iftiraa bile atarlar bana orda beni yargılıycaklar komutan?
Askeri Mahkemeye çıkıyorum, şimdi ne olacak? Ceza alır mıyım?
iftiraa bile atarlar bana orda beni yargılıycaklar komutan?
Birader sen ağlayarak aciz olduğunu göstermişsin onlara tamam zoruna gitmiş evet anlıyorum seni ama telefon olayı kesinlikle yasak bu bir disiplin.
Ben şunu bilirim askerde ya çok psikopat olcan gözün kara olcak ya da çok uslu olcan herşeye itaat etcen sesini çıkarmıcan.
Askerdeyken bir çocuk tanıyorum tüm rütbeliler baya üzerine gitmişti bunun, çocuk bir gün dayanamadı iflas bayrağını çekti ana bacı herkese küfür etmeye başladı, çocuk resmen cinnet geçirmişti, o değil bir de koğuşa girdi ranzanın bitanesinin yaylarını çıkarıp eline aldı, üstünü soyup kendi gövdesine sapladı bir güzel çizdi kendini yardı vücudunu. o derece öfkelenmişti. sonra rütbeliler baktı olacak gibi değil hepsi yalaka yalaka buna tamam evladım sakin ol anlıyoruz biz seni vs demeye başladılar :)
korkudan askerlik bitene kadar laf söylemediler çocuğa, el üstünde tutuldu resmen :)
Hafızalarıma çok güzel yer edinmişti bu olay.
öncelikle geçmiş olsun bilader. bence de bişey çıkmaz mahkemeden , sıkıntı etme.
bu arada nerde askerlik yapıyorsun?
erzincan
Allah yardımcın olsun kardeşim. Hayırlı teskereler diliyorum sana...
amin abiciminŞAllah suclu duruma düşürmezler
İnşallah kardeşim.
Ağlamak? Sen askeriyedesin komutan ne derse yapmak zorundasın malesef. Hayatı orda öğreniyorsun çocuk gibi mızmızlanamazsın. Çekip gidemezsin. Pek bir bilgim olmadığı için ceza alır mısın bilemiyorum umarım almazsın uğraşmazlar. Fakat dediğim gibi orası askeriye, güçlü ol sen erkeksin
işte aradığım cevap, şu yazdığın yazıyı, resmen askere gitmeden orayı anlamışsın ayakta alkışlamak lazım seni,, askerde bile senin şu mantığını anlamak istemeyen erkekler var, askerlik bu askerlik başka birşeye benzemez. ağlamak sızlamak yakışmaz ağlayacaksan bile ağlamayacaksın.
@CrysaniaQueenScott ya ben öyle düşünüyorum. Oraya boşuna gidilmiyor herşeyin bir bedeli var gidiyorsan hakkını vereceksin şerefinle. Kız gibi değil adam gibi davranıcaksın askeriye öyle şeyi kaldırmaz işte o kadar. Tartışmaya kapalı bir konu
Savcının mütalaası lehineyse pek sorun çıkmaz. Genelde mahkemeden bu doğrultuda karar çıkar çünkü. Ancak mahkeme aşamasını atlatsan bile askeriyedeki disiplin cezalarından kurtulamayabilirsin zira sen de bilirsin ki iki sistem birbirinden bağımsızdır.
ne savcısı pantul? Bilmeden konuşuyorsunuz yine, Askeri mahkemede sivil mahkemelere benzemiyor, mahkemeye çıkarken bölük komutanı kötü kanaat gönderirse (örn: xxx askeri zaten disiplinsiz bir askerdi diye) o çocuğun cezasız kurtulma şansı 0. Hiç bir suçu bile olmazsa hakimin karşısında güzel konuşamasa bile hakim gözü kaşı oynuyor diye ceza verme yetkisine sahip, siz askerliği siville karıştırmayın, askerlik çok ince bir olay
@CrysaniaQueenScott
Yargıda sivil ya da asker ayırt etmeden, kanunlar üstü ilkeler vardır. Buna dayanarak ben mahkeme aşamasında ne olacağına dair fikrimi belirttim, sonuna da ekledim zaten kurum içi disiplin cezalarına dair fazla yorum yapmayacağımı. Okuduğunuzu yanlış anlamayın, amlamıyorsanız zaten yorum da yapmayın.
Bana işimi öğretmeyin; Ben Kara Kuvvetleri Askeri Mahkemesinde yargılandım ifade verdim,, Ankara'da Kr. Hvclk'ta Alay komutanı olan Albay'ın haberciliğini bir nevi assistanlığını yaparken, bir asker benim verdiğim emire karşı geldi ve daha sonra itaatsizlikte ısrar yapınca dövdüm (darp ettim) , ve komutanıma bildirdim, komutan yaveri olsam da bana da dosya açtı asker ayırıyor demesinler diye, normalde disiplin mahkemesine gönderilmesi gerekirken, daha önce hiç yapılmamış bir şekilde , ikimizide K. K. K Askeri mahkemesine yolladı, Benim dosyama disiplinli askerdir diye yazdı çünkü beni biliyor, diğerininkine tam tersini yazdı, Onlar 4 kişi yalancı şahit oldular annesine küfür etmişim falan gibi iftiralar attılar, fakat tek başıma 4 şahidi yendim. Çocuk 6 ay hapis cezası ben ise 30 gün ceza aldım onuda 100 tl para karşılığına çevirdim. Çocuğun 6 ay hapis almasının sebebi komutan olay anını anlatmasını isteyince yaşananları eliyle göstermesiydi. Oysaki sadece konuşması gerekiyordu.
Dava dosyam Yüksek Askeri Yargıtay'a kadar gitti xperim yetsede link atabilsem keşke.)
Cevap
61Cevap
Askeriyede en büyük suç nçbet talimstına aykırı hareket ve emre itaatsizlik sen ikisinide işlemişsin. Eğer bu iki husus tutanak altına alındıysa sen bublardan yargılanırsın. Eğer olaydan önce rdm kaydın yoksa sorun olur. Ama olaydan önce rdm kaydın varsa askeri hakim nöbet tutamaz raporun olmadığı için göz önünde bulundurmayabilir. Nöbette telefon kullanmak ve nöbet talimatına aykırı hareket + nöbet yerini terketmek, üste itaatsizlikten yaegılanırsın. İyi bir hakime denk gelirsen hükmün açıklamasını geriye bırakabilir.
Anlatılanlara bakıldığında telefon bulundurmadan, emre itaatsizliğe kadar giden durumlar var. (Telefon askeriyede serbest olmadan yaralandıysan sıkıntılı) bende Astsubay ım yeni oldum terörle mücadele. Eğer mahkeme de ki hakimler tam askerî disiplinli birileriyse 15 ila 30 gün arası hapis cezası alırsın. Askerliğini de yakabilirler. Yanı 0 dan başlarsınız. Emire itaatsizlik önemli bir kavram emir komuta sisteminin olduğu bir yerde. İnşallah insaflı davranırlar. Komutanlar seninle yine uğraşabilirler sinirlerine hakim ol emirlere itaatsizlik etme maalesef bazi komutanlar da egoistlik var. Ben olsam disko ve bir sonraki emre kadar çarşı cezası verirdim sana yaptığın kabul edilebilir birşey değil sonuçta. Hakkında hayırlısı olsun inşallah.
askerlik hakkında en iyi bilgi sahibi olduğunu gösteren bir kişi tebrik ederim. diğer yorum yazanlar yazmasın çok cahiller ya :D
@CrysaniaQueenScott İnşallah yırtar bu işten ama emre itaatsizlik hafife alınacak bir konu değil komutana, kanuna küfür etmek neyse buda odur askeriyede. Elbette direkt mahkemeye gitmesi yanlış olmuş bunu kendi içlerinde de çözebilirlerdi. Nöbet kitlemeden, çarşı cezasına kadar sonuçta askeriye orası yeri geliyor senden küçük biri orada komutan emir veriyor sana çok farklı bir dünya askeri de anlamak lazım ama disiplini bozmadan lackalasmadan. Ama maalesef egoist komutanlar çok var.
Emre itaatsizliğin cezası ölümdür. Ama ölüm kuralı günümüzde uygulanmıyor daha ağır cezaları var. Esas duruşu bir emir bozar birde ölüm, daha ötesi yok. O konudanda sana ceza verebilirler. Firara teşebbüs görmezden gelebilirler. Nöbet alanında telefon kullanmaktan ceza alabilirsin ( Gerçi benim dönemimde telefon yasaktı şimdi durum ne bilmiyorum. 91/1 tertiptim ben.) ama nöbet saatinde komutanının sana öyle davranmasıda yanlış o konudada komutanına ceza almasını sağlayabilirsin. RDM durumundada ne gibi bir sakatlığın var bilmem ama ALLAH yardımcın olsun. Bu arada hangi ilde askerlik yapıyorsun?
1. Nöbetçi astsubayın askerin üstünü arama yetkisi yoktur. Bizede yaptılar aynısını 1 uzmanla nöbetci astsubay üstümüzü zorla aradılar telefonları buldular ama üstümüzü arama suçundan dolayı telefonlardan ceza yemedik.
2. O nöbetçi astsubay seni nasıl nöbet kulübenden dışarı koşmana emir veriyor anlamadım.
Keşke o gece santralden nöbetçi amire falan ulaşsaydın deseydin bana böyle böyle yaptı diye.
Mahkemeye çıktıgında anlatırsın hepsini teker teker dersin benim ailevi sıkıntılarım vardı ondan böyle yaptım diye.
Ki askeri mahkeme askeri dinlemiyor napalım kardeşim askerlik güzel birşey ama bunun gibi şerefsizler yüzünden insanın piskolojisi bozuluyor.
Gecmiş olsun kardeş yani bu konular hakkında pek bilgim yok. Bizim devlette biraz kafayı sıyırmış olduğu için ceza alırmısın almazmısın bilemicem pek. Sen genede iyi dayanmışsın ben komutan bana elini kaldırıp ''Seni dövücem'' deseydi herhalde komutan dinlemez saldırırdım. İşte bu yüzden ben askere gitmek istemiyorum çünkü askerde bizleri harcıyorlar, bu vatana hizmet falanda değil alakası bile yok, tanıdıklarımdan biliyorum komutanın nasıl ana avrat sövüp tekme tokat insan dövdüğünü fakat sen birşey yapsan suçlu sen oluyorsun. Parası olan kurtulsun arkadaş askerlik falan yapılmaz bu ülkede.
Dostum öncelikle gerçekten en iyisini yapmışsın ağlamak hariç.
Nöbet yerinde senin nöbetini engelleyecek bir şey yaptırmış çök kalk cezası bu suçtur. Nöbeti düzgün tutmuyorsan bile yapacağı şey tutanak tutmak olur her hangi bir müdahalede bulunamaz. Onun haricinde kendini ezdirme sakın ve ağlama.. Ben de yaptım askerliğimi elimi kolumu bağlayan şeyler olduğu için mümkün mertebe sakin kalmaya gayret gösterdim ama şimdi pişmanım keşke bütün bölüğü karşısına alıp it gibi hırlayan bölük komutanına bir sus * git diyebilseydim. Ağzının payını verebilseydim keşke ama işte böyle şeyler hiç müsait zamanda denk gelmez o yüzden sakin kalmak için çaba göstermiştim epey bir :) Nöbet yerini terk etmen suç ama onun yaptığı da suç normalde sen biraz tehlikeli olduğunu gösterseydin tutanak tutmaya cesaret edemezdi haliyle dava da olmazdı olan olmuş bundan sonrasında tahminim askerliğin uzar sürgün yersin
çok güzel hikaye yazmışsın, sen askerde bölük komutanının kapısına tekmeyi vurup yeter ulan bile demişsindir.
. ben general habercisiydim, askerlik kurallarını iyi biliyorum, bir süre sonra aldığım yetkilerden biraz şımarmış ve dikkatsiz davranıyordum komutanla aramız çk iyiydi, fakat bir gün komutanım bana bir emir verdi, her ne olduysa istemeden o emiri 2 3 gün boyunca unutup yerine getirmedim, kızmış olacak ki, beklemediğim şekilde tutanak tutturdu, bölükteki askerler şaşkındı çünkü hçkmse benim disiplinsizlik yapacağımı sanmıyordu. Eğer o tutanağa ifademi yazsaydım 2 hafta hapis cezası alıcaktım! Peki ben ne yaptım biliyor msnz? ''Komutanımın karşısına geçip, komutanım ben buraya gelirken ''her zaman ve her yerde milletime ve cumhuriyetime ve komutanlarıma kayıtsız şartsız itaat edeceğime namusum üzerine yemin etmiş bir askerim, ben sizin bana verdiğiniz tutanağı imzalarsam bu yeminimi çiğnemiş olurum dedim, ve '''komutan dondu''... üstelik komutanıma küfür eden bir askeri dövdüğüm için Ankara kara kuvvetleri mahkemesinde dava dosyam var ama ben takdir aldım
Takdir belgem, k. k. k askeri mahkemesindeki dava dosyam ve komutanımın bana yazdığı tutanağın görüntüleri elimde fakat xperim yetmediği için atamadım.
Bizim bölük komutanını da kimse sevmezdi, o sevmedikleri komutan Ankara'nın ayazında yüzyıllardır görülmeyen -25 derece de kışlık botlarım eskidiği ve soğuk geçirdiği için ayaklarım üşümesin diye kendi istihakkından üniforma ve bot veren biri. Askerde çok nadir yaşanır bu olay, Basit gibi görünüyor ama kendisi 1 yıl boyunca yeni bot ve üniforma alamayacak üstelik binbaşı.. Ben o adamı hayatım boyunca unutmam mesela.
@CrysaniaQueenScott Rütbeli personele yılda 1 defa kışlık 1 defa yazlık bot ve üniforma verilir çoğu botlarını giymez mağazadan alır bizim görev yaptığımız yerde öyleydi devletin verdiği botları giymezlerdi. Velev ki giydiler 1 yıl sonra aynısından zaten verilecek e bu adamlar sadece mesai saatlerinde giyiyorlar bu botları ve bütün gün bina içinde görev yapıyor çoğu yani o botların 6 aylık kullanım süresince eskimesi mümkün değil :D Bizim bölük komutanı da sevmezdim ama mecbur kaldığı için giymediği tüm üniformasını verdi bana :D izine gittiğimde sivil depodan atmışlar kamuflajlarımı :D
Ankara'da -25 derecede 'son yüzyılın en soğuk Ankara'sında askerlik yaptığım dönemde oldu bu olay. Yani inanılmaz derece de bir soğuk vardı. Kar ve yağış olduğu için 5 ay içinde bile eskiyebiliyor.
15 gün bir suçtan en fazla alınan cezadır. Tekrar halinde katlayarak artar.
15 gün yatan birisi olarak söylüyorum ki askeri mahkemeye gönderiliyorsan ağzınla kuş tutsan cezayı alırsın. Beraat diye bir şey yok. Evrakların yapılırken komutan altına şahsi görüş belirtir suçun niteliğinden çok bu insiyatife bakıyor asker hakim. en ağır şekilde cezalandırılması diye notu düşer 15 gün alırsın.
Kendi evraklarımı kendim yaptığım ve bir çok kişiyi hapse gönderdiğim için iyi biliyorum.
Disko da yok galiba şu an direk askerlik uzuyor. .
Senin için biraz araştırdım bak dediklerimi söyleyebilirsin.
Askeri kabahatler ve disiplin suçlarında teşebbüs söz konusu
olmadığından bu suçlarda failin cezalandırılabilmesi için suçun tamamlanmış olması
şarttır 485
Yani deki ben korkudan dışarı gitmek istedim ama amacım gitmek felan değildi. Kaldıki zaten firar teşebbüsü suç değildir. Firar edersen yani kaçarsan ve geri gelmezsen bu suçtur. Bence korkulacak bişey yok. Ben askerden kaçmam asla felan de. Orada yaşananlar psikolojimi bozdu istenmeyen şeyler oldu felan de.
.
Gemischt Olson birincisi nette uyumak en kötüsü, bitte subaylarin stürzt bozuklari olur, icin den du et Allah bu Latein serrinden bei koru diye, umarmt bitte olmaz cok olsa carsiya cik man cezasi verirren, bitte yataginda üzerinde sakincali Ben örgütsel dergilerle yakalanan Bit cavusu gördüm Inan sabaha kadar dövdüler Bitte askerligini yaktilar ama o cavus PKK liydi, devamli takip ediliyordu, uyumak silahini caldirmak en kötüsü, umarim Allah yardim eder korkma panik yapma
kardeş hiç bir şeyi aklına takma
ailenlede hergün konuş
baktın baskı görüyorsun
komutanına şunu de
fakirler askerlik yapıyor onlara gücünüz yetiyor
18000 lirası olan askerlik yapmıyor
onlara niye sesinizi çıkarmıyorsunuz!
Geçmiş olsun, askerliğin ruhsal yönden insanı çok zorladığını tahmin edebiliyorum, ve siz o durumdayken size öyle eziyet ediyorlar :( Mahkemeden ceza alacağını sanmıyorum hele ki savcı da öyle dediyse içini rahat tut. Ne zaman bitiyor?
mahkemeden ceza alacak malesef
Daha vatandaş olmayı bile beceremiyorsun utanmadan gelmiş konu açmışsın. Cephe'de komutan emir verse git düşmanı öldür dese, ''neden ben gidicekmişim ki dersin sen''.. Askerlik hakkında bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olup yorum yazan diğer bayan üyeleri de şiddetle kınıyorum.
burada olay tamamen bulundugun yerdekı komutanlar ve askeri savcıların elinde
benım kuzenım teroristlerde catısma sırasında ölü ele gecirmeyi sağladıgı ıcın 45 gun hapis cezası yedi neymiş sağ ele gecırılcekmıs o terorıstler 3 tane ith e 300 asker operasyon yapıyor yanında komutanı sehıt dusuyor ona ragmen hala o ithleri sağ ele gecırceklermış kuzende komutanı sehıt dusunce 4 roketatar mermısı ıle bulundukları yerden yanmıs leşlerini cıkartttırdı bundan dolayı 45 gun yedı
Vatanimi seviyorum ama benim icin vatani için kendini feda eden askerlerimize bu eziyeti yapanlarida kiniyorum rabbim yar ve yardimciniz olsun.
Bunasil vatan korumak nasil egitimdir.
Resmen faşizme uğruyorsun. Bir sivil asla askeri mahkeme de yargılanmamalıdır. Bu hukuka aykırıdır.
Kimse yargılanmamalıdır hatta. .
Senin için üzüldüm.
evanescence kızım sen ne içtin yavrucağım
@CrysaniaQueenScott Bir şey içmedim ki :)
geçmiş olsun, kendi açından anlatmışsın, bu yüzden hakklılığın veya haksızlığın hakkında birşey diyemem. İnşallah herkes için iyi sonuçlanır ve bir daha böyle olaylar yaşanmaz. Ama Bir rütbeli mümkün mertebe askerini askeri mahkemeye göndermek istemez (bu tarz olaylar sık olursa o komutanlara da soruştuma yapılabiliyor ve iyi karşılanmıyor pek.)
Korkma hiç birşey olmaz. Bimere şikayet et. Bimer lafını duyunca askerliğin bitene kadar el üstünde tutarlar seni
Olması gerekenler. Erkek çocukları çok pişpişlaniyor. Artı hattin askercell değilse yasak isterse kamerasız olsun. Benim nisanlimda asker oradan biliyorum. Olması gerekenler bence tek taraflı değil ha? Gerci askerler daha iyi bilir. Erkeklerde daha iyi bilir olaya daha çok objektif bakarlar.
Ha bu arada annenizin babanızın egitemedigi çocukları guduyor komutanlar. Keşke kızlar içinde eğitici birşey olsada. Neyse artık.
Sallamak değil abi. Sen iyi biliyorsundur orada ki zibideleride. Annelerin egitemedigi babalarin büyütemedigi. Sipalari. Hakediyorlar diyorum. Komutanlara hak veriyorum. Ben kimse kusura bakmasın. Şımarık şımarık veletler az disipline girsinler acimiyorum. Hatta kızlarda bu tarz birsey çıksın da az akillansinlar. Yok param bitti ay ojem silindi. Gerçek hayatı tatsinlar az.
Ben salladığımı düşünmüyorum. Orada bunların yasak olduğunu biliyordu. Birde nöbette uyumak. Çok tehlikeli. Sonuçta vatani askerlere teslim ediyoruz. Hem kendi canları adinada tehlikede. Valla ben ilaya objektif bakıyorum.
Askerde adam olunsaydı zaten suç olanı düşerdi bak suç işleyenlerin çoğu 26 yaşını geçmiş insanlar, 26 altıda var ama lise mezunu olup 20 yaşına askerlik yaptıklarını var sayarsak adam olunmamış ki suç yapmaya başlamışlar demek ki askerde adam olunmuyor
Kardeşim bir astsubay olunca nerden nasıl geldiklerini unutuyorlar bende astsubay adayıyım askerlere iyileştirici bir sürü yasa geldi onlar senin ailen tamam hesap vermek zorundasın ama ne olursa olsun husus aileyse öyle yapılmaması lazım bu durumda saygısızlık veya emre ıtahat etmeme gıbı bır durum yok ama yınede bılemem gecmıs olsun.
bu uzmnlar ve astsubaylarr varya ytcak yerleri yok askerle uğraşırlar hep uzman çavuş ananı s.. kerim ddeyince dalmıştım ve 21 gün ceza almıştım bumu kutsal görev lanet olsun bu aslkerliği işkenceye cevirenlere
Aksine onu sana yapanlar ceza alabilir bir kere tel kamerasız diyorsun zaten tel yasak değil ki artık çok üzüldüm ya adına inşallah sağ salim evine dönersin de herşeyin düzelir
Unutma Askeriyede her zaman Üst haklıdır. Ne yaparsan yap. Üstün vereceği tutanak geçerli. Yanlış bir şey ama işte. Bence git o komutandan özür dile olumlu rapor verirse öyle kurtarırsın. yoksa işin zor. ayıya dayı diyecen mecburen
S***krm öyle üstleri salak mı bu millet? komutanların yaptığı hak mı üst olabilirler ama haddini bilmesi gerekir yaptığı şey doğru mu? kardeşim ben 19 yaşındayım askerlik olursa benim gidicem bana böyle komutan denk gelsin susmam bende ona o an ne gerekiyorsa yaparım kusura bakma ama şerefsizlik onlarında yaptığı haksız mıyım kardeşim.
@YunusEmre14 Askeri sistem farklı. Normal hayatta iletişim hakkın engellenemez anayasal hakkın. ama cep telefonları yasak :) Şimdi askerler aileleriyle rahat konuşsun diye askercell çıkardı. Askeriye kuralları farklı kardeşim.
Ceza alırsan bir üst mahkemeye. olmadı anayasa mahkemesine. nöbettsin eğitimde değil. yaptığı asta kötü muamele dir. keyfi muamele dir. cep telefonu konusu ise ayrı bir mevzu. Yalnış bilmiyorsak nöbet yerine goturmemen gerekirdi.
off çok karışık allah yardımcın olsun üzüldüm savcı ceza almassın dediyse içini ferah tutmaya çalış ama işte adalet yok biliyorsun inşaalh almazsın..
biliyorum :(
Çok sıkıntı yaşamıssin ama takılma çok eminim birsey çıkmayacaktır. Ya benim babamda asker bu yüzden tanıdığım cok insan var askeriye bencil ya valla tutarsız dengesiz çoğu sen takma kafana
Bence ceza almazsın. O komutanlarda ne domuzmuş öyle yahu
pislik yapma. komutanların hepsi öyle askerliği lale devrimi sanıyorsunuz siz. olması gereken şeyler olmuş, o çocuk ankarada görev yapsaydı 2 yıla kadar askerliği uzardı.
@CrysaniaQueenScott valla bilmyorum daha önce askere gitmedim panpa
işte burdan anlaşılacağı gibi sivil kadınlar askerlik hakkında zerre kadar bilgi sahibi olamaz.
@cukulletta en büyük hatayı komutanlara d-m-z diyerek yaptın, Askere gidip ordaki askerleri hal ve hareketlerini görseydiniz bu çocuğun açtığı konusuna ''Allah senin belanı versin'' diye yorum yapardın emin ol.. Hal ve hareketler diyorum çünkü Türkiye üzerinden genelleme yaparsak 100 kişiden sadece 25 kişisi erkek ve disiplinli, diğerlerini bu kategoriye sokamıyoruz hatta anaokuluna bile alınmayacak zeka seviyesindeler. Doğu'da görev yapanlar hariç.
@CrysaniaQueenScott doğrudur abicim
k. b biraz sert giriş yaptım ama Ankara'da kara-havacılık komutanlığında kışla general'in yardımcı askeriydim (habercisi), askerler kendi açısından bakıyor ama komutanlar düzeyinden bakınca o kadar aciz ve çocuksu hareketler yapıyorlar ki, inan sivile gidince artık kendi hemcinslerim olan erkeklerle konuşmamaya karar verdim hayal etmeye çalışsan bile hayal edemezsin, hani erkekler sarhoş olunca herşeyi dökerlerya ortaya, işte erkeklerin gerçek karakterini askere gidince öğreniyorsunuz.
birşey olmaz kardeş.. ben 55 yıl hapisle yargılanıyordum askeri mahkemede.. sana yapılan muameleri okuyunca sana özendim bile diyebilirim:) benim annemden emdiğim sütü burnumdan getirmiştiler onun için diyorum:)
Nerede askerlik yapıyorsun bilmiyorum askere gitmeyi sen istemedin bu senin işin değil seni buna zorladılar sadece sen değil bir çok kişi zorunlu askerlik yapıyor eğer siciline işleyen bir durum vuku bulursa ahime gidebilirsin
Rdm olman olayın boyutunu değiştirir
Askerliğin gerçek yüzünü bilmeden hunharca yorum yapanlar da ayrı bir olay
ceza almazsın en fazla HAG olur hakkında oda 5 yıl hiçbir suç işlemezsen suç almazsın demek yani içini rahat tut
Terhis olduysan bir şey çıkmaz önceden raporun varsa.
Merak etme en fazla 2 hafta ceza alırsın
Kamu malına zarar, veya herkesin içinde komutanın emrine itaat etmeme gibi durumlarda yüksek cezai işlemler uygulanıyor.
hacım emre itaatsizlik diyorsa tutanakta işin zor Duan et ki askerliğin uzasın yoksa 1.5 sen hapiste yatabilirsin
kısa donemsem Al eline askeri ceza hukukunu bir oku
Senden bir cacık olmaz koçum askeriye orası ananın babanın evi değil g. tunu s. kseler bile sesin çıkmayacak disiplin oğreniyon adam olmayı hayatı her b oku oğreniyon yumuşaklığa yer yok askeriyede hadi geçmiş olsun
Askeri mahkemelerde adalet yoktur. Normallerde de biraz var.
valla dostum bende bakaya kaldım tamamen askerlik şubesinin hatası yüzünden 250 lira ceza aldım ama senin psikolojin bozukmuş zaten bişey olmaz sanırım savcıda açıklamış zaten
genelde askerlıge gün eklerler ama bızım zmaınmıda zordu sımdı artık telefon bıle kullanıyosunuz ıyı bır savunma ve sahatın varsa bısey olmaz aglamadan güzelce kendını savun
Allah Islah etsin bun tip komutanları. .
Bişi olmaz bence askerliğin uzar belki.
@fileliçorap arkadaşım askerlik hakkında zerre kadar bilgin var mı? Komutanları Allah'a havale ediyorsun? Siz ordaki askerlerin ne kadar disiplinsiz olduğunu ilkokul çocukları gibi davrandığını biliyor musunuz?
Bu tip komutanlari dedim. .. Her komutanı demedim bu bir. . Askerleri de biliyorum komutanlarida.. askerlik hakkımda bilgim de var. yeterli mi?
@crysabiaQueenscott
@crysaniaQueenscott
Bu tip komutan kışlada olan en sıradan komutan. sen hangi çeşit komutan hayal ediyorsun?
Binbir çeşit asker varsa komutan da var değil mi?
evde karısına söz dinletemeyip ama askere kök sokturmeye çalışan
üstüne laf soyleyemeyip askere patlayan komutanlar. .
egosu boyundan büyük olanlar komutanlar. .
annesinin babasının bakmadigi askerler.
kişiliği bozuk her halti yiyen askerler. .
Binbir yerden birbir çeşit insan elbet sorunlu kişiler olucak. . sivilde yok mu. ?
bunun çözümü şiddet olmamali. . sapla samanı ayırmayı bilmelisin. şimdi dayak yasaklandı ama maşallah küfürun haddi hesabı yok. unutmamak lazım karşımızda kin insan. .
@crysaniaQueenscott
Ya sen bir şey bilmeden bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmuşsun oda güzel fakat, komutanlar askere kök söktürerek ego tatmini değil, vatana bağlılıklarını gösterirler, çünkü eğitimde merhamet vatana ihanetdir. Ama ben kime anlatıyorum ki? Ya arkadaşım 40 kişilik okul sınıflarında bile öğretmenler çileden çıkıyor, ben baş edemiyorum öğrenciler çok yaramaz diyor, askerlik diyoruz 20 yaşlarında gençler, 5 bin kişi ve başlarında bir komutan var, 5 bin kişinin çoğunun okuma yazmayı bırak algılama sorunu bile var, o askerlerin komutanlarını nasıl çileden çıkardığını yazmam gerekir mi yoksa siz zaten eğitim hayatınızdan bilirsiniz bunu? görmeden lütfen biliyormuş gibi davranmayın, Sıradan sivil ve üstelik bir bayan arkadaş. Sen hiç yorum yapma özellikle askerlikle ilgili kızlar yorum yapmasın.
Ben sadece 50 tane askeri sayma olayı (içtima deniyor) 15 ay boyunca 10 dakka sürmesi gerekirken 2 ssaatten fazla sürdüğünü biliyorum, ve her gün istisnasız böyle.. Sorumlusu kim mi? şimdi sana sorsak komutanlar ego yapıyor sayıyor sonra tekrar sayıyor, ve birdaha sayıyor buna inandın mı? tabi ki hayır çünkü o sayım sırasında askerler hiç bir zaman saatinde gelmiyor, ya da sayım esnasında çocukluk yapıyor, arkadaşının poposunu elliyor, botlarını boyamıyor kirli çamurlu botlarla geliyor, küfür ediyor, gtü başı ayrı oynuyor, insan babasının karşısında bile elini kolunu oynatamazken, bu askerler komutanıyla bir şey konuşurken elini kolunu sallaya sallaya konuşuyor, affedersiniz ama orası kadınlar matinesinin düzenlendiği yer değil
adamı nokta nokta ederler. ve sonra askerden gelince de benim psikoljim bozuldu bana çok kötü davrandılar diyor, oysa real hayatta ona çok sabreden olmuş, komutanlar sabretmeyince kötü oluyorlar.
Ayrıca dayakda yasaklanmadı külliyen yalan ve cahilce bir bilgi, söylenen herşeye inanmak zekice değil bunu yapmayın, acemi birliğinde dünyayla olan iletişiminiz kesiliyor, ben daha geçen sene eğitim sırasında kaytarmak için kalbim sıkıştı diyen çocuğun yüzbaşı tarafındankalbine doğru uçan tekme atıldığını gören biriyim, ve o çocuk haketmişti bunu. çünkü biz yağmurlu çamurlu asfaltta sürünürken o güya çakallık yapıcaktı,(komutan yemedi bunu). Sıkıyorsa gitsin komutana dava açsın? Şahit bulamaz ki.
bir sen biliyosun arkadaşım tamam.
@crysaniaQueenscott
Ya arkadaşım telefon basit bir hata değil, terröristler ve diğer dış ülkeler tarafından yerler tespit ediliyor, telsiz kriptolarını çözüyorlar, dahası eğer bir askerin telefon konuşmaları pkk'lıarın eline geçerse TSK için rezillik olur. siz sadece telefondan ne olacak yahu mantığında olduğunuz için normal karşılıyorum. hadi güle güle ablası
Tamam ablası elindeki telefonu bırak vatani koru. .
@crysaniaQueenscott
ben askerlik görevini Ankara'da genelkurmay karargahından takdir belgesi alarak bitirmiş biriyim senle laf sokma çabasına girmem.
ondan mi destan yaziyosun. . arkadaşım bir git işine ne. neyin ne olduğunu bizde biliyoruz. . takdiri nasıl aldın acaba merak ettim. .
@crysaniaQueenscott
Kara Havacılık Okul Komutanlığında Tümgeneral habercisiydim. (posta) çok farklı evrak getir götür işi yapar, haberci ise bir nevi assistanı oluyor general nereye giderse ynndasn. Bknz. Cumhurbaşkanın yanında gördüğümz dvamlı gzen komutan habercidr. Göreve bşldğm gün komutan odada olmadğı zamnlrda k. k. k askeri talimtlarını güvnlik brifinglerini vb. okuyordm. kndimi gelştirmştm, şu suçun ya da şu olayın cezası nedir, ya da gereği nedir'' neler yapılmalıdır diye bana sorardı.. bir gün şımarıklık yapp verdiği emiri unuttum 2 3 defa uyarmıştı bunu yap diye, oysa ben hep erteliyordum, sonra bana hiç beklenmedik bir şekilde tutank yazdı, ifade yazarsam 2 hafta hapis cezası olacaktı, ve ben komutanın karşısına geçip zekice bir cevap verdim, ''Komutanım ben, Milletime ve Cumhuriyetime ve Komutanlarıma kayıtsız şartsız itaat edeceğime and içmiştim'' bu tutanağa ifade yazamam dedim, yazarsm yeminimi çiğnemiş olurum size de saygısızlık yaptığımı onaylamış olurum dedim komutan şok ve takdir belgesi :)
Tescilli yalaka yani aferin asker ;)
@crysaniaQueenscott
Askerlikte yalakalık ya da umursamazlık geçmiyor. yalakalık yaparsan, tuvalet temizletirler, umursamazlık yaparsan, ağır bir iş verirler, sor bilen erkek arkadaşın varsa ağzıyla kuş tutsalar yaranamazlar, sadece asker gibi davranıp zekice cevap verirseniz elinizden bir iş bile gelmiyorsa her zaman bir ayrıcalığınız oluyor. Askerde seçilmiş çocuk gibi davrandığım için komutanlar bile benle mesafeli duruyorlardı.
nisanlim komutan biliyorum hepsini neyin Ne olduğunu anlattığın tırı virilari da. .
Neyse verdiğin cevap zekice değil yalaka lik tir. orda kurduğun cümle bile emire itaatsizliktir.. Bu adam ayirmadir. .
@crysaniaQueenscott
Sizin anlamadığınız şu ki, generalin dilinden anlayan tek asker benim, yani general Türkçe konuşuyor fakat onların konuşma dili ve düşünme şekli bambaşkadır, hatta askerler general karşısına çıkmaya dahi korkarlar, çünkü onu anlayamazlar, nişanlına sor o bilir üst komutanların dünyasını. Kendisinin mantığını anlayabilen nadir askerlerden biriydim, beni ayırt etmesinde kimi etsin..
başka bir askerin ben bu tutanağa ifade yazmam demesiyle 1 yıl askerliğinin uzaması an meselesidir sen bana bakma :)))
Tabi anlıyorum. emre din Komutanım tamam Komutanım. . papağan da anlardi ogretirsen ;)
benim nisanlimda seninle hemen hemen aynı kafada. . ama insanlara bu şekilde heleki korkuyla Hic birsey öğretilmez evet yaptirirsin ama ogretemezsin. . General ne? rütbeli bir asker. . insan. . oradaki askerler dusuk rutbekiker ona sevdiği için değil korktuklari için saygı duruyorlar. . bana göre bu çok yanlış.
evet insanlarla uğraşmak zor. Disiplin elbette şart ama bun şekilde değil.. Allah korusun bir savaş olsa general inden tut askerine kadar hepimiz birbirimize muhtaciz. . bir asker helal etmese hakkını için rahat olur mu?
neyse belki de ben fazla duygusal yaklasiyorum dur.
@crysaniaQueenscott
Bak bu dünya'da her türlü canlıyı küçümse, bir bilimadamını küçümse, bir matematikçiyi küçümse (sonuçta oda insan diye) ama asla ve asla bir generali ya da bir üst rütbeli askeri küçümseme onların zekası insan üstü gelişmiştir. Türk subayı diyince akan sular boşuna durmuyor. Bknz. Bordobereliler sıradan zekada insan değil onlar, zannetmeyin sadece güç ve teknikle ön plana çıktıklarını.. Ben hala o komutanlardaki zekanın nasıl böyle üstün olduğunu anlamış değili.. bir üsteğmen bile bir cumhurbaşkanından daha bilgili ve daha zekidir. aman diyeyim general diyorsun birde :))
ve ben gözlerimle gördüğüm o zekaya hayranım..
gelsin de iki sohbet edelim..:)) ben kismeyi kucumsemedim herkes eşit. . herkes ama rahminde doğdu herkes 1 avuç toprak olucak. .
ankarada nerde yaptın askerligi
@crysaniaQueenscott
Kara Havacılık Okul Komutanlığı.1. Alay Mrkz. Komutanlığı/Güvercinlik... Süper kobra ve skorsky helikopterlerinin bulunduğu, ve helikopter pilotlarının yetiştirildiği yer. Helikopter sınıfının merkez karargahı yani.
Tümen komutanlığıdır tek başına savaş açma yetkisi ve gücü vardır.
hımm havacılık kara kuvvetlerine göre çok rahat. . sanslisin ;)
@crysaniaQueenscott
Aslında Havacılık ikiye ayrılıyor Kara Havacılık ve Havacılık diye ikisi apayrı şeyler. Kara Havacılık helikopter sınıfı ve sebebi helikopterler her yere konabildiği için Kara Kuvvetleri'ne bağlı (benim düşüncem Kara Havacılık Kuvvetleri kurulmasından yana),, Havacılık ise Uçak (F-16) sınıfıdır Hava Kuvvetlerine bağlıdır sadece pistlere iniş yapabildikleri için.
himm anladim. . teşekürler ;)
@crysaniaQueenscott
şafak kaç bu arada, benimde mahkemem vardı, teris olunca yandı
İnşallah birşey çıkmaz Allah ailene kavuştursun tez zamanda Mehmetcik.
Suçun yok gerçekten. Bu ne ya? İnsansın sen köle gibi davranılmayı hak etmiyorsun.
sen bir de oradaki ortamı gör köpek kadar değerin olmaz askerde :)
daha önceden askerlik yaptınız mı han'fendi.. Askerliğin kavramını bilmeden yorum yapmayın, sözüm size değil tüm kızlara. Orayı yatılı okul falan mı sanıyor bu millet :)) erkekler neden orayı ömrünün sonuna kadar unutamıyor sizce? Çocuk gayet olağan şeyler yaşamış her askerin başından geçen basit hikaye bunlar.
@crazyymann34 aman kardeşim bunlara hiç anlatma, duvara anlatsan daha iyi anlar. orayı üniversite gibi bir yer sanıyor bunlar.
@CrysaniaQueenScott tamam mk anladik bilyoruz gulluk gulistanblik olmadigini
-Angeliciouss- hayır kızdığım konu asker telefonunu yakalatmış ne olacak ki diyor bazı kızlar , telefon kullanmak komutanlara bile yasak! ama komutanlar kendi aralarında anlaşıp kullanıyorlar, genelkurmay komutanların bile kışlaya telefon sokmasını yasaklamıştır, denetleyici bir komutan görse isterse albay olsun o komutana ceza kesebilir, çoğunuz bilmiyor tabi, düşünün telefonun sıradan bir asker için ne denli bir suç olduğunu, hala gelip de asker telefon yakalatmış amann ne olacak görmezden gelselermiş diyenler var. sözüm sana değil k. b
Askerlere izin verilirdi fakat telefonla çok konuşup sivil hayatı özleyip ya da sevgilisini özleyip intihar ya da bir çılgınlık yapmamaları için telefon verilmiyor. Komutanlar bilinçli olduğu için onlar bir şekilde kullanıyorlar.
Bana degilse lafin cevabimin altina yorum stma
@CrysaniaQueenScott
aklı olan adam zaten eşek gibi çalışır para biriktirir, askerliği parayla yapar eğer rütbesi yoksa :) ben 2010 da terhis oldum, bedelli yoktu galiba 5 sene önce.
Ya adam gibi askerlik yapıp görevlerini yerine getirmen gerekirken kendi yaptığın hatalarından kaçar yolunu arıyorsun. Karşındaki komutanların hata yapmışsa da en başta hatayı sen yapmışsın.
Boşver kardeş akışına bırak eğer askerlik uzarsa onların başına bela ol bende askerde kavga etmiştim beni mahkemeye çıkardılar askerliğim uzadı onların başına bela olmustum ama sonra ben gidiyim diye baktılar hepsine postayı koyuyordum.
onlar oranın p. içleri kurtları yıllardır ordalar adımlarını ona göre atmanı öneririm duygusallığı bir kenara bırakıp mücadele etmek zorundasın , ne diyim allah yardımcın olsun
Kardeş bence ceza alırsan askerlik uzatma cezası alırsıni hapislik bir vukuat görmiyorum
Nerde yaptin askerligi ve kac saat nöbet tuttun cok merak ettim?
Askeri mahkeme geçirir evladım sana Emre itaatsizlik varsa geçirirler ufak ta olsa
18bin tlyi verikcesin bedelliyi yapıcaksın en iyisi
Askerde emre itatsizlik başlı basına suctur, konu kapandı_ siz sınırda askerlık yapanlara kurban olun
Emre itaatsizlik 1 ay sana vurduysa ve karşılık verdiysen ikiniz da yargilanirsiniz.
Kısa donemsen o ceza alır.
Allah yardımcın olsun kardeşim. umarım ceza almassın.
Böhle şerefsizler yüzünden askerlikten soğuyor insan..
Wallaha kiz çocuğu gibi ağliyosun. Komutanin olsam sağlam sopa atardim sana
Ondan sonra niye askere gitmek istemiyorsun. Doktora yapıp böyle salak salak insanlarla mı uğraşıcam askerde. Umarım sıkıntısız kurtulursun kardeşim.
amcamda asker çok artistler anasını satım babam olmasa kesin döverim
Hakaret suçunuda işledin şu an
Herşey olacağına varır ama bu olaydan bişi çıkmaz düşüncesindeyim
hiç bir şey olmaz merak etme
Ula sen nasil simdi bu ks ye baglaniyorsun?
Bunu bilemeyiz. Bir avukata danışmalısın
Bir şey olmaz bundan telaşlanma.
kanıtların varsa zaten savunma yazarsın.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar