+1 yılAteistlerin yaş ortalamasınıda göze alırsak çoğu ergenliğe yeni girmiş 15-16 yaşında sırf istediği hayatı yaşayamadığı tanrıya isyan eden ve dini inkar edenlerdir ve bu kimselerin çoğu islami araştırman direk olarak ateistmin düşünce ve felsefi ögretilerini okudkları için ki işlerinede öyle geliyor. Ayrıca bana göre korkulucak birşey yok bu gidişatta şöyleki ateistlere göre madem ateistler iyi bir insan olmayı bilimle ugraşmayı v. s v. s istiyorlarsa buyrun ozaman bekliyelim ve yetişicek bilim adamlarını görelimki çoğu dine ve peygambere sövmekten ileri gitmeyecektir. Hani derlerya millet uzaya gitsin bizimkiler muhammedin şukadar karısı var niye böyle şöyle diye tartışşın.
03 Yorumla
Soran+1 yıl15-16 ? Ben hayatımda çok fazla ateist gördüm hiçbiriside 18 yaşının altında değildi. Birçoğu 20 den fazla olgun kişilerdi
- +1 yıl
Çokmu büyük?
Soran+1 yılbunu 19 yaşınla senmi söylüyorsun
En İyi Cevaplar
- Aile & Toplum konusunda 3,3b cevap paylaştı.
+1 yılKılıçdaroğlu'nun mecliste geçen bahar ayında yaptığı konuşma geldi aklıma 'Kendinize maneviyatçı diyorsunuz ama gençlerimiz, bonzai, fuhuş, uyuşturucu batağına her zamankinden fazla saplanmış durumda. Aile kavramı en çok sizin döneminizde zarar gördü yeni evlilerin yarısı boşanıyor, her elinize attığınızı batırıyorsunuz' demişti.
110 Yorumla
+1 yılhep söylenilen bir şey var. eğer gerçekten araştırıp, bilip, öğrenip ateist/deist olduysan yeniden dine dönme şansı yok denecek kadar az. birçok kişi baskılar yüzünden söyleyemiyor zaten, giderek artacağını düşünüyorum.
102 Yorumla
Soran+1 yılBizim sınıfta geçen sene 3 ateist çocuk vardı mesela bu sene 7 kişi ateist olmuş sınıfta 1 tanede deist vardı hatta hergün din muhabbeti yapıyolar :D
Dinsiz olduğunu iddia edenden korkma güzelim. Onun safı belli.
Dinsiz olduğunu farkında bile olmayan şekilci müslümanlardan hıristiyanlardan kork.61 Yorumla
Soran+1 yılonlar bizim ülkede daha çok var malesef :D
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
45Cevap
Sayın Kılıçdaroğlu'nun bazı söylemleri hoşuma gitmese de zamanında AKP için her elinizi attığınız işi batırıyorsunuz demişti. Gerçekten asrın tespitlerinden olsa gerek. Adamlar dindar nesil yetiştirecez diyerek bir çok adamı dinden soğuttu. Dindar değil sempatizan adam yetiştiriyorlar. Bazı tiplerin İşidcilerden 7 farkı yoktur, bulamazsın yani.
Benimde kendimden şüphe ettiğim anlar oluyor, adamlar ellerinde Kur'an-ı Kerim ile seçim meydanlarına çıkıp oy isteyebiliyor. Şu yapılanı CHP başkanı yapsa onu yakmaya çalışır bu ülkedeki süslümanlar. Benim hayranlıkla okuyup öğrenmek istediğim İslam ile bunların ki bir mi diye ister istemez şüpheleniyorum.
Ama neyse benim Allah inancım iki üç tane şarlatan ve onların destekleyicileriyle değişmez.
Umarım başkalarınında değişmiyordur.00 YorumlaBen bir Hristiyanım Ateist nüfusun artmasından rahatsızmı oldunuz anlıyamadım. Bırakın neye inanmak ya da inanmamak istiyolarsa o yönde ilerlesinler. AKP nin inançlara etkisini bilmiyorum ama 90 yıllık cumhuriyet tarihinde hiçbir iktidarın hoşgörüyü suistimal ettiğini ne duydum, ne okudum nede gördüm. Daha önemli şeyleri dert edinin kendinize. Benden ufak bir tavsiye.
11 Yorumla
Soran+1 yılRahatsız olduğumdan değil sana paylaşmak istedim.
+1 yılTürkiyede 10 yıl once ateistlik diye birşey yoktu bilim ve teknoloji gelişti evrim belgeselleri, internet araştırmamıza yardımcı oldu bundan 30 yıl sonra türkiyede ateist sayısı konuşulacak hale gelecek cunku bilim ilerledikçe islam zor duruma duşuyor kuran ı kerimde olmayan şeyler detaylar ortaya cıkıyor ve en önemlisi suudilerin petrolu bitince hz muhammedin geldiği toprakların haline bakip bizim istediğimiz islam boylemiydi diyip nesillerdir sorgulamayan ailenizin durumuna uzulmuş olacaksınız
01 Yorumla
Soran+1 yılİşin ilginci kimi insanlar teknoloji yokken bile ateist olup geleceği görebilmişler. Nihal atsızın sözleri var mesela ileride bilim ile birlikte yeni çıkan olaylar dinleri çelişkiye düşürecek dinler geri kalmaya başlayacak gelişmek için bilim ve ilime önem göstermeliyiz diye falan. Şimdi sorgulayanlar hadi okuyor araştırıyor kaynakları var da bu adamlar o zamanlar nasıl sorgulamış ilginç :D
+1 yılYav he he. Türkiye'de 1 milyon bile yok ateist. Ateistim diyenlerin %90'ı popüler olma ya da bir inancın gerekliliklerini yapmaya üşenenler zor gelenler. Ateizmin ne olduğunu bile bilmeyenler. Bu anketi yapan da muhtemelen sokakta çevirdiği ergenlere sormuştur. Şu sıralar Ateistim deistim agnostiğim diyenler moda ondan.
37 Yorumla
Soran+1 yılAnket kondanın. Bence sen başka bir yerde yaşıyorsun :)
- +1 yıl
:) Arkadaşım bu anketi yapan gelip sana sordu mu dinini? Bana sormadı. Bana sormadığına göre demek ki Türkiye'de yaşayan herkesi kapsayan bir anket değil. Bu da demek oluyor ki tarafsız objektif bir anket kuruluşu yapmamış. O da demek oluyor ki taraflı yapmış yani istatistikleri istediği doğrultuda çıkarmış sonuçlarını. Anlatabiliyormuyum? Biz bu istatistiğin araştırmanın okulunu okumuş lisansını yapmış adamlarız bana mı anlatıyorsun kondayı bilmem neyi :) Anketlerin yapım sistemleri toplumda belli sayıda insana sorulur ülke nüfusuna göre genelleme yapılır. Ve istisnasız bütün anket kurumları belli bir kitle seçer kendine onlara yönelir. Hiç seçim öncesi televizyon izlemiyormusun? Her kanal her anket kurumu bir partiyi şaha kaldırıyor. bir anket kurumu çıkıyor diyor MHP'nin oyu %23 seçim sonrası %13 biri çıkıyor AKP %35 oldu seçim sonucu %50 :) Bunlar hep insanların dikkatini çekmek için yapılan şeyler.
