Aile & Toplum konusunda 512 cevap paylaştı. Sorunun ucu dönüp dolaşıp yine hayatın anlamına geliyor bence. Hayatın anlamı yaşamaktır ve her şey bir andan ibaret olduğu için anı yaşamaktır da diyebiliriz. Planlar yaparak hayatı yaşamamayız çünkü asla planlarımıza göre gitmez hayat. Tamam ufak tefek şeyler düşünülebilir ama bilinmezlikle ilgili bir plan yapılamaz. Olsa olsa hedef belirlenebilir. Hayatın değerini ona verdiğimiz anlam ile ölçüyoruz ama bence çok da doğru bir iş yapmıyoruz çünkü bu bizi şartlandırıp zora sokuyor. Aynen Abdulgaffar El Hayati üstadın söylediği gibi: "Kişi bazen (kendi) "hayatın (ın) anlamı" nın altında kalır, ezilir. Bu noktada suç ne "hayat"ın ne de "anlam"ındır. Tümüyle kişinindir. Zira kişi kendini kendi yarattığı "şey"e, "hayatın anlamı"na kurban etmiştir."Hayat bir şekilde akar ve yolunu bulur ve biz onu kendimize göre şekillendirmeliyiz, kendimizi ona göre değil.
29 Yorumla- +1 yıl
güzel bir yorumdu :) şey gibi oldu sonu çalışmak için mi yaşıyoruz , yoksa yaşamakiçin mi çalışıyoruz :D
- +1 yıl
çoğu insan yaşamak için çalışıyor ama bazıları var ki her yerde kendini çok ezdiriyo, hakkını aramıyo , hayata dair beklentisi yok, hedefleri yok , umudu yok anlayacagın ot gibi yaşıyo bu sakdıklarımın çalışıyo olanları ise sadece çalışmaya gelmiş dünyaya köleliğe...
- +1 yıl
evet
- +1 yıl
@Edward26 Hayat sen istesen de istemesen de devam ediyor ve planı herkes göre farklı işliyor. Yaşam şartlarını ve daha önemlisi mutluluğunu, huzurunu hayattan zevk almayı bilmek biraz da sana kalıyor. Bu nedenle hayatı isteklerin doğrultusunda yaşamalısın, kkimsenin ya da kömtü olayların etkisinde kalmadan. Hayatın senin için sunduğu özü yakalayarak. Kiracı gibi değil de, ev sahibi olarak.
En İyi Cevaplar
Aile & Toplum konusunda 314 cevap paylaştı. livein the moment :)
10 Yorumla
+1 yılprogramlı yaşarken aniden bir şey olur ya anlık bir şey.. işte kaçamazsın o zaman, o anı yaşarsın.. işte o anı yaşamak için programlı yaşamak bence :D (paradoks gibi oldu)
11 Yorumla- +1 yıl
harbiden paradoks gibi oldu bu ama oldu ya :)
Carpe diem 🙆
22 Yorumla- +1 yıl
latinceydi değil mi? :)
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
66Cevap
Haddinden fazla geleceği düşünmek şimdiye ihanettir ilkesini hayatına uygulayan birisi olarak söyliyim planlı olmamın her zaman faydasını gördüm kafasına göre yaşayan arkadaşlarımında pişmanlıklar yaşadığına çok şahit olmuşumdur.
210 Yorumla- +1 yıl
güzel bir yorum teşekkürler :)
- +1 yıl
yeteri kadarın ne kadar olduğuna bağlı :)
- +1 yıl
henüz erken diye düşünüyorum yoksa yorumun en iyi görüş şeçilmeye değer bir yorum :)
- +1 yıl
İnan bana öyle bir imaj bırakmadın :D yorumunu cidden beğendim :)
- +1 yıl
olabilir
+1 yılSahip olduğumuz tek şey şu an. Geçmişi değiştiremezsin. Gelecekte neler olacağının garantisini sana kimse veremez. Anca şu anı en iyis şekilde değerlendirip iyi bir geçmişe ve sağlam temelleri olan bir geleceği sahip olabilirsin. John Lennon'un da dediğini gibi ''Hayat siz planlar yaparken başınıza gelenlerdir.'' . Now is a present !
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 6,8b cevap paylaştı. Anı yaşamak, bulunduğun ortamdan keyif alabilmesi bir insan için en büyük mutluluktur benim için. Program yapıldığında aksilik olabiliyor, sorun çıkabiliyor. Spontan yaşamak lazım. İnsanın on dakika sonrası ne olacağı bilinmez iken , uzun süreli program insanı üzer.
10 Yorumla
+1 yılTabi ki anı yasayacaksin. Mesela gecmisteki kisa bir anı düşünüp mutlu oluyoruz ya da o anda yapmamiz gerekeni yapmadigimiz için acı cekiyiruz. Yaşam an işidir. An lara yaşanır yaşam.
11 Yorumla- +1 yıl
güzel örnek :)
bence yerıne gore degısır bu.. mesela yarın onemlı bı ısın var erken uyanman lazım tutup sabahlara kadar sevgılınle esınle takılmazsın dımı.. bıraz heveskar olup geceye dek takılırsan sabaha da yetısırsın.. anlamıssındır umarm :)
12 Yorumla- +1 yıl
anladım yarını da düşünmeliyiz diyosun :)
+1 yılBen tam spontanım ya bir yurtdışına çıkıyorum 1 gün diye çıkıyorum ona görede eşya alıyorum yük etmeyeyim diye 10 günde zor sönüyorum sıkıldım bu işten artık düzenli olmam gerek ama nasıl yapıcam bilemiyorum
14 Yorumla- +1 yıl
aslında düzenli olmak bile yorucu :)
- +1 yıl
Bilmiyorum hiç öyle bir hayatım olmadı bir aksiyon filminde başrol oynuyo gibiyim
- +1 yıl
evet aynı işi yapmak bir süre sonra hayatı monotonlaştırıyo.
- +1 yıl
Aynen öyle böyle çok zevkli
+1 yılİkisini de yapmalı bence. Hem o kadar yaşayacağımı nerden bileyim diye düşünüp hep anı yaşarsa, yarını ne kadar güzel olur bilinmez; hem de aynı şekilde hep planlı yaşarsa gününü kaçırır. İkisinden de belirli bir dozda olmalı.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 412 cevap paylaştı.
+1 yılBazıları planlı yaşayınca daha mutlu olur bazıları plansız bir şekilde anı yaşayınca. Ben planlı mutlu olanlardanım, planladığım günler isterse gelmesin ben geleceğimin büyük oranda garantide olduğunu bileyim yeter.
10 Yorumla
+1 yılhayat planladığın gibi gitmiyor açıkçası. anı yaşa ama geleceğini mahvedecek şeylerden de uzak dur.
12 Yorumla- +1 yıl
pişmanlık olmadan yani :)
- +1 yıl
aynen öyle :)
- Aile & Toplum konusunda 384 cevap paylaştı.
+1 yılplan program bozulabiliyor ama anı yaşamak çok güzel şans diye değerlendiriyorum
11 Yorumla- +1 yıl
evet planların bozulma olasılığı da bir gerçek :/
''Yaşadığın her anın değerini bilesin, ot değilsin ki tekrar tekrar bitesin!'' Ömer Hayyam
Planlı programlı yaşamak da anı yaşamaya çok engel değil gibi sanki kimi zamanlarda.10 Yorumla
+1 yılBak şöyle bir söz vardır: İnsanlar plan yapar Tanrı ise güler.
11 Yorumla- +1 yıl
hmm guzel söz :)
Kesinlikle anı yaşamak. 👍 Geç kalmamak lazım bazı şeylere.
11 Yorumla- +1 yıl
değil mi :)
ikiside önemli biri olmaz ise ötekiside tek başına olmaz bence en sevmediğim şey._.)/ bakın! hayatta sadece siyah ya da beyaz yoktur gri ve gri nin tonlarıda vardır onun için yapmayın bunu lütfen!
10 Yorumla
+1 yılEskiden ani yasardim baktim ki olume yaklasiyoruz artik planli yasamak lazim dedim 😊
18 Yorumla- +1 yıl
yaş ilerledikçe mantık ağır basıyor galiba :)
- +1 yıl
Evet 😊 ama olmeyi de cok istiyorum biktim bu dunya ve icerisindekilerden
- +1 yıl
öyle insanlar var ki şu hayatta :)
- +1 yıl
Ne manada =)
- +1 yıl
insanı hayattan bıktırıcak manada :) bıktım dedin ya dünyadan
- +1 yıl
=) evet ıssız adaya düşsem toprağı öperim
- +1 yıl
hahaha :D o derece
- +1 yıl
o derece
Ani yasamak isterdim ama hep plan hep provram beyin boyle calisiyor 😒
11 Yorumla- +1 yıl
bence bizim elimizde olan birşey bu, tamam beyin böyle calışıyor da irademiz var onu unutmayalım :)
+1 yılan ların anı olduğu sürece yani hatırda kalıyorsa doğru zamanı yaşıyorsun demektir... ;)
11 Yorumlakatılıyorum :)
Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. Bir plan olmalı ileri hedefler şeklinde şu dakika şunu yapacağım şeklinde değil... ana hedefler dışında hayatı yaşamak.
10 Yorumla
+1 yılAnın tadını yaşamak güzeldir ama emin olki ilerisini düşünmekte yarınlar için bir o kadar önemlidir...
10 YorumlaAnın durumuna göre değişir o an moktan bir ansa planlı git , yok an mikemmelse ozaman plan programın canı cehennem 😁😂
10 Yorumlaanı yaşamadıktan sonra yapılan planların hiçbir anlamı ve zevki yoktur. saniyelerimizin tekrarı yok
11 Yorumla- +1 yıl
çok doğru.
Anı yaşamak güzel birşey ama şuanki hayat şartlarına göre planlı olmak daha avantajlı.
10 Yorumla
+1 yılAnı yaşamak lazım evet ama hayat felsefesi haline getirirsen olmaz.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 516 cevap paylaştı.
+1 yılAnı yaşıyorum plan yapmıyorum, çokta memnunum, yarının garantisi yok cidden..
10 Yorumla planlı olup anı yaşamak. yani anı yaşadığın zaman da olacak planına uyduğun zamanda. çünkü ikiside birbirnden ayrılmıyor
10 YorumlaYerine göre degişiyor. Kimi zaman anı yaşamak kimi zaman ise planlı yaşamak güzeldir. Bunun ayrılımını sen yapacaksın. Kişye görede degişir bu.
10 YorumlaNe zaman plan yapsam tutmiyor arkadas kafama gore canim ne isterse onu yaparim vallahi.
10 YorumlaAnı yaşarsan yaşadıklarından, yaşamazsan yaşamadıklarından pişman olursun :) karar senin nasıl pişman olacağına Sen karar ver 😃
10 Yorumla
+1 yılPlanlar bazen suya düşüyor ne zaman öleceğin ne belli ki bir kaç dakikasına ya da gününe plan yapıyosun? Anı yaşamak daha mantıklı.
10 Yorumla
+1 yılanı yaşa.
hiçbişeyin farkında olma
saat, gün, ay, yıl umurunda olmasın
sadece yaşa..10 YorumlaBugünü yaşarım. Dün geçti yarının geleceği belli değil
17 Yorumla- +1 yıl
işte bu dedimi yapar ha =)=) @haskafkas :D
- +1 yıl
anı derken =)=) hahahaha @haskafkas
- +1 yıl
hahahahha artist doğrusun odunsu :D @haskafkas
- +1 yıl
:D :D cansın sen can :D @haskafkas
- Aile & Toplum konusunda 11,9b cevap paylaştı.
+1 yılPLANLI yaşamayın DOĞAÇLAMA yaşayın yoksa kaybedersiniz..
10 Yorumla anı yaşamak çılgınlık, planlı yasamak ciddiyet ister ama bence anı yaşamak lazım hayattn zevk almak için
10 Yorumla
+1 yılPlanlı giderim ama..
Planımdan olduğunca sapmadan doğaçlamalarla süslerim...10 Yorumlabence insan yarını garantiledikten sonra bugünün tadını çıkarmalı
10 Yorumla
+1 yılvur gitsin * dibine dibine planlar alt ust olduktan sonra planin ne anlami varki
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 568 cevap paylaştı. 1 sn sonra olmıyecegımızı kım bılıyor
o yuzden anı yaşarım10 YorumlaAile & Toplum konusunda 9b cevap paylaştı. elimizde yaşabilceğimiz şu andan başka ne var ki anı yaşamktır esas olan
10 Yorumla
+1 yılanı yaşamaya yeğlerim reis sonucda 3 günlük dünya noclağımız belli değil sonucda :)
10 Yorumlaplanlamak iyidir ama bazen hayatı akışına bırakmak en iyisi olabiliyor
10 Yorumla
+1 yılAnı yaşamak daha eyı , bugun va yarın yoh..
12 Yorumla- +1 yıl
aynı fikirdeyiz :)
- +1 yıl
sevindim :)
Gizli Üye(36-45)+1 yılHer anda her zaman bir halt yokki.
Anin tadini cikaracagimiz zamanlarda var ama bu her zaman oldumu sıkıcı olur bence ☺ her zaman eylence olmaz her zaman iş ya da her zaman seks olmaz 😁😁03 Yorumla- +1 yıl
doğru kişinin hayatına da bağlı :D
Cevap sahibi+1 yılAynen. O yüzden hayırlısı 😊
- +1 yıl
evet :)
Programlı ileriye düsünerek zamanı ayarlayarak tabiki
10 Yorumlaaslında her ikiside bunu nerede kullancağına bağlı
13 Yorumla- +1 yıl
evet çalışırken planlı olmak her zaman iyidir mesela :)
- +1 yıl
aynen
+1 yılPlan yapılacak. Ama bir sınırı olmalı.
12 Yorumla- +1 yıl
tam tersine anı yaşıyacaksın ama bir sınırı olmalı önceliğini anı yaşamaya ver.. ;) meli bece...
- +1 yıl
farklı bir bakış açısı :)
+1 yılbazen almanlar gibi
bazen romanlar gibi11 Yorumla- +1 yıl
almanlar aşırı disiplinli de , romanlar da anı mı yaşıyo onları tam bilmiyorum.
anı yaşia yarını düşün ok muuu
11 Yorumla- +1 yıl
ok :D
cebine göre yaşamak en iyisi :D
16 Yorumla- +1 yıl
öğrenciler napsın :D
- +1 yıl
tutuyo mu bari :D
- +1 yıl
woaw iyiymiş :D
+1 yılplanlı bir hayat içinde anı yaşamak.
10 Yorumla
+1 yılDoğaçlama takılırım, planlar asla işe yaramaz..
10 Yorumlaani yasamak omemli. ama plansiz yapamayiz biz.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 3,2b cevap paylaştı. Hersey olacagina variyor...
10 Yorumla
+1 yılKesinlikle plan ve programlı hayat...
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 3,9b cevap paylaştı. planlı programlı olmak her zaman iyidir
12 Yorumla- +1 yıl
ama bazen anın tadını çıkarmak iyi gelir :)
Ani tabi ki ama öyle podaslama dalmiyacaksin
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılPlan uymuyor anı yaşa
10 Yorumla Anı yaşamak bence akışına bırak 😏
10 Yorumla
+1 yılPlanlı olmak lazım ama yerine göre de anı yaşamak.
10 Yorumla
+1 yılIs hayatında planlı sosyal hayatta anı yaşamalı
10 Yorumla
+1 yılNe kadar planlasak ta hep anı yaşarız
20 Yorumla- Devamını Gör (47)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih