Üniversite okumak gerçekten zihinsel ve kültürel üstünlük mü sağlar, yoksa ben mi abartıyorum?

Önceden okumuş ve okumamış insanlara eşit gözle bakıyordum ama artık öyle bakamıyorum. Kaliteli sayılabilecek bir bölüm okumuş biri ile okumamış biri arasında zihinsel ve kültürel farklar olduğunu düşünüyorum artık.

Sorum imkanı olup okumayan ya da okumayı tercih etmeyenleri kapsıyor. İmkanı olmayan ya da okumasa bile kendini geliştirmiş insanlar var

Ayrıca milyonuncu sıralamayla üni okuyanlar da var onlar da farksız sayılmaz bence.

Kendini geliştirmeye kapalı insanlar ya da üniversite sınavını geçmeye kapasitesi olmayan insanlar aynı zamanda okuyan kitleye düşman gibiler. Beni bu düşünceye iten diğer nokta da bu. Eminim ki kapasiteleri olsaydı okumak ve öğrencilik hayatını yaşamak isterlerdi.

Ek olarak da konu ve sorum siyasi ya da okuyan az maaşa çalışan ama okumayan çok maaş alan kıyaslamalarına gelmesin.

Çünkü benim bakış açım az maaş alacak dahi olsa o insanın yapacağı sohbet, genel kültür, hayata bakış açısı ve dahası ile alakalı.

Üniversite okumak gerçekten zihinsel ve kültürel üstünlük mü sağlar, yoksa ben mi abartıyorum?