Soran+1 yılSana sorup sormaması bence müslümanlığın değil ateistlerin zararına olur çünkü buradaki ateistlerinde birçoğuna sormamışlardır. Ama bu ankette % bir oran vermiyor yani o yüzden senin dediğinin bir anlamı yok. Şuana kadar yaptıkları kişilerde 5.5 milyon ateist tespit etmişler yani geriye anket yapmadıkları ateistler yok bunun içinde demekki. Bu oranın dahada yüksek olacağını gösterir aksine azalacağına değil :)
- +1 yıl
Bende sana diyorum ki bu anketin doğru olabilmesi için en az 5.5 milyon insanla yapılmış olmalı oysa ki Türkiye tarihinde en yüksek katılımın sağlandığı anket 1.1 milyon civarında. :) o da bu sene başında seçimler için kırılmış bir rekor. Niye anlamamakta ısrar ediyorsun çözemedim. Ayrıca oran vermiyor diyorsun yahu oran vermek rakam vermekten daha kolay bir iştir. Evet oran vermemiş direk rakam vermiş 5.5 milyon diye rakam vermek oran vermekten daha kati bir sonuçtur. Bilmem anlatabildim mi
- +1 yıl
Ayrıca merak ettim araştırdım Konda kaynaklı gösteriliyor ancak Konda'nın resmi sitesinde böyle bir veri yok 20 dakikadır geçmişe dönük inceliyorum temelde hürriyet ve onedio kaynaklı bir haber. Bir başka ''istatistik'' daha vereyim sana Ateizm ile bir ankete dünya çapında katılım rekoru 180 bin civarında. Bak Türkiye bile değil ''Dünya'' çapında. 180 bin civarında ateist katılmış. Türkiye en çok katılım gösteren 4. ülke ve Türkiyeden katılan ateist sayısı 11bin. yani senin verdiğin ve doğruluğuna inandığın rakamın %1'i bile değil. Bu verdiklerim resmi istatistik rakamlarıdır. Anketi yapan da Uluslararası Ateist Birliğidir. (AAI yani Atheist Alliance International) Yani Ateist birliğinin yaptığı ankete katılan 5.5 milyon ateist içinde sadece 11bin ha :)
- +1 yıl
ozaman o ankete bakarsan koskoca amerikada 90 bin ateis olduğu soylersin hakketen körsün bence turkiyede 3 milyon ateist var
Soran+1 yıl@StrikeForcerHero katılıyorum. Neyin inadını yapıyorsun hala anlamıyorum? Anket yalan olsun ben çevrede çok sayıda ateist görüyorum gerçeğimi değiştireceksin yani?
Aile & Toplum konusunda 3,8b cevap paylaştı. Müslüman nüfusu 90 değil, % 76. En son baktığım araştırma da böyleydi. Oran her geçen gün düşüyor. Üniversiteler de yapsan bu anketi, Müslüman sayısı % 40 ı geçmez.
Gidişat iyi.84 Yorumla- +1 yıl
Ahahaha adamsın. Aynen super. Demek milletin kafa calismaya baslamis.
Soran+1 yılO yazıyordu zaten kondanın yaptıgı ankette ateistlerin %72si üniversite veya yüksekokuldaymış
Allah nidalarıyla kafa kesen bir toplum olmaktansa, çiçeğe böceğe bile merhamet edip ateist , deist olmak Alllah a daha yakın olmaktır bence. Varsın, daha çok artsın.
11 Yorumla
Soran+1 yılBence bu kafa yapısıyla sen göktanrıcı ol o tam senin dediğin gibi bir din hemde atalarımızın dini türk dini :D
Ergenlik çağındaki insanları adam yerine mi koyuyor istatistiklere ekliyorsunuz?
Gidip de dinsizlerin için de yaparsan anketi %100 çıkar tabi.
Sen zaten siyaseti bu olaya katarak sen ve senin gibi dinsizlerin seviyesini ortaya koymuşsun..
Adama sorsan peki açıkla bu evren nasıl oluştu bunca olaylar nasıl gelişti ya hadi onu bırak mide asidini bile açıklayamaz dinsiz.30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılateist nesil değilde aptal nesil sonumuzu getirecek. ateistler tatlı insanlardır.
60 Yorumla
+1 yılYuh, arkadaş milletin dinini bile AKP'ye bağladınız ya. Yemin ediyorum yolda yürürken kafanıza saksı düşse akp itti diyeceksiniz.
