Ne zaman siyasi bir tartışma çıksa bir konu tartışılsa üniversite okuyanlar kendini zeki aydın olarak görmeye başlıyor bu gerçekten böyle mi? Üniversite okumayan da ben hayat mektebinden mezunum diyor hangisi CHP ye oy verenler çoğunlukla üniversitiler ve kültürlü insanlarmış ve AKP ye oy verenlerde cahil okumamış insanlarmış şimdi ben daha önceden CHP ye oy verip sonra AKP ye oy verince Zeki kültürlü olmaktan çıkıp cahil olup sınıfmı düşüyorum ya da AKP den sonra CHP ye öyy verdiğimde okul okumasam bile Aydın insanların arasınami giriyorum Şimdi hiç üniversiteli alım kültürlü AKP ye oy vermiyor mu sokak röportajlarını izliyorum kim milyoner olmak istere çıkanları izliyorum Daha Cumhurbaşkanının kim olduğunu bilmeyen üniversiteliler var. Okul okumak sadece o bransta eğitim almak değil midir kendini yetiştirmediyse nasıl kültürlü sıfatına nail oluyor?
Cevabın nedir?
Okul okumamak icin bahane arayanlarun kacisi olabilir anca bu. Okumak ilimdir, kendini gelistirmektir fakat isini bilene. Dedigin gibi okudugu halde esek gelip esek gidenler de cok fakat bu okumamak icin yeterli bir sebep degil. Okumak insanlara bu kadar zor gelmemeli. Her partiye oy veren her kesimden insan var. Soz konusu iki partiye de hic okumamislar da oy veriyor, ulke capinda nam salmis profesorler de. Yani sen konuya cok siglastirarak bakmissin. Oy verdigin parti senin kultur seviyeni ortaya koymaz. Sadece Akp'nin bazi secmenleri son yillardaki olumsuz seyleri gormezden geldigi icin, "caliyor ama yapiyor da, o kadari hakki" diyen bir kesim olustugu icin cahil kesim diyenler oluyor. Evet cahil kesim var fakat olumsuzluklarini kabuk edip, kendi sebeplerince oy vermeye devam eden ve bunu kendini yetistirdigi birikimiyle, genel kulturuyle destekleyerek savubabiliyor. Cahili ben sadece neye dayanarak savundugunu bilmeyenlere ve buna ragmen okuyup ogrenmeye yetlenmeyenlere derim. Aksi halde sadece oy verdigi parti kimseyi cahil yapmaz.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Üniversite okumak bu zamanda önemli bir şey ama okumaktan da ziyade bu senin kendini geliştirmene bakar. Yani üniversite mezunu olmayan birisi mezun olmuş kişiden çok daha birikimli olabilir. Özellikle ticari konularda kesinlikle üniversite mezunu olup olmama meselesi değil fakat sonuç itibariyle bu bir etiket ve her zaman bir yere gittiğinde önce üzerindeki etiketine bakarlar. Ona göre ağırlar fakat nasıl yollayacakları senin devamını getirip getiremediğine göre değişir.
60 Yorumla
+1 yılÜniversitede sadece belirli dersleri sınavları geçerek diploma alıyorsun ve o alanda bilgiye ve o mesleği yapabilme yetkisine sahip oluyorsun, okuduğun alanın sana verdiği bilgiyi kullanarak da bakabiliyorsun olaylara.. hukuk ekonomi siyasal bilimler vs. okumuş olan kişi belki okuduklarından faydalanabilir bu tarz konularda ama herkesin kendine göre bir fikri oluyor ve neredeyse sabit oluyor o fikir.. zekadan kültürden filan ziyade daha çok insanların kendilerini bir gruba ait hissedip hissetmemeleriyle ve kişisel çıkarlarıyla alakalı bence.. yoksa bir partiye oy vererek ya da vermeyerek nasıl daha kültürlü olacaksın ki çok saçma tabi, bir konuyu araştırır o konuda okursan bilgin artar, ego kavgası gibi duruyor bu..
00 Yorumla
+1 yılHiç ilgisi yok bu kendini geliştirmekle, öğrenmeye ne kadar açık olduğunla alakalı ve kişiye göre değişiyor. Üniversite mezunu olmak, eğitimli olmak tabi ki çok değerli ama bazı insanların kapasitesi fazlasıyla olduğu halde şartları buna uygun olmayabiliyor ve o eğitimi alamayabiliyorlar. Kimseyi bir diğeriyle değerlendirmemek gerek, ne ilk okul mezunu, zeki, akıllı, bilgili, görgülü insanlar gördük. Ne Üniv. mezunu cahil hödükler tanıdık. Şimdiki eğitim sistemiyse başlı başına bir tartışma meselesiyken bu konu uzar gider zaten. S
40 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
19
Cevap
22Cevap
+1 yılüniversitede okumak zeki ve kültürlü olmakla eş deger tutulmamalı bana göre
Ama yıllardır.. bu durumu insanlara öyle empoze ettiler ki kendilerinden başkasını destekleyen başkaları gibi düşünen herkesi
cahil yaftası ile yaftaladılar..
bu durum Atatürk'ün ölmesi ile başlayan sürecte başladı..
yani ayrımcılıgın dnlarımıza yerleştigi bir toplumda önyargıları yıkmak zor..12 Yorumla- +1 yıl
Ataturk doneminde baslamis olmadimi harf inkilabi ile insanlari egitip bilgilendirmek yerine yeni bir harf ogreterek
- +1 yıl
Atatürk herkesi kucaklayıcı tavır sergilemiştir
ondan sonraki Liderler bu ayrımcılıgı Atatürk adına yaptıklarını iddaa etmişlerdir alakası yok
tamamıyle yanlış benim çok tanıdığım var ilkokul mezunu biçok üni arkadaşımı tanıştırdım iki kelime laf edemediler karşısında :D adamın okumadığı kitap yok araştırmadığı şey yok kendini gelişrticeksin iki üni okudum diye herşeyi biliyorum ayaklarına yatmak çok saçma
10 Yorumla
+1 yılBabanın biri evlafına oğlum senden adam olmaz der dururmuş. Aradan yıllar geçmiş oğlu okumuş ve üst makamda bir iş sahibi olmuş. Babasının söylediği aklına gelmiş ve adamlarına babasını getirmelerini söylemiş. Çocuğun babasını alıp getirmişler ve çocuk babasına baba gördün mü okudum ve saygın bir iş sahibi oldum bak gör demiş. Babasıda oğlum ben sana okuyamazsın demedim adam olamazsın dedim. Adam olsaydın babanı ayağına getirmezdin demiş.
Yani okumakla ne adam olunur, ne kültürlü, nede bilgili.10 Yorumla
+1 yılDünyanın en tehlikeli varlığı okumuş cahillerdir. Sağı solu yok bunun insanlık gururuna sığmayan vizyona sahip her hareket , kişi veya kuruluşu desteklemek (bkz. Militan islamcılar , din düşmanları , Kapitalistler vs. ) diploma-siyaset-din-dil-ırk meselesi değil vicdan ve insanlık meselesidir.
20 Yorumla
+1 yılTabikide okumak önemlidir fakat bardağın belli bir hacmi vardır, okuyarak o hacimi doldurabiliriz, yani bardak aynı bardak, okumak sonuca giden yolda yardımcımız diyebiliriz.
Son söz olarak ne okumuşlar gördüm kara cahil, ne diplomasızlar gördüm hayat tecrübeleriyle dolu..10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılÖyle olması çok saçma zaten kimşer tNıyorum tıp ögrencisi ODTÜ'de okuyor ama Akpartiye veriyor oylarını bu düşünce çok saçma kaç tane arkadaşım var tanıdıgım üniversitedeyken Akpartiye veriyorlar bu düşünceyi kim çıkardı Aklım almıyor
120 Yorumla- +1 yıl
ODTÜ Tıp?
Cevap sahibi+1 yıl? .
- +1 yıl
ODTU de tip bolumu yok kimse seni keklemis diyor ayrica cevap verecegin kisinin isminin onude @ bosluk birakmadan isareti koyarsan yazin ona iletilir su an cevabini soru soran olarak ben gordum sadece
Cevap sahibi+1 yılPeki o zaman @CharlesXavier odtüde tıpın olmadıgını biliyorum zaten oraya ben odtü tıp yazmadım kimler tanıyorum tıpta okuyan ve odtüde okuyan yazmak istemiştim
- +1 yıl
Yazi maviye donmemis satirin basinda dene garanti olsun emin degilim gidip gitmedigi konusunda
Cevap sahibi+1 yıl@CharlesXavier oldumu acaba?
- +1 yıl
Bu seferde cevabini yazmamissin oldumu acaba yazmissin
Cevap sahibi+1 yılOlsun yukarıya yazdım okısun ordan
- +1 yıl
Beni iyi guldurdun :) sen sanirsam iyi ve saf bir kizsin, kalbin cok temiz
Cevap sahibi+1 yılAynen dedigin gibiyim de sen nerden anladın ayrıc niye güldürdüm ki seni?
- +1 yıl
Cevabi gonderme caban azmin illa cevabi verecem derdine dusmen ben sana takildim sen o kadar adapte olmussunki cevabini verme derdine merak ettim artik daha ne kadar surer bu caba diye ona guldum
Cevap sahibi+1 yılAnladım yanlış anlaşılmışım o yüzden görsün istedim bende
- +1 yıl
Kusura bakmada yazinda o anlam tasiyor ama hic tekrardan okudunmu bilmiyorum
Cevap sahibi+1 yılEvet okudum ben öyle anlatmak istedigim için belkide okuduğumda anlatmak istedigim gibi anlatmışımdır
- +1 yıl
:D edebiyatin zayif onu anladimda bu cevabindanda nedemek istedin onu anlamadim
Cevap sahibi+1 yılYo valla edebiyatım zayıf falan degil ortalamam 80lerde geldi hep ayrıca klavye otomatik düzeltme var o yüzden ben düzeltmeden göndermişim hem anlayan insan anlar ne anlatmak istedigimi benim degil senin Edebiyatın düşük herhalde
- +1 yıl
Tamam ben kabul ediyorum kopyayla gectim :) madem senin edebiyatin iyi senin dokturmen gerekiyorki banada kopya cektirecek firsat vermemen ortada kopyada yok artik sen dusun gerisini :)
Cevap sahibi+1 yılAman ya neyse saçma bir konuda tartışıyoruz zaten
- +1 yıl
Latifelestik diyelim sahsen soyledigim hic bir kelimde alinacak birsey gormedim umarim bende seni inciemisimdir ve ayrica muhabbetin icinde tesekkurler
Cevap sahibi+1 yılPeki ben teşekkür ederim
Aile & Toplum konusunda 591 cevap paylaştı. Örgün işletmeden işim gereği AÖF'e geçtim. İnan hayatımın en büyük km taşlarından birini atmışım. Miktar vermeyeyim ama benim şu an kazandığımı kazanması için tıp okuyan kişinin şu an mezun olup bi' kaç km taşı yürüyüp uzman genel cerrah olması lazım :) Demek istediğimi umarım anlamışsındır.
Taban maaşı baz olarak konuştum.10 Yorumla
+1 yılülkemizde o kadar üni ve bölüm açıldı ki her üniversiye giden kendini bir b*k sanmaya başladı.. ve akp-mhp-chp li olmanın üniyle bir alakası yok bence..
13 Yorumla- +1 yıl
Aslinda benimde umrumda degil ama gundemdeki muhabbet bu olunca Daha Cumhurbaskanini bilmeyen Selahattin DEMIRTASI sempatik ve yakisikli buldugu icin HDP ye oy veren Universitilileri gorunce insan sormadan edemiyor
- +1 yıl
yakışıklı diye birine oy verenler hakkında konuşacak bir şey kalmamış.. zeka seviyesi yerlerdeee
- +1 yıl
Bu insan universite okuyor youtube yi izle ben agzi acik, soklar icinde izliyorum, sokak roportajlarini, ulkemin saf insanlarini
+1 yılMhp ye oy verenler kimler oluyo. Hayır kendimizi bilelim
12 Yorumla- +1 yıl
Az once bir kisiye bahsettigim uzere olay parti degil aslinda Olay Universite oluyan bazi kesimlerin kendini ustun gormesi Arkadaslik tekliflerine bile universite okumadigi icin geri ceviren ama gel gorki cahillik bilgisizlik konusunda ihtisas yapmis insanlari biliyorum bu insanlar birde hayati bilmeden tanimadan siyaset uzerine karsisindaki insani elestirince dogal olarak sormak durumunda kaliyorsun sen universite okudunda nasil okudun okudunda adammi oldun diye
- +1 yıl
Eger su ülkede is sorunum olmasa kesinlikle üniv okumazdım. Ünv hayata dair hicbisi yok bos bos bilgiler yıgını. Ama su da var ki ünv okumanın yanında insan kendini gelistirebilir. Üniversite Okumayan da gelistirebilir. Bu tamamen insanın karakteri becerisi atikligi sosyalligi ile alakalı bir durum
- Aile & Toplum konusunda 536 cevap paylaştı.
+1 yılAslında soru değil bu , adam içindekileri dökmüş. Evet chp ye oy verenler kültürlü , akp ye oy verenler cahil diyerek genelleme yapmak saçma bir durum seninde dediğin gibi. Okul insana kültür falanda katmaz. ben ne adamlar tanıyorum okulumda , iki dk konuşamazsın
01 Yorumla- +1 yıl
Evet ben icimdekileri doktum bir insanla muhabet edecegim zaman universit mezunu olmadigim icin burun kiviriyor muhabbetine bakiyorsun yani salagin onde gideni adam muhabbetimden sok geciriyor universite mezunu olmadigima inanmiyor bu durumda bu soruyu sormam abestmi oluyor
+1 yılAlakası yok kültürlü olmak attı diploma sahibi olmak ayrı , ben be üniversiteliler gördüm " aile kelimesini ayle yazan " :)
O yüzden mevlanın söyledi gibi " ne kadar okursan oku bilgi ne yaraşır bir şekilde davranmıyorsan cahildin demektir " ..20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılDiplomalı cahiller en tehlikelileridir. Kibre kapılırlar her seyi bildiklerini sanarlar. Cahilligin en büyük kanıtı.
20 Yorumla Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı. Hayır değil. Üniversite sadece sana akademik ortam imkanı verir. kişi kendini geliştirmeli.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 11,9b cevap paylaştı.
+1 yılVALLAHİ şefim OXFORD okuyanıda gördüm zeki kültürlü aydın olmuş ama ADAM olamamıştı..
yaşanmış kesittir.10 Yorumla
+1 yıluniverste okuyanların %70i gerizekalıdır takma sen kafana bunun chpye veya baska bir partiye oy vermekle alakası yok
10 YorumlaBazıları sadece havalı, özenti. Bazıları çıkmıyor kültürü.
20 YorumlaKampüsün içinde şahinle drift atanlar var okumakla ilgisi olduğunu sanmıyorum.
20 Yorumlaokuyarak zeki olunmaz. okuyanların çoğu özgür düşünce fikirleri ve kendi yapısına dikkat eder gerçekleri kabullenmezler..
10 YorumlaArkadaşım 2 üni okuyorum ikiside lisans bir ben havalı olamadım herkes aynı hayat da sadece çevreni değiştir
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılTürkiyede ki eğitim sistemi; insanları bir kalıba sokup, kalıplaştırıyor sadece. Ve o kalıptan çıkamazsın. Ama avrupa da okursan gerçekte kültürlü, eğitimli ve bilge denilebilecek kapasiteye ulaşa bilirsin..
10 Yorumla
+1 yılOkumak cehaleti alır eseklik bakidir 😀 herkeste ise yaramaz o
10 YorumlaHayır.
Öyle olsaydı üniversitelerde terör olmazdı.10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 514 cevap paylaştı.
+1 yılDetay çok uzun okumadım bile ama. üniversite okuyan çoğu öğrenci cahil
10 Yorumla
+1 yılÜniversite insana başka bakış açısı kazandırıyor. Okuyan ve okumayan asla bir değildir. Kültürlü olmak için şart olmasa da iyi bir avantajdır.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılakp ye oy verdim üniversite okuyorum genelde dediğin şey söz konusu gibi ama üniversite okuyup çok aydın kaliteli insanlar tanıyorum akp ye oy veren ve hdp ile chp arasında o dediğin aydın kişilerde çok bulunmakta
02 Yorumla- +1 yıl
İnsanların Bazı sözlerine Karşı ince bir eleştiri yapmak istedim aslında alan alır almayanın da zorla kafasına sokacak değiliz. Genel olarak baktığın zaman HDP'li, CHP'li, MHP'li, AKP'li ve diğer partilere oy veren her meslekten her seviyede insan var. Doktorundan Savcısına, Hakiminden Profesöre, Askerinden Gazetecisine ama eleştiri yapanlar AKP ye oy verenlerin cahil diğer CHP ye oy verenlerin Alim ve zeki olduklarını kastediyorlardı. Bu yüzden aklıma gelen 2 Konu değinmek istedim
birincisi "her üniversiteli" zeki mi? ilk okul mezunlarından ya da okumamışlar arasında zeki olanlar yok mu zekilik Üniversite okumak ve bitirmekmi?
ikincisi Parti seçimiyle zekamı değişiyor yani AKP ye oy verip sonra CHP ye oy verenler aydınlanıyor, zekası mı artıyor ya da CHP den AKP ye geçenler Zekada Geriliyor mu? Bana göre Kimse kimseden üstün değildir ve kimsenin kimseye Parti seçiminden dolayı hakaret etmeye hakkı yoktur. Siyasi görüşünden dolayı insanın zekasıyla alay edenler cahilin önde gidenidir.
Cevap sahibi+1 yılKesinlikle çok guzel konustun vallahi üniversitede hiçte alım çok zeki kişiler yok lise mezunu olupta ciddi anlamda kaliteli kişiler çok üniversite okuyorum ama bana bisey katmiyor kendini geliştirmek çok başka her kesimden her partiye oy gidiyor benim ayyas dayim chp li bunun gibiler chp li demem yine içki içen ve yaptı yapan mhp li tanıdığım var vs vs
Gizli Üye(30-35)+1 yılüniversite okuyamayan bir insan da kendini geliştirebilir bence :)
10 Yorumla
+1 yılTabikide hayır. Bizim sınıfın yarısı tesbih sallayan kırolar😃😃
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSen belli üniversite okumamışsın kendini avutmaya çalışıyorsun üniversite okumak illaki insana bir şeyler katar. Üniversite okumadan da bilgili kültürlü olabilirsin tabii
06 Yorumla- +1 yıl
Evet ben universite okumadim okuyanla benim ne farkim var ya da parasiyla universite okuyanin benden ne ustunlugu var ya da universite okuyup is bulamayan sonra ilk okul mezunu bir patronun yoneticinin altinda calismanin artisi ne sen universite senin hayatina ne katiyorda ben onu almamis oluyorum? Zeki olan sensin bu sorularin cevabini vermek senin icin zor olmamali
Cevap sahibi+1 yılBilmem ben üniversiteye bu sene gideceğim ama üniversite okumamış kişilerle de takıldım üniversite bitirmiş kişilerle de aradaki fark dağlar kadar öyle söyleyeyim sana
- +1 yıl
Tamam abicim sen universite oku alim ol ben universite okumamis olarak hic olarak kalmaya devam edeyim :)
Cevap sahibi+1 yılİşte bahsettiğim farklardan biri de bu üniversite okumamışlar hep kendini daha bilgili sanıyor boş bir megalomaniye kapılıyorlar, çünkü cahillik emin olmaktır haa bazı üniversite okuyanlarda da aynı durum yok mu? Var
- +1 yıl
Soru sordim cevsp veremedigin gibi ben daha yeni nasliyorum dedin tamam oku sen oku alim ol dedim bir anda kendini usyun gorup yorum yapmaya basladin Akilli biriysen sorularimi cevapla yok degilsen okulunu oku alim ol ondan sonra gel
Cevap sahibi+1 yılTamam oldu
+1 yılhayır. üniversite bitirmek bir şey kazandırmaz, önemli olan sonrasında kazandıklarındır
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılHerşey insan olmakla alakalı, eşşeğe altın semer vursan eşşek gene eşşek.
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı. Hayir, her zaman degil.
10 YorumlaBaşlığa cevap. hayır değildir.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBuyuklerin gozunde oyle.
11 Yorumla- +1 yıl
Okuda adam ol farkli birsey her kezin bildigi bir hikaye vardir oglum ben sana vali olamazsin demedim adam olamazsin dedim diye guzel bir laf soylenmistir universite sana sadece ders ogretir sen onu hayatina tatbik etmedikce bir haltina yaramaz
+1 yılHiçç alakasi yok, okuyupta hala mall takilan cook
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılHer okuyan insanmıdır ki :)
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıloyle olsa herkes aydın olurdu
10 YorumlaBirak kimleri ciddiye aliyosun ya
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 8b cevap paylaştı.
+1 yılHayır değildir.
10 Yorumla
+1 yılNe alaka la
00 YorumlaHayir degildir
00 Yorumla
+1 yılHayir degil
00 Yorumla
Devamını Gör(26)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi