Merhaba! Yaklaşık 4 aydır deistim. Müslümanlıktan çıkmam çok zamanımı aldı sürekli kendimle savaşıyordum ilk başlarda mantıksız bulduğum her şeye ''buna bizim aklımız yetmez'' ''Allah bilir'' gibi kestirme cevaplar veriyordum ama zamanla bu korkularımı attım ve deizmin bana mantıklı geldiğini anladım ve bu yaşıma kadarki verdiğim en doğru karar olduğunu düşünüyorum. Beni bu derece mutlu eden kararı aileme de iletmek istiyorum ama verecekleri tepkilerden de çekinmiyorum değil. Annem ve babam çok dindar değillerdir, annem kapalı değil, oruç tutmaz, namaz kılmaz ama islama inandığını dile getirir. İyi inanır ama pratikte siliktir. Her neyse sizlerden özellikle bu durumu tecrübe etmişlerden yorumlar almak istedim. Sizce nasıl onları üzmeden söyleyebilirim?
Cevabın nedir?
Gizli Üye(30-35)+1 yılmadem sen gerçekleri öğrendin ve aydınlandın
neden aileni de aydınlatıyorsun
herkes birbirini aydınlatırsa bizim gibiler artar dünya daha güzel olur
şu an internet sayesinde bir sürü , dökümana ve bilgiye kolayca ulaşabildiğimiz için
son yıllarda deistlerin sayısı katlanarak artıyor
son 10 yılda belki ortadoğu dinlerinin var olduğu 2 bin yıldan beri geçen sürede
daha çok deist ve ateist kazandık
bu katlanarak artıyor
ancak diğer insanlardan çekindikleri için dile getiremiyorlar
şu an belkide rahat 15-30 yaş arası insanların 10 kişisinden 2 si deist veya ateist
bu oranları anketlerde öğrenemezsiniz
İddia ediyorum 2080 e kadar bütün ortadoğu kökenli dinler çökmüş olacak
dünya 2. rönesansını yaşayacak
ve şu an ki durumumun modern karanlık çağ diye tarihe geçecek01 Yorumla
Soran+1 yılBence de. ama ailem fikirlerinden dönecek kadar çağdaş değil
En İyi Cevaplar
+1 yılNasıl bir ailen olduğu çok önemli. Benimkiler gençliklerinde sorgulayıp sonradan İslam'a geri döndüklerini söylerler. Bu nedenle sorgulamaya başladığımda onlardan çekinmedim, zaten aileyle paylaşımın önemini kavramış insanlar oldukları için beni dışlamadılar veya bana baskı yapmadılar, bildikleri yolu gösterdiler ancak "kendime veya başkasına bir zarar getirmedikçe" istediğime inanabileceğimi, önemli olanın iyi bir insan olabilmem olduğunu söylediler. Üstüme baskı kurulmamıştı, ayrıca süreç boyunca sorgulamalarımı onlarla da paylaşabilmiştim. Şimdi ateist olduğumu biliyorlar, zaman zaman bana "inanan ama bunu reddeden genç" muamelesi yapsalar da haberleri var durumdan.
Bu iletişimi ailenle sağlıklı bir şekilde kurabilmen gerekiyor.27 Yorumla
Soran+1 yılNe şanslısın
- +1 yıl
Böyle bakınca şanslıyım, ama ortalama Müslüman birinin gözünden bakınca annemin bile zaman zaman "Belki de sana dinimizi öğretemedik, bu nedenle hatalıyız." dediğini duydum ben. Olayları hangi tabanda değerlendirdiğin çok önemli. Bu nedenle önce ailenle empati kurmalısın, neye nasıl tepki vereceklerini tartmalısın ki, söylediğinde o kadar az sorun olsun.
Soran+1 yılDini kutsal kitaptan öğrenmek gerek.''Allah çok güzel'' ''Muhammed adamdır'' tarzı söylemler bir sonuca ulaştırmaz. Günümüzde de öyle zaten çocukların küçük yaşta beyinlerini yıkıyorlar. Anlamını bilmidkleri arapça sözleri ezberletiyorlar. Çok yanlış. Ben şanslı olduğunu düşünüyorum keşke herkes öyle olsa
- +1 yıl
Söylemek istediğim şey, karşındaki insan "default" olarak Müslüman tabanından bakıyor ve farklı görüşlerin hatalı olduğuna inanıyor. Küçükken zincirle bağlanan, büyüyünce iple sandalyeye bağlanan fillerin hikayesi vardır bilmem karşılaştın mı. Söylenene göre fil küçükken o bağı açamadığını öğrenince, ileride sandalyeye bile bağlansa hareket edemeyeceği düşüncesiyle öyle sabit dururmuş. Biraz bunun gibi işte. Çocukken öğrenince sorgulaması kolay olmuyor.
Soran+1 yılKesinlikle.
- +1 yıl
Teşekkürler... ^^
Umarım nasıl-ne yaparsan sonunda yine mutlu olursun.
Soran+1 yılSende öyle
Gizli Üye(36-45)+1 yılİlk önce ailenin bu konuya bakışını ölçsen bence çok daha iyi olur, kendini belli etmeden önce. Deistlik hakkında ne kadar bilgiye sahipler mesela? Bu düşünce tarzına bakış açıları nedir? İyi mi kötü mü? Birde kendini açıklamak için gerçekten hazır hissediyor musun yani kendini gerçekten ifade edebilecek misin onlara, doğrusu ile yanlışı ile. İlk önce bence kendini ne şekilde ifade edeceğin konusunda ufak bir pratik yap. Daha sonra ailenin tavrını ölç bu konu hakkında ondan sonra zaman içerisinde uygun bir anda kendi görüşünü paylaş.
11 Yorumla
Soran+1 yılMantıklı. Teşekkür ederim
+1 yılÜlkenin İslamiyetin durumu çok kötüye gidiyor. Herşey kuranda aslında türkçe mealini okusan böyle düşündüğüne utanırsın tabiikide bu senin kendi fikrin düşüncen kimse karışamaz. Daha sen bile Arapça kelimeleri ezberletiyorlar anlamını bilemeden demişsin demekki kutsal kitabımıza hiç bakmamışsın. Benim dayımda senin gibiydi sonra bütün kutsal kitapları okudu ve sadece hz Muhammed son peygamber değil dedi bence seni birileri etkilemiş ben yinede bir oku araştır derim.
03 Yorumla
Soran+1 yılZaten Türkçe çevirisini okuduğum zaman deist olmaya karar verdim :D
- +1 yıl
Nasıl türkçe çevirisini okuduğun halde böyle oldu bilmiyorum neyse yolun açık olsun inşallah yanlıştan en kısa zamanda dönersin 😊
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
4
Cevap
48Cevap
+1 yılSen dünyaya müslüman olarak gelen en şanslı insanlardan birisisin doğru dini araman gerekmeden sorgulamadan Allah seni müslüman anne babadan dünyayya getirmiş önünde senin her soruna yanıt veren Mucize kitabın Kuran varken sen doğru cevaplar için değil Kendi doğruların doğrultusunda yaşamak için kendince doğruyu bulmuşsun şu an sana çok tatlı ve mutlu bir yaşam gibi geliyordur mutlaka zorluk zorunluluk yok ye içi eğlen Ama Allah şahittir Dinden dönen Münafık olarak Cehennemliksin Allah Sana rahmet kapılarını işallah tekrar aralamayı nasip eder Yoksa Ahiretin pek hayra erecek durumda değil.
11 Yorumla
Soran+1 yılDünyada birsürü ırktan insan varken neden benim milletimin dini doğru olan din oluyor ki? Doğdun annen baban müslümandı sağın müslümandı solun müslümandı. Sana müslümanlık için ''en iyi , en doğru'' dediler inanmazsan yanarsın dediler , hem korkuttular hem şişirdiler. Dünyada 500den fazla din var ve bir çoğunun da kendine ait farklı farklı betimledikleri tanrılar var neden seninki doğru olsun? Tüm kutsal kitapları okudunda mı Kuran'ın en iyisi olduğunu iddaa ediyorsun bütün dinler hakkında bilgiye sahip misinde bu kadar emin konuşabiliyorsun?
- Aile & Toplum konusunda 339 cevap paylaştı.
+1 yılya ailene islamın mantıksız yönlerini anlat ya da ailen sana islamı anlatsın.. ortada buluşun akıl ve vicdan doğru yolu emin ol gösterecektir
17 Yorumla
Soran+1 yılDöneceklerini sanmıyorum. Dinden çıkmak yıllar alır
- +1 yıl
Allah'ın yokluğuna dair tek bir kanıt koyarsın ortaya tüm inançları çöker. Tabi önce senin neden inandığını biliyor olman lazım bir yaratıcının evrene müdahelesinin olmadığına, evrenin kendi kendine işlediğine.
Tek bir kanıt koy ortaya ve islamı çökert yapabiliyorsan
Soran+1 yılBen onları deist bile yaparım ama duymaktan kaçarlar sakince dinlemezler beni onları tanıyorum
- +1 yıl
deistlikle ilgili kanıtlarını merak ettim istersen bir pratik yapabiliriz seninle :)
Soran+1 yılŞu aralar yoğunum ama zaman ayırabildiğim bir ara sana mesaj atarım eğer sende istersen tabii ki.
- +1 yıl
dilediğin zaman atabilirsin
Soran+1 yılteşekkürler
- Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılDeist olacağına Ateist ol dostum bari adam sansınlar o kadar... senin yaptığın sorumluluktan kaçmak sadece, bir yaradana inanmanın zorunluluğu yok deyip kestirip atıyorlar deistler, unutma cehennem azabı çok şiddetli olacaktır... bir yaradana inanıyor isen sorumlulukların olacaktır...
017 Yorumla
Soran+1 yılBen Kuran'ın betimlediği gibi beni gözetleyen dünyamda hareket işlerime karışan beni cezalandıracak olan insani bir tanrıya değil. Big bangi başlatan güce inanıyorum. Allah'a değil
- +1 yıl
Tamam sen Ateist kafalı oluyorsan sorumluluktan kaçan bir canlısın... Allah'a inanmak bir şey kaybettirmez... ama Ateist olman çok şey kaybettirir ve şunu unutma son 15 yılda Ateist sayısı çok çok arttı bunu sebebi teknoloji ve düzmece videolar Sana her şeyi çok bariz şekilde kanıtlarım tüm dünya savaşların temelinde dini sebepler yatar... insanlar dini için kendileri feda eder ben ateist olsam şu an sana söylüyorum bu yazdıklarımı iyi oku ilk yapacağım şey alkol içmek sonra zina yapmak olurdu ve şu an zengin olurdum...:) ve Allah korkusu olmasa dünya düzeni bozulur çünkü her yerde kanun yok maalesef... çoğu insanın acıma duygusu ve vicdanın yok bir hata yaparken Allah beni görüyor endişesiyle o hatadan vazgeçiyorsun... Allah sana akıl fikir versin.
Soran+1 yılDinler toplumu düzene sokmak için uydurulmuş kurmaca şeyler zaten. Sen de söylüyorsun. Bir insan bir varlıktan korkup da iyilik yapacağına iyi kalpli olduğu için yapsın ki değeri anlaşılsın. İyilik karşılığı cennet vaadedilince insanlar menfaatçi olup çıkıyorlar.
- +1 yıl
Din faydalı bir şey, ve kimseye bir zararı yok... bunu göz önüne almalısın.. sen zaten çok video izlemişsin kalbin kararmış artık faydasız geliyor artık sana yazdıklarım okudukların...
Soran+1 yılBen dinin faydasıyla ilgilenmiyorum. Dinin bir yaratıcı tarafından gönderilip gönderilmediğiyle ilgileniyorum. Araştırmak güzeldir. Sorgusuz itaat köleliktir
- +1 yıl
Hazırcısın yani - ve senin şu an ki durumum insan dışı her canlıya benziyor.
Soran+1 yılMuhabbet aşağılama seviyesine geldiğine göre ben kalkayım. İyi geceler sana
- +1 yıl
Düşünmekten kaçanlara ne demek gerekiyor ki? işine geldiğin gibi yanıtlar veriyorsun ama gerçekler bunlar emirler ve yasaklar belli.
Soran+1 yılKimin yazdığı belli olmayan bir kitabın kurallarına ben uymam. Uyanlara ne mutlu cennet hayalleriyle uyusunlar her gece
- +1 yıl
Bu durum seni o kadar kasıyor ki gelip insanlar ile bunu tartışıyorsun :) umurumda olmasa bunu yapmazsın, iyi sabahlar olsun.
Soran+1 yılUmurumda çünkü. Neden umurumda olmasın ki? İslami bilgiler beni inandırsa yine müslüman olurum. Ateşte yanacağıma inanıp da neden kendimi ateşe atayım? Sabit fikirli değilim. En doğruyu bildiğimi düşünmüyorum en doğruyu araştırırarak sorgulayarak tartışarak arıyorum. Ayrıca benim sorduğum soru aileme nasıl söyleyeceğim ile ilgiliydi insanlar farklı yerlere çektiler ben değil. Sanada
- +1 yıl
Çok bariz sabit fikirlisin, artı ailene söyleme zorluluğun yok ve söylemekten bu kadar endişe etmenin nedeni bulunduğun durumdan emin olamaman.
Soran+1 yılBulunduğum durumdan emin olmamam sabit fikirli olmadığımı gösterir ::)) kendini çürüttün
- +1 yıl
Ailene söyleme konusuna gelince her şeyi başa alıyorsun tekrardan ön serim yapıyorsun.. bir nevi korkuyorsun.. yani bulunduğun durumdan emin olamama konusu bu ama kararın değişmeyecek çünkü sabit fikirlisin yazdıkların bunu gösteriyor... bu bir çelişki değil.
Soran+1 yılYoo korktuğumdan değil üzülceklerinden. Sorumda belirtmiştim. Sabit fikirli değilim hiçbir zaman da olmadım olsaydım islamdan da çıkmazdım zaten ben de zamanında 5 vakit namazını kılan Kuran okumayı bilen çok inançlı biriydim. Bunların saçmalık olduğunu anlayıp sıyrılabildiğime sabit fikirli falan değilim
- +1 yıl
Yanlış yolda olduğunu söylemek istiyorum son olarak ve artı olarak da kendini ve durumu iyi ifade edebilen birisi olduğunu düşünüyorum... ama şu an başka arkadaşlar sanrım yeterince sana yazıyor benim vaktim kalmadı başka zaman bu konuyu tartışabiliriz ama daha önce 5 vakitten dönmüş biri için nasıl yol izlenmeli bilemiyorum garip - alışılmamış.