23 Yorumla
Soran+1 yılBu yönetim devam etsin yakında artan sayıyı sen gör ;)
- +1 yıl
Insan kendini bildikten sonra 60 milyon ateist olsun ne yazar? Ayrıca devletin ne kadar dinci olduğu belli ateistlerin müslüman olmasi lazim ters orantı var ;)
Soran+1 yılEvet belli belli :D dahada böyle olmaya devam etsinler bunların dincilikleri insanları dinden sogutuyor masallah :D
+1 yılBunu konuşmak kime ne yarar sağlar bilmiyorum ama dinin insanları geriye çekmekten başka hiçbir işe yaramadığını biliyorum, ateist değilim
31 Yorumla
Soran+1 yılya da dini yanlış kullananlar diyelim. Bence islamiyet hristiyanlık gibi reform yapmazsa gittikçe tükenmeye başlayacaktır
+1 yılYozlaşmış, özünden alabildiğince kopmuş, kurandan çok hadislerin referans alındığı, uydurmaların din diye sunulduğu bir din'dense ateizm daha evladır.
20 Yorumla
+1 yılAteist nüfus benim için çok önemli değilde, kağıt üzerinde yazanın çok daha altında Müslüman nüfusu var
22 Yorumla- +1 yıl
Bir de nerden baksan 15 milyonluk, işlerine gelince müslüman, işlerine gelmeyince müslümandan saymadıkları alevi nüfusu var.
- +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok diyen adam olsa kendi kendini doğrulamaz, başkaları doğrular
o kadar arttık mı ya :D ilk defa ülke kalkınmasına dair bu denli iyi bir haber aldım
15 Yorumla
Soran+1 yılBu yeni bir haber değilki yazınki haber :D
Soran+1 yılYok yüz yüze gerçekleşmiş bu anket %72si üniversite ve yüksekokul eğitim seviyesindeymiş hatta %10 gibi birşey liseydi sonra yaşa göre istatistiğide vardı. Boş anket değil yani
Soran+1 yılHer şehirdedir heralde türkiye geneli için çünkü bu rakam.
Eee niye bu kadar sevindin ki? Ne olmuş yani?
Teknoloji, bilim geliştikçe ateist sayısı artıyor demek çok yanlış. Ben belgesel izledigimde bile vay be bunlar nasıl yaratılmış diyorum :)11 Yorumla
Soran+1 yılHerkesin düşünce yapısı farklı işte
+1 yıltürkiye de darwinin ateist yaptığı insan sayısı iktidarın kinin yanında önemsiz alıyor.
11 Yorumla
Soran+1 yılHaklısın bencede :D
+1 yılAma %99u musluman bir ulkede yasiyoruz. Lutfen simdi.
01 Yorumla
Soran+1 yılO işte yaş çıktı :D
sırf birine duyulan nefretten dolayı ateist olunmaz insanlar inanca göre yaşamamaya karar vermiş anlaşılan
14 Yorumla
Soran+1 yılBirine duyulan nefretten değil onun uyguladığı politikalar yaşam tarzındandır belki
Soran+1 yılEvet, deist olur bence iktidar yüzünden soğuyanlar
+1 yılSarikli sayisi azalsa bence iyi olur
66 Yorumla
Soran+1 yılGösteriş müslümanlığıda yükseldi tabi :)
- +1 yıl
Oyle :))) muslumanim diye yirtinanlari goruyoruz
Soran+1 yılSon yıllarda türban takanların sayısı ve tarikatların sayısı mürtedlerinin çoğaldığıda bir gerçek :D
- +1 yıl
Aynen çok çoğaldı , hepsini buradan kınıyorum , müslümanlıkta gösterişe yer yoktur , inin o ciplerden :D
Soran+1 yıldiyanet mercedesiyle yılbaşı bileti haram diye acıklama yapıyo :D
- +1 yıl
Mercedesteki yıldız caminin kubbesinde var ya o bakımdan mercedessiz olmaz :D
Akp ninde etkisi var ama bilim ilerledikce insanlarin dine olan ihtiyaci azaliyor sadece turkiyede degil tüm dünya da artış var bence gelecekte cok daha hızlı cogalıcak ateist nüfua
02 Yorumla
Soran+1 yılİleride bilim dahada ilerleyip ilk insanlara ait daha net şeyler bulurda bunlar din ile çelişirse o zaman dinler bitebilir.
Halifeliklerini patlattigimiz gibi Islamin kılıcını da ateşte eritecez demek
Ateist değil Latin katoligim07 Yorumla
Soran+1 yılmartin lutherin çıkardığı akım protestanlıkmıydı?
Soran+1 yılO daha iyi değilmi? tüm yobazlıklardan arındırmış adam sonucta :D
- +1 yıl
Alakası yok sizler hristiyan inancını islamın ögrettiği kadar bildiğniiz için öyle bilirsiniz
iyi o zaman hangi protstanlık doğru?
1- ingiltere kralının şehveyi ugruna kurulan ANGLİKANİZM mi?
2- Luterin papaya karşı olan fikri LUTERYANİZM Mİ?
3-Sadece seçilmişler ve kaderde yazılı olanlar kurtulacak diyen KALVİNİZM Mİ?
Soran+1 yılluterin papaya olan fikri doğru diyeyim o zaman :D latin katoliği ne oluyor peki ?
- Aile & Toplum konusunda 6,1b cevap paylaştı.
+1 yılYa ne diyeceğim kendi hallerinde olsa Neyse kanka ona bakıyor ona buna çomak sokuyorlar git işine bak ya Hadise neredesin ya mal mal hareketler bunlar
02 Yorumla
Soran+1 yılne hadisesi ne diyorsun sen? bence bonzaiye bulaştın :D
- +1 yıl
Hehe
+1 yılateistlerden zarar gelmez korkma. müslümanin müslümanı parakladığı kadar kim kimin başını ağırtmış
09 Yorumla
Soran+1 yılakpli müslüman diyelim bence. Bak yukarıda bir tane kamil damlamış hemen nasıl hakaretler küfürler sinir olmus hemen söylenip gitmiş o idiot iq su ile :D sonrada engellemiş. Bunlar daha araştırmadan etmeden koyun gibi gezen tipler işte tek doğruyu kendileri bilir sanar kimseye saygı duymaz herkesi aşağılarlar. Ne kadar sinir olsalarda gerçekleri görmeleri lazım ama artık. Kimseyi ezemeyecekler buna alışsalar iyi olacak :D
- +1 yıl
Benim anlamadığım ne biliyo musun. Bir ülkedeki musluman sayısının ya da müslüman oranının azalması insanlı korkuyuyor. Yav millet bizim icin mi müslüman oluyo kendi için mi. Herkesin dini kendine. sözüm meclisten dışarı ama bu müslümanım diye gezen yavşakların çoğu abdest almayı bilmiyor. Bak buna emin ol. bir bakıyosun kızın başı kapalı, kıççı açık düğünlerde tekno oynuyor falan. Komik ya. Müslüman oldukları için değil çoğu particilik yapıyor. Bunların hepsi cennete gidecek onlardan bize yer kalmayacak. Biri bunlara dese ki akp ye oy vermezsen seni islamdan aforoz edecez yemin ederim inanır bunlar. İşte seçme secilme hakkı olan ve oy kullanan zeka kitlesi bu. Biz gün yüzü göremeyiz.
Soran+1 yılAynen öyle ben burada bir gerçeği paylaşıyorum, kendi yorumum değil anketi yapanlar üzerindeki sonuclara göre iktidarın etkisinin büyük oldugunu söylüyorlar. akpli birtanesi çıkıp hemen yediremeyip hakaretler sacıyor hayır bu kadar cekemiyosun gerçekler zoruna gidiyor belki anlıyorumda bana niye bağırıyosun bunu ben söylemiyorum anketler söylüyor :D bunlar anketlerede inanmıyor yalanlıyorlar gerçi hadi anket yalan olsun etraflarınadamı hiç bakmıyor bunlar etrafta dolu ateist var artık. Dediğin gibi bunlar müslüman sayısı azaldıkca korkan sinir olan tipler heralde yediremeyip hemen insanlara ergen canım özenti vs diye aşağılıyorlar kimsenin tercihlerine saygı duymuyorlar. Ama ateistler hep araştırıp sorgulayıp ateist olanlar bunlar gibi canım koyun değil ateistler bunların dinini bunlardan daha iyi bilir ama gelipte kime anlatacaksın. O son dediğin oldu zaten videosunu atıcam sana hatta bekle adam akpli olmayanlar kafirdir iman savaşı veriliyo diyor :D
Soran+1 yılDalga için söylediğin şey gerçek oldu bile çoktan..
https://www.youtube.com/watch?v=yBvT3j_27rQ- +1 yıl
ahahahh vallahi gerçek olmuş ya. ben abest bir şey diye dalga geçtim, adamın biri söylemiş bunu. acaba diyorum eğitim sisteminden midir nedir. millet kafayı yemiş. yanlış bilmiyorsam bu akp yaklaşık 15 senelik bir parti. yani bu parti kurulmadan önce ülkede müslüman mı yoktu. mesela 20 sene önce türkiyedeki herkes kafirdi ozaman. ahahaha. genç nüfus neden ateist oluyor söyliyim hemen. hani bunlar islamın sesi falan olduklarını sanıyorlar. islamı temsil ediyorlar falan. bizim genç eleman bakıyor şöyle. eğer islam buysa, bu kekolar müslümansa ben müslüman değilim diyor. ne yapsın. ya bu ülke gelişir mi baksana şuna. bu adamlarla aynı sandığa gidiyosun, aynı oksijeni soluyosun, aynı ülkede yaşıyosun. valla ileride karşıma bir fırsat çıkarsa gidecem avrupaya daha da geri dönmiycem bu nedir ya
Soran+1 yılAynen bencede bu devirde türkiyede kalınmaz bunların %50 yi oluşturduğu bir topluluk oldu :D Bide bunları öyle inandırmışlarki adamlar 2023 de lozan biticek petrolümüz doğalgazımız çıkıcak dünyayı yöneticez falan sanıyolar :D Bunların yönettiği ülkenin sonu hayırlı değil bende yurtdışına atmaya bakıcam kendimi :D
- +1 yıl
tabi. amerika, çin, rusya, isral de bekliyor ki 2023 gelse de türkiye bizi yönetse. valla ağızlarının ortasına kürekle vurasım geliyor :D
Soran+1 yılBunlar müslümanım diyip nerdeyse tayyip için evliya diyen bir hocayı alkışlayacak kadar sapık bir zihniyet :D
https://www.youtube.com/watch?v=ojU0ywSz6q4- +1 yıl
ahahahahahaha nasıl gülmeden dayanıyorlar bravo
+1 yılYorumlarin hepsinin olumlu olmasi inanin cok sevindirdi. İnsanların oldugu bir Türkiye de yasadigimi hissettim. 💕
10 Yorumla
+1 yılonu mu sayımşlar ya :D bvende düşünüyodum islam yazısını kaldırmayı ama izin gelmedi ailemden hani iş bulamam diye
02 Yorumla
Soran+1 yılBulamazsın kaldırma :D Bazı iş yerleri türbanlı olmayanları bile almıyor benim arkadaşın başına gelmişti kapalı arıyoruz demişler
- +1 yıl
hııı bende ona benzer şeyler duymuştumm
+1 yılAkp ile ne alakası var ak , çocuğun annesi hasta yazmış ben Allaha inanmıyorum neden benim hasta , kiminin parası yok yazmış ben ateistim Allah olsa fakir olmazdım böyle düşünen mallara akp ne yapsın
00 Yorumlayapcak bişey yok milletin keyfi biz kahyası değiliz
01 Yorumla
Soran+1 yılSaygı duymak gerek :)
Gizli Üye(30-35)+1 yılSüper olmuş yakında Çek Cumhuriyeti gibi oluruz :D %99 ateist :D
20 Yorumla
+1 yılMüsluman bir ülke diiliz 1928 yilinda anayasadan islam ibaresi kaldirilmiştir. Bu plan 100 yil önce kuruldu
05 Yorumla
Soran+1 yılPlan? Bu ülkede herkes araştırıp sorgulayıp istediğine inanma özgürlüğüne sahip değilmi? herkes müslüman olacak veya belli bir dine tapacak diye birşey yok. Sizi rahatsız eden nedir? başkalarının sizin gibi düşünmemesimi
- +1 yıl
30 yil sonra gel
Soran+1 yılNiye? 30 yıl sonra yaşayacağıundan pek eminsin birde :D
- +1 yıl
Cahille konuşmam
Soran+1 yılNe güzel kendi gibi birini bulunca susarsın o zaman :)
+1 yılMusluman sayisi gercekte yuzde 35 40 falan. Sayi git gide dusuyor. Bu iyi haber. Dinler ulkemizde degil tüm dunyada yok olmali artik
11 Yorumla
Soran+1 yılDin düşmanlığı yaparak bir yere gelemezsin. Tarikatlara din tüccarlarına ve şuanki müslüman noel kutlamaz diyen cahil kesimden bende şikayetçiyim ama din düşmanlığı yapma. Bu insanlar yanlış uyguluyorsa inanç değerlerine saygısız olmanı gerektirmez böyle gericilere söv.
- Aile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılHer koyun kendi bacağından asılır. Allah hidayet versin inşallah ne diyim.
00 Yorumla herkesin düşüncesine saygı duymak lazım.. ( din konusun'da )
01 Yorumla
Soran+1 yılKesinlikle. konu vatansa gerisi teferruhattır ama :D
Din tüccarları oldukça dahada artar
41 Yorumla
Soran+1 yılTüccarlarında arttığı bir gerçek :D
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılTürkiyede islamiyetin oranı denildiği gibi %99 değildir. Bence %70 lerdedir.
01 Yorumla
Soran+1 yılBilmiyorum oran yazmıyor sadece ateist sayısı yazıyor. Ben oranı kafamdan yaptım :)
Dinden soğutanlar düşünsün..
22 Yorumla
Soran+1 yılOnlar birtek ceplerini düşünür bence :D
+1 yılAllahın her bela verdiği dinden çıkarsa olacağı bu
00 YorumlaAklın yolu bir diyorum
00 Yorumla
+1 yılDemekki 5.5 Milyon Kafir Var..
20 Yorumla
+1 yılallah çarpsın ateistim :D
20 YorumlaHerkes sıyırmış desene
01 Yorumla
Soran+1 yılHerkes kendi kafasını yaşar.
Gizli Üye(25-29)+1 yılSayıda bir hayli artış görülecek
43 Yorumla
Soran+1 yılKaç sene içinde ne gibi bir artış mesela? tahmin alalım :D
Cevap sahibi+1 yılben sana şu kadar zamanda şu şu miktar artış olacak diye kesin bir sayı söyleyemem ama türkiyenin gidişatı bunu açıkça gösteriyo her geçen gün farklı düşünce akımları başlıyo ve hızla çoğalıyo bu akımlar düşünce yapısı, mantık, inanç, adalet ve daha bir çok olguyu değiştirebilecek güce de sahipler..
Soran+1 yılKesin olarak söyleyemeyeceğini bende biliyorum :D tahmin dedim sadece
- Aile & Toplum konusunda 344 cevap paylaştı.
+1 yılAkp ye rağmen iyiye gidiyoruz o zaman :)
10 Yorumla
+1 yılUmrumda değiller. İsteyen istediği dini seçsin.
013 Yorumla
Soran+1 yılNickinde çok ironikmiş :D
- +1 yıl
İlahiyat okuyan bir dinsizim o yüzden :)
Soran+1 yılDinsizsin ve ilahiyat okuyosun? amacın ne senin :D
- +1 yıl
Hizmet etmek.
Soran+1 yılDin hocasımı olmak istiyorsun ileride?
- +1 yıl
Belki. Ama bir tarikata gireceğim. 5 milyon üyesi olan bir kardeşliğe.
Soran+1 yılOrada ne yapıcan manyakmısın sen :D
- +1 yıl
Benden sonrakilere hizmet edeceğim.
Soran+1 yılaralarına girip onları dinsizleştiricen yani :(
- +1 yıl
Gireceğim yer Mas-nlar zaten Müslüman değiller. Birisinin vasıtası ile gireceğim.
Soran+1 yılmason mu :D illimunati olayı değilmiydi onlar
- +1 yıl
Evet.
Soran+1 yılBende giricem aralarına işleri kıyak onların :D
Yarısı zaten 17 18 yaşında naptığını bilmeyenler
03 Yorumla
Soran+1 yılAnketteki ateistlerin %72'si üniversite ve yüksekokul mezunuymuş. %10 gibi bir kısmı ise lise mezunu. Yani çoğu 20 yaşın üstünde.
Soran+1 yıl50 yaş grubundakiler var lise mezunları var bunlardamı üniversiteden? Ayrıca üniversiteleri toplasan 5 milyon nüfus çıkmaz ne çaresizce bir yorum.
lafta herkes müslüman
00 Yorumla
+1 yılBeni ilgilendirmez herkes kendine yapar ne yaoarsa
00 YorumlaYaşasın ateizm -_-
11 Yorumla
Soran+1 yılsendemi brütüs :D
yalan beeeee
01 Yorumla
Soran+1 yılÜzülmeni istemem ama değil.
+1 yılNe mutlu bana ki o sayinin icindeyim
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 803 cevap paylaştı. hiç dikkatimi çekmedi
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSüper haber hahaha
40 Yorumlaiyi olur inşallah
02 Yorumla
Soran+1 yılİyi olur ''inşallah'' ? :D
Kaynak nedir?
07 Yorumla
Soran+1 yılKonda
Soran+1 yılAlgı? Bunu her kesim gazeteci söylüyor. Sadece onlar oran vermiş 70 milyonluk bir türkiyede çocukları bebekleride sayarsan oran olarak %3 civarı birşey düşüyor zaten. Ama insanların sorgulayıp araştıracak yaştan sonrasına göre oranlarsan oranları dahada artıyor. şu an 77 milyon içinde %3 civarı ateist oranı var bunu tüm kaynaklar söylüyor.
- +1 yıl
Bak güzel kardeşim! Ülke yönetiminde dini ön plana çıkartıp her türlü haltı kendine reva gören bir anlayış olduğu sürece bu sayı artacaktır! Beni hiçkimse inancım üzerinden sömüremez ya da yargılayamaz! Kaldı ki ateist artıyrosa kime ne? Sen kişi başına düşün milli gelir ile ilgilen! Ateist yolunu bulur ! Her boku dine bağlayıp resmin bütününü kaçırmayı son 14 yıldır görev biliyoruz zaten!
Soran+1 yılBıhh deyip kalmadım :) senin gibi 24 saat bilgisayar başında değilim. Seni ne için ikna etmeye çalışayımki? Ben bir iddaa atmadım sadece anket sonucunu paylaştım bu kadar. Milli gelir konusunda haklısın kağıt üzerindekiyle elimize geçen arasında çok fark var ama malesef elden birşey gelmiyor seçim denen birşey var sandığa gidiyoruz ve karar veriliyor, tercih halkın...
- +1 yıl
Malesef seçimler gerçeği yansıtmamakta, sen de milli irade ile başlayan cümleler kurma lütfen. Yeterince ekranda bu konuda tecavüze uğruyoruz. burada yapmayalım bari.
Özetme beni ikna etmeni istemedim zaten, sadece vurgulamak istediğim birşeyin üzerine gittim ve sanırım sen beni yeterince anladın. Sabırlı cevapların için teşekkür ederim.
İyi geceler.
Yok a..
02 Yorumla
Soran+1 yılVar a.. :D
Hiç şaşırmadim.
00 Yorumla
+1 yılYalan haber
02 Yorumla
Soran+1 yılSeni tatmin edecekse peki diyelim :)
- +1 yıl
Çok nazıksın saol
Kim demise yalan
03 Yorumla
Soran+1 yılSebep?
Soran+1 yıl
Gizli Üye(36-45)+1 yılYok öyle birşey
01 Yorumla
Soran+1 yılİstediğin kadar yok desende gerçekleri değiştiremezsin malesef :(
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?