Cok yanlis dusunceler icindesin bence soyle bir ornek vereyim... bir disi aslan yavrusu oldugunda daha yeni dogmus yavrusuna tamam sen kendi karari kendi vereceksin dermi? git ne avlamak istiyorsa onu avla diyebilirmi? hayir doganin bir kurali var ilk once anne baba cocuguna dogruyu gostermeli. Zaten cocuk belli bir yasa geldikden sonra kararlarini kendisi verecek, eger kararlarinin arasinda boyle giyinmek yoksa cikarti farkli giyinir anne baba ise buna karisamaz. Evet bir yerden haklisin hic bir anne baba cocugunu boyle giydirmemeli yani ilk once anne baba cocuguna dogruyu ogretip nasil dogru olucagini gostermeli ve bunu sevdirmeli. Evet orda ki acik kizin yasi daha kucuk ama mesela o kapali kiz bence tam yerinde giyinir ve vucut hatlarini hic bir sekilde belli etmeyip sadece yuzunu gosteriyor. Erkek disardaki acik kizlara niye laf atmaya cesaret ediyorda kapali birisine cesaret edemiyor? Niye acik kizlar tesetturlu kizlardan daha fazla tacize ugruyor dusundunmu? Ben cocuk dikkatli olmalisin cocuk yetistirmek cok onemli birsey... sen kizina hangi erkegi yanlis gozle bakmasini istersin? Ki erkeginde bakmasi lazim zaten... sen oglunun kizlara rahatsiz edici bakislarina karsi saygi duyacaginimi soyluyorsun bana... goruyoruz sizin gibi anneler yuzunden ulkemizde ahlak denen birsey kalmadi. Soruyorum cocugunun yapisal nedeniyle 18 yasina geldiginde kizlarla yatip kalkmasinada saygi duyup OGLUM KENDI KARARINI VERECEK diyecekmisin? O senin siyaha burunmus cocuk dedigin... masumlar cennete layik temiz yurekli kizlar. Yazik gercekten size. Toplumumuzu cok guzel sekillendiriyorsunuz kafamiz onumuzde olsa bile GORMEK ZORUNDA kaliyoruz disarda yazik sizlere.
100 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılsen ki ey insan insanlıktan nasip alabilmek için önce milletin yaşantısına saygı duy. çocuğuna istediğini giydir ama şunu da unutma ne ekersen onu biçersin, cinselliği +13 yaşlara düştüğü bir ülkede eline kuran-ı kerim verip alnını secdeye götürmesi gerektiğini öğretmek yerine orasını burasını nasıl açacağını öğreteceksen bu senin yaşantındır saygı duyarım. fotograftaki kız aklı kurtarmayacak bir kız değil diye düşünüyorum ama birşey varki senin aklın birçok şeyi kurtarmıyor. saygılarımı sunuyorum.
21 Yorumla- +1 yıl
saygılar bayan açık
Gizli Üye(30-35)+1 yılevet herkes kendi kararını versinde örtünmek kadnlar icin farzdır canım cocuk yasta brsey denilmiyo ama nezaman bir kız adet oldu kendini tanımıs olur ve örtünme farzdır anladınmı canım ve hani bende benim bir cok arkadasmda 8 sınıf bitince hatta bitmeden kapannlar var ve bizi ailemiz zrlamadı biliyomusun htta ailmizden kapanma acıl diyenler uzun pardesü giyme etek gyme pantolon giy dediler ama biz kendi istegimizle gydik yani zrlamadan
10 Yorumla
+1 yılDinde zorlama yoktur denilir hep.. Şimdinin anne babalarının ve bizler olarak geleceğin anne babalarının görevi çocuğuna dinini anlatmaktır tam anlamıyla ve sonra kararı ona bırakmaktır bu yaştaki çocuklara farz bile değilken böyle yapılmasını bende kınıyorum gerçekten bazı şeyler zorlama olmadan insanın kendisine bırakılması oynaması koşması gereken yaşta teokratik beyinler tarafından manipüle edilmesi ne biliyim yazık
151 Yorumla
Soran+1 yılBunu anlamayacak kadar yobazlar.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
39Cevap
allahını seversen sen bunun neden giyildiğini biliyor musun ya peki sen bir güne bir gün açıpta kuran okudun mu? allah ıslah eylesin diyecek bişey yok.
131 Yorumla
Soran+1 yılAynen senin gibi dini zorla yaşatanlarıda ıslah etsin ;)
+1 yılCocuk yetistirmekten haberi olmayanlar lutfen dusuncesini dahi acmasinlar burada gordugumuz uzere minik tatli kizlarimiz mevcut ayagina prangalar vurulmamis agzi burnu kirilmamis siz kim oluyorsunuzda yargilayabiliyorsunuz e o halde cocugunuzu okula gondermeyiniz sizde belki cocugunuzun baska kararlari olacak evet 2 side ayni sey siz nasil iyiligi icin zorlada olsa gonderecekseniz okula burdada annenin ve babanin yaptigi sey ayni
50 YorumlaEn guzeli ondan sonrada pesinden kosacan Allahim yardim et o siyah dedigin sey icin dua edeceksinn kizinin bole olmasi ne guzel biseyya Allaha yakin olmasi burasi turkiye Allahin dost ulkesi anlayin artikk bu ulkede tonlarca kizini o yolda kaybeden anne var senin gibi dusunen sonunda Allaha dua etmekten baska bisey yokkk
109 Yorumla
Soran+1 yılAynen sizide
- +1 yıl
Kardeşim bunu bu soruyo soran sonrada yorum yapıncada zoruna gidip engelleyen o eşşşşeeğe anlatamazsın boş asıl yobaz kendisi
- +1 yıl
Sem kızına giydirme insanlara neden kötü gözle bakıyorsun
- +1 yıl
Sanmaki senin bir yerin agriyinca doktor iyilestirio yok o sadece vesile seni Allah korur iyilestirir polismi kurtario hayir o vesile Allah seni goruo yarfim edio artik anlayin be sunu ya eski turk devletleri sirf islami yaymak icin fetih yapmis Allah askiyla siz hala neyin derdindesiniz
Soran+1 yılAynen Allah beni görüyo ama bile bilede biyerimi acıtıyor aynen ilerle
- +1 yıl
Bu cok sert olmus sayokanx:)
- +1 yıl
@Tataroglu06 eyvallah
+1 yılBence gayet doğru, olması gereken.
Çocukken sevdirmek lazım.
Tasarım ve renk olarak çok kötü olabilir, amaç zaten dikkat çekmemek.
Mavi renk örtmesi biraz komik durmuş 😐100 YorumlaSen bunu giyinenlere laf söylerek de yobazlık yapıyorsun. Ya bir kelimenin anlamını bilmeden kullanmayın.
135 Yorumla
Soran+1 yılEvet cocuklara bunu giydiren yobazdır nokta.
Soran+1 yılCümlede anlam çalış biraz. Sonra yorum yap
Soran+1 yılBeyin takviyesi istermisin minik?
