Süre var ve bu sürede piyonuz. Kader önümüze çıkan bir taş ve bu taşı ayağımızla fırlatıp atacağız veya bu taşı cebimize koyup satacağız. Evet sizler ne düşüyorsunuz bu konu hakkında merak ettim..

Şu kader konusunu neden bu kadar karistiriyorsunuz anlamiyorum ki. Hersey onceden yazilmis bizler birer oyuncu muyuz yoksa kendi kaderimizi kendimiz mi cizeriz? Hersey onceden yazilmis, bizler birer oyuncuyuz ama kendi kaderimizi kendimiz cizeriz. Herseyin onceden yazilmis oldugunu sana şöyle aciklayayim, herseyi bilen Allah bizim basimiza ne gelecegini tabiki de saniye saniye bilir. Ama irade denilen birsey var. Kerhaneye giden adam da kendi ayaklariyla gidiyor camiye giden adam da. Kimse zorla götürmüyor. Yani icki icmeye giden adam benim kaderimde boyle yaziyordu o yuzden ben bu gunahimin cezasini cekmemeliyim diye itiraz edemez. Uzun lafin kisasi Allah kaderi yazdigi icin biz onu oynamıyoruz, Allah bizim neler yasayacagimizi bilerek kaderi yazmis.
Kırarak, dökerek anlatmanın ne gereği var. Burrası sosyal bir platform kfamın içindeki soru işaretleri saygı ve sevgi çerçevesinde konuşsak daha mantıklı daha doğru olmaz mı?
Teşekkürler yinede görüşün için..
Konuşma tarzim boyle degil. Yazinca sert duruyor. Simdi ben konuyu ayni cumlerle konusarak anlatsaydim boyle demezdin.
Bence kader diye birsey var ama bize bicilmis kaderi aklimizla ve mantigimizla yeniden yesertebiliriz bazi yollar vardir ve merdivenler hangi yoldan ve merdivenden gidecegimizi biz seceriz yani kaderi sekillendirmek bizim elimizdedir.
Aynı fikir deyim :)
Kader Allahın senin ne yağacağını bilmesidir sadece kendi hayatını kendin çizersin , Allah senin ne çizeceğini bilendir.
Yani benim kaderimi yüce Allah yazar ben is kendı hayatımı çizerim. Ancak Allah bilir yinede nasıl hayatımı çizeceğimi yine kader oluyor yani. Doğru anlamış mıyım?
Doğru anlamışım çok güzel anlattın kardeşim. Eline yüreğine sağlık
KADERE inanırım ama insanın her yaptığı şeyde kader değildir bazı şeyler insanın pokh yemesidir.
Teşekkürler şefim :)
ADAMSIN reis.
Cevap
9Cevap
Keraneyle camiye gideni ornek verecegine. kiminin basina mucize gibi hayati zenginlikler makamlar aciliyor. kimide herseyi vasfi olmasina ragmen o makama ya da işe giremiyor. kimi manken kiz gelip arkadaslik teklif ediyor kiminede memur oldugu halde calisan sevdigi bir bayani elde edemiyor. kiminin basina talihkusu kendi gelir konar kimide istesede sittin sene elde edemez. durup dururken evinde balkonda serseri kursunu yiyen cocuk ya da adam istedigi icinmi öldu. boyle akakasiz cami kerhane ornegi vermeyin. Smentude Allah hayir ve şer Allahtan diyor. siz de Allahi yalanci cikariyonuz. biz oyuncuyuz hersey bellidir. Allaha hesap sorulmazmis. dogru soramayiz ama ben sorarim. cevap vermezse oda onun adaletsiz oldugunu gosterir. zaten adaletsizde. aslinda Yanri SADIST tir. insanlarin eziyet cekmesinden susuz kalmasindan yiyeceksiz kalmasindan kiminin cok zengin kiminin cok fakir olmasindan kiminin basina bela gelmesinden hoslaniyor. buna sadistlik denmezde ne denir. Cinlere 1500 yil ömuf vermis insanlarin icine giriyor oyuncak gibi oynuyor dalga gecmesine engellemeye gucu yetmiyormu Tanrinin. Cinler bedava yiyecek , ve fatura yok , maas yok , ev derdi yok , ulasim derdi yok. Onlara herseyi vermis insanlara baxilarina zenginlik veriyor. digerlerinin surunmesinden yalvarmasindan hoslaniyor yagmur kar yagdirmiyarak. kimii calismadan zekidir. butun sinavlarda basarili olur kimi cocuklarda sittin sene calissada basarili olamiyor. hadi buna cevap verin dinciler. camiyi keraneyi sen kendin seciyon diyocegine
İnanırım ama farklı bir mantığım var o da çok uzun. Her şeyinde allahtan geldiğini söylemem sonuçta bizimde bir irademiz var :)
Haklısın peki benım dusuncemi nasıl buldun?
Allah ezeli ve ebedi ilmi ile bizim ne yapacağımızı ne yasayacagımızı bildiği için öyle yazar.
Fakat insan kendi aklı ve cüzi iradesi ile bunu sekıllendırebılır.
Aynı fikir deyim. Teşekkür ettim
Cüzi irademiz mevcut olduğundan her şeyi de kadere bağlamanın doğru olmadığını düşünüyorum. Kendi seçimlerimiz nihayetinde oluyor durumlar.
aynı fikir deyim
Bence önümüzde iki yol vardır yapmak yapmamak. Hangisini tercih edersek edelim sonunda ne olacağı bellidir kısacası ikiside doğru gibime geliyor :/
Teşekkür ederim.
kader kimseye bağlı olmaksızın kendi kararlarımizin önceden çizildigi yazdır, tamamiyle özgürüz
Teşekkürler.
Kadere inanmam bence kendi yolumuzu kendimiz çiziyoruz.
Teşekkür ettim fikir için.
Kadere inanırım. Allah yazmışsa bir bildiği vardır.
Teşekkürler
kader diye bişey yok bana göre herşey tesadüftür hayatta.
Kadere jnaniyorum ama bazi seyleri kendimiz belirleriz
* Kaderi Allah yazar biz oynarız.
Tamam teşekkürler de o baştaki yıldız nedir onu anlayamadım
Ben kadere inanirim... Gerisi bos
Teşekkürler.
Kader basit bir konu degil emrecim bir ara söyle anlatayim
Kader e araplar derken. turkler alinyazisi. ben de senaryo diyorum. FILM Oyuncu Erol TAŞ eskiden kahvelerde kotu rolde oynadigi icin doverlermis. o da ben sucsuzum. semaryo da ne yaziyorsa onu oynuyorum demis. Tanri da bizi obur dunyada kendi yazdigi senaryoya ragmen iskence edecek. benim kiz cok calisti belki LGS birinci olmasa bile Fen lisesine girebilirdi O yil TEOG u kaldirdilar okullar basladiktan 3 ay sonra teog kalkti , 6 ay sonrada LGS geldi. dere gecilirken at degistirilirmi. simdi bunu bizim kizmi istedi. soncta fen lisesine bile giremedi nice ogrencilerde calismadan en iyi fen liselerine ve TIP fakultelerkne giriyor. boyle ucuz edebiyat yaparak cami kerhane edebiyati yapmayin. bu dinciler Tanriyi bile Yalanci cikariyorlar. holunu kesen bir eskiya ya kendini sanurken hapse boylaman , senmi istedin onun karsina cikmasini.
İman şartıdır her müslümanın inanması lazım:)
Kadere inanırsam, ağlarım.
Neden öyle dedin. =)
elimden gelen herşeyi yaparım gerisini Allah bilir
Kadere inanırım.
kadere ınarırım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar