AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar Ne Diyor
Kadinlaein yuksek sesle gulmesi haram sayilan bir toplumda yasadigini unutma
Ee devamı?
kasılacak bir şey yok söylenmesi de ayıp değil de niye pedi elimizde sallaya sallaya gidelim lavobaya saçma biraz :'D
Açıkçası ben mide bulundurmamak için saklarım. utanmakla alakası yok
Yazılanlara göre bambaşka bir görüş. Saygı duydum 😊
Bizde söylüyoruz Rahatsız Değiliz
haya diye bişey var biliyonmu sen onu.
Evet. Ee?
Cahillikten tabii ki. Üzücü bir durum
Herkesin bir edebi olmalı
Anlatılsın demiyorum altını çiziyorum tekrardan
Ben ayıp karşılamıyorum ama utanırım yani
Bu yazdıklarından sonra ben desem boş anlamassın
Susma hakkınızı kullanmayı deneyin o zaman
Yok ben o hakkı çoktan eledim canım
Haklısın aslında :/
Bizim gibi düşünenlere desteğinden ve katılımından ötürü teşekkürler 😸
Normal bişe ama erkekler bosaldigini diyo mu bugün boşaldım gibisinden o yüzden her şey her yerde denmez
Önce bir detayı dikkatli okuyup bu durumu cinsellikle ilgili bir olayla karıştırmayıp ikisinin arasında dağlar kadar fark olduğunu anlayıp yorum yaparsanız sevinirim.
İkisinde de üreme hücresi atılıyor bu açıdan baktim okudum da
Biri döl. Diğeri yumurtalıkların yenilenmesi. İkisi de çok başka. Biri doğurganlık. Biri tamamen cinsellik.
Aslında haklısın ama ben utanıyorum nedense ya
geçen markette erkek vardı almadım geri döndüm
ayıp degıl bızde
edepten ötürü
Bende söylerim
Erkekler Ne Diyor
Regl olayı mahrem bir yerde gerçekleştiği için bahsedildiginde tuhaf bakılıyor
Yumurtalıkta gerçekleşiyor
tamam sana soranlara öyle tamam yumurtalık de sonra tepkiyi görürsün
Olur
Aslında doğanın kanunu böyle olmak zorunda bizim toplumumuz biraz ön yargılı olduğü için böyle
Ne ayıbı ya allasen bana sorarsanız bunun kültürel bir saçmalık olduğunu düşünüyorum
Bence'de çok acayip normal olmayan bir şey gibi karşılanması saçma.
Bence de anlamsiz bir telas, ne kadar saklanmaya calisilip sifreli mesajlarla anlasmaya calisilsada cok cabuk anlasiliyo
sizler ki erkeklerin cinsel organı kalkınca ayy sapık diyen kişilersiniz. erkek organı kalkınca sapıklık ama regl olmak, pedleri gizlememek vucudun gereği. sizin kadar 2 yüzlü başka kimse yok
Hahahahaha. Bu ne alakasız bir örnekti böyle. Ereksiyon halinden bahsetmedim. O erkeğin cinsel istekte bulunmasıyla ilgili bir durum. Sizdeki sünneti bizdeki regl olarak düşün. Allahın bizlerin vücuduna vermiş olduğu bir emirdir bu. Biz isteyerek adet olmuyoruz. Sizler bir kadının orasına burasına bakıp azdığınızsa cinsel organınız kalkıyor. Sizin yaptığınız ayıp karşılanır. Karşılanacaktır ama regl olmakla aynı kefeye koyamazsın kendi azgınlığını.
Sosyo kulturel ortam ile alakali bir durum. Cinsel organlarla ilgili her konunun ayip olarak karsilandigi bir ulkedeyiz. Yapacak bisey yok.
Daha çok cinsiyet ayrımı da var. Çünkü bayanda bunun ayıp karşılanması erkekte sünnetin rahatça söylenip ayıp karşılanmaması. Kız çocuklarına "ayıp kızım eteğini kapat" erkek çocuklarına "göster oğlum amcalara teyzelere pipini".
O da var tabi.
Yo öyle değil içi çamaşırı gibi bende boxer alırken utanıyorum mağazadan
E yuh asjkddm
olmak ayıp değil o pedi koyduğunuz yer ayıp basit bir şekilde düşürsek
Tuvalet kağıdı alırken orana burana sokuştur o zaman. O peçeteyi sürdüğün yer ayıp sonuçta senin tabirinle
madem detaya inmek istiyorsun inelim o zaman şimdi tuvalet kağıdınısürdüğün popon herkeste varerkekte de var kadında da var gay de devar bir seksüel de de var aseksüel de de var var oğlu var onun için ayıp bişey değilmiş gibi görünebilir ama o da ayıptır esasında ayıp olmasının sebebini ise şimdi açıklıyorum bişeyler yemek ayıp değildir mesela geğirmek ayıptır neden iğrençtir büyük abdestini yapmak ayıptır neden iğrençtir işemek ayıptır neden iğrençtir vs. şimdi senin sorduğun ayıp oluyo konusuna gelirsek diyelimki sen yemek yiyorsun karşında birisi bacaklarını a. mış tam suratının önünde regl oluyo sence güzel bişey mi bu? şimdi diyeceksin ki bunu kim niye yemek yiyen birisinin karşısında yapsın diceksin tabikide yapmaz ama yemek yerken veya bir yerde oturup çay içerken veya yolda yürürken bir kız elinde pedinin çıkarıp tuvalete gittiğini görse hem miğdesi bulanır hemde ayıp olur demek sonuç olarak toplum içinde pedi çıkartmak akla onun kullanıldığı yeri ve neden kullanıldığını getirirki
bu hem çok kötü bişeydir hemde ayıp bişeydir o zamanbende sana bir soru sorayım anlaşalım :) neden bir erkeğin kadın iç çamaşırı alması ayıp olur ya da giymesi bende bunu anlamıyorum adam gay değildir belki fetişi vardır ya da hoşuna gidiyordur veya rahat buluyordur bu tip şeylerin bir çok örneğini verebilirim (gay değilim bu arada giymiyorumda :) )
tuvalet kağıdını sen sadece popona mı sürüyorsun. Siz tuvalet kağıdını daha doğrusu peçeteyi farklı amaç içinde kullanıyorsunuz. Yani sende olan bende yok bende olan sende yok. O yüzden tuvalet kağıdını sürdüğün yer aynı o yüzden ayıp değil tezin yanlış. Her tuvalet kağıdı gördüğünde insanların sıçtığı işediği an mı geliyor senin aklına? Ped normalleşse kadınları da o an öyle hayal etmezsin. Bu arada sokakta yürürken falan bir sürü regl kadının yanından geçiyorsun. Asıl ped olmasa anlarsın onların o durumda olduğunu. Zaten sen yemek yerken bir sürü kadın karşında regl oluyordur. Hangisinin farkındasın. Ben zaten açın gezin demiyorum. Ped konusunda rahat olun diyorum. Bayanlar zaten rahat olmaya karar verse bile açıp karşında gezmez rahat ol
Ben boxer da giyiyorum tanga da. Erkekte giyebilir bunu ayıp karşılamam tamamen kendi tercihi. Kendini nasıl rahat hissediyorsa öyle davransın
Boşaltım yapmak ayıp değildir. İnsanların içinde yapmak ayıp karşılanır. Görgü kuralları diye bir şey var. İnsanların içinde regl oluyorsun ama kimse bunun farkında değil. Bu yüzden bu ayıp değildir. Ayrıca regl sağlıkla ilgili bir şeydir. Ayıp değil sağlıkla ilgili olan hiçbir şey ayıp karşılanamaz.
Tamam da hersey sembol-nesne iliskisine dayaniyor tuvalet kagidi-isemek sijmak yara bandi-yara agda-kil... vs senin ayip olmamasi gereken dedigin ped-vajina cagristirdigi icin ayip karsilanir ama sana burada bir cozum yolu oneriyorum sembol u degistirirsek boyle bir sorun kalmaz sembol u degistirmek icin ise nesnenin sorunu nu cozucek baska bir sembol bulunmasi ve bunun da cok reklam yapilmadan yayginlastirilmasi gerekir yani ped artik kült olmus bir kavram bunu degistiremezsin ama yerine yenisini koydugun zaman her sey degisir bilmem anlatabildimmi simdi sana gelirsek bana neden in kiziyon anlamis degilim ben demedim ki pedin adi ped olsun
Panpa ayıplık bişey yok ya su içmek kadar doğal bence
Yok ya niye ayıp olsun. Ne güzel sağlığın yerinde asıl regl olamasaydın kötü olurdu. Ama mahrem bir konu tabi herkese anlatazsın ama kimseden saklayacak halin yok.
insanların utanma haklarına karışamazsın
isteyen utanır isteyen utanmaz
örf ve adetten gelir utanma. duygusu edepten doğar...
Bunun neresinde edepsizlik? Utanılacak bir şey görmüyorum ortada?
anlattığın şey senin hayat görüşün bu da benim hayat görüşüm neden sorguluyorsun ki?
Sorgulamıyorum soruyorum
ben insanda edebin var olması gerekliliğini savunurum. bu bayanların özel günlerin de özel kalması gerektiğini düşünürüm.
Eşin doğum yapacak olsa bunu saklar mısın?
güzel bir soru dostum fakat aynı manzarada değil. doğum zaten kendini belli eden bir yaşam şekli ya, elbet denilecek sevinilecek bir yaşantıdır. insanlar sevinçlerini paylaşırsa çoğalır, acılar paylaşıldıkça azalır...
İşte regl da doğurganlıkla alakalı. Döllenmeyi bekleyen yumurtalıkların döllenme olmayınca yenilenmesiyle alakalı. Kadın regl olmazsa çocuk dünyaya getiremez. Sağlık problemi vardır ve tedavi olması gerekir
ayip bir durum değildir dogal bir hastaliktir ama bazi ergen erkekler ayip duruma koyarak bir hanim efendinin rencide olmasina sebebiyet verir
gözümüze sokmaya çalışmasanız her söz dönüp dolaşıp ona gelmese umrumuzda bile değil
kadınların mahremi bunlar söylenmez erkeklere özelikle anladın mı
Özellikle söylensin demiyorum. Lütfen detayı dikkatli okuyun
ona bakarsan tuvalet bile demiyoruz lavoba :D ve lavobada ne yaptgımızı açıkca söylemeyiz mesala bel altı her zaman anlatılmaz erkeklerde bile bu toplumda böyle
Onu kibarlaşmak için diyoruz. Farkındaysan oraya regl yazdım bizde kızlar arasında genelde adet deriz. Anlamışsındır umarım kasttetiğimi. Lavobaya gittim demek = regl dönemindeyim. / tuvalete gittim bir sıçmışım abi of= vajinamdan oluk oluk kan akıyo. İki örnek arasında ki farkı da sen anla. Başka nasıl anlatabilirim bilmiyorum artık
aptallardan ne beklersin
haya duygusu.. meme bütün bayanlarda var, açıp geziyorlar mı?
regl olduğunda açıp gezsin demiyorum ki. Biraz alakasız bir cümle oldu 😕 Saygı duyuyorum görüşüne
çocukların özellikle belli bir yaştan önce cinsellik çagrıstıran şeyleri bilmemesi daha iyi.. o yüzden bazı şeyleri gizli tutmak lazım
Cinsellik değil ki ama bu
Bir erkeğin sünnet olması gibi bir şey
regl kızlar çok tatlı oluyor
Tatlı küçük canavarlar 😄
tatlı olduktan sonra canavar korkutmuyo :)
edep ve haya mevzuları insansı duygular. Anlamak için bunlar şart. Hayvanlardan farkınız sadece düşünme yetisine sahip olmanız olmasın.
Edep ve haya. Regl olmanın edebsizlik olduğunu düşünüyorsanız şayet erkek çocuklarına da anlı şanlı sünnet töreni yapmayacaksınız bayım. Bu edepsizlikse o da öyledir.. Yaptırın ama yaymayın. Aynı bizleri yapmaya zorladığınız şey gibi
Regl olmak edepsizlik demiyorum. Bunu anlatmak edepsizlik. Aşağı bir arkadaş güzel bir örnek vermiş. Hepimiz tuvalete gidiyoruz ama nasıl s. çtığımızı millete anlatmıyoruz. Artı bunu sünnetle bir tutamazsın. Sünnet dinin gereği olan bir konu. Kaldı ki bunu anlatırken bile insanlar haya eder utanır.
Sünnet dinin gereği bu da Allahın verdiği bir doğurganlık özelliği. Bizim ilk regl dönemimizde tokat yeme gibi bir adetimiz var. Ama siz sünnet olunca anlı şanlı düğün yapılır. Sünnet ayıp demiyorum. O zaman sünnetin söylenmesi de ayıp olan bir şeydir bana göre. Ayrıca nasıl regl olduğumuzu anlatalım demiyorum arkadaşım anlamakta ısrarcısınız. Rahat olalım diyorum bu kadar gerilmeyelim diyorum. Ki o arkadaşında nasıl sıçtığımızı anlatıyor muyuz gibi verdiği saçma örnekle hiç uyuşmuyor dediklerim. Öncelikle ne demek istediğimi anlamanız gerekiyor mantıklı yorum yapabilmek için. Benim anlatmak istediğimin yanında mantıksız kalıyor o yüzden laflarınız kusura bakmayın. Eig seçtiğim arkadaşın yazısını okursanız daha açıklayıcı olur sizin için.
Anlamamakta*
Arkadaşım zaten kasmıyoruz ki. Biz ya şu kız regl olmuş mu diye merak etmiyoruz kızlar da şuna mı anlatsam buna mı diye kasmıyolar kendini zaten. Kimse bişey için kasmıyor zaten. Sadece diyorum ki toplumsal normlarımız da regl olayını hadi kızları geçtim bir erkeğe anlatmak hoş görülmez hayasızlık olarak görülür. Bu normlar sizin hoşunuza gitmiyor da olabilir. Kİmse silah zoruyla anlat ya da anlatma da demiyor. İster anlat ister anlatma. Anlatırsan karşındaki tarafından hoş görülmeyebilir. Anlattığın kişi de aynı kafadansa hoş görebilir. Bunlar değişken şeyler. Benim anlattığım sadece toplumsal olarak şahsi fikrim de budur ki hoş değildir anlatmak.
Anlatın demiyorum zaten. Marketten ordan buradan ped alırken neremize sokuşturacağımızı şaşırıyoruz. Gerekirse bayan kasiyerlerdsn rica ediyoruz kasaya geçsin diye. Okullardan çantadan alacağız diye erkeklerin sınıftan azalmasını bekleyip öyle alıyoruz. Daha bir sürü şeyler. Yahu anlatma gerek yok zaten anlatmaya. Anlatılacak bir şeyde yok ortada. En fazla regl dönemimdeyim üstüme gelme dersin olur biter. Yahu ped kullanıyor olmak ayıp bir şey değil en azından onu elimizde taşıyabilelim rahatça saklamak için bin türlü şekle girmeyelim saçma sapan triplere girmeyelim diyorum. Burada da size de iş düşüyor. Markette elimde rahatça taşıdığımda erkeklerden öyle bakış alıyorum ki oro*puymuşum gibi. Arkadaş kötü bir şey yok ortada. Büyütülecek bir olay yok orta da. Bunu anlatmaya çalışıyorum. Geçipte ona buna anlatalım demiyorum. Anlayın artık yahu
Ben de diyorum ki kasma. Ama öyle hissettiğin için kasıyorsun mecburen. Milletin ağzıyla gözüne engel koyamazsın kimi bakar kimi konuşur. Bunun bir çaresi yok. Ya aynı şekilde gizli tut pedlerini ya da gizleme ve bakışlara maruz kal bunun seçimini yapman gerek. Dediğim gibi insanların gözlerine ve dillerine kimse engel olamaz.
Bu tip düşünen insanlara örnek olsun diye değindim bu konuya zaten ama nafile.. Detayı okumaya üşenip ya da okuyup anlamayanları yorumlarına da maruz kaldım , bu duruma saygı duyan insanlara da. Değişik..
Değişik değil normal :)
Bu sizin doganiz neden ayıp olsun
Orf adet gelenek tabularla buyituldugunuz icin
Şahsen çok doğru söylüyorsun
Kısaca Welcome To Turkey :):):):):):):)
güzel sormuşsun haklısın abartılcak birşey değil
Bende bunu anlamıyorum ayıp bir şey degilki
Tamam sen saklama bakalım n'olacak :D
Saklamıyorum
Ayıp olan bir durum değil ki
yöööööö gayet doğal
en masumu