- +1 yıl
Minik benim fakat ergence savunmaya geçen sizsiniz ah kendini modern olarak varsayıp içinde kendiyle çelişen yobaz insanlar. Dini her şeye karismayin diyen de sizsiniz her şeye dini katan da. Üstüne birde kaba cümlelerle yobazlık taslarsınız. Ne diyebilirim ki madem minik benim saygıdan susayım. Size kendi cöplüğünüz de iyi pineklemeler
+1 yılDinde zorlama yoktur sanırım ailede vardır dışarıya göre hareket ediliyor kız çocuğuysan yandın hemen kapatmaya çalışırlar öyle garip bir ülke burası açıkçası akıl yaşına gelesiye kadar kendi çocuğumu böyle yetiştirmem kendi görsün kendi karar versin dine diye düşünüyor kara peçeye sokmayı çok doğru bulmuyorum
112 Yorumla
Soran+1 yılKurum benim yaa. İyiki senle evlenme kararı almısım 💕💕
- +1 yıl
aaa senmisin hayatım özledim nerelerdesin :) bu yeni hesabın mı :(
- +1 yıl
canım sana nasıl uşabilirim özledim :)
Soran+1 yılYoo aynı hesabım defol 😂😂
- +1 yıl
şaka yaptım ya :( :(
Soran+1 yılHahahaah :D neyseee :D
- +1 yıl
senin kim olduğunu bilemedim şimdi :(
- +1 yıl
kurum dedin de korktum gizliydin dimi hiç konuşmadık özelden :D
Soran+1 yılEvet geçenlerde cünkü esegin... hatırladın ahahah
- +1 yıl
ha evet sen herkese yürümüştün gıcık garııı :D
Soran+1 yılBay bay.
- +1 yıl
kadın :D neyse
çok yanlış bişey bu, ne açık seçik giydirip teşhirciliğe özendirilmemesi gerektiği gibi ne de bu şekilde kapalı giydirilmemeli çocuklar. hele de siyah renk.. o kadar renkli cıvıl cıvıl çocuk giysileri dururken bunu giydirip çocuğu bu yaştan baskı ile bişeylere zorlamak asla doğru olamaz.
20 Yorumla
+1 yılgönülden isteyenler giyiyo zaten genele vurma o ufak beyninle
141 Yorumla
Soran+1 yılHe he ilerle
Neden hemen zorla oldugunu dusunuyosunuz anlamiyorum 7 ye giden kardesim var biz hic bir sekilde mudahale etmedik kendi kapanmak istedi gittik istedigi kiyafetleri aldik. Ayrica bunun yanlis oldugunu dusunuyosun o zaman cocugunu o kadar acik sacik giydirip onada ozendirmemen lazim degil mi kararini etkilememek adina. Bazi cocuklar gordugunu de yapar. Konu kapanma olunca hemen zorla baskiyla yapiliyomus gibi konusmayin artik.
30 YorumlaÇocuğun aklı yeterince ermediği yaşta sadece ailesinin zoruyla ya da çok güzel oldu cicili bicili kandırmalarıyla küçük yaşta kendi özgür iradesiyle seçemediği bir zindana kapatılması.. Acısıda yorumlarda normalmiş gibi kimseye söz edemezsin demeleri falan yazık sizlere, hepiniz gönüllerin müslümanı oldunuz böyle davranaarak tebrikler gençler🙋🏻
40 YorumlaSen dini cocuguna o zaman ogretme aciksacikk gezmeyi ogret niye zorunuza gidiyor onlar size diyor mu niye acik giydiriyorsun agac yasken egilir. Sonra belirli bir yasa geldikten sonra dine egilimlerr olmaz. Dusuncen cok yanlis
92 Yorumla
Soran+1 yılHım ok ilerle
Gizli Üye(30-35)+1 yılDini olarak yapılması gereken yapılıyor çocuk dedn küçükken yetişirilir
5 yaşında okula eğitime başlatılıyoruz buda dini aile eğitimi oluyor yani gayet normal bişey
Dini hiçbir görevimi bende yerine getirmiyorum cumaları kılar, oruç tutar, bayram namazları başka bişey yok
sözde lafda hepimiz müslümanız ama alakamız yok sadece iç güzellikte bitmiyor dini görevlerimiz var.20 Yorumla
+1 yılNeden böyle düşünüyorsun? Ben dindar sayılmam madem çocuklar kendi kararlarını o yaşta veremiyor açık olmasının ne anlamı var? Anne babalar çocuklarını (kara çarşafa karşıyım ve hiç sevmem normal baş örtüden bahsediyorum) örtsünler o çocuk ilerde açılmayı tercih ederse ise buna saygı duysunlar, olmaz mı?
01 Yorumla- +1 yıl
O yaştaki çocuk başörtünün ne anlama geldiğini bile bilmiyordur bildiği anda açılır zaten b
- Aile & Toplum konusunda 4,2b cevap paylaştı.
+1 yılvalla hiç denk gelmedim görmedim :)
ama yorumum. herşey aileden başlar. herkesin kendi seçim hakki vardır vs. falan fistan...
çocuk çocuktur ya :) daha sabi subyan yani.
hayatla ilgili güzel şeyler illaki öğretirsin tamamda. dinle ilgili bu tarz seyler abarti yani. günahı sevabi varmış gibi sanki. çünkü çocuk!30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılsenin verdiğin eğitim doğrultusunda kızın kararını verecek. siyah olmasına gerek yok ayrıca.
Örtünmek dinin emridir. Senden öncekiler ölümü tattığı gibi sende ölümü tadıcaksın ve o bir anda gelecektir
ondan sonra ise cehennem vardır ama o gün çok geçtir keşke geriye dönsemde Rabbimin istediği bir kulu olsaydım dersin. sen dindar olmasan bile kızının ahireti senin yüzünden bitmiş olacak ve o gün anne neden bana bunu yaptın diyecektir.20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen o yaşlarda ki bir çocuk ta doğru bulmuyorum şahsen. Tabi herkesin yaşantısı farklıdır ama bana göre çocuk, çocukluğunu özgürce yaşamalı hep cıvıl cıvıl olmalı. Daha o yaşlarda siyahlara büründürmek bana doğru gelmiyor. Kimseyi yargılamam ama kendi çocuğum olursa o nasıl isterse öyle giyinir. Daha sonra kapanmayı tercih ederse yine saygı duyarım kararına. Bir insanı ne kadar kısıtlarsanız o kadar aykırı davranma eğiliminde olur.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 532 cevap paylaştı. Öyle anneler kızlarını gerçekten çok seven anneler ayrıca kimsenin kimseye zorla bişey yaptırdığı yok. Çocuklara küçük yaşta İslamı anlatıyolar onlarda severek kapanıyolar siyahlar giyiniyolar
60 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılO yaşta ki çocuk kapanıp kapanamayacağını seçecek olgunlukta değil eminim aile zoruyla öyle giydiriliyorlar. Çok yanlış belki ilerde açık olmak isteyecek. Hani dinde zorlama yoktu?
80 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 9,5b cevap paylaştı.
+1 yılAgac yasken egilir herkes istedigi gibi yetistirir bazilarida cok acik elbise giydiriyor nedense goren yok makyaj bile yaptiriliyor
110 Yorumla
+1 yılarkadaşım! senin ailen seni açık giyindirirken açık giyinmeyi senmi seçtin? daha aklın başında değilken!!!
ayrıca senin kalbinde kuranda yazdığı gibi mühürlü değildir inşallah da sende kalpleri mühürlüler gibi doğruya asla inanmamazlık etmezsin!
sana cevap yazan yazmıştır birde ben yazmamın gereği yok! ya dinsizsin ya da kurandada dediği gibi "ne o! yoksa siz kitabın bir kısmına inanıp bir kısmını inkarmı ediyorsunuz?"20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yılRenginden dolayimi diyorsan evet neden renkli deiller bu giysiler..
Kapali oldugundan diyorsan ailelerin kendi bilcekleri..50 Yorumla
+1 yılherkesın bı ecdadı bı aılesı var laylaylom kızı anasına yakısır gıyınır mafya babasının oglu babasına yakısır gıyınır davranır herkes kokune ozune yakısanı yapar bence gayet normal ve guzel agac yasken egılır napsaydı anası goturup gotunu basını nasıl gosterecegını mı ogretseydı
10 Yorumla
+1 yılÜzücü. Çocuğun psikolojisine zararlı her şeyden önce. Anne niye ben boyle giyiniyorum dediginde amcalar sana karsi cinsel istek duymasin diye yavrum mu diyor analari merak ediyorum.
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBüyük konuşma bu 1 kimsenin hayatı seni ilgilendirmez bu da 2. Herkesin kendi doğruları var seni seninkiler onları da onların doğruları bağlar.
80 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 364 cevap paylaştı.
+1 yıl@Scre4m ohaa şu hale baksana napmıslar cocukları gördünmü soran doğru diyo bende asla böyle giydirmem kızım olursa o yaştaki çocuk öyle zorlanırmı annemden gördüğüm gibi yetiştiririm kendi kızımıda
00 Yorumla
+1 yılHelal olsun katılıyorum. Zorlayarak yaptırdığın ibadeti o çocuk severek içinden gelerek yapmaz. Bırak kendi kararını kendisi alsın.
40 YorumlaCok gereksiz ve sacma cocuklari kadin gibi gosteriyo
60 Yorumla
+1 yılNiye 4 yaşındaki kıza bikini giydirmek
Veya erkekle opusturmek veya dans yarışmalarına katılmasını sağlamak doğru mu37 Yorumla
Soran+1 yılCok kıtsınız bunu giydirmemek o anlamamı geliyor yazık !
- +1 yıl
Sen taraflisinda ondandir, o zaman çocuk haklarıyla ilgili genel yaz. Müslümana vurup, sana yakını görmezden gelme, sana hak verelim
Zaten işiniz yara kaşımak yaptığının da farkındasın, bu sebepten gizli sin
Soran+1 yıl36 yaşında bir insansın. Türkiyede yaşıyorum görüyorum böyle çocuklar sırf aile baskası bunu bu yaşında bir kere okuyunca anlamadın mı?
- +1 yıl
Aile baskısı nerde var kaçında var, aile baskısıyla mendil satan çocukları yaz.
Soran+1 yılAile zoruyla kapatılanları yazmak istedim. Zorunamı gitti?
- +1 yıl
Bütün yorumlarda taş ve tükürük yağmuruna tutulmuşsun , hala etrafa saldiriyorsun
Onların öyle giyinmelerinden sanane
Soran+1 yılSizin gibi yobazların içinde tabi doğruyu söyleyince oyle taş yağmuruna tutulurum
Benim hosuma gidiyo acikcasi kucuk cocuklari kapali gormek
40 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılTamamen sacmalamissin boyle yaparak sizleri seks obnesi plmaktan kurtariyor islam ama siz obje olmayi seciyorsunuz agac yasken egilir kucuk cocuga dansoz kiyafeti giydir surekli dansozluge meyleder
40 YorumlaSizlere karisilmasini istemediginiz kadar baskalarina karismasaniz ve herkes bildigi kadar yasasa daha iyi olmazmi?
30 YorumlaAile & Toplum konusunda 4,7b cevap paylaştı. yapcak bişey yok. tanıdığım bazı insanlar çocuklarını bebekken basını örtmeye basladılar.. ben öyle insanlara şaşıyorum. belli bir yaşa gelince zaten isterse herkes kapanabilir.
10 Yorumla
+1 yılAraplaşmaya gidiyoruz. Bugun arap ülkelerinde kadının bir kahve yapmaması boşanma sebebi. 21 yüzyılda İnsanın saçtan tahrik olduguna inanan bir kadından bişi beklemiyorum D:
30 YorumlaSolcu bir ailenin kızına nasıl kısa etek giyindirmesi size göre meşru ise, muhafazakar aileninde çocuğuna böğle giyindirmesi meşrudur. Ben şahsen kızıma namuslu olması için baskı yaparım. Kapanması için değil. Ama hiç bir aileye karışamazsın!
55 Yorumla
Soran+1 yılSolculuga neden atladın?
Soran+1 yılBen burada sağ sol belirtmedim. Hemen solcunun kızı etek giyer diye ötme. !!!
Soran+1 yılO zaman sizin zorlamanızda yalan değil !
- Aile & Toplum konusunda 11,9b cevap paylaştı.
+1 yılKardeşim ee iyide niye soru açıonki.
Sende çocuğuna öyle giydir alla alla ya.20 Yorumla Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Soldaki arap geleneğidir, Sağdaki doğru giyinme şeklidir ya da tesettür de diyebilirsiniz. Lan saçtan tahrik olacak adamın ben bip.. :)
00 Yorumla
+1 yılyanlıs da dıyemem kısılerın yasam tarzına saygı duymak zorundayız acık sacık gıyındırıp cıplaklıgada ozendırmemek gerek
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılGiymiyorsan giyene saygılı ol kimse sana neden mini neden pantolon giyiyorsun diyormu
80 Yorumla
+1 yılKüç ücük yaşta bikini şort askılı vs.. giydirilen çocuklar da var
12 Yorumla
Soran+1 yılBırakta yazın öyle giysin. Sıcakta. Yoksa erkekleriniz tahrikmi olur?
- +1 yıl
Amaan hiç o konulara giremicegim anlatamam şimdi erkekmis tahrik olurmuş vs.. tek dicegim su kimseyi zorlamasinlar ne açık ne kapalı giyinmeye veya başka şeylere
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen hi dogru bulmuyorum bu durumu cocuk daha sonucta buyuyecek ve kendi kararini vverecek bu durum zaten genelikle ataerkil bir ailede oluyo
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 952 cevap paylaştı.
+1 yılAilede goruyorsa ozeniyordur kafasına silah zoruyla giyecek hali yokya gerçi bazı bölgelerde giymeyince rospu gözüyle bakılıyor
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBunları giydiren mi var allah aşkına... Katolik okulu falan mı var türkiyede? Çocuklar istediğini giyebilmeli (derken belli bir çerçevede tabi) ama bunu giymek isteyecek bir çocuk gösterin bana?
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 3b cevap paylaştı. Bu çocuk tipsiz aççık olsa noolur kapalı olsa noolur.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYani zorlamak olmaz bazen de cocuklar kendileri boyle giymek istiyo cevresindeki insanlrdan etkilenip kapaniyo cocuklar zaten yani bilincinde olmalari icin daha buyuk olmalari gerekiyor
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKurlarda okuyan ögrenciler var onlar için iyi neden giyilmesn
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Aynen oyle dinde zorlama yok diyorlar ama baski yapiyorlar cocuklarina yazik.
10 Yorumlaisteyen istediğini giyer sanane
130 Yorumla
+1 yılHerkesin hayatına kimse karışamaz bro.
60 YorumlaYanlıs bısı yok bunda kanks
300 YorumlaKültür soykırımı diyorum ben buna.
52 Yorumla- +1 yıl
Eski kültürün tukenmisliginin, şapka kılık kıyafet devrimlerinin bitişi, ne güzel
Gizli Üye(30-35)+1 yılDeol. git pis din. düşmanı
111 Yorumla
Soran+1 yılİlerle
Sana ne bize ne füze yaptın da kızların örtüsüne mi takıldı
10 Yorumlaçok çok çok yanlış. zorbalık. barbarlık. yobazlık.
40 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılPeki zorla diyosunda zorla şort etek giydirilse dogrumu olur? Bunda yanlış bişi yok çocuk iken eğitim verilmeli
11 Yorumla- +1 yıl
5 yaşındaki çocuğun etek giymesinden mi azıyorsun
uykun gelmiş senin genç...
70 Yorumlaküfür etmek istemiyorum...
20 Yorumla
+1 yılDoğru sen lacivert giydir
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSen giydirme milletede karışma herkes kendine
90 Yorumla
+1 yılçok haklısın bende uzuluyorum bunları gördükçe :/
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 519 cevap paylaştı.
+1 yılBu me lan cok sacma 😄🤔
20 Yorumla - Devamını Gör (4)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne