraya gerek yok,
Mümkün
mümkün :D
Mümkün tabi 😊
Mümkün tabi 😄
Mümkün
Mümkün tabi afer
Mümkün tabiki 😄
Bencede
Mümkün
Bende bende