baylar bayanlar sizce bayanlar askerlik yapmalı mı bence yapmalı özgür ve eşit bir ülkede yaşıyorsak yapmalılar diyorum.
Cevabın nedir?
+1 yılBence kadınlar askeri eğitim almalı. Bir çok ülkenin kadınları bu yönde eğitiliyor biz se yerimizde sayıyoruz aha bugün yarın savaş çıktı hiçbirimiz silah tutmayı nişan almayı bile bilmiyoruz. Bu devlet zorunluluğu halinde bir eğitim olarak verilmeli bence. tabi karma şeklnde düşünüp fantazi kurmayın. Bu ciddi birşey benim görüşüm. . .
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Hayır yapmamalı askerlik erkek işi. Yok öyle erkekler utanmasa askerliği bile kadınların üstüne yıkacaklar. Askerliği de ben yapacaksam erkeklere ne gerek var.
730 Yorumla
Soran+1 yılyeri geldiğinde eşitlikten bahsediyorsunuz ozaman erkeğin bu ülkede biraz üstünlüğü var sayılabilir
Soran+1 yılşunu unutma erkeği yönetedende çevirende kadındır herşey onun elinde o yüzden erkeğin kadınlara göre üstünlüğü etkisiz kalıyor siz buna güç bakımından bakmayın bence erkek hükemet kurar kadın yönetir ;)
Soran+1 yılozaman aynı psikolojiyi anlamaları için en azından 1 ay ila 3 ay arası kadınlara askerlik yaptırılmalı ya da şöyle düşünün mesela olası bir durumda alınan 3 aylık eğitimde bilinçsiz bir silah tutma veya bilinçsiz bir hareket yapılmaz
Soran+1 yılyani kadın zaten ince ve narin bir varlık o psikolojiyi uzun süre yürütemez yürütürse zaten ülkede nufüsta çok büyük bir azalma olur :))
- +1 yıl
@Kath-leen Askerlik kadın tabiatına aykrıdır canım. Herşeye aşırı feminist açıdan bakacağınıza biraz da kafa çalıştırarak yorum yapın.+5 kiloluk bir kadın 30 kiloluk bir çantayı nasıl taşıyacak çok meraklıysan gidip de askeriyenin nasıl bir yer olduğunu gör. Benim ailem asker ailesidir. Herşeyi biliyoruz
Soran+1 yıl1-3 ay arasında sence o kadına 30 kiloluk çanta verirler mi herşey sisteme göre yürümez öyle durumda canım benim silah atışı savaş stretejisi ilk yardım vs ögretilir bilinçlendirilir terhisi verilir dağ bayır gezsin demedik okadar ailem asker diyorsun bnmde ailem asker bnde sana albay kadın subay kadın görmedin mi hiç dicem daha sonrasında o nasıl taşıyor dicem ve suscam.
- +1 yıl
Sen buraya 1-3 ay arası askerlik yapsınlar diye soru sormamışsrın. Ayrıca kadın subaylar araziye çıkarsa onlar da erkeklerin taşıdığı bütün edevatı taşımakla yükümlüdür. Ayrıca kadın subaylar harp okullarında senelerce fiziklerini güçlendirerek o seviyeye geliyorlar evlerinde çovcuğunu bırakarak değil:1-3 ay arası askerlik askerlik bile sayılamaz çünkü o sürede zaten eğitim veriyorlar askerlere ama sen kalkıp kadınlarda askerlik yapacak diyorsan bu normal erkekler gibi algılanır. Sorduğun soruyu kadınlar 1 ay askerlik yapsa nasıl olur diye sorsaydın böyle bir durumla karşılaşmazdın. Yani kendi hatanı başkalarının üstüne yıkmaya çalışma.
Soran+1 yılbenim burada bir hatam yok ben orda 12 ay yapsınlar yazmadım iyi okuuuu sana göre 1-3 ay askerlikten sayılmıyorsa al silahı çantanı yürü git
Soran+1 yılemin olabilrsin asker aileisnden geliyorsun en iyi psikolojisini biz anlarız bir bilgi sahibi olabildiğini sanmıyorum
- +1 yıl
ben yeterince bilgi verdim zaten. Bir bilgi sahibi olmadığı halde boş konuşanlar da ortada. Bu tarz insanların en iyi yaptıkları şey cehaletlerini kapatabilmek için karşı tarafa kişisel saldırı yapmaktır tıpkı sen ve deminki arkadaşın yaptığı gibi. Daha fazla da cevap yazmazsan sevinirim çünkü boşa kürek çekecek vaktim yok.
Soran+1 yılben sana burada hakaret etmedim benim sorumdasn sen cevap vermiceksen vermicen ben verebilirim ;)
- +1 yıl
Evet kendini yanlış ifade ettiğin soru. Hem kadınlar askerlik yapmalı mı diye yezmış, hemde 1-3 ay yapmalarından bahsediyorum diye lafı kıvırmışsın. Askerlik deyince erkeklerle yapılan süredeki gbii askerlik gelir akla. Dolayısıyla bu saçmalığın desteklenecek bir aynı yok. Kadınlar erkek psikolojisini anlamak için 1-3 ay askerlik yapması saçmadır, O zaman erkek de gitsin doğum yapsın da lohusalık psikolojisini anlasın gibi mantıksız bir iddiadır. :)
Soran+1 yılerkeklerin doğum yapması konusunda zaten araştırmalar var baya yaklaşıldı :D :D ben illa ay mı vermem gerekiyordu özür dilerim ya haklısın birdaha olmaz bidakine öyle yaparım :)))
- +1 yıl
O zaman kadınlara yapılan ayrımcılığa ses çıkarmayacaksın.
- +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok askerliği ayrımcılık olarak görüyorsan senin gibi kafa yapısına sahip insanlarla tartışmam ayrıca neye ses çıkarıp çıkarmayacağıma sadece BEN kara veririm.
- +1 yıl
Hayır seni ciddiye alan olmaz ondan, istersen sesini çıkar da, yani takmaz hiçkimse. Askerliğin erkek işi olduğuna dair emare nerde var? Eski türklerde kadınlar savaşa giderdi isterseler. Artık göğüs göğüse kılıçla bile savaşılmıyor, bir tane tüfekle yapılıyor askerlik.
Ki onu da geçtim, askere giden erkeklerin çoğu askerlik bile yapmıyor, boş beleş işlerle uğraştırılıyorlar niye kadınlar geri hizmet görevlerine bile atanmasın ki?
Normalde bizdeki askerlik sistemi komple saçma zaten. - +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok Eski Türklerden bahsettiğimi hatırlamıyorum bana göre askerlik erkek işidir. Benim yazdıklarımı kendi kafana göre saçma sapan yorumlayarak üste çıkacağını zannetme. Kadınlar daha hassas varlıklardır ve askerlik yapmalarına tamamen fizyolojik yapıları gereği karşıyım. Beni yeterince insan takıyor asıl sizin gibi gereksizce muhalefet edenleri takan yok. Çünkü kendiniz kendiniz oynuyorsunuz.
- +1 yıl
Askerliğin erkek işi olduğu düşüncesi subjektif. Ben sana kadınların da askerlik yaptığını söylüyorum bizde görülmüş birşey. Norveç, İsveç gibi ülkelerde de görülüyor.
Kadınlar hassas varlıklarsa Ronda Rousey ne lan? İyi eğitimli bir kadın da gayet birebirde kendini savunabilen, dövüşebilen birisi olabiliyor, geçin bu kendinizi hiçbir fiziksel işte ortaya atmamak için 'Biz çok hassasız, nariniz' edebiyatını.
https://www.instagram.com/p/wZjN4zmKEC/
Şunu yapmaya o askerlik yapan erkeklerin hiçbirinin gücü yetmez iki kere yapsalar bacakları ağrır. O yüzden maval okuma boşuna.
Sadece erkeklere zorunlu askerlik yaptırmak bir eşitsizliktir. Askerlik dediğin de askerlikle alakasız, saçma sapan boş beleş bir iş. Ordunun geri hizmetini ve insan gücünü bedavaya ülkenin gençlerinden zorla karşılamasından ibaret. - +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok ha ha askerlik sistemini bilmiyorsun galiba. Bu koyduğun kadının fiziğine sahip olmak için çok uzun bir zaman çalışmak gerekir. Eşinin çocuğunun yanından giden kadın ne zaman bu çalışmaları yapacak. Mantıksızca konuşup durmayın. Kadın subaylarda aynı şekilde böyle fiziğe sahip olbilmek için senelerce harp okullarında canları çıkıyor
Ben seni anladım senin gibilerinin gözü askerlik yapmayı yemez hepimiz eşitiz ayağıyla bunun yükünü de kadınlara yıkmaya çalışır yemezler böyle bayat numaraları. - +1 yıl
Yapmasın çocuk 20 yaşında zaten. İlla o kadar güçlü bacaklara sahip olmak lazı değil askerdekiler de onu yapamaz diyorum zaten. Kafa basmıyor heralde söylenen şeyin ne kastettiğini anlamaya.
Aslında haklısın l*n kadınlar askerlik yapmasın, mazallah komutana 'Bana böyle davranamazsıaaan' diye trip atar bizim kezbanlar. Zaten çoğu senin gibi söylenen şeyin ne kastettiğini bile anlamakta zorlanıyor bir de emir alıp doğru düzgün yerine getirmelerini beklemek mantıksız olur.
Erkek dediğinin en salağı bile basit komutları yerine getirebiliyor hiç düşünmeden en azından. - +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok Daha fazla çabalama çünkü cehaletini kapatmak için kişisel saldırıya geçtin. Her zaman karşılaştığım manzara
- +1 yıl
Bunu diyen kisi daha on dakka once 'Siz askerligin yukunu kadinlara yikmaya calisiyonuaaz' diye bana ithamda bulunuyordu
- Aile & Toplum konusunda 537 cevap paylaştı.
+1 yılBence yapmalı.. Neden mi? Şimdiki genç kızlar aşk meşk konuşmaktan ölecekler... Askere gitsinler ve hayatı öğrensinler
+ Yanlış bilmiyorsam İsrailde kadınlara askerlik zorunlu... Ben yahudilerin aklına güveniyorum... Onlar da bu varsa demek bir bildikleri vardır...10 Yorumla
+1 yılNüfus olarak sıkıntılı ülkelerde bu uygulama mevcuttur, ben gerekli görmüyorum şahsen ancak hanımefendiler de 1 ay yapsalar karlarına olurdu.
11 Yorumla
Soran+1 yıltabiki en azından erkeklerin oradaki psikolojilerini anlmaları iyi olabilrdi.
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
26
Cevap
16Cevap
Seve seve yaparım. Göz ile ilgili sorunum olmasa koşa koşa giderdim. Bir de askeriyeye ilgim yok. Atatürk'ün bıraktığı vatan için yapardım ama da bu konuya nereden geldik anlamadım?
41 Yorumla
Soran+1 yılkonu zaten buydu :)
+1 yılBayanlar askerlik yapmali diye zorunluluk gosteren bir cumle kullanamam ama yapilsa bayanlar beyin takiminda olmali diye dusunuyorum :)) bayanlar yonetsinler erkekler icraat gosterinler.. Cunku kadin erkek gucu bir degildir ama isin icine zekayi katarsak kadinlar da o potansiyeli goruyorum
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılkadınların işten çıkıp evle çolukla çocukla ilgilendiği yetmiyo bir de askere mi gitsin diyosunuz , tamam sen eğer utanmazsan ben senin yerine de yaparım askerlik..
11 Yorumla
Soran+1 yılerkekler işten çıkmıyor mu bir aileyi gecindirebilmek için ne psikolojilere giriyorlar çocuk bakmak evet zor ama erkek kadını ve çocukları yaşasın mutlu ve sağlıklı ferah bir hayatları olsun diye gece gündüz çalışıyor söz konusu eşitlikse yapmalılar abi en azından 12 ay olmasada 1 ay 3 ay ki erkeğin durumunu anlasın
@v1gurkan bence yapmamalı üstad çünkü sende bilirsin birbirine karışınca yazı işleri müdürü bile kurtaramaz :)
10 YorumlaEğer bu dünya da kadın erkek eşitliği varsa kadın da askerlik yapmalı ben seve seve yapardım yani olsaydı
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,9b cevap paylaştı.
+1 yılErkeklerin bedelli askerlik yapabildiği bir ülkede kadınlara askerlik zorunlu derseniz bir taraflarıyla gülerler diğer milletler.
Tamam sizin çocuk doğurduğunuz sene söz asker olucam.10 Yorumla Daha erkekler dogru duzgun yapmıyo. Kadınlar mı kaldı bide
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 409 cevap paylaştı. Türkiye'de kadınların askerlik yapmasından doğal birşey olamaz çünkü tarihte kadına en çok değer verip, kendileriyle eşit görenler Türk tarihini oluşturdular.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 784 cevap paylaştı. Ozgur ve esit ulke mi dedi bu? Siz bosverin oturun bedelli yapin abi nasil olsa fakir fukara kurtariyor vatani ☺
00 Yorumla
+1 yılSen askere gidip geldinmi bende sana bu soruyı sorayım?
00 Yorumla
+1 yılAtaerkil bir toplumda böyle bir şey söz konusu bile değil. İstemeyiz
00 YorumlaKeske öyle bisey olsaydi seve seve giderdim
12 Yorumla
Soran+1 yıltbrik ederim düşüncen çok güzel.:)
+1 yılYaparım , zaten küçükken ağlardım askere gönderin beni diye :)) Milliyetçi ruhum her daim bu ülkeye feda olsun :D
00 Yorumlayapmalı tabii ki üşengeç nazlı hatunlara dayanamıyorum
00 YorumlaBence hayır. Günümüzde olan tacizler ve tecavüzler askeriyeyede taşınır. O yüzden pek tavsiye etmiyorum.
00 Yorumla
+1 yılHayır ne askerliği evinde otursun çocukların a baksın eşine baksin
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAskere gidecek evlatlar doguruyorlar zaten ☺
15 Yorumla
Soran+1 yılcevap güzel ama sence erkek olmasa o askere gidicek evlat doğar mı doğumda sadece tek cinsiyet faktörü yoktur
Cevap sahibi+1 yılEvlatlar yapıyorlar tek başlarına demedim evlatlar doğuruyorlar dedim zaten.. yani eşitlik vs olsa da her iki cinsinde kendi doğasina uygun şeyler vardır bana göre
Soran+1 yılama kişisel özellikelrini eşitleyebilcek bir tarihte yaşıyoruz
Cevap sahibi+1 yılTabiki insan isterse herseyi yapar ama bana göre kadın erkege erkekte kadına muhtactir bir sekilde yani bazı seyleri birbirimize bırakmak daha güzel olabilir.. Insanlarin birbirini anlamasi icin illa ayni seyi yasamasina gerek yok erkek dogum yapan karisini anlamali kadin askere giden esini oglunu anlamali esitlik birbirimize sundugumuz güzellikler bence.. esitligin kadıni erkegi yok bu devirde asıl şunu sorgulamaliyiz zenginin cocugu evinde yatarken garibanin cocugu askere gidiyor
Soran+1 yılçok güzel yanıt haklısın evet
+1 yılBence asker kacakları bedelli yapanlar askere alınmalı kadının ne işi var askerde
00 YorumlaAmaan bir yaptiginiz askerlik var onu da kizlara kitleyin. Biz size doğum yaptiriyo muyuz? :D
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYapmamali, kadinlarin gorevi askere giden yari hasretle beklemeli.. Yolunu gozlemeli... gunleri saymali...
00 Yorumla
+1 yılKadınlar savaşada girsin istermisin !! :)
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 11,9b cevap paylaştı.
+1 yılKumutanım tırnağım kırıldı :)
10 Yorumla
+1 yılAskerlik yapmalı kesınlıkle
10 YorumlaYapabiliyorlar zaten
17 Yorumla
Soran+1 yılrütbeli olarak yapabiliyorlar ama er olarak değil
Soran+1 yılzorunlu askerlik banada biraz ters ama olmasa ülkenin savaş konusunda çok acığı olabilr bence
Soran+1 yılbuna katılmıyorum bilim insanı olan ülkerinde elindekiler alınıyor parası çok olan ve nufus kitlesi az olan ülke herzaman avantaşlıdır
Soran+1 yılben savaş konusunda asker demedim tekrar okursan yorumu sevinirim savaş esnasında parası çok olan kazanır her türlü teknolojiyi elde eder ve kitlesi azsa savaş kazanma potansiyelide bir okadar fazladır kalabalık nufüs herzaman iyi değildir.
Bırakın ya tek abtesli ordu TÜRK ordusudur. 😯
10 YorumlaAnalar, islama er yetiştirsin.
00 YorumlaGönüllü askerlik olmalı.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4b cevap paylaştı.
+1 yılYapmamalı
11 Yorumla
Soran+1 yılkatılıyorum sana dostum :)
- Aile & Toplum konusunda 399 cevap paylaştı.
+1 yılkesinlikle yapmalılar.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHayır ben yapamam ya
14 Yorumla
Soran+1 yılmesela ya 1 ay olsa ve erkekleri anlamanız gerekse
Cevap sahibi+1 yılYok ben 1 ay yatılı kuran kursunda kaldım
Anlıyorum gayet erkekleri
Kesinlikle istemem gitmeyi
Soran+1 yıl:) sonunda bize hak veren bir bayan 10 nuamra ya :)
Cevap sahibi+1 yıl:-D :-D çok zor oluyor ya
senden daha iyi olcağımız kesin :P
00 YorumlaHayır bir askerlikte yapin
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,8b cevap paylaştı. Gerekiyorsa yapmalıyız
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 11,5b cevap paylaştı. Yapsin
10 Yorumlagerke yok
00 YorumlaNe gerek varya
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılhayır
00 YorumlaHayır yapmamalı
10 Yorumla
+1 yılYapmamalı
00 YorumlaHayır yapmamalı.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılevet yapmalıyızz :)
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHayır
00 Yorumla
Devamını Gör(27)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri