Hayatta ne gibi bir avantajı var gerçekten çok merak ediyorum ben para ve zaman kaybı olarak gördüm bıraktım bir kişi ise bana ben ortam için gidiyorum sadece demişti
Güncellemeler
+1 yıl
Ben Okumadım okuyacak olsam Sosyoloji ve Psikoloji ya da direk Dil okurdum
İyi bir sıralama yapmadım açıkçası ama yine de gideceğim. Lise mezunu ve üniversite mezunu arasında bir fark var. Yok denmesi çok saçma. Ayrıca benim dersleirm iyiydi liseme de 2. girmiştim. Bir sene mezuna kaldım evdeydim. İkinci sene sıralamamı daha çok geri çektim daha kötü geldi sonucum. Bu demek ki okul insana sorumluluk kazandırıyor. Gideceğim o yüzden para konusu sorun değil
bir mesleki bilgiyi oturup kendi kendine internet üzerinden nasıl öğrenirsin üniversite özünde bunu öğretiyor aslında ben makina mühendisliği okudum fakat şimdi kendim evde elektronik öğrenebiliyorum
Filozoflara kim öğretti ki? Onlar hangi Üniversiteye gittiler? Açıkçası şöyle söyleyim Okulun bana kattığı bir şey olmadı ben kitap okuyarak ve araştırma yaparak daha çok şey öğrendim hatta bunları okulda öğrenemezdim
filozoflara kimse bir şey öğretmedi teknolojiyi de onlar geliştirmediler bu devirde felsefe karın doyurmuyor aç adamın da ideolojisi olmaz zaten belki sosyal bilgileri öğrenebilirsin ama teknik bilgileri öğrenmek için nasıl öğreneceğini bilmek lazım
Felsefe karın doyurmuyor derken bile Felsefe yapıyorsun var olan İdeolojiler ile bu döneme geldik zaten yani Kapitalizm dönemine Burjuvazinin iktidarı ele geçirmesinin sürecine yoksa 1789 Fransız İhtilali öncesi durum farklıydı yani Felsefe hayatta ki en önemli yapı taşlarından biridir onu çıkardığın zaman boşluktan başka bir şey göremezsin
tamam o zaman avcı toplayıcı modeline dönelim karnımızı öyle doyuralım gece de mağaralarda yaşarız ya da fabrikada 18 saat çalışmak yerine kendi işimizi yaparız , eskiden böyle bir imkan çok yoktu belki ama elinde mesleğin varsa şimdi daha kolay
Mesleğin olmasına gerek yok sadece Sermaye olması yeterli şöyle örnek vereyim Banka hesabımda iyi bir param olsa ve bunu Faize koysam birçok insanın Emek verip kazandıkları parayı ben hiç Emek vermeden yattığım yerden kazanabilirim ve bu da aslında Emeğin değerinin olmayışının bir göstergesi
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
İyi bir sıralama yapmadım açıkçası ama yine de gideceğim. Lise mezunu ve üniversite mezunu arasında bir fark var. Yok denmesi çok saçma. Ayrıca benim dersleirm iyiydi liseme de 2. girmiştim. Bir sene mezuna kaldım evdeydim. İkinci sene sıralamamı daha çok geri çektim daha kötü geldi sonucum. Bu demek ki okul insana sorumluluk kazandırıyor. Gideceğim o yüzden para konusu sorun değil
Ne gibi bir fark var ki?
Lise mezununu ciddiye almıyorlar. Saçma sapan bir bölüm okuyan bile daha ciddiye alınıyor.
Hmm ilginç
üniversitenin en büyük avantajı öğrenmeyi öğretiyor ben 8 sene okudum bıraktım
iyi ki de okumuşum diyorum
Nasıl yani anlamadım tam olarak?
bir mesleki bilgiyi oturup kendi kendine internet üzerinden nasıl öğrenirsin üniversite özünde bunu öğretiyor aslında
ben makina mühendisliği okudum fakat şimdi kendim evde elektronik öğrenebiliyorum
Filozoflara kim öğretti ki? Onlar hangi Üniversiteye gittiler? Açıkçası şöyle söyleyim Okulun bana kattığı bir şey olmadı ben kitap okuyarak ve araştırma yaparak daha çok şey öğrendim hatta bunları okulda öğrenemezdim
filozoflara kimse bir şey öğretmedi teknolojiyi de onlar geliştirmediler
bu devirde felsefe karın doyurmuyor aç adamın da ideolojisi olmaz zaten
belki sosyal bilgileri öğrenebilirsin ama teknik bilgileri öğrenmek için nasıl öğreneceğini bilmek lazım
Felsefe karın doyurmuyor derken bile Felsefe yapıyorsun var olan İdeolojiler ile bu döneme geldik zaten yani Kapitalizm dönemine Burjuvazinin iktidarı ele geçirmesinin sürecine yoksa 1789 Fransız İhtilali öncesi durum farklıydı yani Felsefe hayatta ki en önemli yapı taşlarından biridir onu çıkardığın zaman boşluktan başka bir şey göremezsin
görüşlerinde haklısın fakat benim bahsettiğim meslek ile geçimini sağlamak
Yani kısaca Sermayen olmadığı için Emeğini satacaksın ve karşı tarafta sana kağıt parçaları verecek
Kapitalizm'in ilk sürecinde İnsanlar Fabrikada 18 saat çalışıyorlardı ve izinleri yoktu sence buna yaşamak mı nedir?
tamam o zaman avcı toplayıcı modeline dönelim karnımızı öyle doyuralım gece de mağaralarda yaşarız ya da fabrikada 18 saat çalışmak yerine kendi işimizi yaparız , eskiden böyle bir imkan çok yoktu belki ama elinde mesleğin varsa şimdi daha kolay
Daha iyi ben kabul ediyorum çünkü özel mülkiyet kavramı yoktu ve yaşam kalitesini yükseltmek için insanlar birbirini sömürmüyordu
o zaman öyle yap zira her şey zaten karnımızı doyurmak ve barınmak için aslında
Mesleğin olmasına gerek yok sadece Sermaye olması yeterli şöyle örnek vereyim Banka hesabımda iyi bir param olsa ve bunu Faize koysam birçok insanın Emek verip kazandıkları parayı ben hiç Emek vermeden yattığım yerden kazanabilirim ve bu da aslında Emeğin değerinin olmayışının bir göstergesi
işte mesleğin olunca sermayen olmadan da sadece emeğin ile sermaye elde edebilirsin bankada iyi bir paran olmasına gerek kalmıyor
Çok zor kim nakit para ile direk araba veya ev alabiliyor? Bankadan Kredi çekmeden nasıl alacaklar hangi maaş ile alabilecekler?
ben maaş diye bir şey demedim ki maaş dediğin başkası adına çalışınca sana zar zor geçinmen için verdiği para
Anladım ne demek istediğini tabi buda bir risk ve rekabet gerektiriyor ayrıca yanında işçi çalışacak ise bunların koşulları ne olucak o da var
yani insan gibi insanın yaşamı da karmaşık bir yapı
Hiç vakit kaybetmeden iş hayatına girmek daha avantajlı
Ben okumadım arkadaşlarım okudu aramızda hiç fark yok Asgari Ücret çalışıyoruz
Emin ol birçoğu da çalışmıyor bende dahil
Aynen öyle