Kadınları giyimine göre ayırmak dogrumudur? Kimisi örtülüdür kimi açık benim düşüncem insan özgürdür bu konuda. Yani bu konuda derken tercih konusunda. Ben kapalı bir bayanda olabilirim açık bir bayanda. Bu benim tercihimdir. Ama yanlış anlaşılmasın dekolteli elbiseler giyip tacize uğrayan ve ben istedigimi giymekte özgürüm diyen kadınları savunmuyorum. Özgürlüğün anlamını bilmeyen çok insan vardır. Bence özgürlük tercih yapmaktır. Ya sizin icin nedir?
Cevabın nedir?
Öncelikle bu işin kadını erkeği yok. Toplum, belki insanlık olarak hepimiz birbirimize yapıyoruz bunu. "İnsanlar kıyafetleri ile karşılanır, fikirleri ile uğurlanır." diye bir sözü bile var.
theatre' in söylediği gibi de değil iş. Demagoji yapmış. Kalbin temizliğini ya da karalığını ölçen bir aleti mi var da kıyafetle olan tezatı savunabiliyor. Kaldı ki kıyafetle kalbin ne ilgisi var!
Anladığım kadarıyla sizin açtığınız başlıkta olay salt kıyafete göre insanları kategorize etmek değil, örtünmek ya da tesettür. (siz nasıl adlandırıyorsanız) Yoksa insanları kıyafetleriyle, konuşmalarıyla, düşünceleriyle, tercihleriyle vs. onlarca-yüzlerce başlıkta kategorize edebiliriz. Örtünme ya da örtünmeme konusu da bu kategorisel ayrıma tabiidir.
Size katılıyorum: Özgürlük tercih yapmaktır. - birini seçip diğerini reddetmek- İnsanı "insan" yapan özelliklerinden biri de budur. Sanırım sizin reddettiğiniz durum: bir şeyin size dayatılması ya da sizin toplum içinde böyle dayatıldığını hissetmeniz. Ama toplum halinde birlikte yaşıyorsak ve her bir grup Budist rahipler gibi dağların tepelerine yerleşmediği müddetçe bu böyle. Kaldı ki çok bilgili, okuyan ve düşünen bir toplum değiliz. Dolayısı ile tahammül seviyemiz düşük. Açık bir bayan için de kapalı bir bayan için de bu bizim melekette böyle. Dünya'da da böyle. -İstisnalar var tabii ki-
Sözü çok uzattım. Şöyle bağlayalım: Kategorizasyona tabii tutmak ve kalmak kaçınılmaz. Ancak yargılamak kesinlikle yanlıştır.21 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yıl"Ama yanlış anlaşılmasın dekolteli elbiseler giyip tacize uğrayan ve ben istedigimi giymekte özgürüm diyen kadınları savunmuyorum."
Savun bence. Bir gün üzerinde normal günlük kıyafetinle dolaşırken tecavüze uğrarsın, bu seferde seni savunacak kimse olmaz..
Bunun dışında, mümkün olduğunca ortama uygun, canın ne istiyorsa onu giy.63 Yorumla- +1 yıl
Senin dedigin erkekler yani sapıklar erkege bile sulanrlar erkege kendi cinsine bile tecavuz ederler kaldı ki normal giyinen kadınlara tecavuz etmesinler! Konuyu saptrmayn bn erkegn suçu yokturmu diyorum ay hep aynı seyi yazmaktan yoruldum suc her iki tarfndr diyorum tahrik etmese bazı orusblar bzmde basmz agrmaz taciz tecavuz diye. gene carsafliya bile taciz eden var diyceksn falan en bastaki cumlem bunun yanıtli olacam.
- +1 yıl
Anladım, bazı orospulara tecavüz etsinler ama yeter ki sizin başınız ağrımasın.
Siz kadınlar bu kafada olduğunuz sürece başınıza gelen her şeyi hakediyorsunuz. O yüzden sokakta bir kadının ağzını burnunu kıran bir adam gördüğümde yoluma devam ediyorum. Biliyorum ki o adamla bir arada olabildiğine göre kesin senin gibi bir kadın...
+1 yılTacizin kadının giyindikleri ile bir alakası yok. Ana babaların erkek evlatlarının perde örtse bile tül olduğu için perde her daim gösterdiği çükleri vardır. Kadının dekolte içeren kıyafet giymesine gerek yok. Bu toplumda 9 yaşında kız çocukları komşu amcaları, enişteleri tarafından gelip tacize uğruyor erkeklerde işin boyutu bu iken sen hala nasıl özgürlük istediğini giymek değil diyebiliyorsun. Özgürlük tacize uğramamak için geceleri bir markete bile gidememek midir? Asıl sen özgürlük ne demek bilmiyorsun, özgürlük demek başkalarının özgürlüğünü kısıtlamadan rahatsız etmeden istediğini yapabilmektir. Bu dünyada ne çatalı görünen kadının ne de siyah çarşaf giyen kadının kimsenin özgürlüğüne karşı manipüle etme durumu yok saçmalamışsın benceç
23 Yorumla- +1 yıl
Senim fikrin olaya cok farklı yönden bakmşsn. Lütfen braz saygı bunlar benim dusuncem ve sen bunlara sacmalık diyrmezsn.
- +1 yıl
Ben olaya çok farklı bir yönden bakmıyorum. Ama söylediklerindende haksız olmadığımı gayet açık ve net biliyorsun. Ve bunlar senin düşüncen bana göre saçmalık bunu bu şekilde dişe getirebilirim bir saygısızlık değil hakaret etmiyorum. Sen diyorsun kadını giyimine göre yargılar mısınız dekoltesi giyinip ben tacize uğradım diyen dedin dekolte giyen biri tacizi hak mı eder. Etmez biliyorsun biliyorum ima etmedin bunu ama kullandığımız bir kelime bile tacizcileri otobüste sokakta her yerde daha kolay hareket etmesine sebebiyet
- +1 yıl
Okey devrelerim yandı 60 goruse ayrı ayrı cvb vermktn nakald pesss
+1 yıl"Ama yanlış anlaşılmasın dekolteli elbiseler giyip tacize uğrayan ve ben istedigimi giymekte özgürüm diyen kadınları savunmuyorum. "
Bu cümleyi kurarak, başta sen yargılamis oluyorsun hemcinsini. Bana göre isteyen istediğini giyer. Yargılamak kimsenin haddi değil.87 Yorumla- +1 yıl
Her kadın istedigini giymekte özgürdür tabiki. Ama giydikten sonra sonuclarına katlanmaya hazır olmaldr
dedigim buu. - +1 yıl
Haa dekolte giyerek tacize davetiye mi çıkarıyor? Tacizde bulunanin suçu yok yani? Ne saçma bir düşüncedir yahu.
- +1 yıl
Ya bak cvb veremeyecekseniz konuyu saptrmayn. Dekolte giyerek tacize davetiye çıkarıyor evet öyle ama tacizcinin suçu yok demiyorum suc her iki tarafndadr diyorum bu bnmm gorusum saygı duymalsn
- +1 yıl
Sonuçlarına katlanmaya hazır olmalı ne demek?
Bunu açıklarmısın? - +1 yıl
kesinlikle katılıyorum @hayatkısakuşlruçyr
- +1 yıl
@nazgulddn teşekkür ederim. Tamamen zihniyet meselesi ne yazık ki.
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
22
Cevap
50Cevap
Giyimine göre insanları ayırt etmem. Çünkü her gün yeni olaylar ile karsı karsıya kalıyoruz. Kalbi temiz olsun. Kıyafetiyle tüm benliğini açıp kalbi kara olan da var.
Kıyafetiyle baştan aşağı karalara bürünüp, kalbi kara olan da...
İstediği gibi giyinip merhametli olması kafidir benim için..
Bu benim görüşüm.
Teşekkür ederim.60 Yorumla
+1 yılDekolte giymedigi halde tacize ugrayan var buna ne demeli
bu cümlende aslında.. insan özgürlügüne degil kendi fikrine göre yorumlamışşın biraz taraflı olsun..
Kadın istedigini giydi diye hicbir erkek onu taciz edemez bu hak onda yok yani..
bu hakkı ona kimse vermemiş
kızkardeşi annesi öyle giyiniyor diye onlarıda taciz etsin
aslında annesini kardeşini aklına getiren hicbir adam..
tacize kalkışmaz71 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı. Erkek dar pantolon giyer gerdani acik dolasir ya da capri giyer askili body giyer normaldir. Kadin? Tesedurlu bayanlarinda tacize ugradigi bir ulkedeyiz. Yazdigin gorusun icin seni kiniyorum. Senin gibi hem cinslerim oldukca bu ulkede daha cok tacizler tecavuzler yasanir.
36 Yorumla- +1 yıl
O zaman adam gibi evlat yetiştirin
- +1 yıl
Diyorum ya hemcinslerim bir anne ogluna ben acik sacik giyen kiz istemem affedersin onlar m.. ikilmek icin vardir dese. Ogluda bu zihniyetle yolda yururken acik bir kiz gorse hemen dalar ustune. Niye cunki bunu hak ediyor. Bir anne ogluna ayricalik yapsa kiz cocugunu hep geri plana atsa dovse hatta buda yetmiomus gibi ogluda kizkardesini dovse kalkip birde kadina siddet neden var diye sorariz.
- +1 yıl
Erkegin badisi şortu falan normaldir ama kadına gelince ayptr. Senin bu cumlen hic islamı bilmemenle alakalı. Erkekte diz kapağından asagsnı gostermek haramdr ama kadnda el ve yüz gostermek sadece caizdir. Bu yuzden erkek giyince bisi olmuyor kadn giyince orsbu oluyor dusuncesi var sizin gibi cahiller yuzunden!!
- +1 yıl
Cvb veremedin bari burdan mı aşalıyim dedin maalesef o benim fotom degil bunu anlamayaca kadar zekisin.
+1 yılBence savunmalısın bir kadın olarak. Tacize uğraman için illa dekolteli elbiseler giymiş olmana gerek yok. Adamın biri (!) kapalı giyindiğin halde seni çok beğenip tahrik olup taciz ettiğinde bunun sebebi ne olurdu mesela? Yargılamaktan dem vurup dekolteli elbise giyen kadınları yargılamışsın. Tacize uğrayan bir kadın gördüğünüzde konunun taciz değilde kadının kıyafeti olması ve buna takılıp kalmanız çok hastalıklı gerçekten.
23 Yorumla- +1 yıl
Yorumun güzel ancak benim söylediğim yazıya uygun degil. Sapıklar cok evet. Ve ister kapalı ister acık olsun taciz ediyorlar. Böylr istisnalar var. Ama tacize ugrayan kadnlrn yarsndan fazlası açık dekolte giyinerek tahrik ediyorlar. Ve bu ulkede srf kafn ack gyndgi icin sapıka tahrik var diye ceza indirimi yapabiliyorlar. Ben bunu söylemek istyrm.
- +1 yıl
Bunun çözümünün de erkeğe taciz etmemeyi öğretmek (caydırıcı cezalar, yetişme tarzı vs.) yerine kadınların kapalı giyinmesi olduğunu mu söylüyorsun yani? Türlü türlü şeylerden tahrik olanlar var rujdan bile tahrik olan var. Ne yapıcaz erkeklerin keyfine göre mi şekillendirelim kadınları?
- +1 yıl
konuyu baska yerlere cekip kendini haklı sayma. Tabiki boyle demiyorum siz anlamyrsbz
+1 yılKimseyi giyiminden dolayı yargılayamayız ama tesettüre bürünüp de açıkların giyinmediği kadar dar giyinenler ya da açıklığı abartıp her yer meydanda gezenler var bunlardan hoşlanmıyorum açıkçası. Özgürlük çok ayrı bir konu, giyimle değerlendirilemez bence.
11 Yorumla- +1 yıl
Haklı olabilirsin.
"Dekolteli elbiseler giyip tacize uğrayan ve ben istediğimi giymekte özgürüm diyen kadınları savunmuyorum" sen bu cumlen ile insanları yargılıyorsun zaten farkında mısın? Nihat Doğan Özgecan Aslan için Mini mini etekler giyip gezerlerse tabi taciz edilirler gibi bir cümle kurmuştu ondan hiç bir farkın kalmadı. Özgürlük sonsuzluktur. Hem özgürlük diyorsun hem de başkasının özgürlüğünü yargılıyorsun ben bundan hiç bir şey anlamadım?
11 Yorumla- +1 yıl
Nihat dogan ozgecan aslan olayi bambaska bn nihat dogani kınıyorum. Bu sorunun aciklamasnı yeni bir soru yazarak yapcam o zaman bidaha yorum yaprsn.
+1 yılKadınları giyimine göre yargılarım fakat ıslama göre uygun veya değil diye.
Mesela kapalı gördüm diye,
Oooo bu çok iyi ahlaklı,
Açık gördüm diye,
Bu çok kötü ahlaksız diye asla yargılamam.
Çünkü birçok kapalı gördüm namussuzlukta başta giden ahlaksız,
Açık gördüm namusunu koruyan ahlakı düzgün..10 Yorumla
+1 yılCok sevdigim bir söz vardir.. Özgürlük, başkasinin özgürlüğü başladığı yerde biter. bunu haricinde secim yapmakta bir özgürlüktür. kılık kıyafeti yüzünden kimseye önyrgılı yaklaşmam. hatta düşünceleri bana tamamen ters olan bir insana dahi önyargılı olmam. özgür irade.
00 Yorumlabirtek kadınlar için geçerli değil insanın giyimi az çok hayat tarzını karakterini belli ediyor bazen bu erkekler içinde geçerli ama laf atmanın tacizin hiçbir açıklaması olamaz yapanlarda insan değildir gözümde herkes istediği gibi giyinir kimse kimseye karışamaz
00 YorumlaKimse dış görünüşe göre yargılanmayı hak etmez ama bazilarida bunu yapmamiz icin insani teşfik eder Herkes giymek istediğinde özgürdür.
Bazı insanlar var baş örtüsünü aksesuar olarak kullanan karşıma çıktı maalesef. Kızın başı örtülü altında bikinisi geziyor sokakta... buna karışamam kendi fikri
Ama bazıları da var saçı açık gezer vücut hatlarını belli etmeyecek kıyafetler giyer. Bence kimi insan yargılanmak veya dikkat cekmek için giyimine karar verir.02 Yorumla- +1 yıl
Giyimne gore yarglamak dogru degildir. Bende bunu savunuyorum ama benim burada olay olan cümlemi açıklamak isterim. Dekolte giyip agznda sakz cigneyen orsbular var ve ben bunlara karsym.
+1 yılKapali olunca namus acik olunca farkli bir damga yemek ozgurluk olmuyor malesef ki. Insanlar herseye mudahale etmeyi sever. Ama sokak ortasinda karisini bicakla kovalayan adama dokunmazlar. Cunku sadece agizlari laf yapar, bos konusurlar.
10 Yorumla
+1 yılBenim eşim mini etekli dekolteli diyinecek elin adamlarına göz banyosu yaptıracak bende yanında erkegim diye dolanacagım öyle mi?
Elbette yargılanamaz birşey bu ama benim görüşüm bu yönde üstelik kapalılara kusura bulan müslüman tipler siz hakkı ile tesettüre girin onlar utansın bahanelerden çıkın artık !03 Yorumla- +1 yıl
Vay tebrikler! Dürüst bir türk erkeğisin..
- +1 yıl
Dogruları söyleyeni 9 köyden kovarlar kapalılara laf söyleyen insanlara diyorum o zaman sen düzgün kapan onlar utansın kem küm ediyorlar seslerini kesiyorlar yapmıyorsan yapmıyorsun bahane uydurmanın anlamı yok
- +1 yıl
Yani. Dogru.
- Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılYargılamak kesinlikle yanlıştır. Mini etekde giyer kapanabilirde. İzmir de mini etek giyen kıza öküz gibi bakan bir İzmirli gördünmü? Yok. Nefsin yoksa hamile kadından bilr tahrik olacak sapıksındır.
20 Yorumla Kişi kendine yakışanı giymelidir bence eğerki bilmiyorsa arkadaşlarından yardım alsın cok güzel kızlarımız var giyinmesi bilmiyor cirkin diye tabir edilen kızlar oysa bakımını yapıp giyindiğinde göz kamaştırıyo unutmayınki bir kadın soyunduğunda cirkindir giyindiğinde güzeldir
00 Yorumla
+1 yılGiyim insanın karakterini yansıtsada çoğu zaman mesela herkes sevdiği müzik tarzını yansıtan insanlara benzemek ister veya bir topluluğa benzemek ama tabi kimse yargılayamaz sonuna kadar özgürdür kadında erkekte
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,8b cevap paylaştı.
+1 yıl"dekolteli elbiseler giyip tacize uğrayan ve ben istedigimi giymekte özgürüm diyen kadınları savunmuyorum." tan sonra okumayi biraktim. Ben veya herhangi biri sokakta ciplak gezse dahi ona kimsenin taciz etme hakki yoktur.
23 Yorumla- +1 yıl
Tabi tabi. Lafa gelince soylemek kolay. Kız bikini gibi elbiseyle dolaşsn sen kafanı kaldrp bakma !! burada laf kalabalgı yapma. Taciz gözlede olur canm.
- +1 yıl
Birinin sana bakmasindan rahatsiz oluyorsan 7/24 evde oturabilirsin. Bu ulkede carsaflilar dahi tacize ugruyor. Bakmakla taciz olmuyor. Bakmaninda bir adabı var.
galeri.uludagsozluk.com/.../ - +1 yıl
Ben evde oturacagma sen başını kaldrma. Carsaflilar da tacize ugruyor tabi nerde l*n hani
kimsenin ne giydiği açık kapalı olduğu kimseyi ilgilendirmez. ister çarşaf giyer ister mini etek kendisine kalmış bir durum, insanları kıyafetine göre değil karekterine göre yargılamak gereklidir.
30 Yorumla
+1 yılkadın özgürdür istediğini giye bilir ama bende özgürüm istediğim yöne baka bilirim dimi:)
12 Yorumla- +1 yıl
Dogru. Gerçekten çok haklsn. En mantklı cümle senindir. Hadi buna bisi diyin yiyosa. Adam sonuna kadar haklı !!
- +1 yıl
kimse bir şey diyemez:)
+1 yılbu tip şeyleri umursamam.
ama taciz konusu es geçilecek şey değildir.
kim ne olursa olsun tacize uğramaya layik denilemez.
özgürlük ise rahatca kendini baskı altında tutmadan düşünebilmektir.20 Yorumla
+1 yılHerkes istediği gibi giyinsin diyeceğim linç edecekler. -_-
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 7,3b cevap paylaştı. sorunu okurken ilk başta okurken güzel gidiyordu yazdıların..
taki bir noktada sorunu mahvetmişsin bence
herkes istedigini giymekte özgür
taciz eden sapıktır..42 Yorumla- +1 yıl
Kız yobaz dostum.
Kılığına kıyafetini bakarak kimsenin karakterini bilemeyiz ama hoşumuza gitmeyebilir o ayrı birşey
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 5,6b cevap paylaştı.
+1 yılarkadşaımmm öyle bir giyinenler varkiii yargılamamak hata olur
03 Yorumla- +1 yıl
İlk kez benm ne soyledigimi anlatan bir yorum. Gercekten haklsnz..
- +1 yıl
evettt
- +1 yıl
yargılamıcan ayıklıcan :))))))))
+1 yılÖzgürlük başkalarını rahatsız etmeden her şeyi yapabilmektir.
Bana böyle öğretildi. İnsanların namuslarını da kumaş parçalarında arayacak değilim.06 Yorumla- +1 yıl
Özgürlük anlayşn cok guzel. İnsanlarn namuslarını kumaş parcalarnda arayacak degilim demen dogrudur ama bn bunum aksini soylemiyorum. Özgurluk BAŞKALARINI RAHATSIZ ETMEDEN HER SEYİ YAPABİLMEKSE ben sokakta çıplak derecesinde giyinen insanlardam rahatsz oluyorum ahlakımı bozuyorlar çocuklara genç kızlara kötü örnnek oluyorlar bn onlarn sarkmş etlerini mahrem yerlerini gormek zorunda deglm. Neredeyse bn ozgurum cıplak dolasrm diyeceksnz sokakta. Edep yahu edep
- +1 yıl
Aksini söylemiyorum diyorsun sonra gidiyorsun mini etek ahlakı bozuyor diyorsun. Pardonda hanımefendi sizin ahlakınız bu kadar küçük şeylerde bozuluyorsa kendinizde arayın bir suçu. Edebimide adabımıda bu yaşıma korudum genç olmama rağmen. Laf sürdürtmem öyle kolay kolay. Benim bildiğim ahlaksız edepsiz etek şort giyen değil orasını burasını satandır. Siz asıp kesin kızları şort etek giydi diye. Hadi eyvallah.
- +1 yıl
Bisktrgt. O kada gerizekalsnki daha dedigim lafı saçam sapan yerlere getrdn. ahlak mş en kucuk seylerde bozuluyorms falan. Ulan çıplak dolas sonra taciz e ugra sonra beynimizi gotur tacize ugradm diye. Senin lafına ben bsii demiyorum senin gorusune saygmdan aksini soylemiyorumdedim ama bir yere kadar sabr yani. Çıplak dolasalm hadi siz bunu istynn
- +1 yıl
Senin gibilerine laf anlatmaya calismak hata. Aynen devam bacı bu zihniyetle😂😂😂
- +1 yıl
Aynen sen bu zihniyetle b*k yoluna gdersn
- +1 yıl
Tamam , yoldaşım olacağın için sorun yok o zaman ;)
çarşaflı mmuhafazakar , dinine bağlı insanlarda gördüm ben , orospuda gördüm antalyada. aynı şekilde açıklar içinde aynısı geçerli önemli olan aklının fikrinin ne kadar temiz ve kapalı olduğu
06 Yorumla- +1 yıl
Hangisi? Ve neden
- +1 yıl
Tek suç erkekte degildir. Kadın erkeği tahrik etmesse erkek napabilir. Bazı psikopat sapklar var erkege bile sulanan bn bnlar masumdir demiyorum. Ama suc her iki tarafndadr. Sırf kadn ack giyindi diye tahrik var diyip suc indirimi olmuyormu? Bunada bisi diyin. Asıl alçaklk budur sucu tek tarafa yıkıp edepaiz giyinen kadını masum göstermek!!
- +1 yıl
Aynı fikirdeyz gülümm
Yani her insan özgürdür ona tabikide diyecek birsey yok ama cok abartili acanlarda var cok kapali dolasanlarda ben bunlarin dikkat cekme amacli oldugunu dusunuyorum utanmasalar sokakta sütyenle dolascaklar
04 Yorumla- +1 yıl
Iste buna karsiym. Burdaki asalak ozgurlugun anlamnı bilmeyip ama basımıza özgurlukcu kesilen cahiller herkes ozgutdur diyor ama mal mal o kzlara bakyorlar
- +1 yıl
Aksine destekliyorum
On bilgi verir bu konuda diyelim. yani orus. namus gozuyle degil bakimli bakimsiz olarak yargilarsin
00 Yorumla
+1 yılGörüşüm şu ki karşında kıyafetsiz dahi olsa elini değemezsin ve kötü söz söyleyemezsin.
11 Yorumla- +1 yıl
Ama öyle bir bakarsn ki sanki tecavuz ettin kza.
At izinin it izine karıştığı günümüzde kimseye bir şey demiyorum artık. Kimin ne olduğunu Allah bilir.
00 Yorumla
+1 yılGiyime göre değil kafasında ki düşüncelere göre yargılarım ben. Kadın erkek fark etmez. Bazen. ok açık diye hor görülen kişiler düşünce olarak benimle aynı düşüncede çıkabiliyorlar çünkü.
00 Yorumla
+1 yılGiyimini karakteri hakkinda az da olsa fikir verir 😊
Eylenmelik evlenmelik ya da havalı yaklasma gibi 😊00 Yorumlahayır tabikii, önyargılı olmamak lazım nice acık giyinip on numara namuslu insanlarda var
11 Yorumla- +1 yıl
Hic rastlamadm.
tabiki hayır bu bitek kadınlar için değil herkes için geçerli
10 Yorumla
+1 yılkapalı kadınlarda tacize uğrayabiliyo katılıyorum kimseye laf söylemek bize düşmez
00 Yorumlainsanları gösteren elbiseleri olmamalı haklısın ve dış güzelliği aramak da saçma bence
00 Yorumlakesinlikle çok yanlış ama ne kadar yanlış olursa olsun bir insan ilk görüldüğünde dış görünüşüyle değerlendirilir uğurlanırken ise fikirleriyle..
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,2b cevap paylaştı.
+1 yılTamamen saçmalık... Kimse kimseyi dış görünüşüne göre yargılayamaz.
00 Yorumla Kadınları giyimine göre yargılamak değil, insanları tercihlerine göre yargılamak yanlıştır ;)
00 Yorumlatabiki bazı belirtiler vardır sosyolojik olarak ama bazen ya bu çok kaşar bu çok dindar tarzı saçma.
00 Yorumla
+1 yılDedigin gibiyse hayir ama cok acik giyinenler neden giyerler bilmem cunku hayat kadinlarida kendini teshir etmek icin acik sacil giyer
00 Yorumla
+1 yılSen yargılıyorsun. Dekolte elbise giyen kadın cinsel tacizi hak etmiyor bunu bil önce gereksiz.
11 Yorumla- +1 yıl
o* senin anandır. Ve sensin tabi.
çok acık giyinen dar giyinen birisini yargılamak doğrudur. evet
kadınlar bu konuda çok bencil.00 Yorumlagiyimi değil de içleri iyi olsun. insanları kılık kıyafete göre yargılamak aptallıktır.
00 Yorumla
+1 yılkadınları degıl ınsanları yargılamak doğru...
10 Yorumla
+1 yılBazısı giyimiyle yargılanmayı hak ediyor bence
01 Yorumla- +1 yıl
Aynrn oyle.
+1 yılİsteyen İstediği Gibi Giyer.
20 Yorumla
+1 yıleğitim seviyesine bağlı
02 Yorumla- +1 yıl
Bu yonden eleştrilirse ; yetistirilme tarzı , aile , maddiyat , manevi bağlılık önemli rol oynar..
- +1 yıl
eyitim cahilliği alır ama eşeklik baki kalır:))
+1 yılhayır her kadın özgürdür
01 Yorumla- +1 yıl
Buna bisiy diyen yok zaten..
Tabiki hayır. Kimse kimseyi yargılamamalı
10 YorumlaBence doğru da yanlış da arada kaldım
00 Yorumla
+1 yılKaraktere göre yargılarım
00 YorumlaHer erkek kapali kiz ister istisnalar haric
00 YorumlaBeni ilgilendirmez özellikle de tanımıyorsam
00 YorumlaSuç işlemeyen kimseyi yargılamak doğru değildir.
10 Yorumla
+1 yılKötü bir şey ama genelde yapıyoruz.
01 Yorumla- +1 yıl
Aynen yapan cok. Taciz etmeyi illaha ellemek diye bilen mallar burada gelms laf ebeligi yapyr. Sen gözlede taciz edersn.
- Aile & Toplum konusunda 441 cevap paylaştı.
+1 yılYerine ve tavırlarına göre değişir..
00 Yorumla
+1 yılSaçmalık ya ne büyük bir terbiyesizlik o
00 YorumlaHayir kimsenin icini bilemezsinn cunku
00 Yorumlahiç kimseyi giyime göre yargılamamak gerekli
00 Yorumla
+1 yılHangi devirde yaşıyoruz.. bitti artık o devirler..
00 Yorumla- Devamını Gör (12)
Devamını Gör(57)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem