Son dönemde Türkiye'de ateistlerin sayısında büyük artış olduğuna yönelik haberler çıkıyor. Hatta ateist sayısının 5 milyonu geçtiğini iddia edenler bile var. KONDA'nın verilerine göre son 6 yılda kendini inançsız olarak görenlerin nüfusa oranı yüzde 2,3'ten yüzde 2,9'a yükselmiş durumda
Bütün dünyada artıyor. Belli bir döneme hitap eden bir inancın sonsuza kadar ayakta kalacağını düşünmedin herhalde? Zamanında paganizmin yerini semavi dinler aldı, şimdi de sıra non-teizmde.
Ülkemizde siyasal islam hakim olma yolunda ilerlemektedir. Siyasal islam ölümdür. Din için temizdir, saftır güzeldir derler evet din kişinin vicdanı ile alakalıdır ama din ne zamandan beri siyaset sahnesinde bir araç bir alet oldu o zaman ideolojik hareketlere girdi ve ülkelerin milletlerin felaketleri oldu.
saldirmiyoruz doğru söyledi. arkadaşım 80 üstünde aldı atanmadi 80 altındakiler akp. ye üye olanlar hepsi atandı ıslamiyetin neresinde bu var kul hakkı yeniliyor RTE suçu yok mu şimdi
Dış mihraklar, kıyamet falan... Kesinlikle günümüzdeki din tüccarlarının hiçbir suçu yok, hep inancımızı bozmak isteyenlerin oyunu bunlar. Fakat benim ülkem yer mi bunları be!!!
Bence dış mihrakların veya kıyametin gram suçu yok zaten :D Bir ülke düşün ki inandığı dinin kitabında "açıkça" yazıldığı söylendiği halde başkaları olmadan anlayamayacağını iddia etsin. Ben zaten kendimce sebeplerden ötürü inançsızım, ama elindeki kitabı bir aç oku diyor insan, doğruluğuna öyle karar ver. Öyle feyiz al alacaksan. Önce doğru veya yanlış kabul edip sonra okursan aklındakilere uygun hale gelsin diye zorlarsın tüm okuduklarını. Bak "yanlış kabul edersen de" böyle olur, bunu da kabul ediyorum yani. Olabildiğince açık zihinle okuyup öyle karar vermek gerek. Ama yok, biz hiçbir şey sormayalım, ülkeye yine şeyhleri doldurduk onlar cevaplasın. İş değil bu. Tabii artar ateistler. İnsanlar rahatsız oluyorlar bu kadar sömürüye kimsenin gıkını çıkarmamasından. "Gerçek İslam bu değil" diye ateiste kızacağına Cübbeli'yi sustursunlar ki İslam'ın adı kirlenmesin. Ben saçmalayan ateist gördüm mü ona da fırçayı basıyorum kendi adıma. (Agnostiğim)
İnsanlar yapmak istedikleri şeylerden kınanmak istemiyorlar, günah işlemekle itham edilmeyi kendilerine yakıştırmıyorlar bir arayış içine giriyorlar kendilerince sebepler bulma çabasına giriyorlar. Ateist olduklarında zina yapsalar serbest, alkol serbest , kumar şans oyunları serbest hatta kötülük yapsalar da onlara göre ahiret yok yaptırım yok neden müslüman olsunlar ki
Ateizm bir kaçış yeri ya da bir popüler olma mekanı değildir. Ateizm felsefi düşünebilmenin, analitik sorun çözümleyebilmenin adresidir. Ne yazık ki bu manası ateist olan kişi sayısı çok az.
Kâfirlere ne saygım var ne de hak verişim. Ahmaklık tek işleri.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Tek bir sebebi var:DİN DİN DİN. Bende dinden soğuyanlardanım. Dinin kullanılmasından bıktım. Müslümanların davranışları ve ülkemizde kadınların öldürülmesi, şort giydi diye vb hertürlü sebepten dayak yemesi, tecavüz, sübyancılık... kısaca ülkemiz muhafazakarlaştıkça bende dinden daha da soğuyorum. Şöyleki gelecekteki eşimin ve hatta çocuklarımın bile müslüman olmaması umrumda değil. Yeterki "iyi insanlar" olsunlar.
Dini kötü kullanalar var diye madem dinden soğuyosun peki parayı kötü kullanalar var diye neden paradan soğumuyosun bu nasıl saçma bir mantıktır din düşmanlığı artık bambaşka bir safhaya ulaşmış anlaşılan haaaa birde parayı kötü kullananlar var ilerde parası olmayan biriyle evlensen iyi parsın bence :D komik
ozenti konusunda aptal olamazlar dedim 5 milyona yakın ateist var türkiyede İSİD çıktığından bu yana allahu ekber diyip kafa kesiyor dini sömürenlere bakıp allahu tealanin var olduğunu yok sayıyorlar bundan dolayı aptallar
"dini sömürenlere bakıp allahu tealanin var olduğunu yok sayıyorlar bundan dolayı aptallar" Bu cümlen benim verdiğim cevapla birebir örtüsüyor zaten... Iside bakıp "Allah'a inanan kafa kesiyor"diyerek dininden vazgecen biri aptalin onde gidenidir zaten...
İnsanlar bence bilinçsizleştiği için ateist oluyorlar. Tek bir tarafı araştırıp sadece belli fikirlerle ilgili yazıları okumak at gözlüğü takmaktan farksızdır bence.
@sinanh Sen asıl tek açıdan bakıyosun. Onlar herkes gibi olmayıp araştırmayı sorgulamayı seçiyolar. Toplumun inandığı genel kanı inanmak, onlar farklı açıları sorgulayarak ateistliği seçiyolar. At gözlüğü=tek taraflı bakmak tabirini yanlış buluyorum
Yanlış anlatıldığını iddia ettiğinize göre doğrusunu siz iyi biliyorsunuz demektir. Lütfen bu doğruyu kamuoyundan gizlemeyin. Bütün dünya gerçekleri öğrensin.
@Sürsil Bakın dinde yanlış anlaşılma var kimse inkar etmesin. Kuran ve hadis ışığında ilerlemek yerine dinin içine katılmış hurafelerle başımız dertte ki bu durumdayız.
Ben de ateistim. Kimseye zararım yok. Doğru bir insan olmak için düzgün bir vatandaş olmak başkasının özgürlüğüne göz dikmemek yeterli. Zaten bir devlette yaşıyoruz. Kuralsız değiliz.
Bizde Allahı var sayan inanca saygı duymasak sen ne düşünürdün? İnsanların kararlarına bir saygı duymayı öğrenemediniz... İsterse uçan spagetti canavarına tapsın si-ze-ne?
Nasıl anliyorsan kardeş... bir kere de müslüman zina yapmaz müslüman yalan söylemez müslüman katliam yapmaz müslüman insan öldürmesi deyin be.. hep gavur hep ateist hep şu bu dersiniz.. bu ülkede camiden bile eşya çalınıyor nasıl müslümanlar anlamadım
sen kendine yol cizmizsin ne dememiş bekliyorsun. sen demedinmi benim inandığım şey insanı öldürmeyen şey sen zannediyonki isid müslüman müslüman cana kiyamz ıslam yasaklamış sen inandığın yolda yürü yürüme
arkadaşlar bence aklını kullanamayanlar sizlersiniz ve islam karanlık bir din kadın erkek eşitliği adına hiç bir şey söz konusu değil çok fazla çelişki var
Kardeşim islami kullanmalarindan dinden soguyosun ama zamaninda kilisenin insanlari kandiripta yalanlari ortaya çıkinca insanlar inançlarindan mi vazgeçti hayır. Onlar kiliseye olan guvenini kaybetti ama hristyanliga degil. Bizim millet dini kullanandan degilde islamdan sogur bu nasıl iştir
peki o zamanlar teknoloji hiç yokken Akdeniz'in suyu, Cebelitarık Boğazı'nda Atlas Okyanusu ile karşılaşır. Ama bu karşılaşma sonucu kendi sıcaklık, tuzluluk ve yoğunluk özellikleri değişmez. Çünkü iki deniz arasında da bir sınır vardır. kurandada bundan bahsediyor nasıl oluyor peki
En İyi Cevaplar