Türkiyede okumak mantıksız bir eylem mi?

Merhaba size de yüksek öğretim yani üniversite okumak boş bir eylem gibi gelmiyor mu? Okuyan torpilsiz herkes işsiz! Neyse küçük bir hikaye anlatmak istiyorum.

Amcamın oğlu kendisi 15 yaşında liseyi bıraktı. Gitti bir berbere çırak oldu. Daha sonra İstanbul'a gitti 1 sene kalfalık yaptı mesleği öğrendi ve bizin buraya bir berber dükkanı açtı. şu an 19 yaşında ve 2 tane kalfası 1 tane çırağı olmak üzere 3 çalışanı var!

Bu meslekte ilerlemek istiyor ve antalyaya bayan kuaförlüğü öğrenmeye gitti ve şu an orada kalfalık yapıyor. Dükkanı işçilerine bıraktı. Bayan kuaförü açmayı kafaya koymuş. 2 tane dükkanı var biri bayan kuaförü olacak biri ise erkek kuaförü. Bu yaşta bu kadar başarıyı kutlarim 👏👏👏

Bana gelecek olursak ben 24 yaşındayım. Ilkokul, lise üniversitede hep sınıf birincisiydim. Ne yazık ki öğretmenlik gibi bir hayalim vardı atanamadim. Ister inanın ister inanmayın asgari ücrete bile iş bulamıyorum. Tek çarem kuzenim bayan kuaförünü açsın ben onun çırağı olacağım şu an tek umudum bu.

Kısacası bu ülkede okumak pişmanlıktır! 28800tl kredi borcum var ödeyemiyorum. Her gün faize giriyor. Üniversite de bölüm birincisi hiç okumamış birinin emri altına girmeyi hedefliyor! Işte bu durum şöyle açıklanabilir!