Soran+1 yılTeşekkür ederim. İyi geceler
+1 yıl-anne ben deistim
+neren deisti aynısın işte
-deistim ya
+yoo aynısın deisen birşey yok131 Yorumla
Soran+1 yılBravo
+1 yılBende deistim sadece anneme söyledim çok kızmadı bana biraz nasihat verdi sonrada unuttu galiba biraz unutkanlık var. Arkadaşlarıma söylediğimde aşırı fazla tepki aldım sonra yalan falan dedim inandılar. Sadece en yakın arkadaşım biliyo tam deist olduğumu zaten onu da deist yaptım. Bence söylememelisin.
10 Yorumla
+1 yılTanrı bizi, iyiliğin, kötülüğün, güzelliğin ve çirkinliğin olduğu bir dünyada yarattı sonra kendisi huzura çekilip keyif sigarası mı içiyor? Bir yerde zıt kavramlar var ise orada muhakkak bir sınav vardır. Ama senin tercihin. Ailen muhafazakar biriyse bu durum zor. Sana baskı yapabilirler. Söylemek zorunda da değilsin. Zaten bir zaman sonra tekrar seçersin İslamı şimdiden ailene söyleme derim.
00 Yorumlaniye söylüyosunki. bu senin hayatın senin kararın. boşuna insanlarda kaşıntı yapma bence...
13 Yorumla
Soran+1 yılSöylememeyi de düşündüm ama kendimi özgürce ifade edebildiğimi düşünmüyorum öyle de. Dini bir konu açıldığında müslüman taklidi yapmak çok yorucu
Soran+1 yılhaklı olabilirsin. teşekkür ederim
- Aile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yıllutfen muslumanliktan cikma cunku musluman disinda kimse kurtarmaz, hak din islamdir, tek Allah vardir baska tanri yoktur, bide muslumanda kardeslik var, muslumanlik temizliktir, dinimizde zorluk yoktur, peygamberimiz bile bizi cok ozen gosteriyor,
bide bir dusun mesela muslumansin ve gunahkarsin ve cehennemlik olacaksin ama peygamberimiz sav seni oyle sefaatcilik oyle kurtaracak ki bu bir mucize denir.
hangi dinde boyleler var. yeter ki muslumanliktan cikma. artik sana kalmis15 Yorumla
Soran+1 yılBunlar çok klişe
- +1 yıl
nedemek istedin?
Soran+1 yılÇok tanıdık laflar yani
- +1 yıl
olabilir ama bizde zorluk yoktur iste inan iste inanma bu sana kaldi ama muslumanliktan cikmayi icimde gelmiyor yapma (tavsiye etmiyorum)
- +1 yıl
Knk bu tür tipler o kadar koyun gibidir ki insan şaşırır kendilerinin beyinleri olduğunu ve sorgulamayı bilmezler hep bi "ülkem neye inanıyorsa bende ona inanıyorum" kafası var bunlarda Hristiyan ülkede de doğulsalar beyinciklerini kullanmazlar bile
Gözümüzün açılması sizi bu kadar rahatsız ediyorsa bakmayın buraya kardeşim
+1 yılbende daha önce inanc konusunda çok çelişkiler yasadim neden İslam neden inaniyoruz acaba hangi din doğru İslamda neden mezhepler var hangi mezhep doğru diye diye kafayi yiyecektim bence karar vermeden önce kurani bastan sona oku cevabi orda bulacaksin en azindan dene şahsi Görüşüm hicbir mezhebe bağlı olmadan sadece kuran müslümani olmak en doğru yol
01 Yorumla
Soran+1 yılKuran'ı okudukça daha bir inanmayasım geliyor
+1 yıl:) Ateiste yeterince araştırmamış bilgi edinmemiş diyorum da , deiste ap. taldan başka diyecek söz gelmiyor aklıma. ya madem tanrı var diyosun , dünyayı başıboş bıraktığını nerden çıkardın :) Arkadaşım , Allah bu dünyaya karışmaz müdahale etmez evet , ama bu yapamadığından değil , mahşerde adil 1 yargılama olması içindir.
09 Yorumla
Soran+1 yılAllah yok tanrı var. Tanrı benim dünyamda gelip gitmiyor , karışmıyor. Çünkü o dinlerin betimlediği gibi insani özellikte bir tanrı değil big bangi başlatan güç diye tanımlarız biz. Bizim tanrımız evrende bir nokta bile olmayacak olan dünya gezegeninin iç işleriyle ilgilenmez. Bizim tanrımızın bir dini bir rengi de olmaz. Çünkü o insani özellikde değil çok daha ötesinde
- +1 yıl
Şimdi sana bu söylediklerinin İslamdaki karşılığını söylicem.
Allah yok tanrı var. Tanrı benim dünyamda gelip gitmiyor , karışmıyor. Çünkü o dinlerin betimlediği gibi insani özellikte bir tanrı değil big bangi başlatan güç diye tanımlarız biz. ( Bunu inkar eden mi var kardeşim, İslam dini zaten herşeyi Allahın yarattığını , zaman kavramını Allahın başlattığını (sana göre tanrı) anlatıyor.
Bizim tanrımız evrende bir nokta bile olmayacak olan dünya gezegeninin iç işleriyle ilgilenmez. ( Sizin tanrınız , senin beynine bile 60 trilyon atom koyarken acaba niye bu kadar uğraşmış diye hiç düşündün mü? Küçükük 1 karasineğin gözüne 8 bin göz koyarken , saniyede 500 kanat çırpacak kadar mükemmel 1 varlık yaratırken derdi neymiş? 1 yaratıcı varsa , o yaratıcının bunları sebepsiz yapması, saldım çayıra demesi saçmalık. Hiçbirşey sebepsiz veya tesadüf değildir. Madem ki seni zeki 1 varlık olarak yaratmıştır , sana burada yaptıklarının hesabını soracaktır. - +1 yıl
Aşağıda yazdığın yorumları okudum , Allah bizim dünyadaki hareket işlerimize İslama göre karışmıyor zaten. Sen kaderini yaşıyorsun ama kaderi Allah yönlendirmez , senin kaderini ne yaşacağını bilir ama müdahale etmez. Kur an da böyle bişey yok kimden öğrendiysen yanlış öğrenmişsin. Yüze doksan dokuzu müslüman olmayan ülkede yüzde 95 kur anı bilmeyince böyle oluyor işte
Soran+1 yılTanrı beni yaratmak için niye çok uğraşsın ki onun katında ''ol'' demek kadar kolay sonuçta? Yani onun gözüyle baktığımızda hiç de uğraşılmış mükemmel bir sistem değil. Tanrıyı dünyanın iç işleriyle ilgilenip dünya içinde gelip gidecek kadar sınırlandırmamak gerek. Ayrıca sebepsiz , başıboş değiliz. İyi olmamız için akarsularla dolu hurilerin olduğu bir mükemmel yerin vaadedilmesi gerekmiyor. Kalbimiz iyi olduğu için iyi olmalıyız. Bu daha değerli
- +1 yıl
Yahu dünya içine sınırlandıran kim saçmalama :) Başıboş değilsin madem hani bizimle ilgilenemiyodu ne oldu :) Sen bu dünyaya kendi isteğinle gelmedin , istediğin gibi de yaşayamassın. Bütün kainat gibi sende benim irademdesin. Gün gelicek canını alıcam. Seni oraya sınamak için gönderdim , benim sana söylediğim gibi yaşarsan öldükten sonra böyle olur yok yaşamassan böyle olur. Bunun neresi mantıksız?
Ama sen diyosun ki daha değerli olsun diye ben bunları kabul etmiyorum :D Öldükten sonra da öyle dersin böyle daha değerliydi :)
Soran+1 yılBaşıboş değilim zaten ama bu kuralları tanrı koymuyor. Değerler var iyilik, saygı, hoşgörü mesela. Bunlar toplumu ayakta tutar ben de bu değerlere uyarak iyi bir insan olmaya çalışıyorum gayet de başıboş değilim işte. Ayrıca sonucu bilinen bir sınavın içinde de değilim. Kendi isteğimle gelmedim böyle bir şey sözkonusu da olamaz benim mantığıma göre ama senin dinin kendi isteğinle geldiğini iddaa ediyor maalesef. Sözde doğmadan önce sana sorulmuş sen de kabul etmişsin sonra bilincinden silinmiş.
- +1 yıl
Cidden anlamıyorum ya :) Senin görüşüne göre bu dünyaya gelmemizin 1 amacı yok mu şimdi? Sadece toplumun iyiliği için iyi insan olmak ve ölmek midir bu mu yani yaşamanın sebebi?
Soran+1 yılevet
- +1 yıl
İyi insan olmassan ne olacak peki veya öldükten sonra ne olacağına inanıyosun meraktan soruyorum?
düşündüklerini herkese söylemek zorunda değilsin. kendi içinde yaşamanı tavsiye ederim. böylece daha mutlu olursun. söylersen tepkileri sert olursa üzülürsün. şansımı denemek istiyorum diyorsanda olacakları bilemem.
10 Yorumla
+1 yılSen seni Yaradanin ne yapacagini ya da yapabileceklerini dusunmezken ondan cekinmezsen anandan babandan mi cekiniyor? Vay yazik senin haline
35 Yorumla
Soran+1 yılAnnemin babamın yapacaklarından korktuğumdan değil üzüleceklerinden çekiniyorum. Vay halime bee :p
- +1 yıl
Komiksin gercekten :/
Soran+1 yılÖyle derler
- +1 yıl
Deist ne demekki Allaha inanmıyo mu onlar
Soran+1 yılAllaha inanmıyor. Yaratıcıya inanıyor ama dinleri reddediyor
Sana dusunup deistligi sececek akli veren Allah. Ve sen onun gonderdigi bize farz ve lutuf kildigi dinden ciktin oyle mi? Allah islah etsin. Ne diyim dinde zorlama yoktur. Hakkinda hayirlisi. Ama deistligini yedi cihana duyurmana gerek yok.
02 Yorumla
Soran+1 yılaradığım sorunun cevabı için ks halkına duyurmam gerekti. Duyurmaktan da utanmıyorum zaten bu benim inancım
Sorularını annene ve babana sor bir süre sonra anlıyorlar zaten
10 YorumlaDeist olman zaten gene buna bizim aklimiz yetmez mantigina uygun yaraticinin vsr olduguna inanıyorsun sonucta savunman cok tutarli gelmedi
07 Yorumla
Soran+1 yılBenim inandığım yaratıcı islamın betimlediği insani bir Allah değil. Big bangi başlatan güç, kodlanmış bilgi belki boyut ya da bir enerji, sonsuzluk. Tanrının varlığını reddetmek bana gaddarca geliyor
Soran+1 yılÜşenmem diyorsan youtube'da Stepal Kepton diye bir kanal var. Onun videolarını izle. Deizmle ilgili çok açıklayıcı bilgiler veriyor
Soran+1 yılO zaman diyecek bir şeyim yok. Fikrinin değişmeyeceğine şartlanmışsan kimse değiştiremez zaten :))
+1 yılbir de bu cikti. yazik bu milletin genclerine yazik..
22 Yorumla
Soran+1 yılTabii ya
+1 yılBenim sevgilim hristiyan ben Müslüman ve inan ki çok iyi anlaşıyoruz ve ben dinimin gereklerini yerine getiremiyor olsam da sevgilim Filipinler'de yaşıyor ve kendisi hergün kliseye gider ben saygı duyuyorum ona. ailen de saygı duyacaktır emin ol
00 Yorumlasen islamiyeti pratikte bir deneseydin emin ol şu an hayatında verdiğin en yanlış karar olduğunu anlardın.
114 Yorumla
Soran+1 yılDenedim zamanında
Soran+1 yılİnanmadığım bir şeyin isteklerini neden yerine getireyim? Önce beni inandırması gerek. Yoksa namaz kılmanın dayanılmaz hafifliği mantığı tam bir romantik duygusal bir şey olup çıkar
Soran+1 yılBen öldükten sonra ateşi görmeyeceğim ama sen de cenneti görmeyeceksin ne yazık ki
Soran+1 yıl''Ya varsa'' mantığıyla Allah'ı kandıramam:)
- +1 yıl
ya varsa kelime si senin için ihtimal ama benim için ihtimal olması söz konusu dahi değildir
zaten var da hani sen inanmıyorsun ya ha işte o gerçekte var zaten ölünce görücez
sen inansan da inanmasan da bu değişmez bir gerçek
sen kabul etmek zorunda değilsin o yüzden de kendinde biraz da hangi hakla sorguladıgını düşün
Soran+1 yılSenin için değişmez bir gerçek olan benim için yalan. Cennet yok cehennem yok sorgu da yok. Ölünce de bedenimiz ve aklımız işlevini yitirecek ve hiçbir şeyi görme durumu söz konusu olmayacak. Hayallerde yaşıyorsun
Soran+1 yılYoo. İyi bir insan olacaksın bunun karşılığında sana ırmaklar akan huriler olan bir yerin vaadedilmesi gerekmiyor. Kalbin temiz olduğu için iyi olacaksın. Dünyaya faydalı bir şeyler bırakacaksın. Amacın bu
Soran+1 yılTanrının kuralları olmaz benim inancıma göre bu yanlış. Tanrı kuralın da yaratıcısıdır çünkü. Sadece insanların kuralları olur. Tanrıyı otoriter bir baba gibi nitelendiriyorsunuz
+1 yılİlla söylemen gerekmiyorsa, söyleme. Çünkü her insanın kendi düşünce ve yargıları
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBende inançsızdım ailem gibi ama sonra anladım ki, Allah var ve tabi onun kuralları, Peygamber'leri, kitabı, aileme söylerken zorluk çektim bana önce kızdılar ama sonradan alıştılar.
00 Yorumla
+1 yılÇok umurlarında olmaz takma bence gerek yok yaratıcıya inanıyorsan söyleme
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 7,1b cevap paylaştı.
+1 yılneden söyleyeceksin?
illa ki farklı düşündüğünü bilmeleri gerekli mi?02 Yorumla
Soran+1 yılmüslüman taklidi yapmaktan yoruldum
- +1 yıl
:) sana inanıyorum ve konunun aykırı olmakla ilgisi olduğu fikrini kafamdan atıyorum. yani lezbiyende olsan söylerdin, bakire olmasanda açıkça söylerdin, taklitler yorardı çünkü.
ayy susamadım ya la :)
beynini siktiğim kızı hiç bir boku araştırmazsınız ki siz anca düşünceniz milletten farkım olsun ilgi göreyim sen Kuran-Kerim baştan sona oku bakayım
04 Yorumla
Soran+1 yılÖnce saygılı ol
Soran+1 yılİlgi görmek için deist olduğumu iddaa ederek ilgi görmeye çalışıyorsun. Herkesi aynı kalıba koymamayı öğren önyargılarını da bırak bir yere çıkışta alırsın.
- +1 yıl
Gerizekalıcım biz zaten kuranı okuyupta deist ya da ateist oluyoruz kuran çelişkilerle dolu bir din çocukken aklınızı almışlar yok müslüman olmazsa başına bunlar gelicek diye
Yaşın eğer gerçekse lütfen gelecekte çocuk yapma çocuğun bir gün sana "baba bu din bana mantıksız geliyor bu yüzden inanmamayı seçiyorum bu yüzden beni dışlama lütfen her zaman beni sev ve destekle" derse kafasını kesiceksin her kes dindar olmak zorunda değil ve bizim bi beynimiz oldiğu için sorgulamayı çok iyi biliyoruz!
+1 yılAçıkça söyle kardeşim dinde zorlama yoktur :)
18 Yorumla
Soran+1 yılTabiiki zorlama yok. İsteyen inanıyor isteyen inanmıyor. Zaten onlar zorlayacak olsa da ben inanmadıkça hiçbir şey değişmeyecek. Benim derdim onların üzülmelerini istememem
- +1 yıl
Anladım kardeşim zaten İnsanlar kesin olarak inanmak istemeden Kur-andaki mucizeleri ve ayetleri anlayamıyor bende eskiden böyleydim..
Soran+1 yılİnanmak istemek için inandırılmak gerekli :))
- +1 yıl
Kardeşim ALLAH o kadar çok ayet göstermiş ki bize Kur-anda Hidayet isteyip ona inanmak istediğin zaman sana mucizeleri gösteriyor canım kardeşim. Sen inanmak iste ben sana yol gösteririm ama seni inandıramam ve doğru yola iletemem herşey sana kalmış.
Soran+1 yılKuran ayetleri dinin bir tanrı tarafından gönderildiğine ikna edemiyor maalesef
- +1 yıl
İstersen konuşuruz bu konu hakkında kardeşim ben Kur-ana tabiyim ve eksiksiz olarak KUr-ana uygun yaşamaya çalışan biriyim ama ayetler bence çok açık fakat sana saygı duyuyorum.
Soran+1 yılTeşekkürler
- +1 yıl
Rica ederim canım kardeşim
Sana mantıklı gelenle doğru olanlar aynı şeyler değildir...
02 Yorumla
Soran+1 yılMantıklı gelmeyenler mi doğrudur :)
- Aile & Toplum konusunda 3,2b cevap paylaştı.
+1 yılSöylemene gerek yok. Neye istersen ona inanırsın.
İlla söylemek istiyosan...
-Anne, baba ben deistim.00 Yorumla
+1 yılçok yanlış bir karar Allah seni o yanlış yoldan dödürsün inşallah Allahın verdiği bu nimetlere nankörlük etme ve bolca ölümü kabri düşün...
00 YorumlaAptal :D allahın bize sınırlı zeka verdigini benim kadar iyi biliorsun. Seytanın oyunlarına gelme o cok kurnazıdr
09 Yorumla
Soran+1 yılhadi ya. Kim dedi? Kuran da mı yazıyor?
Soran+1 yılBen Kuran'a inanmıyorum diyorum sen Kuran'da yazan şeylerle beni ikna etmeye çalışıyorsun
Soran+1 yıl1 kez değil çok kez okudum. Araştırdıkça uzaklaştım. Doğruya yakınlaştıkça dinden uzaklaştım. Şeytan diye bir şey yok. Saçmalık
Soran+1 yılajshsddjd müthiş kurgu. Saygısızlık yapmadım zaten
Soran+1 yılGörürsen cennetten el salla kankii
+1 yılya bu desitte yeni çıktı bu ne arkadaşım yav, müslümanlığı nasıl terkedersinizki anlamıyorum, namaz kılmamak içinmi
07 Yorumla
Soran+1 yılNamaz kılmamak için değil din fikri saçma geldiği için. Benim sorduğum sorunun cevabı değil yalnız bu
- +1 yıl
zaten Herşeyi Allah (cc) bilir, valla cayır cayır yanarsın yazık etme ahiretine, burası gelip geçisi ama orası ebedi bence bu yanlışından hemen dön
- +1 yıl
sen peygamberede inanmıyorsun ozaman, din neden saçma olsun, asıl senin girdiğin bu dinsizlik saçma
Soran+1 yılPeygambere , cennet cehenneme ahirete sorgulanacağıma meleklere tanrının beni gözettiğine hayatıma karıştığına bir kitap gönderdiğine inanmıyorum. Mantıksız
- +1 yıl
öğrenirsin mantıksızlığı sen, bir tabut içinde gitte ama sakın cenaze namazını kılmalarını isteme zaten kılsalarda kabir azabı çok fena güzelim
Soran+1 yılkim dedi Kuran da mı yazıyor :d
- +1 yıl
Allah çok sabırlıdır sana bela vermiyorsa bu onun senin tövbe etmeni beklemsidir, ya da ahirette azabının nasıl olacağıdır, haaa şunu unutma, kabir ya cennet bahçelerinden bir bahçe, ya da cehennem çukurlaruından bir çukurdur, bu gidişle senin kabrin cehennem çukuru, kabir nasıl sıkıyor kafirlerei kemiklerin birbirine geçince anlarsın, dönmek istesende nafile canım
söylemene gerek yok sonuçta senin kararın. doğa mantık tanrısıyla senin aranda bir durum
00 Yorumla
+1 yılDönüşünü bekleyeceğiz... Kapımız sana her zaman açık.. .
00 Yorumla
+1 yılSöylemek zor ama seni dini açıdan yapılması gereken bişeye tabi tutmamalarını istiyorsan aceleci olmalısın...
00 YorumlaSöylemek zorunda da değilsin ki
14 Yorumla
Soran+1 yılAynen ama müslüman taklidi yapmak yordu
Soran+1 yılBen de. Ama dini bir konu açıldığında fikrimi belirtebilmek istiyorum
Söylemene gerek yok senin inancın seni bağlar bırak üzme
00 YorumlaAllah yardımcın olsun😀
01 Yorumla
Soran+1 yıleyvallah :D
bence sen ateist olmayı bekle o zaman söylersin
02 Yorumla
Soran+1 yılO kadar eminsin yani ateist olacağıma:)
+1 yılGel dine döndüreyim üstelik beleş
06 Yorumla
Soran+1 yılBeleş olmaz al şu 5 lirayı harçlık yaparsın
- +1 yıl
5 ne olum 7 verde sigara parası çıksın
Soran+1 yılHARAM.
- +1 yıl
Sanane TARAM
Soran+1 yılyabma yav
- +1 yıl
Ehehe Özür dilerim. s
+1 yılSorun çıkartmazlar bence.
01 Yorumla- +1 yıl
Ailen müslüman sayılmaz sonuçta..
+1 yılDeistim dersin aha daiş derler vururlar
00 Yorumladeistler neye inaniyordu la
03 Yorumla
Soran+1 yılPeynire
Soran+1 yılhadi
Gizli Üye(30-35)+1 yılergenler, sayfa kasıyo
10 Yorumla
+1 yılYanacan yanacan dön geri :D
01 Yorumla
+1 yılAllah kabul etsin hacı hayırlısı be gülüm
00 YorumlaSen bir akil hastanesine git
01 Yorumla
Soran+1 yılyapma yaa..
Annende deist sayılır söyle gitsin😄
00 Yorumlabişe olmaz olan olmus saten
00 Yorumlakızım sen boku yedin geçmiş olsun
01 Yorumla
Soran+1 yıleyvallah :D
Aile & Toplum konusunda 737 cevap paylaştı. Pis zındık!
01 Yorumla
Soran+1 yılöyle
Gizli Üye(30-35)+1 yılSen kendini sorgula bence.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 9,5b cevap paylaştı.
+1 yılözenti genclik
05 Yorumla
Soran+1 yılyapma yaaa
- +1 yıl
Ergenmissin belli
Soran+1 yılaynen
- +1 yıl
+1 yıldeist ne be
07 Yorumla
Soran+1 yılayıya tapan
- +1 yıl
ciddi bir cevap beklerdim ama neyse deist nedir diye sordum sadece
- +1 yıl
tanrıya inanan ama din ve peygamberlere inanmayan mı oluyor ben bu aralar tanrının ya da kendi tabirimle koca ustanın varlığını sorgular oldum
Soran+1 yılaynen öyle oluyor. İşin can alıcı noktasını kaçırma ama Deistler Allah'a değil tanrıya inanır.
- +1 yıl
koca usta tabi beni unuttu zaten ben niye doğdum onu bir anlasam her kese ve heryere uğursuzluk getiriyorum
Soran+1 yılo zamaaan danssss
- +1 yıl
hayatt illa insanların inandığı bir olguya inanmak zorun değiliz
+1 yılsöyleme
00 Yorumla
Devamını Gör(37)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!