Merhaba size de yüksek öğretim yani üniversite okumak boş bir eylem gibi gelmiyor mu? Okuyan torpilsiz herkes işsiz! Neyse küçük bir hikaye anlatmak istiyorum.
Amcamın oğlu kendisi 15 yaşında liseyi bıraktı. Gitti bir berbere çırak oldu. Daha sonra İstanbul'a gitti 1 sene kalfalık yaptı mesleği öğrendi ve bizin buraya bir berber dükkanı açtı. şu an 19 yaşında ve 2 tane kalfası 1 tane çırağı olmak üzere 3 çalışanı var!
Bu meslekte ilerlemek istiyor ve antalyaya bayan kuaförlüğü öğrenmeye gitti ve şu an orada kalfalık yapıyor. Dükkanı işçilerine bıraktı. Bayan kuaförü açmayı kafaya koymuş. 2 tane dükkanı var biri bayan kuaförü olacak biri ise erkek kuaförü. Bu yaşta bu kadar başarıyı kutlarim 👏👏👏
Bana gelecek olursak ben 24 yaşındayım. Ilkokul, lise üniversitede hep sınıf birincisiydim. Ne yazık ki öğretmenlik gibi bir hayalim vardı atanamadim. Ister inanın ister inanmayın asgari ücrete bile iş bulamıyorum. Tek çarem kuzenim bayan kuaförünü açsın ben onun çırağı olacağım şu an tek umudum bu.
Kısacası bu ülkede okumak pişmanlıktır! 28800tl kredi borcum var ödeyemiyorum. Her gün faize giriyor. Üniversite de bölüm birincisi hiç okumamış birinin emri altına girmeyi hedefliyor! Işte bu durum şöyle açıklanabilir!
Herkes öğretmen olsun her öğrenciye bir öğretmen düşsün hangi ülkede var bu arkadaşlar. Aranamama riskini göze alıp bu bölümü okuyosunuz. Devlet ihtiyacı olmayan öğretmeni neden arasın bir öğretmenin yaptığı işi neden beş öğretmen yapsın. Ayrıca devlet size Kredi veriyor imkan sunuyor tabiki bu parayı zamanı geldiğinde ödeyeceksiniz ödeme sözü vererek aliyosunuz zaten o krediyi. Öğretmenlik yapacaksın diye bir kaide yok atanamadiysan gidip bir fabrikada çalışıp borcunu ödeyeceksin. Alırken iyi ama geri ödemeye gelince devlet kötü oluyor.
Devlet tabi kötü! Aylık geliri 100000in üzeri olan kişilere burs veriyor. Aylık geliri asgari ücret civarında olan kişilere kredi veriyor! Üniversitede babası engelli olan arkadaşa kredi cıktı. Babası şirkette genel müdür olana burs! Madem atama yapmayacak istihdam sağlamayacak, o zaman metre kare başına niye üniversite açtılar? Bu kadar millet işsiz olmak için mi okudu? Zaten verdikleri kredi insanların karnını bile doyurmuyor birde faiziyle ödüyoruz. Şimdi faize bile faiz giriyor. Yaşasın yeni türkiye 😑 yandaş değil sen öl sürün cumhuriyeti 😑
@Öğretmeninizgeldi alakası yok eski Türkiye yi bir araştır bence sen. Kredi alıyorsunuz buna sukredeceginize karalama pesindesiniz. Burs öğrencinin başarısına göre çıkar. Haftada üç beş derse girip tam öğretmen maaşı alma pesindesiniz insanlar ne zor şartlarda çalışıyor haberiniz var mı. Atanma sorunu var bunu bile bile neden herkes ısrarla öğretmen olma peşinde bunuda anlamış değilim.
Yobaz bey sorun sadece öğretmenlik mi? Torpili olmayan kim atanabiliyor? Elektrikçisi mühendisi, mimarı, iktisatcisi, bankacısı kısaca kimse atanamıyor! Torpili olanlar sorgusuz sualsiz bir günde atanıyor torpili olmayan yıllarca kpssde saçma matematik problemleri öğreniyor, yer şekillerini yağmur tiplerini, daha sonra mağara adamlarının nasıl yaşadığı vs gibi konuları ezberleyip sınava giriyor 2 milyon kişi içinden ilk 500e giremezsen b@ku yedin 1 senen daha çöp oldu! Şayet girersen bunun sözlü mülakatı var, sağlık raporu var, güvenlik soruşturması var. Var oğlu var! Torpilliye bal ile börek torpilsiz ise yokuşun babasini Allahini yapıyorlar. Vereceklerse dünyadaki en düşük memur maaşı 450$ para şaka gibi! Sen yıllarca çalış oku sonra yıllarca kpss çalış aylarca mülakat, sağlık vs b@ktan işlerle hayatini zehir et elin torpillisi sınava bile girmeyip senin patronun olsun 😂 resmen muz cumhuriyeti...
@Kendikendinebağyan yobaz bey mi neye göre bu yakıştırmayı yaptınız. Sizin çağdaş hayata bakış açınız da düşünce özgürlüğü fikir özgürlüğü yok mu? Ayrıca yobaz yakıştırması hiç olmadı devleti savunan yobaz oluyor sanırım sizin bakış açınıza göre. Herkes atanacak diye bir kaide yok maalesef bunu idrak etmeyi ogreneceksiniz ya ss ya ss
@Öğretmeninizgeldi olamaz mı hükümeti savunamazmiyim sizemi soracağım kimi neyi savunacagimi? Cahil cuheylan takımı sizden değil öğretmen bi halt olmaz. Anasınıfı terk kapasiteniz var. Hükümeti de devletide savunuyorum savunmayada devam edeceğim...
@Kendikendinebağyan bahsettigin kriz dünyada var ve muhalefeti destekleyen bir abd var abd başkanının vaadleri arasında Türkiye'de iktidarı değiştirmek muhalefeti başa getirmek vardı. Neden çünkü onlara koyun lazım ne deseler yapacak bir Türkiye lazım. Gerekirse donsuz gezerim no problem pkk ya pkk yandasina pkk ya terör örgütüdür diyemeyen bir zihniyete aslaaa bel baglamam. Boş konuşusuyosunuz
sadece okumanın anlamını ve önemini bilen insanlar okusun. hak ettikleri yere gelsinler. öğrenmenin, eğitimin, fazladan bir bilgi dahi hazmetmiş olmanın bilmemekten daha değerli olduğunu bilen bu insanların da önü açılsın. eğitim-öğretime yalnızca alınan maaşla değer biçen '' öğretmen'' , doktor, mühendis, tekniker, akademisyen, uzman bulunduğu yeri net hak etmiyordur. evet söylediği gibi günümüz türkiyesinde mezun atanamamış bir öğretmenden daha fazla kazanabileceği yollar mevcut. atama kaygısı yaşayana kadar zaten zorluklarını biliyor olmalıydı. idealist davranamayacaksa okumak kolay , çalışmak zor kafasıyla okula kaydolmasaydı keşke. 28.800 tl kredi borcuna girmemiş , her gün faiz yemiyor olabilirdi.
Kanada da yaşıyorum. Hemşire oldum. Bu siteye sırf eğlenmek ve türkçeyi unutmamak için kaydoldum. Turkiyedeki insanlar açıkçası umrumda bile değil! Türkiye kanadanin skini kılı dahi olmaz. Adalet yok! Eğitim yok! Hukuk yok! Ekonomi yok! Kısacası hicbir şey yok!
Ama 2023te dünya lideri olacağını sanan mallar var 🤣🤣🤣 onlara tek sözüm var. ALLAH SIZE AKIL FIKIR IHSAN EYLESIN...
@AsabiÖküz asabi öküz harbi öylesin 🤣 ben secmedim o sefil ve sömürülen coğrafyada doğmayı ama yaşayacağım coğrafyayı benin seçtiğim doğrudur 😏 şimdi kenarda kudurabilirsin😂
Ezik ruhlu seküler zihniyetli çiçek hiç hevesim olmadı. Kıt aklına sokar mutluluklar dileyim bebisim. Ama dikkat et 10 sene sonra rüzgar tersine dönünce, kuyruğunu kıstırıp döneceksin buraya. Tıpkı bir sokak iti gibi... Yaz bunu bir yere sen...
@AsabiÖküz öküzcüğüm bak şimdi şöyle bir kıyaslama yapalım istersen. Bu kıyaslamanın sağlıklı olabilmesi için kavrama ve matematik becerilerinin olması gerekmekte 😊 şimdi google a kanada hemşire maaşları yaz ve muhtemelen 36 kanada doları saatlik aldığımızı yazacak. Saatlik 36.17 kanada doları alıyorum. Günde 8 saat ayda 22 gün çalışıyorum. Nöbete kalmıyorum ancak %29 döner sermaye payı alıyorum. seni yormak istemem 39,17 x 8 x 22 x 1,29 = 8212 kanada doları aylığım var. yol ve yemek yardimi hariç! 2 Aylık maaşım 16400$ yapar. 16400$ a kayış gibi 2016 model bmw 530i tertemiz kazasız ciziksiz bir araç alabiliyorum. Gelelim turkiyeye 😂 Bir tanıdıgim var kendisi 15 yıllık kıdemli ve baş hemşire söylediğine göre maaşı 10500tl 2 aylık maaşı 21000tl peki 21000tlye nasıl bir araba alabilir 🤣 çeyrek ya da yarım asırlık toros ve ya şahin alabilir mi? 😂 biraz analitik düşün. Fan boyluk yapma gözünü aç! Yoksa köle olmaktan fazlası olamazsın...
@AsabiÖküz 2023 değil miydi o 😂 2052 mıydı ya da 2071 🤔 her neyse o dönemde de ezik olacaksınız. Umarım bu günleri aramazsınız 😂 sana şöyle söyleyeyim. Kanadaya ilk geldiğimde turkiyedeki akrabalarim araba fiyatlarını kira fiyatlarını filan soruyordu. Şimdi domates biber fiyatlarını soruyor 😂 bende ne bilim hep dışarıdan hazır yiyorum diyorum kuduruyorlar 😂 şaka maka kanada da yaşadığım süre boyunca salata bile yapmadım. Hazır 1 tabak salata 1.25$ neden uğraşıp kendimi yorayim ki? 1 saatlik maaşımla neredeyse 30 paket salata alabiliyorum. Neyse kanadayi daha fazla türkiye ile kiyaslayip namını ayaklar altına alma kanadanin bu kadar kiyas yeter! Şimdi git yatağına emziğini al ve ağla 😭😭🤧
Bugünkü durumun 10 sene sonra da aynı şekilde devam edeceğini zannetmek... Dahası bu zannı hakikat bilmek... Ancak inancı eksik/bozuk ayak takımının işidir... 10 sene sonra görüşmek üzere. Öptüm 75B memciklerinden Bay
@AsabiÖküz ne s. lak şeysin ıyyyy görüş eig seçildi. Ünlü oldun el salla 👋 umarım hala turkiyenin super güç olacağını sanmiyorsundur 😂😂 adına üzülüyorum. Super güç ülkelerden hangi vasıf varda super güç olacağınızı iddia ediyorsunuz pes valla 🙄 beyinsizlikte nirvana! Neyse yakında 2 aylık maaşınızla 1 el arabası bile alamayacak kadar kötü olduğunuzda bizim gibi gurbette yaşayanlardan para dileneceğiniz günler çok yakın o zaman size belki 50-100$ harclik verebilirim simdiden soylıyım idareli harca 😂😂😂
Tam bir çingenesin Çingenenin mekanı olur Vatanı olmaz... Ne vatan bağın var Ne millet aidiyetin var... Para tek ilahın... Elbet o ilahın senin de eline verecek Sadece bekle sen zamanını Ülkem er ya da geç süper güç olacak Ve o gün kuyruğunu sıkıştırarak buraya geleceksin Bundan adım gibi eminim Ama o gün karşılaşır miyim bilmiyorum Bir takip at da bu omurgasız gariyi bileyim Belki memisine tav olurum Malum beynin yok Bari memeden kurtar 🤪
@AsabiÖküz beyin yok diyene bak meme ile kafa bulmuş 😂 bu gibi beyinsizlerden oluşan insanların olduğu ülke super güç olacakmış 😂🤣 hahahaaaaa güldürdün 🤣 siz en fazla süper s... alak olursunuz. Olursunuz demeyelim de olmuşsunuz zaten 🤔 o konuda sıkıntınız yok. Ama konu ekonomi, adalet, sağlık, eşitlik, eğitim gibi konulara gelince bir anda dibi görüyor ülke 😂 valla yazık size. Başınızda bir umut taciri millet zora girince karadenizde gaz bulup milletin gazını çıkarıyor 😅🤣
Hayalimiz öğretmenlikse mühendislik mi okuyalım? Sanki mühendisler ataniyor. Ülkeye hicbir yatırım yapılmıyor. Anca rant uğruna hava alanı, inşaat alani vb istihtam sağlamayacak şeyler yapılıyor. Ülkeye ne fabrika açılıyor ne de doğru düzgün okul açılıyor. Açılırsa vergiden düşme amaçlı zenginler açıyor okulu. Okula da atama yapılmıyor ücretli amele ogretmenler aclik sinirinin yarısına köle gibi çalışıyor...
Savunma Sanayide Ankara 'da deli gibi metalürji mühendisi aranıyor, üstelik piyasa üstünde maaş teklif ediliyor mühendisleri kaçırmamak için. Neyse sen hayallerinin peşinden git :D Batırdılar dediğin ülke bayrak direğinin ipini üretmek seviyesinden uydu, batarya, motor üreten ülke seviyesine geldi. Sırf kendiniz bi halt olamadınız diye ülkeyi de aynı seviyeye çekmeyin.