İslam mükemmel bir din olduğu halde, neden müslümanlar mutsuz?
Hep bir huzursuzluk hakim. Dünya' ya baksanız bir tane huzurlu bir islan ülkesi yok. Kadına şiddet uygulanan ülkeler sıralamasında Top 20' nin tüm ülkeleri müslüman. Ve o listede Türkiye yok. Türkiye' de her gün yüzlerce kadın şiddete maruz kalıyor. Varın listenin 1 numarasının halini siz düşünün..
İstanbul' a bile bakacak olsanız en ferah yaşayan ilçeler listesinde ilk üçte Bakırköy, Kadıköy ve Beşiktaş var. Tamam buralarda Müslüman ama mutsuz semtlerdeki gibi yaşamıyorlar İslamı.
"Cennete gitmek isteyenlerin cehenneme çevurdiği bir Dünya' da yaşıyoruz" demiş adını hatırlamadığım bir zat. Haklılık payı yok mu sizce?
İnsanlarımız cahil, gelişimden kaçıyor günah diyor başarıya, saygıya. Dinin anlamı sadece eziyet çekmek, bir yaradana kulluk etmeyi bir kula kulluk etmekle karıştırıyorlar, korkuyla peşinden gidiyorlar. Soru sormuyor, mantığı anlamaya çalışmıyorlar. En basitinden, sırf anlamını görmek amacıyla kutsal kitabı kendi dilinde oku dediğinde korkan bunu günah sayan insanların hangi dini anlayıp da onun mensubu olduklarını anlamıyorum. Müslümanlar kendi gelişiminin önünü tıkıyor, bunu da anladığını sandığı dini için yaptığını söylüyor. Gelişemeyenler, gelişenler tarafından baskı görür doğanın kanunu bu malesef. El açıp dua etmek tabi ki kötü değil, ama önce gayret çaba yoksa, bunun adı hazırlcılıktır. Biri beni kurtarsın demekle ben kendimi kurtarmalıyım demek arasında dağlar kadar fark var zihniyet olarak.
sorancım ahirette niye tam tersi olsun? kim zulmedip katlediyorsa bir zahmet ahirette de o yansın. kafir dediklerinizin tüm nimetlerinden yararlanıp da adamların yanmasını istemek düpedüz nankörlüktür. ☺☺☺
ASlinda. Muslumanligin temel kurallari. Batinin temel. Yasam sistemini olusturmus. 1- Polis aninda gelir. En ufak bir. Sorunda 2- Mahkemeler. Kesin adaletli ( Bakanmis. Miller vekiliymis. Zenginmis. Adalete. Kesinlikle etki edemiyor. ). Fakirlere. Zekat isini bizzat. Devlet yapiyor. ( Gelirinin az oldugunu. ispatlayana. Cocuk. Yiyecek. Elektrik Kira yardimi. Yapiyor Yani. Devlet. Fakirlere. Zekat vermeye benzer. Yardim. Yapiyor. ). Gordunuz. iste Tum bu. Batinin temel. Kurallari. Islamdan alinmistir. islam merhamet ve. yardim dindar.. bkz. Suriyelilere. Yardim.! (. Hic. Bir. Hristiyan ulke. 5 milyon multeci alip yardim etmez!)
çünkü Müslümanlar İslam a uygun gerçek bir mümin olarak yaşamıyor kulaktan dolma dini bilgilerle başkalarının yönlendirmeleriyle hareket ediyorlar, dini öğrenmiyorlar, dinle ilgili konuşmuyorlar;günah algıları çok ama yeni toplumda fesat, anlayışsız, saygısız, hoşgörüden bir haber yaşıyorlar işin en ilginci açıp okumak öğrenmek yerine hacıya hocaya biat ediyorlar
sen hocadan iyi mi bileceksin günaha sokma bizi tövbe de haşa kafasını değişmedikçe hiçbişey değişmez zaten bunların yaşanması gerekiyor kıyamet için yozlaşma bu ve biz olmasak bile bizden hemen sonraki neslin kıyameti göreceğine inanıyorum
Tüm bunlar islamiyeti hakkıyla yaşamadığımızdan kaynaklanıyor.
Mesela kadına şiddet konusunda top20 İslam ülkelerinden oluşuyor demişsin ya. İslam dini kadını Allah'ın emaneti olarak göreceksin ve incitmeyeceksin diyor. Cenneti annelerin ayağının altına seriyor. Tüm bunlar emredilmişler lütfen islamiyeti değil islamiyeti yaşadığını ve müslüman olduğunu iddaa eden kafa yapısını tartışalım.
Çünkü İslam'ın yayılması önlenmek isteniyor. Macaristan, müslüman Suriyeli mültecileri ülkesinden geçirmedi. Sebebi ise Avrupa'nın Hristyan yapısını tehdit etmesiymiş. İnsanlar müslüman olacak diye korkuyorlar. Barbaros Hayrettin Paşa, Fransa'da ordusu ile 1 köyde konaklayacaktı. O köydeki herkes gönderilir. Derler ki köydekiler ve şehirdekiler bunları görmesin yoksa herkes müslüman olur. İslam ırkçılığı, üstünlüğü ahlaksızlığı reddediyor ve insana doğru yolu gösteriyor. Bazı insanların işine gelmiyor. Müslümanların da hataları var ve en büyük hataları Kur'an'dan uzaklaşmaları.
2
2 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
üstünlük dediğim ırksal üstünlük yoksa üstünlük takvadadır. :)
abi hep din üzerinden milleti galyana getirisen böle sonuclar cıkması normaldır bnce müslümanlar rahat değiller bnce ruh hali olarak kafa hep namaz mı kılsam gezsem tozsam mı yoksa BATI yı mı örnek alsam diye hep ikilemdeler..
Var. Çünkü eziyorlar islam ülkelerini. Bak dünyanın en "iyi" ülkeleri arasına girebilecek popüler devletlere. Benim annem Hollandalı, sürekli gidip gelmek durumundayım bu yüzden, orada hiç böyle şeyler yok. Neden peki? Hangisine islam devletlerine yaptıklarını yapabiliyorlar, yapabilirler? Alışmış, kudurmuştan beterdir derler. şu an içinde bulunduğumuz durum aynısı.
1. muslümanca yaşamadığımız için 2. islam aleminde birlik olmadığı için mesela bugun filistinin israil baskisina hicbir musluman ulke ses cikarmiyo 4. avrupayı taklit ettiğimiz için cahilce. şunuda unutmayalım imtihan dünyasındayız ki bunda müslümanlar zorlanak
Dünya Müslümanın zindanı, kafirlerin ise cennetidir. Birine Ahirette sonsuz saadet verecek, diğerine ise sonsuz azap. Fakat yine de müslüman dünyada Allahın emrettiği gibi yaşamış olsa mutlu olacaktır. Sorun İslamın değil islamı yaşamayan müslümanındır. Ve bugün islam aleminin en büyük sorunu savaşmıyor olmasıdır. Düşmanla savaşmak yerine kendi kendisiyle savaşıp geri geri gidiyor.
"Cennet anaların ayakları altın da" denen bir din de analar öldürülüyor, analara tecavüz ediliyor, analar ağlatılıyor.. İşte bu yüzden müslüman değilim. Cennet de cehennem de dünya da.
Suç dinin olmaz öldürenlerin olur. Ayette diyorki: Başka bir kavma olan kininiz sizi imansızlığa sürüklemesin. Bir müslüman olarak ben de öylelerinden nefret ediyorum. Ama suçu dine yıkamayız. Nasıl ki Hitler yahudileri katleden bir Alman'dı şimdi tüm Almanları yahudi düşmanı mı bilmeliyiz?
Çok yanlış bir görüş. Önyargılı olmanın alemi ne şimdi? Analara nerde tecavüz ediliyor nerede öldürülüyor? Sağdan soldan duyduğunuz yanlış şeylere kanmayın.
Abi bunlarin nedeni muslumanim deyip dinlerini hakkiyla yasamadiklarindan oluyo. Herkesin gordugu yerde cok muslumanlar kimse yokken hakkiyla yasamiyolar dinlerini ama unutuyolar ki Allah bizim her saniyemizi goruyor
Birligimizi kaybettik , hoş gorumuzu atalarımız avrupa nin sasali yaşantısına kanip kendi olmaktan vaz geçip avrupa sempatizanligi hem araplara hem atalarımıza çok şey kaybettirmiştir bakınız Enver paşa nin Rus limanlarını bombalanması Mustafa kemal in inkılapları ne o inkılaplar bizden nede o savaş bizimdi biz ozumuzu ruhumuz kaybetmiştir , halende kaybetmeye devam ediyoruz
bence müslüman kesim olarak nitelendirilen hiç bir ülkede islam yaşanmıyo her yer farklı kendine göre kurallar koymuş islam hoşgörü dini denildi hep ama ben bunu hiç bir islam ülkesinde göremedim
En İyi Cevaplar