Kitaba görüs acimiz
Türkiye ve kitap okuma hakkında ilginç bilgiler. Utanç verici değil mi sizce?
Kitaba görüs acimiz
Sadece kitapla kalsa iyi, öyle bir noktaya geldik ki hayatında kendini geliştirebilcek her türlü şeyi, eğlenceli değilse sevemiyor ve yapmıyorlar.
Hiç samimi bir millet değiliz. Hayatımızda zevklerimizin peşinden koşmaktan yorulmuyoruz.
Bizi biterecek en büyük tehlike hareket ederken beynimizle değilde uçkurumuzla hareket etmek olacak...
Hiç sağa soloda sallamayın eğitim sistemi berbat o yüzden böyleyiz.
Bende devlet okulundan mezunuyum. Hiç kolay ve rahat, eğlenceli bir hayata alışamadım. Kendimi bir türlü rahata alıştıramadım
O yüzden hep demişimdir. En iyi milliyetçi benim.
"İnsanların en hayırlısı, insanlara yararlı olandır."
Güler misin Ağlar mısın?
Ama bunları okuyup dert yanacağımıza bu durumun düzelmesi için 'Ben ne yapabilirim?' sorusunu sormamız gerek kendimize.
Kitap okusunlar da düşünsünler ve idare edilmeleri zorlaşsın mı?
Eğitim sistemini kitap okumaya müsait hale getirmezsin; çocuğa analitik düşünme yeteneği kazandırmazsın; onları ezbere ve doğmalara yönlendirirsin bunlar da yetmezse kitap fiyatlarını yüksek tutarsın olur biter..
Ya ben kitap hakkında bence yazıyorum 5 görüş alıyor
Elin abazası meme hakkında yazıyor 500 görüş alıyor
Cidden utanç verici bu durum
aynen öyle palavratik düzen
Gerçekten tam olarak demek istediğim buydu NE kadar aktif olmasan da en güzel cevap kesinlikle...
Cevap
18Cevap
rezalet, böyle bir şey olamaz. Bunun sonuçlarına da katlanmak zorunda kalıyoruz. Ne tarih, ne sosyoloji, ne bilim, ne fen bilimleri heepsi yerlerde. Alınan kitaplar da ekseri olarak aşk romanları, en çok satan kitaplar listesine bir manken mi şarkıcı mı ne onun kitabı giriyor.
Bunun bir çok sonucu var. Bilimsel makalelerde İran'ın bizi geçmesi gibi mesela. Tarihinden haberi olmayan Atatürk düşmanı kitleler, akp gibi bir partinin %50 alması vs.
Bunun sonuçları tüm toplumu kapsıyor, çok üzülüyorum.
Şu son bir kaç yıla bende hiç okumazdım ama bana bunu sağlayan, okumama engel olan ise bu eğitim sistemiydi. Küçük yaşlarda dayatmalı koydular önüme al oku dediler bende okumaktan soğudum. Ama bir başlayıncada bırakılmıyor meret işte, misal bu 2015 senesi içinde 30 u aşkın kitap okumuşumdur sadece ( Bunun içine ekstra okuduğum psikoloji kitaplarını falan katmıyorum ) + wattpad denen telefon uygulamasındanda 5-10 tane okuduğum ve ayrıyetten de burada düzenli okuduğum benceler, makaleler falanda var.
Şimdi size sorum şu; madem ben okuyabiliyorum, madem ben istedikten sonra oluyor neden bana ( bize ) kitap okumayı istemeyi değilde kitap okumayı dayatmak istediler..
Güzel yorumun icin tesekkürler kardesim
Okumaya devam
ne yazık ki ülkemizde kitap okuyan insan istenmiyor avrupanın çoğu yerinde kitaptan çok düşük bir vergi alınırken bizde bu rakam çok yüksek normal bir okurun ayda 5 kitap bitirdiğini düşünürsek yaklaşık 100 lira kitaba verecek yani yılda 1200 tl. kimse bu parayı veremez. ben korsan okuyorum mesela bu yüzden bu da o rakamlara yansımıyor o yüzden böyle korkutucu duruyor
Bu sitedeki sorulara , yapılan yorumlara bakarsak aklımızın kitap okumak için ne kadar da meşgul (!) olduğunu görürüz zaten. İnsanların kitaplara ayıracak vakti mi var yahu? Ne giysem? Nasılım? Hangi fotoyu bilmem nereye atıyım? Cinsel bilmem neler nasıl? Sevgilim şöyle? Kafalar hep bunlarla meşgul maşallah.
Bende kitap okumayı çok severim evet. Her fırsat buldukçada okurum mesela. İş yerinde bile müdürüm olmadığı zamanlarda kitap okumaya çalışıyorum :)
bence bunun çok yargılanması gerekmiyor neden derseniz kimi insanda hayatı yaşayarak öğrenir. bu verdiğiniz rakamlar doğru olabilir ama bunların nedenleride var bunlarıda göz önünde bulundurmak lazım sonra bir sentez yapıp millete bazı şeyleri aşılamak lazım
bedava dağıtsalarda okumazlar türk halkına magazin sor dedikodu sor mahallede kim kimle nasılmış tüm apartmanı kapı numarasına kadar bilirler dizi film ezberlerler ve bunu genel kültür sınıfına koyarlar :D cehaletle baş edilmez boşver
Bu da kitap okuyana bakış açımız :)
https://hizliresim.com/1Drqmj
Daha komik olani, siyasi, ekonomik ve tarihsel tartismalarda herkesin birbirini " biraz okkkuuu arrrraastirrrr" diye suclamasi. Herkesin bu lafi kullanmasi, herkesin cok okudugunu ima etmez mi? Ama oranlar oyle demiyormus :-)
ülke olarak kitap- gazete-dergi vs şeyleri okumaya uzağız. ama maşallah metroda- otobüste başkasının okuduğu kitabi okumaya çok yakınız
Bundan çok daha utsnılacak durumlarımız var.. buna mı takıldın!!!
BunaDA takildim.
Ama sadece bu konu hakkinda bir soru sordum diye sadece bu konuya takjildim anlamina gelmiyor galiba?
türkiyede okumak değil torpil işlediği için kimsenin buna ihtiyaç duydugunu sanmıyorum, ki okuyan insanlarada alaycı gözle bakıyorlar cahillik diz boyu
Çok üzücü. Kitap okumak kadar güzel bir dünya yok halbuki. Okumayanlar boşa yaşıyor
Ne tarz kitaplar okuyorsun?
@molekülerfilo Her tarz kitabı okumaya çalışıyorum. Çünkü her kitabın en kötüsünün bile insana katacağı bir şey vardır. Ölümle ilgili en büyük üzüntüm ömrüm ne kadar uzun olursa olsun asla dünyadaki bütün kitapları okuyamayacak olmam.
Aslında tek sorun buda degil türkiyede artık insana bir şeyler katabilecek kitaplar bulmakta çok güç bizim millet zaten sevmiyor okumayı 7000 bölümlü dizilerin bagımlısı olmuşlar
kitap okumayan bir toplum , ve nedense kitap okuyanlarada inek derler :/böyle bir topulumuz işte
yorumlara baktım da seni desteklemişler bazıları farkında olmdan.
Benim en sevgilim ve yakın dostum kitaplar..
desteklemisler derken?
Rakamların uydurma olduğuna inanıyorum. Çünkü 2. seçenekte Türk çocuklarının kitap okuma oranı afrikadanda çoğu ülkedende yüksektir. Başta okulda verdikleri kitaplar bile yeter mk.
Geçen arkadaşla Kuran konusunda konuşuyorduk
Okumadım filmi çekilsin izlerim dedi düşün artık...
Bu bilgilerin doğru olduğunu sanmıyorum. Evet okuyan bir toplum değiliz ama 10.000 kişiden 1i çok uçuk olmuş.
bu ülkede okumamak daha iyi...
okudukça aydınlanıyosun ve karanlıkta kalmış yığınları gördükçe hayattan soğuyosun
Boşuna herseyin basina norvecli bilim adamları soyle boyle demiyolarmis
korsan kitap sayilmiyor tabi :) ama yinede ortalamanin altindadir.
sen milleti zenginleştir bak nasıl 1. sıraya yükseliyorlar
Kendisi set zet2kitaplar bitiriyor ya
Bu utancda benimde bir katkim varsa bende utanmam gerekir.
Ama beni bu konuda yargilayacak kadar tanidigini sanmiyorum.
Biraz seviye lütfen.
Sen benim vatandaşımı eleştiriyorsun ama Beğenmiyorsan gidersin öve öve bitmeyen avrupaya! Bizim milletimiz böyle abisi senin burada boyama sorularınla alışkanlık KAZANAMAZ
Elestimek yanlis mi?
Fark ettiysen konu KITAP okuma. Avrupali bu konuda bizden öndeyse neden bahsetmiyeyim, adamlari neden övmiyeyim?
Amacim zaten kimseye bir aliskanlik kazandirmak degil. Konuyu önemsiyen insanlarla bu konu hakkinda görüslerini almak.
Buradaki sorulara bak çay demle
ben okuyorum milletten bana ne ,)
benimcevremdekiler isitisna mı o zaman ://
Evet utanç verici.
Hayırrr olamaz
aynen * ülkesi
Cahiller işe
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar