Gizli Üye(30-35)+1 yılBalinanın karaya vurması da bütün dünyanın ayıbıdır, bir çocuğun ölüp karaya vurması da. Her canlı eşittir, her suçsuz ölüm eşittir. Balinaya ne kadar üzülürsem, o çocuğa da o kadar üzülürüm. Acıları kıyaslamam. Bir karınca dahi insanlar yüzünden ölse, benim için insanlık ölmüş demektir.
Bu nedenle fotoğraftaki yazıyı yanlış ve türcü buluyorum.
Çocuk hakkında
Savaştan kaçanların Türkiye üzerinden başka ülkelere gitmeye çalışması, tartışılır, konu yetişkinler ise.
Ama bir çocuk üzerinden bu konunun tartışılması, kansızlıktır.216 Yorumla- +1 yıl
Biz fakirlere bakamadığımız için bu halde değiliz... Biz GÖZÜ AÇ olan zenginleri doyuramadığımız için böyleyiz!!! Kıyıya vuran insanlıktı dedik diyeceğiz (alıntıdır) bu yaziyi soruyla paylasirken silinmis.
- +1 yıl
Dedikleri n dogru lakin bir insan cani ile bir balimayi esit goremem. Dunyadaki tum canlilik insan icin vardir onun icin yaratilmistir. Bu yazdigim balinalar ölsün demek degil elbet. Ben cevre ve doga egitimi almis biriyim.
Cevap sahibi+1 yılBen yazının neresinde fakirlere bakmadığımız için bu haldeyiz dedim? Ya da zenginlerden bahsettim?
Bir insan da bir hayvan da eşittir, aralarında hiçbir fark yoktur ve yaşama özgürlükleri vardır. Dünyada milyarlarca canlı varken her şeyin insanlar için yaratıldığını söylemek bilgisizlik ve egoistlikten öteye gidemez. Hiçbir şey, hiçbir şey için yaratılmadı, her şey kendisi için var oldu.
Çevre ve doğa eğitiminin yanında bir de insanlık eğitimi al zira seninki de karaya vurmuş.
Acılarımız aynı değil ve ''her şey insanlar için yaratıldı'' diyen biriyle bir tartışmaya girmem.- +1 yıl
O eklemeyi mesele balina degil bir betimleme demek istedigimi anlatmak icindi. Kendinden var olmaya varoluscu felsefeye ve tezlerine uzagim. Her can elbet kiymetlidir. Insan en kiymetlidir. umarim et sut ve hayvansal gida urunlerini tuketmiyorsundur.
Cevap sahibi+1 yılDemek istediğini bir hayvan üzerinden betimlemen yanlış olmuş, acılar ve ölümler canlı türlerine göre kıyaslanamaz. Varoluşçu ve evrimci akımlar bana diğer birçok şeyden daha akılcı geliyor. İnsan en kıymetli değildir, her canlı eşit kıymetlidir.
Nasıl ki bir insanı öldürmek yanlış, bir hayvanı öldürmek de yanlış.
Nasıl ki bir insanı, onayı olmadan alıkoymak yanlış, bir hayvanı alıkoymak da yanlış.
Nasıl ki bir insana zarar vermek yanlış, bir hayvana zarar vermek de yanlış.
Hayvanları, insanlar, hayvanların rızası olmadan öldürüyorlar. Birçoğu bunu boynunu bıçakla keserek yapıyor. Hayvan olsaydın, buna rıza gösterir miydin? Hayvanlar konuşabilseydi, onları yiyebilir miydin?
Hayvan haklarına saygılı olduğum için
Hayvan eti yemiyorum.
Süt içmiyorum.
Yumurta yemiyorum.
Yoğurt yemiyorum.
Deri giymiyorum
Hayvan deneylerine karşı olduğum için
Şampuan kullanmıyorum
Deterjan kullanmıyorum
İlaç kullanmıyorum
Makyaj malzemesi kullanmıyorum
Cevap sahibi+1 yılDoğaya saygılı olduğum için
Araba kullanmıyorum
Sigara içmiyorum
Nesillerdir böyle yaşıyoruz ve ailemde kanserden hayatını kaybeden bir insan bile yok. Hepsi en az 80 yaşında hayatını kaybetti, hiçbir büyük sağlık sorunu yaşamadan.
Hayatımda hiç et yemedim, hayvan öldürmedim. Hiç ilaç da kullanmadım.
Biliyorum ki her şeyin çözümü doğada var.
Protein kaynağı da
Kalsiyum kaynağı da
Sağlık kaynağı da
İhtiyacım olmayana dokunmam ve hayvanları öldürmeye ihtiyacım yok.- +1 yıl
TV programım olsa kesinlikle seninle bir program yapardım. Ben bu konuda senin gibi düşünmüyorum. Protein kaynağı olarak ne kullandığını merak ettim. Çünkü bazıları sadece kırmızı ette var. Durumun amozon ormanlarındaki vahşi hayat gibi, onlar bile etle besleniyorlar. Ki inandığım din de Kurban kesme olayı var. Oyüzden durumunu aşırı hassaslaşma görüyor ve seni normal kabul edemiyorum. UÇ bir noktadasın bence.
Cevap sahibi+1 yılProtein kaynağı sadece hayvan etinde yoktur, her proteinin doğada bir karşılığı vardır.
Amazon demişken, sizin bu ''çok normal'' karşıladığınız hayvan endüstrisi yüzünden Amazon Ormanları'nın 2/3'ü şu an YOK.
İnandığın dinde aynı zamanda israf da yasak. İhtiyaç dışı hayvan yemenin israfını bir arkadaşımız şurada çok güzel açıklamış, seni oraya yönlendiriyorum: www.kizlarsoruyor.com/.../a36402-hayvan-eti-yemenin-insana-dogaya-zararlari-hakkinda-yuzlesmemiz
Uç bir noktada olsaydım, neslimde en azından bir kadında meme kanseri ya da başka bir kanser türü olurdu, tıpkı hayvan eti yiyenlerin büyük çoğunluğunda olduğu gibi.
Bence'yi oku, ondan sonra konuşalım.- +1 yıl
Benceyi okudum. Bu mantıkla inek ya da koyunların hiç ölmemesi gerekirdi. Bilimsel bir veri yok bir tür rapor yani veriler tutulmuş. Peki herşey doğallıksa Aslan niye etobur ya da inandığın doğada neden etobur ve otoburlar var. Bu mantık yanlış, bu hastalıklar etten değil maalese ki kimyasal ilaçlar kimyasal yemler ve yediğimiz içtiğimiz herşeye hormon katılmasıyla arttı. Şuna katılırım ilk insanlık doymak için avlanmış. Tamam. Bu günün dünyasında açlıktan ölmek zor iş. bu yüzden avlanma artık yasaklanabilir. Lakin et ve süt ürünlerini terk etmek ciddi bir risk yaratır. Ailenin genetik yapısı sağlam olmuş olabilir. Etle beslenen ama ailesinde kanser olmayan insanları nereye koyuyorsun? ekarlıyorum Uç noktalardasın.
Cevap sahibi+1 yılCanlılar doğar, büyür ve ölür. Doğru olan bunun doğal yollarla olmasıdır, başka bir şekilde değil.
Aslan demişsin. Hayvanların etik anlayışları yoktur, bu birincisi. İkincisi, hayvanlar fabrikasyona başvurmazlar, yiyeceklerini pişirmezler, kesmezler, üzerine sos dökmezler ve onları yenecek duruma getirmeye çalışmazlar, çünkü diğer hayvanları yemek, onların doğasında vardır.
Fakat insanın doğasında hayvan yemek olmadığı için, onları pişirir, keser, bazen öğütür, bazen pressler, kimyasıyla oynar ve ''yenecek'' hale getirir. İnsanın doğasında hayvan yemek olsaydı, bu saydıklarıma ihtiyaç duymazdı.
Kanserin etkenlerinden biri, hayvansal yağlar ve etteki sindirilemeyen maddelerdir.
Eti protein için yiyorsan, vücudunun protein ihtiyacı %2, bu oran baklalarda mevcut. Sütteki kalsiyum ise birçok baharatta ve bitkide zaten var.
Bu bilgilere dayanarak, hayvan öldürüp yemek ihtiyaç değil, zevk oluyor + dünya için çok büyük bir israf. Bunları objektifliğini koruyarak düşün derim.- +1 yıl
bitkisel protein ile hayvansal protein değer bakımından bir birine eşit değildir. et yemeyi bıraktığında bir çok gıdayı kombine etmen gerekir bu zor ve yorucudur. bir çok insan bu gıdalara ulaşamayabilir örneğin soya dünyanın her yerinde yetişmez veya mısırı dünyanın her yerinde yetiştiremessin. Bu bu tür gıdaları elde etmede oldukça zorluklara yol açcaktır. Rusya Kuzey ülkeleri, afrika asyanın bir bölümü bu gıdaları temin edemez. O yüzden Vejeteryan olmak tercihtir. Bu asıl doğrudur demen bir çok açıdan kusurlu noktalar içermektedir. İnsan beynin yakıtı şekerdir. Peki şeker direkt var mı doğada. Hayır. Şeker pancarı hangi ülkelerde yetişir. Bu gibi örnekler coğaltılabilir. Fasulye mercimek soya meyve sebzeler gibi ürünlerle... Demem o ki eğer insan et yemeye müsait olmasaydı. Koyun gibi yaratılabilirdi. O zaman otçul olurduk. Ancak sindirim sistemi. Kemiği bile eritmeye müsait. Japonlar balığı çiğ yiyor. Bu yeme alışkanlı ile ilgili et çiğde yenebilir.
Cevap sahibi+1 yılSöylediğin gibi değil ne yazık ki
yesilist.com/cms.php
https://alperenhaskoylu.com/vejetaryen-beslenme/
www.milliyet.com.tr/.../
www.yeniduzen.com/.../87
Cevap sahibi+1 yılBir de, insan hayvan yemeye müsait olsaydı, ilk çağlardaki insanların ömrü kısa olmazdı ve Bence'deki ilk satırlar da.
- +1 yıl
linkleri kontrol ettim Beslenme biçimi ile ilgili bilgiler veriyor. Çok zor bu biçimde beslenmek. Bak benim mesela bağırsak problemim var eğer ben nohut fasulye bakla mercimek yersem sürekli ortalıkta gazman gibi dolaşır Hayat standardım bir anda düşer. Ben diyorum insanlar et yemeli lakin bu günkü dünyada olduğu gibi keyif için değil. İhtiyaç için.
- +1 yıl
ayrıca linkler besin dğılımı ile ilgili bilgiler içermiyor. Vejeteryanlık yanında bir çok sorunuda getirir. Yani asıl sorunumuzu çözmez
Cevap sahibi+1 yılKolay yolu seçip hayvan öldürmekten daha insani ve doğru bir davranış.
Sadece nohut, fasulye yemek zorunda değilsin ki, kendine uygun bir bakla, bitki ya da baharat bulabilirsin.
Takviyeler ve geleceği düşünürsen, düşmez, yükselir.
İhtiyaç için kimler yemeli mesela? Kimin et yemeye ihtiyacı var?
Besin dağılımını içermesi gerekmez, Çin'den Türkiye'ye bir haftada kargo geldiğini düşünecek olursan, besin dağılımı hiç zor bir şey değil aslında.
Sorunların çözümlerinden bahsedilmiş.
En İyi Cevaplar
+1 yılGörmek istemiyorum ama sürekli karşıma çıkıyor. Fotoğraf makinesini silah sanıp ellerini kaldıran çocukta da böyle hissetmiştim. Orada yatan bir çocuk. Ve tek suçu yanlış yerde yanlış zamanda doğmak mı? Belki ne kadar iyi bir insan olacaktı, belki kötü bir insan olacaktı.. Ama yaşayacaktı. Orada yatan biz de olabilirdik, çocuğumuz, kardeşimiz olabilirdi. Saçma sapan şeylere kafamı takıp üzüldüğüm için insanlığımdan utanıyorum.
20 Yorumla
+1 yılBizim mantığımız şu suriyeli boş ver😔 ama yanlış ben burada çok tartıştım millet suriyelilere hep kızıyor peki biz türkler çokmu iyiyiz?
Her ülkede iyi ve kötü insanlar var o yüzden kimseyi dışlamayın
Ben çöpten yemek yiyen gördüm gece yarısında bir hafta rüyama girdi😔20 Yorumla
+1 yılhttps://i.hizliresim.com/rVNbOV.jpg
Yorumsuz.32 Yorumla- +1 yıl
Eig adayimsin
- +1 yıl
Boşver eig vermeyi. İnsanlık öldu dostum
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
17Cevap
+1 yılyer yarılsada içine girsek yeridir sanırım. Yıllardır bize çocuklar uyurken sessiz olunmasını ögrettiler ama artık çocuklar ölürken sessiz kalınmasınıda ögretmiş oldular. aynı konuma düşmeyen tek müslüman milleti biziz alllah vatanımıza zeval veresin
11 Yorumla- +1 yıl
Aminnn
Bu kareyi görünce kahrolup 2 dakika sonra sokakta gördüklerimize köpek muamelesi yaptığımız için bu utançla yorum yapabilme hakkı görmüyorum kendimde
422 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
@my-butterfly Köpeklere kötü davranmaya ant mı içtiniz?
Köpeğe nasıl bir insan gibi davranıyorum?
Barınaktan ve sokaktan kurtardığım beş hayvan dostum var, bu sayı ona kadar çıkabiliyor.
Sokakta hayvan gördüğümde elimden gelen her şeyle onu beslemeye, doyurmaya çalışıyorum
Her gün kapımın önüne birkaç kap su ve yemek bırakıyorum
Hayvanlara zarar verenleri önce uyarıp sonrasında şikayet ediyorum
Hayvanlara zarar vermiyorum, aksine yaralı bir hayvan görürsem maliyeti ne kadar olursa olsun veterinere götürüp, iyileşene kadar evimde bakıyorum
Barınak şiddetlerine karşı kampanyalar düzenleyip insanları elimden geldiğince bilinçlendiriyorum
Aşı parası, yemek parası fark etmez, her ay maaşımın belli kısmı sokak hayvanlarına aittir
Bir de barınak iyileştirmeleri için belediyelerle sık sık iletişim halindeyim
Yani, bir insana verdiğim önemin aynısını, hayvanlara da veriyorum. Tavsiye ederim herkese. - +1 yıl
@Stras hayatım sen beni anlamadın gördüğüm kadarıyla. Bu bir tabir. Madde madde saydıklarını ( evde bakma dışında) tümünü ben de yapıyorum. Daha dün iş yerime şikayet ettiler beni. Sebep ne biliyor musun yaralı köpeği durup seyredenlere bağırdığım ve hayvan ambulansı için ortalığı ayağa kaldırdığım için. Sen köpek lafına takıldın ama kalkıp da köpeğe tekme tokat dalmıyorum. Ama çok mu iyi bir insanım sanmam. her neyse sonuç olarak böyle bir kare karşısında içim acıdı bilmem ne oldu diyecek yüzüm yok. Sevgiler
- +1 yıl
Duzeyli tartismanizi ilgiyle takip ediyorum. Bende önce insan diyorum cunku insan olmazsa bunlarin hicbirinin manasi kalmaz.
- +1 yıl
Saygı görmek için önce göstermek gerek. Birbirimizin fikrine katılmayabiliriz lakin bunu tartışırken de üslup ve haddimizi aşmamak kaydıyla. Sağolsun @Stras da diğer hemcinslerim gibi çirkinleşmeden tartışmaya gerekli vurguyu yaptı :) Diğer tüm canlılar insanlar için yaratıldı. İnsan varsa diğer canlılar da olmaya devam edecektir. O yüzden benim önceliğim insan sonra diğer dostlarımız
- +1 yıl
kesinlikle öyle olmalı @haskafkas
- +1 yıl
Wowow haskafkas vurdu ve gol oldu😁😁😁😁
Beğenmedim o yüzden 👎😅😅😅😁😁 - +1 yıl
Her ikinize de
İnsan olmadığı zamanlarda dünya milyar yıllar boyunca var oldu. İnsan, dünya için gerekli bir tür değil, hatta türlerin en zararlısı.
Üstteki arkadaşımızdan alıntı yapıyorum; ''Hiçbir canlı insan için yaratılmadı, her canlı kendisi için var oldu.'' Bunun bilincinde olup egoist yaklaşmamak en önemlisi. Her canlının tek bir yaşama amacı vardır, hayatta kalabilmek.
Eğer sizin söylediğiniz gibi olsaydı, insanlar olmadan önceki dünya, şu anki dünyaya kıyasla kusursuz, yok denecek kadar sorunsuz, kirliliksiz, delinmiş ozon tabakasız, kaynakları tam bir dünya olmazdı.
Üstteki arkadaşın yorumlarını okuyabilirsiniz, çok doğru açıklamış.
@İ-Sure-Know Lütfen akıl sınırlarını geçmeyelim. - +1 yıl
Bir de ''insan var oldukça diğer canlılar da var olmaya devam edecektir'' demişsin. Bu kesinlikle yanlış bir bilgi, doğrusu için yukarıda kullanıcı paylaştı benden izin alıp Bence'mi, ben de tekrar paylaşayım: www.kizlarsoruyor.com/.../a36402-hayvan-eti-yemenin-insana-dogaya-zararlari-hakkinda-yuzlesmemiz
Okuduktan sonra tekrar konuşalım. - +1 yıl
@Stras Benceyi okudum. Bu mantıkla inek ya da koyunların hiç ölmemesi gerekirdi. Bilimsel bir veri yok bir tür rapor yani veriler tutulmuş. Peki herşey doğallıksa Aslan niye etobur ya da inandığın doğada neden etobur ve otoburlar var. Bu mantık yanlış, bu hastalıklar etten değil maalesef ki kimyasal ilaçlar kimyasal yemler ve yediğimiz içtiğimiz herşeye hormon katılmasıyla arttı. Şuna katılırım ilk insanlık doymak için avlanmış. Tamam. Bu günün dünyasında açlıktan ölmek zor iş. Bu yüzden avlanma artık yasaklanabilir. Lakin et ve süt ürünlerini terk etmek ciddi bir risk yaratır. Ailenin genetik yapısı sağlam olmuş olabilir. Etle beslenen ama ailesinde kanser olmayan insanları nereye koyuyorsun? Tekarlıyorum Uç noktalardasın.
- +1 yıl
@Stras benceni okudum katılmadığım noktalar var. İnek, koyun, tavuk yemeyeceksek neden besleyelim ya da üreme nasıl durdurulacak? O zaman bu hayvanların neslinin tükenmesi sağlanacak? Elbette besinler için doğa yok edilmesin ama bu bir döngü ve bu konuda bize düşen doğru üretim yaptırmak. Tıp neden hayvansal ürünleri tamamen yasaklamıyor? Dini boyutunu karıştırmak istemiyorum. Aldığımız her besinin aşırısı bize zarar verir. Ama hayvansal ürünlerin bu kadar zararlı olduğunu düşünmüyorum.
- +1 yıl
ya tıp zaten tuhaf bu ak dediğine yarın kara dün kara dediğine bu gün ak diyor. Parayı kim bastırırsa onun fikrine uygun deneyler yapılıyor. Düne kadar yumurta yedirtmiyorlardı. Bilimin daha çok alması gereken yol var bu anlamda
- +1 yıl
Katılmadığın noktalar olmamalı çünkü bunlar benim fikirlerim değil, bir profesör doktorun bilimsel ve kanıtlanmış araştırmaları. Ama yine de cevap vereyim.
İnek, koyun, tavuk yemeyeceksen beslemene zaten lüzum yok. Her hayvan doğada kendi besinini buluyor, insanın verdiği besinle doğadaki besin zaten aynı, hatta insanın verdiği besin hayvanlara zararlı çünkü yoğun miktarda hormon ve GDO içeriyor. Sen zaten o hayvanları öldürüp yediğinde faydadan çok zarar görüyorsun.
Bu hayvanların neslinin tükenmesinin sağlanmasına gerek yok. Bu hayvanların doğada bir yeri var. Bu hayvanları çiftliklerde üretenler insanlar, bu üretim durursa zaten her şey doğal düzenine dönecek. - +1 yıl
Bu bir döngü değil. Bak döngü nedir sana açıklayayım. Döngü, etik anlayışı olmayan bir kurdun etik anlayışı olmayan bir koyunu yemesidir. Yerken, koyunun etlerini kesip, yağlarını ayırıp, bazen öğütme, bazen press yöntemlerini kullanıp, hayvanı yıllarca güneş almayan bir odaya hapsedip, kaçmasın diye bacaklarını kırıp, eti pişirip, üstüne soslar döküp onu ''yenilebilir'' duruma getirseydi, bir kurdun bir koyunu yemesi doğal olmazdı. Ama hayvanlar bunları yapmadıkları için, onların birbirlerini yemesi doğa dengesinde doğal olarak kabul edilir.
Bu saydıklarımı insanlar tam tersine, yapmak zorunda oldukları için, insanların hayvan yemesi doğa düzeninde doğal kabul edilmez. Bahsettiğim, ilkokulda öğretilen piramit değil, dünyanın sağlıklı işlemesi için olan düzen.
Tıp hayvansal ürünleri neden yasaklamıyor? Çünkü 1) tıbbın kendisi de hayvanları kullanıyor ve 2) hayvan endüstrisini yasaklarsa dünyanın en büyük gelirini sağlayan şirketlere zarar verir. Hayvan öldürme ve satma şirketlerine. - +1 yıl
Ama yasaklamasa da uyaran birileri var, Birleşmiş Milletler. BM, yakın zamanda alarm verdi. Hayvan endüstrisi birçok kaynağı yok ettiği için. Bunlara su, elektrik, bitki örtüsü, erozyon, Amazon Ormanları, mineraller de dahil.
Dini boyutuna gelirsek, ben değineyim biraz. Kitapta Kurban konusu net olarak geçmez. Bazı kaynaklarda kurban edilmesi gerekenin hayvan değil, insanın dünya malından vazgeçip kendini Allah'a kurban etmesi olarak da geçer. Bu nedenle olabilir ''kesmek'' eyleminin bile geçmemesi. Zaten mantıklı düşündüğünde görürsün ki, artık kurban insanlara, özellikle evinde bir buzdolabı olmayanlara hiçbir fayda sağlamıyor. Bunun yerine eğitim masrafları, kiraya yardım vb. akla daha uygun geliyor. Ki kitapta geçer ''okuyun ve okutun'' emri.
Bir de israf konusu var, hayvan yemek dünyada yapılan en büyük israf şu an. Hayvanlardaki her protein, vitamin vb. baklalarda, bitkilerde vb. mevcut. Bu durumda ihtiyaç olmamasına rağmen hayvan yemek, zevk ve israf konumuna geçiyor. - +1 yıl
@soran Tıbbın ne dediği değişebilir ama veriler değişmez, sabittir. ''Geçen gün şu kadar insan öldü demişiz ama aslında bir kısmı ölmemiş'' gibi bir açıklama olmaz. Değişen şunlar olabilir ''yumurta zararlı'' / ''zararlı değil ama x hastalarına zararlı'' Bunlar değişebilir, veriler sabit kalır. Araştırma da veriler üzerine kurulu.
Gizli Üye(36-45)+1 yılo cocuk kirmizi isikta yanina gelse dilense sen de bakmazdin. evet cok aci bir sey ama herkes de cok etkilenmis gibi numara yapiyor. disarida her gun gormuyor muyuz dilenen suriyeli cocuklar? ayaga kalkiyor musunuz?
11 Yorumla- +1 yıl
Sende kovma onlari ben kovmuyorum gulumsuyorum onlara
+1 yılKeşke bizim milletten birisinin başına böyle şeyler geldiğinde ülke bu kadar ayaklansa ama bizden olmayan birileri için bu kadar ayaklanırken bizim canlarım için bu kadar ülke ayaklansa
Kesinlikle yanlış anlaşılmasın bende üzüldüm sonuçta küçücük bir çocuk
Birde dünya basınında çiğu gazatenin ilk sayfasını aldı bu resim11 Yorumla- +1 yıl
onlarıda paylaşıyorum diğer sosyal medya hesaplarımda. 4 polisimizi şehit verdik. Elbet onlarda acıtıyor. biliyorsun bizde ölen öldüğüyle kalır hep.
her şeye bir ayrmcılık bir şey yapıyoruz biz bence iyi varlıklar değiliz yok olmayı hak ediyoruz %90 nımız iyi değil
30 Yorumlaİnsanlığımdan utandım.. Diyecek birşey bulabıyorum başka. Bu çocuğun hesab tüm insanlara sorulacak Allah yardımcımız olsun o çetin hesap gününde..
10 YorumlaBu masum günahsız çocukların hesabını onları bu hale getiren ve yardım eli uzatmayanlardan soracaktır Allah.
20 YorumlaBenim için bir balinanın ölmeside bir insanın ölmeside eşittir. burada bu çocuğa yapılanı doğru bulmuyorum. ama altına yazdığınız yazıyı yanlış buldum.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı. Bu insanları bu hale düşüren onların yöneticileridir bundan basta onlar sorumludur hesabini verirler elbette
10 Yorumla
+1 yılSuriyeli çocuk aç kaldi mı
Denizde yüzerken ayağı takıldı mı
Balıkları gördüğünde karnı acıktı mı
Yüzmeyi öğretmeyen anasını hiçe saydı mı.10 Yorumla
+1 yılMelek o :( söylencek fazla bir söz yok MEKANI CENNET OLSUN :(
20 Yorumla
+1 yıloff ne diyeceğimi bilemiyorum yaa şu an dilim tutuldu resmen..
Çok üzüldüm of kıyamam ama yaa canım benim allah rahmet eğlesin nur içinde yatsın kuzum ya..20 Yorumla
+1 yılKahroldum :(
Ölümden kaçmaya çalıştılar ama olmadı, yine de olmadı...10 YorumlaAile & Toplum konusunda 568 cevap paylaştı. Prim peşinde koşuyosunuz Resmen Birader
söyle olsa boyle olsa dıonuz da
bebekler ölüyor süriyede
ona sesiniz çıkmıoda bunamı sesiniz cıkıo sizde 2 yüzlüsünüz
sanki ilk defa bir çoçuk olmus gibi davranıosunuz00 YorumlaBu ülkeye sokarak, ve sahip çıkmayıp dilendiren, kişi tek suçlu kişidir herkes kimden bahsettiğimi biliyor..
10 Yorumla
+1 yılBoğulan o ama ÖLEN biziz...
22 Yorumla- +1 yıl
Kesinlikle, o kadar çok şey yazmak geçiyor içimden ama tutuyorum kendimi haddimi aşmamak için.
- +1 yıl
eyvallah
Aile & Toplum konusunda 648 cevap paylaştı. içim parçalandı ya, Allah ailesine sabır versin
10 YorumlaBuna hiçbir şey yazamam ben. Kelimeler bu anı nasıl tarif eder
00 Yorumla
+1 yılkahrolsun faşist kapital modernite
10 YorumlaIrk gözetmeksizin;
*Çocuklar ölmesin..10 YorumlaSuç kesin suçlu malum; Emperyalizm!
20 Yorumla
+1 yılKaynak göstersene ne ara oldu bu
03 Yorumla- +1 yıl
Bodrumda kiyiya vurdu :(
- +1 yıl
Yazık üzüldüm gerçekten
- +1 yıl
m.haberler.com/.../ buda istedigin kaynak
+1 yılkaldırın şu paylaşımları yeter mk. afrikada her yıl 6.5 milyon çocuk ölüyor onları da paylaş o zaman.
13 Yorumla- +1 yıl
Onlarida sen paylas
- +1 yıl
yürü git birader ölmüş çocuğun üstünden prim yapmam ben senin gibi. hadi havlama eksini ver geç
- +1 yıl
Eksimi verdim. Primim isverenim tarafindan yatiriliyor. Oyle seylere ihtiyacim hic yok. Polemik yaratma lutfen
+1 yılUff yazik ya 😢😢😢
10 Yorumla
+1 yılYapmayın ya. :(
10 YorumlaSeni seviyorum çocuk :'(
00 Yorumlaiçimden bişey geçmiyor
04 Yorumla- +1 yıl
Vicdanini duygularini yeniden gozden gecir
- +1 yıl
Peki rahatsizligin icin gecmis olsun diliyorum Iyi gunler
umrumda bile değil.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıliçimden bir şey geçmiyo