Pozitif ayrımcılık beraberinde negatif ayrımcılığı da getirir. Bunu unutmayın.
Otobüste kadınlara yer vermek hakaret değil mi?
Pozitif ayrımcılık beraberinde negatif ayrımcılığı da getirir. Bunu unutmayın.
yeri geldiginde bende yer veririm bayanlara baktım ki kalabalık çevresi hepten
erkek o kadının tacize ugramasına izin vermem asla bir erkek olarak buna müsade
edemem çünkü otobüslerde hep buna denk geliyorum ne kadar erkek varsa
o bayanın kızın çevresine dolanıyor sanki koca otobüsde hiç yer yok
adam otobüsün arka tarafından yanımdaki kızın yanına gelior iyicene köşeye
sıkıştırıyor eger bir bayanın taciz edilmesine müsade eden erkek varsa
evlense bile kılıbıkdır hatda evlendigi eşini ona buna pazarlar satar herşey beklenir
bu kadarını sölüyorum sizlere yer veriyorsak güçsüzsün anlamında yer vermiyoruz
sizi düşüyoruzda veriyoruz
mantığına baktığında eyvallah doğru şimdi hangi erkek genç ve hasta olmayan bir erkeğe yerini veriyo? kimse ama şimdi kimse de kusura bakmasın olayları çarpıtmakta da üstünüze yok yani yer verirsin ezik gördü olur vermezsin kadınlar narindir olur... aslında emin ol erkeklerin çoğu kadınlara acıdığından falan değil yer vermek için veriyo çünkü toplumda öyle aşılanmış... bunu büyütüp nerdeyse erkek-kadın ırkı yaratcak kadar mesele yapmaya gerek yok...
Önce yaşlılar, hamile kadınlar, sonra diğer kadınlara yer verilmesinde ne sakınca var? Evet eşitiz ama şunu unutma kadınların özel günü denen bir şey var ve bunun zorluklarini biz kadinlardan daha iyi kimse bilemez. Bana yer verildiginde dua ediyorum eger gercekten o yere ihtiyacim varsa oturuyorum. Yoksa geri ceviriyorum. Bunu eziklik olarak görmedim hiç. Sen de buyutme bunu gurur yapıyosun sadece. Oturmazsin olur biter. burada tüm erkekler "kadınları küçük ezik" görmediğini, tacizi onlemek icin yaptiklarini soylemisler zaten. Sabit fikirli olma
Bir kadın olarak kimseden bu centilmenliği beklemiyorum ben. Beyler kadına ekstra bir nezaket göstermek yerine bahsedilen tacizleri azaltsa daha mantıklı bir çözüm olmaz mı? Biz mi taciz ediyoruz diyeceksiniz yapan yine senin hemcinsin. Bakın bu içinde bulunduğumuz utanç verici bir durumdur açık açık tacizi engellemek için yer veriyoruz diyenler var. Taciz kadını oturtarak değil adamı uslandırarak engellenir. Aciz görülecek olan kadın değil uçkuruna sahip çıkamayan erkektir.
Orospuluk yapanda hemcinsin? Metreslik yapanda? Yuva dagitanda senin cinsin? Az kendinize ceki duzen verin yaaa.
@ChristianGreyRuhlu Ne alakası var arkadaşım otobüste orospuyu mu fortluyorlar özel olarak onları seçseler zaten alan memnun veren memnun der geçeriz. Lafı çarpıtmanın anlamı yok
Hmmm. Sen benim dedigimden buju cikardin demek. Peki.
Dediklerine katılıyorum ama öyle şer***lik yapana ben erkek demiyorum diğer hem cinslerime hakaret sayıyorum. Şöylede bir şey var eğer otobüs kalabalık olursa sık sık durmak zorunda kalıyorsunuz rahatsız olursanız diye kalkıyoruz (her ihtimale karşı ) ayrıyeten yer vermek karşı tarafın acizliğinin göstergesi değildir yanlış yerlere çekmeyin. Yer Vermeyincede A** dersiniz sizide bir türlü anlayamıyorum.
Cevap
80Cevap
feminizmi gotunden anlamak. bir seyi savunmakla gömmek arasinda cok ince bir cizgi var. otobüste biri sana yer verince aklina gelen buysa sen komplekslisin ve kadin olmakla ilgili sikintilarin var. toplum icinde bir arada yasiyoruz. ben otobüse binerken yanimda duran kadina da yol veriyorum, erkege de yol veriyorum. ve biliyor musun ki ben bir kadinim. otobusteki adam da "ben oturacagima kadin otursun" diyor. "cunku kadin daha narin, kadin daha hassas." dusunursen evet fiziken daha gucsuzuz, kas yapimiz bile farkli. gorgu kurallari, incelik baska sey; kadin olmayi kabullenemeyip feminizm adi altinda kompleks kusmak baska sey.
Bak, otobüste insanların birine yer vermesi problem değil. Sadece kadınlara yapılan bir nezaket söz konusu. Benim ataerkil toplumda kadın olmakla sorunlarım var evet, insan olmayı beceremeyen mikroorganizmalara kadınların erkeklerden daha fazla kibar davranılmaya ihtiyacı olmadığını anlatmaya çalışıyorum ancak senin gibiler kendi rahatını bozmamak adına saçmalamaya devam ediyor. Fiziken daha güçsüz falan da değiliz, erkekler kadınlardan daha çabuk yorulur. Sen 20 dakika ayakta durmayı beceremeyecek kadar acizsin diye bütün kadınları güçsüz sanıyorsun.
metafor diye bir sey duydun mu acaba? tabi ki 20 dakika ayakta duruyorum. 9 saat duruyorum hatta. rahatini dusunen bir kisi de degilim. ne kadar farkliliklar da olsa hep beraber yasiyoruz. ve goz boyayacak, -mis gibi davranacak bazi "kucuk masum kurallar" lazim. lazim ki herkes sokakta senin gibi suratini asip yurumesin. tek zeki benim triplerine girmesin. birbirimize nezaket gösterelim abi. sadece kadinlara gosterilmiyor ki? senin nasil bir cevren var, nasil bir yerde buyudun? gosterirsin nezaketi gostermesine ama yapilacak tek sey otobüs koltugu degil iste. kadin gucsuzdur demedim. fiziken daha zayif ve hassas oldugumuzu soyledim. sen yaradilis seklimizi, varolus sebebimizi falan kabullenebildiginden gercekten emin misin?
Ortadoğulular neden kadınları daha zayıf sanıyor? Bilimi takip edin lütfen.
Yaşadığım ülkede üniversite projesi için yaptığım oldukça önemli projelerim var evet, Türkiye için hiçbir şey yapmadım ve yapmaya da niyetim yok. Sizin beyniniz yıkanmış, her şeyi hakediyorsunuz.
Ortada bir nefret yok. Hayır türkçe yazıyorum sorun nerede?
sorun bu kadar coskulu olmanda. gercekten dostca yaziyorum. her seyden once bir kadin olman sana inanilmaz saygi duymami gerektiriyor. ve dedigin kadar bunlari dusunen biriysen cok guzel. ama su var ki az once zaten siddette, kadin cinayetinde ilk siralara oynayacak guzelim turkiye icin herhangi vir sey yapmacagini falan soyledin. insanlarin hakkini bulabildigi, huzur kokan bir ulkede, ogrenciyken, aktivist bir genc olmak cok kolay. ve eglenceli. yapmamız gereken seyse kucucuk bir empati. otobüste verilen yer evet belki sana agir bir seyler cagristiriyor. ama uzerinde dusunecek daha
Güncellememde söylediğim şeyi çoğunuz görmezden geliyor ancak gerçekten çok önemli. şu an yaşadığım ülkede o cümlenin önemi yıllar önce görüldüğü için şu an bu kadar içinde iyi durumda. Feminizm uğruna sabıkası defalarca kirlenmiş bir kadının kızı olarak bu konuda tahmin edebileceğinden çok daha fazla deneyim hikayesi dinledim. Herkes ciddi konulara odaklandığı için böyle küçük şeylerin etkisi gözlemlenemiyor.
Ben şu halimle ihtiyacı olmayana yer vermem. Yorgun mu ben de yorgunum iş çıkışı mi ben de işten çıktım. Bazen ufak duruyorum diye gözümun içine içine bakıyorlar... Vermiyorum ulan yer ikimiz aynı kosuldaysa vermem. Erkek olsam da aynı mantığı devam ettirirdim
İstanbul'da yaşamadın hiç sanırım onlar küçük yerler için geçerli. İstanbul'da adam ölse yer vermezler. Kadınlara yer verilmesi bence çok doğru. Bunu yapan adamı takdir ederim. Valla ben İstanbul'da yaşarken bana yer verene dualar ederdim içimden çünkü taciz olayı ile hergün karşılaşıyorsun kendini koruyamıyorsun kalabalıkta bazı düşünceli insanlar yer veriyor oturuyorsun o mis. Bu yarış nedir anlamıyorum yer verdi diye bu seni aşağılamaz bence ince bir düşünce.
Haklısın, ben yaşı genç olan ya da ayakta durmakta zorlanmayan birine vermem yani. Ama kalabalıksa, ayakta durması güç oluyorsa, elinde taşınacak birşeyler varsa vs veririm.
Dediğim gibi dezavantajları varsa verilir zaten. Fazla yükle binen erkeklere ben de yer veriyorum. Bunu cinsiyetle bağdaştırmak saçmalık.
Ben hastayım yerimi kimseye vermem kadın olması falan umrumda değil bu nezaket bekleyen kadınlara çok sinir oluyorum çooook çok iyi yapmışsın bunu bahsederek Dünyayı değiştircez yaşasın feminizm
Bu site yüzünden paranoyaklaştım ve ironi yapıyormuşsun gibi geldi ama ciddiysen teşekkürler. Dünya gerçekten değişmek zorunda
İroniydi yani. Ortadoğudan bahsedince şaşırtıcı değil.
Abartma kısmı feminizm ise anlamını bilmiyorsun demektir zira cümlede göze batan bir abartı yok.
evet bu yüzden bana bir erkek yer verdiği zaman hiç oturmadım. yani bunu nezaket olarak görmek yanlış istisnalar dışında ben kalkıp bir adama yer verebilmem ne kadar legalleşmiş bir durum ise karşımdaki erkekte bu nezaketi bana göstersin. bu eşit olmadığı sürece legal değil
İşte bu... Centilmenliğin olduğu yerde eşitlik beklenemez...
Centilmenlik ve pozitif ayrımcılık farklı şeylerdir ancak kadını küçümseyen kesim ikisini birbirine karıştırdığı için dilimizde böyle bir anlam hatası oldu.
Centilmenlik her ne kadar erkek kelimesinden türemiş de olsa her iki cinsiyetin de taşıması gereken bir özelliktir. Karşı cinsten centilmenlik beklemiyorum, hemcinslerime ve karşı cinse karşı centilmen oluyorum. Bunu her insan yapmalı.
Bunun ayrımcılıkla ilgisi yok, bu sadece bir kibarlıktır ki günümüzde zaten bunu yapan çok az erkek var çünkü onlarda insan onlarda yoruluyor. Bazi kadınlar bu konuyu bence biraz fazla buyutuyor, sonuçta yer veren erkeklere hayir tesekkur ederim diyebiliriz.
hayır ben senin gibi düşünmüyorum centilmenliktir bayanlara yer vermek ... nasıl arabanın kapısını acarsın bı bayana ya da restaurantta bayanın sandalyesini cekersın buda öyle bir şey jesttir yani hem otobus kalabalık oldugunda tacizciler var bunun gibilere maruz kalmaması için veririm...
Bütün bunları kadınlar kendisi yapabilir. Bayan değil kadın.
hayat jestlerden ibarettir ... senin erkeklere güvenin yıpranmış artniyetlisin biraz ... egoda var sende feministliğini yadırgamıyorum o normal ama egona yapabileceğim bişey yok
Bence hakaret değil, bu bir saygı. Sonuçta Türkiyenin haline bakılırsa minibüs otobüs gibi taşıtlarda ayakta durmamız tehlikeli.
Kibarca düşüncesinden dolayı kim yer verdiyse teşekkür eder ve otururum.
Beni oradan sadece hamile ve yaşlı biri kaldırabilir.
Ayakta fordlanmaktansa oturmayı tercih ederim.
Sanırım bu yüzden yer veriyor çoğu insanlar.
Ayakta olduğum zaman genelde biri kalkar ve yer verir, bu bir hakaret değil kibarlıktır.
Ne alakası var güçsüz göstermekle bence yanlıs düşünmüşsün. Nezaket edip yer verıyolar genede yaranamıyolar öylemı. Fortçulara kadın olarak güçlüysen kendınde başedebılırsın oyle bır laf edersın kı zaten türk mılletı yardım severdır anında senı kızı gıbı kolluyacak ınsanlarımız var. Senın ıcın kararmıs kardeş
Ben kadınlara yer vermiyorum haklısın bence. Mesela elinde çanta dosya falan olan erkek/kadın herkese yer veririm tutunmaları zor diye
Olması gereken de tam olarak bu. Kadın mı erkek mi diye değil ihtiyacı var mı diye bakmak gerekiyor.
aynen
Katiliyorum aslinda, benim de basima geldi, otobuse binmistim ve ayakta kaldim cunku baya bir doluydu, bir beyfendi oturdugu yerden kalkti ve bana - buyrun hanimefendi siz oturun rahatsiz olmayin dedi, bende tesekkur ettim ve kabul etmedim, yani adamda art niyet yok ama kendimi sirf kadin oldugum icin ezikmissim gibi hissettim, rahatsiz verici bir durum.
Haklısın ama bu esitligi getirmek istiyorsanız önce ülkede 1 tane bile ev hanımı kalmaması lazim. 22-50 yas arasi tum kadinlarin calismasi para kazanmasi lazim. Anca bu sekilde esitlik gelir
Sen böyle diyorsun da ayakta fordlanan hemcinslerini düşünüptemi bunu söylüyorsun yoksa kabala mı?
Bunu böyle algilaman tuhaf centilmen erkekler yer verir zaten bazen kadinin kalabaliktan rahatsız olmamasi icin de yer verirler taciz olaylarini bilirsin kalabalikta ben böyle algilamam hos bence yer verenlere tesekkurler yasli bir adamin bile yer verdigini bilirim sagolsunlar bu yönden bak bence acizlik zayiflik değil
Ulan bir acayipsiniz yer vermese öküz verse hakaret bir kendinize gelin be?
Adamlar kibarlık yapıyor veriyor bunun nesi hakaret? İstemezsen oturma kardeşim. Karşı cinsin her yaptığı şeyi ezici bir hamle olarak algılamayın artık.
Her şeyin suyunu çıkarıyorsunuz valla.
Senin bencen vardi heralde az önce gördüm. Bayana yer vermek gorgudur nezakettir. Burde fortlamak deniyordu sanirim ona engeldir. Büyük sehirde öyle balik istifi yapiyorlar ki kim kime dokunuyor belli değil. Koruklu otobuslerde yapilmasi gerekendir. Adam oyle fren yapiyor ki bunu firsat bilen bir cok erkek oluyor. Merak etme zaten böylesi az malesef.
Bu bir hakaret değil centilmenliktir verilmesi gerekiyor. Şöyle anlatıyım ben tek basıma biniyorum elimde kolumda bişey yok cepte telefon, cüzdan var ellerim bomboş, ama bir bayan geldiğinde çantası, poşeti falan filan derken zaten bir eli mutlaka dolu kaldıki erkekler daha güçlüdür daha kolay ayakta durabilirler şahsen bir bayanın ayakta dururken delikanlıların oturmasını hiç doğru bulmuyorum.
Erkekler daha çabuk yorulur bilimsel olarak.
Peki.
Olay mantık bumudur? bu nasıl bir bakış açısıdır feminist misin sen? biz bayanlara ayakta duramıyorlar diyemi yer veriyoruz sanıyorsun sen? ayakta erkeklerin içinde tacize ugramasın diye yer veriyoruz sizleri düşünüyoruz ama tabiki bir çoğunuz bu güzel davranışa layık değilsiniz.
ha bu arada hepsini geçtim görgü kuralları vardır sanırım sen bihabersin bu durumdan bu kurallara göre bayanlara her zaman ince davranılır misal, mekana giren erkek oturan bayanın ayaga kalkmasını isteyemez bayan otururken tokalaşabilir ama tersi durumda bayan geldiğinde erkek ayaga kalkıp tokalaşır bunun gibi birçok görgü kuralı vardır araştır öğren biraz feministliği bırak ve sana yer veren erkeklere teşekkür et
Kadınlar ayakta kendisini savunup tacize uğramamalı. Erkekler de taciz ediliyor, bilgine.
adam arkadan değdi sana napıcaksın bu saatten sonra? istediğin kadar cingar çıkar savun kendini bikere tacize ugradın dimi? iş bitmiştir.. bunun savunması olamaz cam fanusun içine girip otobüslere binmiyorsan eğer. ama şunuda söylim sen tacize ugra gözümün önünde kılımı kıpırdatmam sen hakeden cinslerdensin.
Görgü kuralları ataerkil sistem tarafından oluşturulmuştur.
ataerkil sistem dediğin şey erkeklerin üstünlüğü gibi saçma seylerin oldugu bişi sanırım sen harbi saglam feministsin he bu arada kafanın takıldıgı zoruna giden o şeyinde gerçek oldugunu söyleyeyim evet evet yaradılış gereği erkek kadından üstündür bu islamdada vardır kuranı açıp bakarsan görürsün !
İslam kadın düşmanı araplar tarafından yaratıldığı için elbette erkek üstün diyecek. Bilim öyle bir şey yok diyor tatlım.
Kadınları çarşafa kapatmak, anne olmak zorundaymış gibi davranmak ve aklı yarım demek hürmet değildir, bir sözlük edilmelisin
Olayları hep çevirip kendine göre yorumladıgının farkındamısın? bir kadının kapanmasının neresi kötü olabilir kıçı başı açık gezen kadınlar yolda sokakta yürürken erkeklerin onlar hakkında kaç bin tane fantezi kurduklarını biliyormusun sen? ama ben hiç bir zaman kapalı bir bayana kötü gözle bakıldıgını görmedim he yolda yurürken arkandan laf atılması fantezi kurulması hoşuna gidiyorsa buda senin fantazindir bilmemem.
O fantezileri de müslüman erkekler kuruyor :) Dediğim gibi hürmet kelimesinin anlamını öğren zira bütün saçmalıkları görmezden gelip bir kaç küçük örnekle islam kadına değer veriyor diyorsun.
Ben de kurandan örnek verdim?
Feministligin de bokunu cikardiniz yav😂
Adamlar ne yapsa suc.
Ne yapsa suç değil. Bu yer verme kültürü kadını küçük gören ataerkil sistemin ürünüdür. Hiçbir feministin buna sıcak baktığını göremezsin zira bizler kendimizi kibar davranılması gereken zayıf canlılar olarak değil, normal ve sağlıklı insanlar olarak görüyoruz.
Yer verilmesi zayif oldugunu gostermez. Kendinizi kucuk gormek icin cabalamayin bence
Yahu yazdıklarımı okumuyor musun sen?
Nezaket denen seyin varligindan haberdar olmaniz lazim oncelikle. Ayrica yasadigimiz cag geregi sirf kadin oldugumuz icin bize yer veren yok denecek kadar az. Yer veriyorsa o kadin zor durumdadir, biri taciz ediyordur falan yani
OturmAsınlar ozaman ayrıca bayandır naziktir anlamında ya da çoğu yerde tacize uğramasınlar ya da erkekler rahat edemiyo ondan bu eziklikle alakalı değil şahsen benim başımda bir bayanın dikilip benim oturmam zoruma gider bunada centilmenlik denir ;)
madem kadın erkek eşit o zaman kadınlar ayakta gitsin neden yer verilir anlamıyorum zaten kadın diye ölcek değil ya akşama kadar avmlerde gezebiliyorsa 1 saat otobuste ayakta beklesin ama yer vermeyince herkes bakıyo sanki kötü biriymişim gibi
şu an bunları söyledim diye hem kadınlar hem erkekler bana saldırdı maalesef. Kadın erkek eşittir ve pozitif ayrımcılık aşağılamadır, doğru yolda gidiyorsun.
kim onlar ya dagıtırım burayı
kızlarda cok beyin yok erkek yer veriyosa kibarlıktan değil asılmak için yer arıyodur ayrıca bu işin kibarlıgı olmaz
Kızlarda değil, ataerkil sistem ile beyni yıkanmış türk kalanında beyin yok. Öyle yetiştiriliyorlar.
ayy ne cins insanlar var yaa kıza yavşicam diye kıvıran erkekler bile var
Maarjinal olacam diye bir bu boku elestirmediginiz kalmisti. Ben yer verrken gucsuz oldugunu dusunerek vermiyorum. benim kiz kardesim var. Onun yerine koyuyorum. Birjleri sizi ayakta rahatsiz etmesin diye yer veriyoruz. Ama sizin dusunceye bakin. Ey allahim. :)
Femoş seni şunu kafana sok kadın erkek eşit değildir fiziki ve ruhsal olarak erkek daha güçlüdur
Kadın ve erkek eşit haklara sahip olmalidir. Dogrusu bu. . Dikkat :kadınlari seviniz kötu davranmayiniz koruyun kollayin taciz eden tecavüz eden hemcinslerinizi dovunuz. saygilar
Erkek daha mı güçlü :D Kim söylüyor bunu :D Fikirlerine değer verilen birini örnek gösterirsen sevinirim.
Fark yok diyorum. Kız çocuklarını ezik ezik yetiştirmediğinizde neredeyse her alanda çoğu erkeklerden güçlü olabileceğini söylüyorum. Ben bunun canlı kanıtıyım ve kadınların bir çok konuda erkeklerden daha dayanıklı olduğu kanıtlanmış bir şey.
Erkekleri dövüyor musun? şu an sen de dahil bir çok erkeği 10 saniyede yatırırım ancak insanlıktan çıkmadığım için böyle şeyleri düşünmüyorum. Bunu sorman bile şiddet yanlısı iğrenç bir insan olduğunu gösteriyor.
Viyana'ya gelebilir misin cidden? 8 yaşından beri mma yapıyorum, hep böyle özgüvenli olursan bir gün benim gibi birine denk gelip fena bozulursun.
Boks mma'in yanında bale gibi kalıyor haha
Gelmeyeceğini bildiğim için kişisel bilgilerimi vermiyorum çünkü 18lik bir ergen gibi iki üç kere arayıp küfür etmekten başka bir şey yapmayacaksın. Daha mma'in ne olduğunu bile bilmiyorsun, seninle hala muhattap olmam bile saçmalık.
Evet fiziki Açıdan da duygusal açıdanda erkeklerden zayıfsınız öncekikle bunu bir kabullenelim genç bağyan , duygusal olarak o kadar zayıfsın ki feministliği savunurken bile kendini gizleme ihtiyacı duyuyorsun. Doğan'ın kanunu bu güzelim sadece insanlar için geçerli değil zayıfsınız , senin gibi olanlar ekstra zayıf
değil ben olsam bende yer vermem yaslılar dısında kımseye kadın veya erkek farketmez
Hamileler ve engelliler de var
Çok saçma düşünüyosun. Feministliğin b*kunu çıkarıyosunuz :D
Ayrıca bana yer vermesi gayette hoşuma gidiyor centilmenlik gibi.
Bu kadar basit olmayın.
Sen ne sıklıkla genç erkeklere yer veriyorsun peki :)
ben senin gibi düşünmüyorum mesela okul zamanı çantam, eşyalarım oluyor bir yandan onları tutarken diğer yandan otobüste ayakta kalmaya çalışmakta zorlanıyorum. Evet ölmem durursam ama zorlanıyorum... Ve erkeklerin yanlarında çanta taşımaları gerekmiyor ama bir bayan olarak illaki bulunmam gereken özel eşyalarım var.
Bizim milletin çakma kibarlık anlayışlarından biri işte.
ya siz varya bu saygıdan dolayıdır kadınlar çiçektir her şeydir kadınlar annedir
benden yaşca küçük olan kızlara bile yer veririm ben hiç mi bir şey öğrenmediniz :D :D
Kadınlar çiçek değil, insandır. Tıpkı senin gibi. Gereksiz benzetmeler yapmayın.
O kadar kalabalığın içinde fortlanmaktansa, sistemi devam ettirmekte bir sakınca görmüyorum. Ha kalabalık değildir, o zaman gerek yok.
O kadar kalabalığın içinde kendinizi savunmayı öğrenmek zorundasınız. İlla bir erkekten yardım beklemeyin.
Olur canım, savunuruz. ✋
Ezikliği bu kadar kolay kabullenmiş beyinlere acıyorum...
Acı, kolay gelsin ✋
Siz ne cins birşeysiniz ya. Bir erkek nezaketen genç yaşta da olsa bayana yer verebilir, bunun bile bokunu çıkarıyorsunuz afedersin
Nezakete ne gerek var? Genç kadın ne kadar oturma hakkına sahipse sen de o kadar sahipsin? Yaşlılar sağlıklı değil, gencin nesi var?
Aşağılamanın nesi iyilik ya? Beyninizin analitik kısmını mı söktüler, ne bu mantıksızlık?
@Mazine deveye diken adama s*ken yaranır usta bozma kafayı ;) :D :D
Niye böyle düşünüyorsun biz erkekler kadinlarimiza değer veririz tanisakta tanimasakta
Kadınlarınız size değer vermiyor.
haklısın
sırf nüfus cüzdanı pembe diye sağlıklı ve ayakta durabilecek birisine yer vermeye gerek yok
bunu söyleyince de odunsun filan diyorlar
zavallı değilim ve yer verenlerin yerine oturuyorum, çünkü sen olayı yanlış anlamışsın. ortada güçlülük-güçsüzlük gibi bir yarışma yok, nezaket mevzusu var. her şeyi çıkar meselesi yapmaktan artık bir vazgeçin.
O nezaket mevzusu sadece kadınlara karşı var diyorum işte neden hepiniz anlamamakta ısrar ediyorsunuz? Hayatında kaç kere genç bir kızın genç bir erkeğe yer verdiğini gördünüz?
hanfendi genç bir bayan tabi ki genç bir beye yer vermez ama yaşlı bir beye gayet güzel yer verir. çünkü olay saygı meselesi. erkekler bayanlara güçsüz oldukları için değil saygılı davrandıkları için yer verirler. ha yer vermeyen erkek de dolu zaten biz onlara ağır odun diyoruz.
bence sen ilk önce kafanı değiştir. feminist bir kafayla hayatı anlayamazsın. çünkü o kafayla bayanları öveyim derken bayanları alçaltıyorsun haberin yok.
Ben erkeklere saygı duyuyorum ve gerekirse yer veririm? Siz neden saygı duymuyorsunuz onlara peki? Senin dediğin gibiyse kadınlar kendini erkeklerden üstün görüyor ki yer vermiyor?
birkez daha tekrarlıyorum, olay üstünlük mücadelesi falan değil. ne erkekler bayanlardan üstün ne bayanlar erkeklerden, yaratılış itibariyle hepimiz aciziz. ha bayanların erkeklere göre yapısı kırılgan ve nazikçedir, hatta bu durumu geç bir bayanın toplu taşıma araçlarında başına ne iğrenç haller geldiğini uzun uzadıya anlatmaya gerek bile yok.
işte bu sebepleri düşürsek, bir bayana yer veren saygı gösteren erkek, adamdır ! ama sizin gibilere yaranılmaz. konu kapandı. hadi...
Bana yer veren olursa kendimi yaşlı gibi hissediyorum ve oturmayı kabul etmiyorum genelde zaten oturacak çok yaşlı insanlar illa ki biniyor otobüse koltuk iki dakika boş kalsa birşey olmaz..
alakası yok
kadınlara güçsüz mesajı vermek için değil
taciz edilmemeleri için yardım amaçlı yapılıyor genelde
ve dayanıksızlıkla alakası yok
nezaketten yapılır bu davranış
ben sadece yaşlı yani ayakta duramıycak gibi olan kişilere veriyorum bunun içinde kadın diye bir ayrımım yok erkeklerede aynı şekilde davranıyorum onun dışında yer vermek saçma zaten
ben zaten vermiyom.. vermeyi de düşünmüyom.. yaşlı gebe falan olsa neyse de.. sağlıklı genç kadına niye yer veriyim qqqq
ulan bunları düşünende hata hiç tanımadığım belki de birdaha hiç görmüceğim kadına yer veriyorum bayan diye bidaha vermicem içleri fesat bunların ha iyilik de yaramaz bunlara
Bayan değil kadın. Sırf kadın diye yer vermenin ne kadar mantıksız olduğuna değindim zaten, okuma bilmiyor musun?
Cinsiyet olan kadındır. Bayan cinsiyet belirtmek. Kadın kelimesi kaba değildir.
Kimya öğretmenim gerizekalı değilmiş.
tabiki durabilirler ama otobüslere kimler biniyor herkesin düşüncesi bir olmuyor o yüzden çok genç olmamak kaydıyla bence kadınların oturması daha iyi olur tabi gençlerden bahsetmiyorum
Öyle ama bir gün dolmuşa bindim bende 3-5 yaş küçük bir kız bindi bende geç ablacım otur dedim yer verdim ters ters bakmaya başladı ne ablası l*n der gibi 😂😂😂
Hayır, sapıklardan korumak amacıyla erkek arkadaşlarımız bize yardımcı olurdu o konuda...
iyi evlenince o acılmayan kavanozları kendin açarsin o zaman... :) neticede güçsüz değilsin erkek vucudu var ya sende.. :)
Kadın vücudum var ve güçsüz değilim. Kavanoz açmakta sorun yok.
Su kizin eline erkek olarak gecsek ne b*k yeriz bilmiyorum. Feminizm degil bu resmen psikopatlik, mallik.
Erkeklere karşı kötü düşüncelerim yok, çoğu zaman sizin de hakkınızı savunuyorum. Mesela şu an .
Kardesim ben orada yer verirken anam bacim o durumda olsaydi, erkeklerin arasinda kalsaydi diye dusunuyorum. Kaldi kk bir cok kiz kendini savunamiyor. Bagirip cagirsa kendi de rezil olacak. Yardimci oluyoruz iste.
bence oyle değil o saygıdan öturu olan bışı bayansın sonuçda ıtış kakış kalabalıkda gıtmek zor oluyor sapıgı var bılmem nesı var yanı orda bı ıncelık bı düşüncelılık var bole degerlendırme
ben asılmak için veriyoruım bir muhabbt olsada telefonunu alsam diye.
Otobüste muhabbet...
yahu ne alaka arkadaş düşünkü kalabalık bir otobüs desin adam seni taciz etse daha mı iyi geç adam gibi otur koltukta suç sizde değil ki sizi düşünen bizlerde
Bence bu durumu yanlış aksettiriyosun. Centilmenlikten öte bir şey yok vermeyelim biz de ayakta gitmeye hiç meraklı değiliz. Buradaki ayrımcılık pozitif ayrımcılık işte daha ne istiyonuz ölelim mi biz
Bu bir saygı nezaket hoşgörüdür kibarlıktır ve sen, senin gibiler bu durumu eziklemişiz gibi anlıyor
Iste böyle paylasim yaparak erkeklerin kafasini iyice karistiriyoruz sonra bu erkekler niye böyle diyoruz. Erkeklerede yazik. Bazi kadin erkekden yer bekler. Bazi kadin beklemez ve senin gibi tepki verir. Her insan ayni degildir.
eğer şeytan üçgeninde kaldıysa yer verebilirsin ya da tacize uğrayacağa benziyorsa
Yaşlılar, hamileler ve engelliler hariç kımseye yer vermem.
İnsanlik namına yer verilir ne varki bunda herşeyi kadın erkek eşitliliğine bağlamayın lüfen
Kadınlar erkeklere yer vermiyorsa ortada insanlık diye bir şey yoktur.
Onalarada yer versinler ozaman sen takilma bu kadar
Sen veriyor musun?
Yok beni pek ilgilendirmiyo ama cok istiyorsan sen verebilirsin yer
Sende insanlık denen şey yok o zaman, dürüst itirafın için teşekkürler.
Sen bende insanlik olup olmadığinı nerden anladın bakayım
"İnsanlık namına yer verilir" "Yok beni ilgilendirmiyo" Kendin söyledin, ben değil.
Ya ne tipsin sen sen kimsinki benim insanlığımı ölcüyorsun şurda iki kelimeylemi anlıyorsun arkadasım dogru düzgün yorum yap
Ben ölmüyorum, kendi ağzınızla itiraf ettiniz.
Üstteki kısa paragrafta çok haklı olduğunu düşündüm...
Alttaki paragrafta nereden girdin nereden çıktın. Yer versek suç vermesek suç dedim..
Tamam yer vermeyelim. Erkeklerin arasında ezilerek gidin. Nasıl olur?
Siz erkeklerin arasında ezilmeyi çok mu seviyorsunuz peki?
Güzel kardeşim erkeklerin içinde erkek ezilirse bir şey olmaz. Ama o kadar erkeğin içinde bayan kalırsa bir tanesi sapık olabilir. Yoksa bizim için hava hoş
bende zaten çoook yaşlı, hasta, hamile ve çocuklu kadınlara yer veririm...
diğerleri pek ilgilendirmez beni...
ben sabah 5te uyanacam gidecem çalısacam aksam 7de eve dönerken günden dönen kadınlara yer verecem...
hayatta başarılar
O bir nezakettir canim bir yere gidilincede once kadina yer verilir ya da kibar davranilir eger kadinlarin haklarini savunuyosan biraz daha katı olan kurallardan başlamalisin
Evet, kadınlara öncelik verilmesinin bilinçaltındaki sebebini de yazdım ama okudukları idrak edemiyorsun sanırım
Al iste kadin hakkini savunuyosun bir kadin olarak bana idrak edemiyosun diyosun sizinkide sirf ozentilik baska bisey degil once karsindaki kadina bir kadin olarak sen saygi duy
Feminizm kadın erkek eşitliğini savunmaktır. Bir kadın gerizekalı ise sırf kadın diye öyle değilmiş gibi davranmam. Kadın olduğun için tolerans istemeye devam ediyorsun gördüğüm kadarıyla.
Gormussun ya da duymussun birinden konusuyosun iste git oku arastir oyle gel mesela git pembe mavi ayrimini coz canim nasil buyudun bilmiyorumcama belliki kaba saba insanlarla buyumussunki deger gormemissin
Ayrica bu toplumsal atilimini bu sitede degilde cevrende gostersen daha mantikli sen buraya yazinca bisey cozulmuyo
Benim babam feminist :) Ayrıca feminazilik ile feminizmi birbirine karıştırıyorsun, üzüldüm senin adına. Senin gibiler feminizmin adını karalıyor.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar