Selam ben istifa etmiş bir diş hekimiyim. Diş hekimi olmak için 18 sene inanılmaz bi gayretle çaba sarf ettim 6 ay önce ise atandım. Çocukluk hayalimdi diş perisi olmak ama bu hayalim zehir ettiler, zehir oldu...
Bi diş doktoruna bir ôrôspu kadar değer verilmediği için 10 gün önce istifa ettim! Verilen sözleri gectim ihtiyaçlar bile karşılanmıyor! Fazla uzanmak istemiyorum...
Hastanede tek diş hekimi benim sıralar randevular dağ olmuş ve randevuya girme peşinde olan yüzlerce kişi var, sıralar almış başını gidiyor, millet sıra halindeyken kavgalar çıkıyor, hastaya bakarken muayenehaneme dalanlar mı dersin silah çekenler mi dersin, ortalığı dağıtanlar mi dersin artık ben yapamıyorum. Sabah 8.30da başlıyorum öğle aram sadece 30 dk ve akşam 6:30-7 den sonra çıkabiliyorum.
Gerçekten bende panik atak, anksiyete başladı terapi görüyorum! Istifa ettim kimse neden istifa. ediyorsun bile demedi. Bu nasıl bir ülke bu nasıl devlet bu nasıl hastane! Hastanenin tek diş hekimi benim kimse neden istifa ediyorsun diye bile sormadı beni gectim bu kadar hasta ne olacak diye soran dahi olmadı yazıklar olsun bu ülkeye emeklerime...
Türkiye gibi cağın gerisinde kalmış ülkelerde okumak ahmâklık mıdır?
Yani o kadar haklı ve o kadar doğru konuşuyorsun ki ben okurken bile sinirlendim seni yaşadıklarını tahmin bile edemiyorum. Özellikle bizim cahil ve medeniyetsiz insanımızla uğraşmak ayrı bir sabır istiyor. Bu ülkede bir doktor olmak ve bir de öğretmen olmak zor. Vallahi en iyi gidip polis alacaksın en kebap iş. Hakkında hayırlısı olsun
Her noktasına hak verdim orada sorun yok üzüldüm de ama sonunu anlamadım, yani ne diyeceklerdi dur gitme, yapma etmem mi, ona takıldım ben, sen istifa edersen eder gidersin, bitti, baş hekim de yazar bir doktor daha talep eder, adamın işi seninle işten ayrılış mülakatı yapmak değilki, feedback alıp sağlık bakanlığına mı yazacak, diğer bir noktada ülkeye emeklerim ne abi yeni atanmışsın daha ülke sana emek vermiş bu yaşına kadar sen daha yeni emek vereceksin ülkeye, sinirle yazılmış sanırım biraz düşününce garip geldi bana bilemedim.
1
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Sanırım anlayamamışsın. Ben ardımda 312 randevulu ve 44 takipli hasta bıraktım. Hastanenin diş polikliniği kapandı. Istifa ettim bashekim emin misin diye sormaktan başka bisey demedi. Ama torpille işe girmiş olan bi elektrikciye; neden çıkıyorsun, maaşımı beğenmedin, birileri canını mi sıktı, sorun nedir vs 45 dakika konuştu! Adamı istifadan vazgeçirdi. En traji komik olanı ise hastanede onun gibi 5 tane daha elektrikçi vardı. Istifa etse ne olacaktı? 2 tane elektrikçi bile yeter bence. Adamlar sadece çay içip pubg oynuyor gün içinde hiç sandalyeden kalkmadığı günler bile olabiliyormuş
Yazdıklarından da zaten anladığımın doğru olduğunu bir kere daha anladım, orada sorun yok sorun duygular ile gerçeklerin karışmış olması, hastalarını düşünmen erdemli bir durum ancak diğer konuda sana katılmıyorum, diğerlerine nasıl davrandılar bilemem, benim de doktor istifa eden arkadaşlarım oldu benzer hassasiyetleri duydum bu erdemli bir yaklaşım bu konuda sizi takdir etsem de, işten ayrılış da istifa da özellikle bir sorgu-değerlendirme-dönüş beklemek doğru değil, elektrikçinin durumunu da bilemem onun için de aynı yorumu yapardım burada konu meslek kategorisi değil, her meslek değerlidir. Umarım duygu ve sinirle verilmiş bir karar değildir ki ben öyle hissettim.